Nevyzpytatelné jsou cesty osudu


Autor: Nathaniel Wonderfull, Theodora Stonewall
Rok vydání celosvětově: 2020
Nakladatelství: Vydáno na vlastní náklady
Série: Božská tragikomedie, 1. díl
Žánr: Dobrodružné, Fantasy, Román
Počet stran: 324 stran
Obsah:Rozmarní bohové usedli opět ke stolu, aby rozehráli další ze svých tragikomických her. Osudy tří smrtelníků se nečekaně protnou na území Danrijského království. Jedné z největších říší v západní části Estellského kontinentu, kde vedle sebe po dlouhá staletí žijí lidé, nelidé i bytosti, pro něž v dnešním jazyce již nemáme jmen.
Pipin, prostoduchý elfí kouzelník, odchází s důležitým posláním do drsného světa, rozprostírajícího se za hranicemi rodné vesnice. Cestou potkává Eiri, zlodějku toužící zažít opravdové dobrodružství a Sebase, hraničáře ženoucího se pouze za pomstou a penězi.
Nesourodá trojice dostává nabídku, která se prostě neodmítá. Blyštivé zlaťáky jsou koneckonců nejenom potěchou oka všech hrabivců, ale je jich zapotřebí i pro každodenní přežití. Získat je, už tak snadné ovšem není a čím více po nich srdce jednoho prahne, tím vyšší cenu za to musí zaplatit.
Nevyzpytatelné jsou cesty osudu…
A stejně tak neexistují hranice zlomyslnosti bohů.

~~~

Od autorů, Nathaniela Wonderfull a Theodory Stonewall mi dorazila nabídka, zda nechci zrecenzovat jejich knihu. Po přečtení první kapitoly, mi hned bylo jasné, že to bude skvělá kniha, a že se mi bude hodně líbit. Proto jsem už déle neváhala a přikývla na jejich nabídku. Za tu možnost jim velice děkuji.

Málokdy se mi stává, že si hned během první kapitoly oblíbím prvního hrdinu a ještě se pořádně začtu. Zrovna to se mi zde stalo a příjemně jsem se u toho pobavila, i když mi místy Pipina bylo líto a postupně jsem se trochu bála, že jeho naivita na mně bude trošku moc. Tak nakonec to tak nebylo, a skvěle to do příběhu zapadlo a hlavně ty jeho nápady a myšlenky uměly skvěle pobavit. A vlastně se stal mým oblíbencem.

Když to vezmu, tak všechny hrdiny jsem si dost oblíbila. Líbilo se mi, jak každý má naprosto rozdílnou povahu a různé slabiny. Třeba zrovna tu hraničářovu jsem fakt nečekala a dost mě překvapila. A věřím, že nebudu jediná, koho dostala. Pak jsem si oblíbila ještě další postavy, ale o nich se vám nebudu zmiňovat, jelikož by mohly něco vyzradit, a to se mi nechce.

A tak byl vyučený elf odejit z vesnice, aby po světě šířil moudrost a slávu kouzelnictví.

Kapitoly nejsou nijak krátké, ale zato se v žádné z nich nebudete nudit, protože se v ní vždy něco děje. Hlavně postupně budete pociťovat gradaci příběhu, který vyvrcholí naprosto dobře a v jednu chvíli i překvapivě. Takže s koncem si nebudete jisti, dokud jej nepřečtete. Navíc v každé kapitole naleznete ilustraci, která se jí přímo týká.

Já osobně jsem velmi vděčná, že se mi naskytla možnost přečíst a zrecenzovat tuto knihu. Vůbec jsem při čtení neměla žádné výhrady a hlavně styl psaní se mi líbil a sednul mi. Jsem natěšená na pokračování  a jsem zvědavá, kam trojici osud dál zavede.

Pokud jsem vás touto recenzí velice nalákala na Nevyzpytatelné jsou cesty osudu, určitě mrkněte na blog autorů  laughingbeast, kde naleznete informace ke knížce. Pokud nad ní přemýšlíte, tak jen varuji, že počet je omezený. Navíc na druhém dílu už pracují, takže se pak můžete těšit na Tři jezdce apokalypsy.

★★★★★

11 komentářů:

  1. Obálka se mi vůbec nelíbí a působí na mě schizofrením dojmem. :)) Ale podle anotace a hlavně tvé recenze musím uznat, že kniha nemusí být vůbec špatná.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Věřím, že nemusí zaujmout. Ale příběh za to opravdu stojí. :)

      Vymazat
  2. To byl umysl...obalka mela vystihovat nas dva :)))
    Theodora

    OdpovědětVymazat
  3. vidim ze zatim dobre ohlasy, taky ji budu cist :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Obálka se mi sice moc nelíbí, ale i takto vypadá na originální a zajímavou knihu :) Pěkná recenze :)

    OdpovědětVymazat
  5. Wow, to zní dobře! Měla bych se po knize rychle poohlédnout, než výtisky zmizí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že jsem tě tak zaujala. :) Doufám, že se ti bude líbit. :)

      Vymazat
  6. Knihu jsem taky měla možnost si přečíst, a musím říct, že jsem příjemně překvapená! :-) Super recenze :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Byla jsem taky moc mile překvapená. Opravdu povedená kniha. :)

      Vymazat

© Enthusiasm For Books
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.