Cesta do neznáma


Autor: 
Nathaniel Wonderfull, Theodora Stonewall 
Nakladatelství: Vlastní náklad 
Série: Ztracen v čase, 2. díl 
Žánr: Fantasy, Román 
Počet stran: 322 stran 
Obsah:
Drahý čtenáři,
neklamal jsem Tě potud a nebudu Ti lhát ani nyní. Toto je příběh Zakhara. Čaroděje, jenž uzřel mnoho světů, a přec jediné peklo si nesl pouze sám v sobě. Jeho putování bylo zdlouhavé, sny černé a život jedna nekonečná bolest. Byl to tvor sečtělý, dychtící po vědomostech i vysmívající se báchorkám, přesto jak
o by se snad zrodil pod špatnou hvězdou.
V žádném čase nebyl jako ostatní a navzdory všemu, co v životě učinil, měl stále své zásady. Jeho paměti jsem proto, slovo po slovu, písmeno po písmenu, přepsal pouze na nový list. Neboť to byl on sám, kdo nepodlehl přání většiny a zaznamenal svůj příběh takový, jaký se skutečně stal. Bez příkras, bez cenzury i beze snahy zalíbit se.
Namáhej tedy svou mysl, smrtelníku, jsem přesvědčen, že Ti to prospěje, anebo se vzdej jako slaboch a knihu odlož. Vždyť vítězové i poražení nakonec stejně spočinou bok po boku. Po smrti, v tichém a neoznačeném hrobě.

~~~

Děkuji moc Nathanielovi a Theodoře, že mohu být jejich beta čtenář. Nesmírně si toho vážím a jsem jim za to velmi vděčná. A řeknu vám, že druhý díl Ztracen v čase byla pořádná jízda. Něco takového jsem opravdu nečekala. 

Původně jsem si myslela, že druhý díl se bude převážně soustředit na cestu karavany a nic víc. Jaké bylo mé překvapení, že druhá půlka knihy se soustředila na Khara'kumu. Zde se mi hodně líbilo, že jsem postupně objevovala jejich kulturu a sem tam při čtení jsem narazila na jejich mluvu. Bylo to moc pěkné spestření a víc mi ta kultura přišla hlouběji popsaná. Navíc je moc pěkným bonusem pověst o Velkém chánovi a princezně.

Knihu doprovází hned několik ilustrací, které jsou moc pěkné, a já u nich strávila dlouhé chvíle, jen jejich zkoumáním. K tomu před každou kapitolou je úryvek z knih, jež v tom světě existují. Je to moc pěkné a přijde mi, že se tak jedná o velmi promyšlený svět. Hned první úryvek z Kouzel Mocné Matky Přírody mě potěšil a já si okamžitě vzpomněla na Pipina.
A proto nikdy nemůže být pouze dobrá, nebo zlá. Černá, nebo bílá."
Zakharovu duši a jeho chování je zde pěkně pospáno a přišlo mi velice uvěřitelné. V jednu chvíli mi přišel dost odvážný, ale na jednu stranu není divu. Vlastně jsem si tu Zakhara pořádně oblíbila spolu s Danilem. Ohledně jedné věci nebo spíše vztahu jsem velmi zvědavá, jak to s ním bude pokračovat.

Abych pravdu řekla, tak Cesta do neznáma se mi stala mou oblíbenou knihou, ve které jsem poprvé zažila situaci, kdy jsem si oblíbila kapitolu Kniha života. A jsem schopná si ji přečíst znovu a znovu. 

Cestu do neznáma doporučuji všem, kteří si přečetli první díl, a to Na hraně temnoty. Opravdu to stojí za to a věřím, že se vám bude líbit. Cestu do neznáma si můžete pořídit na stránce The Laughing Beasts, takže neváhejte, je omezené množství. Ještě jednou moc děkuji za to, že mohu být beta čtenář.A proto nikdy nemůže být pouze dobrá, nebo zlá. Černá, nebo bílá."

★★★★★

6 komentářů:

  1. zajímavá obálka :) a je skvělé, že tě kniha tak nadchla a máš chuť se k ní vracet :)

    OdpovědětVymazat
  2. Nevypadá to zle, pěkná recenze 🙂

    OdpovědětVymazat

© Enthusiasm For Books
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.