Top 10 knižní prosincové novinky

Zdravím čtenáři,
jak jistě víte, většinou mám problém, že nedokážu lehce vybrat jen deset knih z takové hromady vycházejících knih. Tentokrát jsem to měla naopak a dalo mi zabrat vybrat pořádných deset knih. Už jsem si říkala, že Top 10 nedodržím, ale nakonec se mi tedy povedlo vybrat a najít daný počet knih.

Přijde mi, že za prosinec toho moc nevychází. A popravdě vůbec se tomu nedivím, přece jen většina lidí je pomalu ve vánočním shonu. Sehnat dárky, upéct cukroví a pouklidit doma. To pak na novinky není moc čas.



Alisik: Zima - Hubertus Rufledt
Alisik - 2. díl

Nakladatelství: Crew
Počet stran: 92
Datum vydání: 11. 12. 2018

 Napínavý i romantický komiks o gotické lolitě pokračuje, přesně ve stylu Tima Burtona. Na hřbitov dopadají první sněhové vločky. A živé i mrtvé čekají další velká nebezpečí. A Alisik možná i její první velká posmrtná láska.









Bojovnice slunce - Phyllis Chrisine Cast
Příběhy z nového světa - 2. díl

Nakladatelství: Yoli
Počet stran: 592
Datum vydání: 10. 12. 2018

Mari z klanu Poutníků a Nik z Lesního kmene stáli ještě nedávno jako členové soupeřících klanů proti sobě. Teď však bojují bok po boku, i se svými psími kumpány, aby zachránili nejen jeden druhého, ale i svou nově vytvořenou smečku.
Lovec Thaddeus zradil vlastní lid a přispěl k jeho zhoubě způsobené lesním požárem. To mu však n
estačí. Touží po vládě nad kmenem a viní Mari ze všeho zlého, co jeho kmen i jej samotného postihlo. Udělá všechno, aby získal moc, i kdyby tím měl zničit vše, co mu stojí v cestě.
V otráveném a zpustošeném městě se mezitím Mrtvý zrak stává ochotnou nádobou pro probuzeného Boha Smrti. Ten má své vlastní plány a využije kohokoli, včetně šíleného Thaddea, aby je naplnil.



Darknes Kompendium
Darknes - 2. díl

Nakladatelství: Comics Centrum
Počet stran: 640
Datum vydání: 14. 12. 2018


Čtvrtý svazek velkoformátových příběhů z tajuplného světa Artefaktů a zároveň druhé pokračování dobrodružství mafiánského zabijáka Jackieho Estacada, který se v den svých jednadvacátých narozenin stal nositelem elementární síly Darkness, jež umožňuje tomu, kdo jí vládne, vstupovat do jiných dimenzí a ovládat místní démony.
Prožijte spolu s Jackiem jeho neuvěřitelná dobrodružství, která vás zavedou za hranice představivosti a až do nejtemnějších propastí temnoty.




Ďáblova maska - Tom Egeland 
Bjørn Beltø - 6. díl

Nakladatelství: Kalibr
Počet stran: 584
Datum vydání: 12. 12. 2018

Bjorn Belto je zpět – tentokrát v norské vesnici Juvdal. Roku 1708 je poblíž juvdalského sloupového kostela nalezena mrtvola okultisty Conrada Krämera. Roku 1963 je z věže místního nového kostela svržen kaplan Pontius Fjeldberg. ¬ A v roce 2015 je během práce na knize o obou vraždách zabit novinář Daniel Lyche. Bjorn Belto je do Juvdalu povolán jako expert na historické otázky, protože v jádru záhady se vynořuje tři tisíce let stará babylonská maska a magický středověký obrazec Boží pečeť.




Hradba západu - Juraj Červenák
Dobrodružství kapitána Báthoryho - 5. díl

Nakladatelství: Brokilon
Počet stran: 504
Datum vydání: 17. 12. 2018

Pátá část cyklu o protitureckých válkách v Uhersku, Sedmihradsku, Chorvatsku a Středomoří v letech 1660–1664.

Uherské vojsko utrpělo drtivou porážku u Parkánu. Hordy osmanských válečníků pod velením samotného velkovezíra překročily Dunaj a obklíčily pevnost Újvár – Nové Zámky. Tu v křesťanském světě nazývají Hradba západu a vědí, že pokud padne, bude ohrožena celá říše. Obránci jsou odhodláni bojovat do posledního dechu, čelí ale mnohonásobné přesile.  

 

Mrtví promlouvají - Linda Castillo
Případy Kate Burkholderové - 6. díl

Nakladatelství: MOBA
Počet stran: 256
Datum vydání: 13. 12. 2018

O staré farmě Hochstetlerových se v Painters Millu šušká, že je prokletá. Policejní náčelnice Kate Burkholderová je přivolána na místo, kde se zdánlivě vlastní rukou sprovodil ze světa starý muž. Záhy však důkazy prozradí, že šlo ve skutečnosti o vraždu, která navíc nějak souvisí právě s dávným incidentem na farmě Hochstetlerových. Když je objeven další mrtvý muž, opět zdánlivý sebevrah, vyjde na světlo spojitost mezi oběťmi a postupně se odkrývají děsivé podrobnosti z oné noci před pětatřiceti lety, kdy zahynul amišský otec a jeho čtyři děti, jejichž matka beze stopy zmizela...



Najdi ji - Lisa Gardner
D. D. Warrenová - 8. díl

Nakladatelství: Kalibr
Počet stran: 416
Datum vydání: 12. 12. 2018

Kolik toho člověk snese? Své o tom ví Flora, kterou kdysi unesli. Ona však přežila a dnes se snaží pomáhat jiným ztraceným dívkám. Když ovšem detektiva D. D. Warrenovou zavolají k případu, ukáže se, že Flora je nějak spojená hned se třemi podezřelými vyšetřovanými v souvislosti s objevem nahé dívky a muže, kterého zabila. Je Flora oběť, nebo spolupachatel? A proč zase zmizela?




Pohřbená pravda - Anbela Marsons
Případy Kim Stoneové -   6. díl


Nakladatelství: Kalibr
Počet stran: 392
Datum vydání: 13. 12. 2018

Nález starých kosterních ostatků na pomezí dvou policejních okrsků postaví inspektorku Kim Stoneovou nejen před nový případ, ale také před neobvyklou výzvu – spolupracovat s bývalým parťákem, s nímž se nerozešla právě v dobrém. Podrobný průzkum hrobu odhalí, že těl tu leží víc a že nezemřeli přirozenou smrtí. Kim stojí před nelehkým případem. A taky nelehkou situací - jak se obejde bez svého týmu, ale také jak se její tým obejde bez ní. Protože pravdu, až doteď pohřbenou a právě vykopanou, už nelze skrýt…




Studie v růžové - Steven Moffat
Sherlock - 1. díl

Nakladatelství: Crew
Počet stran: 216
Datum vydání: 11. 12. 2018


Bývalý vojenský lékař John Watson se vrací z Afghánistánu do Londýna a vzhledem k nepříliš uspokojivé výši své penze nutně potřebuje spolubydlícího.
Toho shodou okolností shání i Sherlock Holmes, detektivní poradce – jediný na světě, alespoň to sám tvrdí! – a veskrze podivuhodný člověk, který při přemýšlení hraje na hou
sle, někdy celé dny nepromluví ani slovo a jeho dedukční schopnosti pravidelně zachraňují reputaci Scotland Yardu. Jejich setkáním pak začíná nejen jedno z nejslavnějších přátelství v dějinách literatury, ale též vynikající japonská adaptace neméně vynikajícího britského seriálu „Sherlock“.




Trnitá sklizeň - Corban Adison

Nakladatelství: Fortuna Libri
Počet stran: 400
Datum vydání: 17. 12. 2018 

Napínavý příběh žen, které trpí v nelidských podmínkách globálních továren, ukazuje hrůzy vykořisťování v oděvním průmyslu. Příběh plný zvratů a napětí začíná v Bangladéši, kde vyhoří textilní továrna a jsou ohroženy životy stovek dělníků, převážně žen. Uprostřed trosek leží rozbité tělo mladé ženy, přes ústa má kus látky a na ní značka jednoho z největších maloobchodních řetězců v USA Presto Omnishops Corporation.
Moderní otroctví, za kterým se schovává nedodržování bezpečnostních předpisů v továrnách, finanční vydírání, sexuální zneužívání a mnohá další příkoří musejí za příslibem práce snášet dělníci v Bangladéši, Malajsii nebo Jordánsku. Z příběhů Sonii, Jashel a Alyi mrazí a donutí nás klást si otázku: Opravdu si musíme kupovat výrobky, které nepotřebujeme a které vznikly za nelidských podmínek a rozhodně ne v souladu s etikou?


4 komentáře:

  1. Trnitá sklizeň mě tedy hodně zaujala. Možná se po ní někde porozhlédnu. :D
    A ten Sherlock taky vypadá dobře, sákra, proč já nikdy nevím, co vychází? :D
    Každopádně moc pěkné stránky, rozhodně tady nejsem naposledy. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mi povídej. když jsem se rozhodla, že budu dělat tyto články, tak jsem se pak divila, že kolik toho vůbec vychází, a že o tom ani nevím. :D
      Děkuji, budu ráda, když sem zavítáš. :)

      Vymazat
  2. Bojovnice slunce je pro mě jasnou volbou. :) Když už jsem rozečetla první díl, tak už musím pokračovat. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je pak jasný výběr. :D A tedy musím říci, že tato série má fakt boží obálky. :3

      Vymazat

© Enthusiasm For Books
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.