Top 10 dubnové knižní novinky

Zdravím čtenáři,
musím říci, že tento měsíc je velmi, ale velmi štědrý na knižní novinky. Hned ze začátku se mi jich nahromadilo na 26 knih, ze kterých jsem musela vybrat pouhých 10. A teda řeknu vám, že mi to dalo docela zabrat. Jak můžete vidět, dovoluji si poznamenat, že se mi to docela povedlo.

Vyskytne se tu pár pokračování sérií a dokonce i samostatné knihy. Popravdě, docela mě překvapilo, že Sirotčinec slečny Peregrinové bude mít další pokračování. Jsem tedy z toho poměrně na rozpacích, tak uvidím, jaké to bude.


Jeřábí žena - Patrick Ness

Nakladatelství: Kniha Zlín
Počet stran: 256
Datum vydání: 22. 4. 2019

Čtyřicetiosmiletý Američan George Duncan provozuje tiskařský krámek v Londýně, je rozvedený a osamělý víc, než si chce přiznat. Jedné noci ho vzbudí zvláštní zvuk nesoucí se ze zahrady. Ke svému překvapení tam najde bílého jeřába. Pták má poraněné křídlo, ale když mu George vytáhne šíp z rány, odletí k nebi. Druhý den vstoupí do krámku žena jménem Kumiko s netradiční prosbou. Její krása je tak oslňující a tajuplná, že se do ní George bezhlavě zamiluje a touží odhalit všechna její tajemství… Je to ale dobře?





Kaštánek - Søren Sveistrup

Nakladatelství: Kniha Zlín
Počet stran: 464
Datum vydání: 29. 4. 2019

Na předměstí Kodaně je nalezena zavražděná žena. Na místě činu policie objeví panáčka z kaštanů, na němž je otisk prstu patřící zmizelé dívce, jejíž případ byl dávno uzavřen. Krátce nato dojde k další vraždě. Další znetvořené tělo, další kaštanová figurka. Vyšetřovatelé bojují s časem, neznají však motiv a pachatel si s nimi nelítostně zahrává. Dokáží ho zastavit dřív, než se objeví další panáček? A jak s vraždami souvisí případ zmizelé školačky?





Mapa dní - Ransom Riggs
Sirotčinec slečny Peregrinové - 4. díl

Nakladatelství: Jota
Počet stran: 496
Datum vydání: 30. 4. 2019

Poté co odvrátil obrovskou hrozbu, která téměř zničila svět podivných, se Jacob Portman vrací tam, kde jeho příběh začal – na Floridu. Avšak s tím rozdílem, že teď jsou slečna Peregrinová, Emma a jejich podivní přátelé s ním a snaží se co nejlépe splynout se světem normálních. Ovšem bezstarostné dny na pláži a poznávání reálií 21. století brzy přeruší objev – podzemní bunkr, který patřil Abeovi, Jacobovu dědečkovi.
Na povrch vycházejí překvapivé informace o Abeově dvojím životě, dávná tajemství se odhalují přímo před očima. A Jacob začíná poznávat nebezpečný odkaz, který zdědil a který byl jeho součástí dávno předtím, než vstoupil do časové smyčky slečny Peregrinové. (zkráceno)



Než vystydne káva - Tošikazu Kawaguči

Nakladatelství: Kniha Zlím
Počet stran: 192
Datum vydání: 8. 4. 2019

Malá japonská kavárna Funiculi Funicula ukrývá nečekané tajemství. Jedno z jejích míst umožňuje hostům kavárny, vrátit se zpět do minulosti. Musí však dodržet určité podmínky. Přítomnost však nezmění a čas mají omezený – než jim vystydne káva. Možnosti využijí čtyři dvojice – milenci, manželé, sestry a matka s dítětem. A právě jejich příběhy kniha vypráví a přináší dojemná rozuzlení jejich životních osudů.





Nimbus - Neal Shusterman
Smrtka - 2. díl

Nakladatelství: Yoli
Počet stran: 440
Datum vydání: 24. 4. 2019

Rowan se rozhodl, že na vlastní pěst napraví cech smrtek a podrobí jej zkoušce ohněm – a to doslova. Po zimním konkláve zmizel v ústraní a od té doby podniká útoky na zkažené smrtky — nejen ve StředoMerice, ale na celém kontinentu. Stal se z něj lidový hrdina – smrtka Lucifer – který v černé róbě odevzdává zkorumpované smrtky plamenům. Citra, z níž se pod dohledem smrtky Curieové stala mladší smrtka, zkaženost vidí a chce ji změnit zevnitř, ale na každém kroku nachází překážky, a dokonce se ocitá v ohrožení života. Rozkol mezi „starou gardou“ a „novým řádem“ se vyostřuje a vzájemné soupeření přechází od slov k činům. Nad tím vším bdí vševědoucí Nimbus – jediný, kdo má moc řešit závažné problémy dokonalého světa. Ale vloží se do toho, nebo bude jen přihlížet, jak se dokonalost mění v úpadek?



Obsidio - Amie Kaufman, Jay Kristoff
Akta Illuminae - 3. díl

Nakladatelství: CooBoo
Počet stran: 624
Datum vydání: 22. 4. 2019

Kady, Ezra, Hanna a Nik se jen těsně zachránili po útoku na stanici Heimdall a nyní se ocitli nacpaní se 2 000 uprchlíky na kontejnerové lodi Mao. Když je skoková stanice zničena a jejich zdroje se tenčí, jedinou možností je vrátit se na Kerenzu – ale kdo ví, co naleznou sedm měsíců po invazi?
Mezitím se Kadyina sestřenice Asha, který přežila počáteční útok BeiTechu, připojila k hnutí odporu na Kerenze. Když se Rhys – její bývalá – objeví na Kerenze, ocitnou se na opačných stranách konfliktu.




Osvětimská ukolébavka - Mario Escobar

Nakladatelství: CPress
Počet stran: 256
Datum vydání: 25. 4. 2019

Hlavní hrdinka Helene pochází z Německa, má modré oči a plavé vlasy. Na začátku druhé světové války se s manželem romského původu, se kterým má pět dětí, dobrovolně ocitá v koncentračním táboře Osvětim. Po příjezdu přichází o manžela, děti se jí však podaří ubránit. K tomu jí pomůže nejen árijský vzhled, ale i fakt, že je zdravotní sestra. Je přeřazena do místní nemocnice a setkává se tak tváří tvář s doktorem Mengelem a její boj o přežití začíná.




Přiveď mě zpátky - B. A. Paris

Nakladatelství: Motto
Počet stran: 288
Datum vydání: 11. 4. 2019

Byli mladí a zamilovaní. Na dovolené ve Francii zastavili u benzinové pumpy a Finn si odskočil. Když se vrátil, byla Layla pryč a už ji nikdy neviděl. Aspoň tak vypovídal na policii. O mnoho let později se Finn zasnoubil s Laylinou sestrou Ellen. Jenže najednou zavolala policie, že někdo Laylu spatřil. Začaly se objevovat dávno ztracené věci z její minulosti, tajné zprávy, různé stopy a varování. Co neznámý chce a kolik toho ví?




Tíha lží - Emily Carpenter

Nakladatelství: XYZ
Počet stran: 384
Datum vydání: 11. 4. 2019

Na první pohled se může zdát, že Meg Ashleyová má všechno. Je mladá, krásná a život plný večírků jí financuje matka, zbožňovaná autorka hororového románu Kotě. Nic ale není takové, jak se na první pohled zdá, a v touze vymanit se z vlivu své matky přijme Meg nabídku k sepsání pamětí a odhalit tak lži, manipulace a osamělé dětství. Snaha o skandální odhalení pravdy se ale rychle promění v pátrání po stopách vraždy, která se stala předlohou Kotěte…




Wildcard - Marie Lu
Warcross - 2. díl

Nakladatelství: CooBoo
Počet stran: 320
Datum vydání: 11. 4. 2019

Emika z warcrossového šampionátu sotva vyvázla životem. Když už ví, co se doopravdy skrývá za Hideovým novým algoritmem NeuroLinku, nemůže věřit jedinému člověku, ke kterému kdy vzhlížela. Aby ho zastavila, spojí se s Fénixovými jezdci. Někdo však na její hlavu vypsal odměnu, a tak je jedinou šancí na přežití spolupráce se Zerem a jeho skupinou Černoplášťů. Brzy ale vyjde najevo, že ani Zero není takový, jakým se zdá.
Emika musí čelit zradě i ztrátě. Jak daleko zajde, aby zničila muže, kterého miluje?

6 komentářů:

  1. Tento mesiac jedna bomba za druhou... Som zvedavá odkiaľ vezmem na to všetko peniaze :D Ness je potrebný, pretože Ness!!! Nimbus, Obsidio, Divoká karta... A to nerátam knihy zo zahraničia... Asi budem musieť siahnuť na rezervu :D Zas :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mi povídej, nečekala jsem, že bude vycházet tolik úžasných knih. Jeřábí ženu bych tedy chtěla moc zkusit, navíc by to byla moje prvotina od Nessa. :D

      Vymazat
  2. To zase bude měsíc :) Už se těším na Nimbus, Divokou kartu a Přiveď mě zpátky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mi povídej, vypadá to na opravdu naditý měsíc. Jen se k tomu všemu dostat. :)

      Vymazat
  3. Nejvíc se těším na Mapu dní! Už vím, co dostane mamka k svátku. Tu sérii miluje! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je dobré. :) Hlavně, aby i další díl byl skvělý. :)

      Vymazat

© Enthusiasm For Books
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.