Top 10 říjnové knižní novinky

Zdravím čtenáři,
za říjen vyjde příliš mnoho zajímavých knih. A řeknu vám, že když jsem si připravovala tento článek, měla jsem nachystaných šestnáct knih, které bych ráda dostala do tohoto článku. No, nakonec jsem tedy ubrala šest knih, ale dalo mi to zabrat a vybrat jen ty, co mě nejvíce zaujali. Které knihy vás tento měsíc zaujaly?


Bezejmenní - Milan Krčmář

Nakladatelství: CPress
Počet stran: 480
Datum vydání: 21. 10. 2019

Záznamy mladé židovské dívky odhalují strastiplný útěk její rodiny před boji 1. světové války z Haliče až do Třebíče. O sedm roků později zapisuje začínající četník do svého deníku šokující zjištění, která úzce souvisejí s osudy židovské rodiny. Kdyby všechny popsané události nedoplňovalo množství dobových novinových článků, zřejmě by si čtenář pomyslel, že tento příběh vytvořil autor s opravdu bujnou fantazií. Ale naše prababičky a pradědečci tento neobvyklý případ opravdu znali, aspoň z doslechu.





Jáma - C. J. Tudor

Nakladatelství: Kalibr
Počet stran: 336
Datum vydání: 11. 10. 2019

Joe se nikdy nechtěl vrátit do rodného Arnhillu. Ne potom, co zažil se svou partou: šikanu, zradu, sebevraždu. Ne potom, co zmizela jeho sestra Annie. Ne potom, co přišel o rodiče. Ale Joe nemá na vybranou. Protože to, co se kdysi stalo Annie, se děje zase. Protože minulost má ve zvyku se vracet. Protože nejhorší den Joeova života nebyl ten, kdy se jeho sestra ztratila, ale ten, kdy se vrátila.





Láska podle hvězd - Minnie Darke

Nakladatelství: Motto
Počet stran: 424
Datum vydání: 31. 10. 2019

Někdy je třeba postrčit osud tím správným směrem.
Když se kamarádi z dětství Justine a Nick znovu potkají, vypadá to na velkou lásku. Ale zatímco ona je racionální, Nick je přímo zapálený do astrologických předpovědí. A protože Justine má v Nickově oblíbeném časopise jako novinářka na starosti horoskopy, může vzít Nickův osud tak trochu do svých rukou. Stačí jen jednoduše upravit horoskopy pro Vodnáře. Má to ovšem háček – Justine se tím stane hybatelem osudů i dalších lidí narozených ve stejném znamení.



Má sestra je sériový vrah - Oyinkan Braithwaite

Nakladatelství: Host
Počet stran: 216
Datum vydání: 23. 10. 2019

Korede je zahořklá. Není divu… Její sestra Ayoola je oblíbená a hezká, ale dost možná i šílená. Měla přítele, ale ten je teď po smrti. Stejně jako ti dva před ním. Korede vytrhne od večeře vyplašený telefonát. Volá jí sestra Ayoola a Korede hned ví, co se od ní čeká: bělidlo, gumové rukavice, pevné nervy a silný žaludek. Tohle je třetí chlap, kterého Ayoola poslala do věčných lovišť — prý v sebeobraně. Třetí tělo, kterého se bude Korede muset zbavit. V zájmu všech Nigerijců by měla jít na policii, jenže svou sestru miluje a rodina je přece na prvním místě. Pak ale Ayoola začne chodit se sympatickým lékařem z nemocnice, kde Korede pracuje jako zdravotní sestra. Korede doktora Tadeho už dlouho miluje a nehodlá se smířit s tím, že i on skončí s kudlou v zádech. Jenže zachránit jednoho by znamenalo obětovat druhého… Do milostného trojúhelníku mezi Korede, Ayoolou a Tadem se vplétá obraz dětství obou sester, poznamenaný temnou vzpomínkou na krutého otce a jeho tragickou smrt. Nebo snad ne zase tak tragickou?



Pekelná princezna - Harold Schechter

Nakladatelství: Jota
Počet stran: 344
Datum vydání: 23. 10. 2019

V panteonu sériových vrahů zaujímá Belle Gunnessová jedinečné místo. Byla to všemu se vymykající psychopatka, žena, která vraždila ve velkém, zčásti z chamtivosti, ale hlavně z čirého potěšení. Mezi lety 1902 a 1908 nalákala na svou „vražednou farmu v Indianě“ řadu nic netušících obětí. Někteří byli nájemní dělníci. Jiní nic netušící staří mládenci. Všichni zmizeli beze stopy. Poté, co byla jejich těla vykopána, se zjistilo, že byli nejen otráveni, jako oběti jiných vražedkyň, ale byli také doslova poraženi jako na jatkách.
Pekelná princezna je strhující popis jednoho z nejsenzačnějších řádění masového vraha v análech amerického zločinu: šokující série vražd spáchaných ženou, která vešla ve známost jako Lady Modrovousová.(zkráceno)



Spáč číslo 13- Rob Sinclair
Spáč číslo 13 - 1. díl 

Nakladatelství: Domino
Počet stran: 352
Datum vydání: 31. 10. 2019

Jako dítě ho unesli na Střední Východ. Tvrdým výcvikem ho přetvořili na jednoho z nejelitnějších bojovníků jeho generace. Přinutili ho dělat věci, které by žádný člověk dělat neměl – tím spíš, když nevěří doktríně, kterou hlásají. Zatímco jeho soukmenovci zahajovali přípravu k vraždění, on začal hledat cestu ven. A nyní, v předvečer největšího smrtícího útoku, jaký se kdy podařilo zorganizovat, konečně spatřil svoji šanci. Osvobodí se. A najde ty, kteří z něj udělali monstrum.




Šedí bastardi - Jonathan French

Nakladatelství: Host
Počet stran: 461
Datum vydání: 31. 10. 2019

Žij v sedle. Zemři na divočákovi. Taková je víra poloorků obývajících zemi Lot. Patří k bratrstvům známým jako kopyta; tito bývalí otroci střeží svůj neutěšený kraj na hřbetech obřích divokých prasat, speciálně šlechtěných k boji. Jsou tím jediným, co stojí mezi dekadentním srdcem ušlechtilého Hispartského království a divokými tlupami čistokrevných orků.
Šakal střeží svůj kraj spolu s Šedými bastardy, jedním z osmi kopyt, která přežila kruté obléhání Lotu. Protože je mladý, prohnaný a velice ctižádostivý, navrhuje sesadit tyranského zakladatele Bastardů, válečníka zvaného Claymaster. Šakalův nebezpečný pokus o puč podpoří Kaňour, zuřivý kříženec s větším množstvím orkské než lidské krve, a Nádherná, jediná jezdkyně ze všech kopyt.
Když kvůli příchodu cizího čaroděje vyjde podlá zrada najevo, Šakalovy plány končí ve zmatku a nejistotě. On sám se ocitá v sedle se zajatou elfskou dívkou, jejíž přítomnost začne narušovat jeho spojenectví. S blížícím se anarchickým krvavým rituálem Měsíce zrádců se Šakal musí rozhodnout, komu zůstane věrný, a najít si své místo ve světě, který odměňuje jen zlomyslné.



To nejlepší v nás - Colleen Hoover

Nakladatelství: Ikar
Počet stran: 288
Datum vydání: 11. 10. 2019

Román o nešťastném manželství a jednom dávno zapomenutém slibu, který by ho mohl zachránit. Quinn by v životě nenapadlo, že potká osudovou lásku v nejhorší den svého života. Přesně to se ale stane. Začátek jejího vztahu s Grahamem je naprosto dokonalý, jsou jako stvoření jeden pro druhého. O sedm let později je ale jejich manželství v troskách. Zpočátku dokonalá láska je ohrožena tisíci nedokonalostmi jejich společného života. Člověk by řekl, že manželství přestává fungovat tehdy, když lásku nahradí zloba a pohrdání. Ale Quinn a Graham se na sebe nezlobí. Prostě už jen nejsou stejní jako dřív... Všechny společné sny a vzpomínky, místo aby je držely pohromadě, je od sebe oddělují. A to jediné, co by je mohlo zachránit, je dost možná právě, co jejich vztah nenávratně zničí...



Toskánské dítě - Rhys Bowen

Nakladatelství: Motto
Počet stran: 384
Datum vydání: 31. 10. 2019

Píše se rok 1944, když britský pilot Hugo Langley seskočí padákem do Němci okupovaného italského Toskánska. Má zraněnou nohu, ale dostává se mu pomoci od místní ženy Sofie. Do jejich nečekaného sblížení ale zasáhne zrada a Sofie nevysvětlitelně zmizí…
Skoro o třicet let později se Hugova dcera Joanna vydává po stopách otcovy dávné lásky do toskánské vesnice. Nejenže odhalí dávné tajemství, ale cesta jí pomůže lépe porozumět také vlastnímu životu.




Zpráva o životě vesmířanů - Becky Chambers
Poutníci - 3. díl

Nakladatelství: Host
Počet stran: 439
Datum vydání: 9. 10. 2019

Poslední lidé opustili Zemi už před stovkami let. Po vleklém putování prázdnotou byli (většinou) přijati mezi druhy, které ovládají Mléčnou dráhu, a po generace trvající cesta flotily Exodus skončila.
Ale to je dávná historie. Dnes je flotila Exodus živoucím pomníkem, místem, odkud mnozí pocházejí, ale málokdo ho viděl. Exodané se rádi pyšní svou komunitou a tradicemi, ty však nejsou tak původní, jak si myslí.
Mnoho Exodanů odchází do cizích měst nebo kolonií a ti, kteří zůstávají, musí uvažovat o svých vlastních životech a budoucnosti. Jaký je účel lodi, která dosáhla svého cíle? Proč zůstávat ve vesmíru, když existují jiné obyvatelné světy? Jaká je cena za udržování pečlivě vyváženého způsobu života — a stojí vůbec za záchranu?

8 komentářů:

  1. Určitě mám na wishlistu Jámu a konečně se snad někdy dostanu ke Coleen Hoover.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud se dostaneš ke Coleen Hoover, doufám, že se ti zalíbí. Já od ní pár knih psala a byly pěkné. :)

      Vymazat
  2. Sede bastardy jsem si taky vyhlidla :-) doufam, ze to bude fakt dobry :-P

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To já taky doufám. :) Ale vypadají dost dobře. :D

      Vymazat
  3. Překvapivě mě tentokrát výrazně nezaujala žádná kniha... Že by si peněženka odpočinula?? :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to potom ypadá moc dobře pro peněženku. :)

      Vymazat
  4. Šedí bastardi jsou jasnou volbou a nesmím zapomenout ani na Vesmířany :). Oba předchozí díly mám doma (i přečtené, hihi) a jsem zvědavá, s čím autorka přijde tentokrát.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bych si Vesmířany hodne ráda přečetla, tak doufám, že se k nim brzy dostanu. :)

      Vymazat

© Enthusiasm For Books
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.