Knižní čas - Květen 2021

 Zdravím čtenáři,
přidávám článek po menší pauze. Původně jsem jej měla v plánu vydat v sobotu, ale tu jsem nakonec strávila celý den v Jindřichově Hradci, nejdříve v bazénu a pak při čekání na veterány, jak dojedou do cíle. 
Tento měsíc jsem se více soustředila na mangy, což se teď v červnu ani nezměnilo. Vlastně jsem se po dlouhé době zase pustila do Tokijského ghúla, který mě teď chytil a jsem do něj naprosto zažraná. Jaký jste měli vy měsíc? 
 


 
 
Nejlepší kniha 
Rododendron: Za horizontem osudu - Pavla Pavlíčková Kovaříková
Jedná se o velmi silnou knihu, díky které jsem se usmívala, a též jsem se cítila smutně. Moc pěkně napsaný příběh o skutečné záležitosti, která se opravdu stala. Myslím si, že tato kniha mi hodně dlouho zůstane v hlavě.
 
 
 
 
 
 
Nejhorší kniha
Hubené nohy a všechno ostatní - Tom Robbins
Na to, že se mi od něj velmi líbil Parfém bláznivého tance, tak Hubené nohy a všechno ostatní mi vůbec nesedlo. Hlavně to pro mě bylo tím, že se převážně jednalo o náboženský příběh, což já osobně moc nemusím. Ale musím uznat, že jazykově byla to kniha krásná.
 
 
 
 
 
 
Největší překvapení
Zabiják démonů - Koyoharu Gotouge
Nevím proč, ale už od samého začátku, co jsem narazila na anime, měla jsem k tomu určitou skepsi. Ale nedalo mi to a nakonec jsem knihu zkusila. A jaké bylo mé překvapení, že to bylo úplně jiné, než jsem čekala. První díl mě velmi zaujal a jsem dost zvědavá, jak to bude pokračovat.
 
 
 
 
 
Nejlepší hrdinka
Legie plamenů - Anthony Ryan
Lizanne je naprostý cvok a zároveň ta nejodvážnější hrdinka, kterou mám velmi ráda. To, kam se vydala, a co se rozhodla udělat, za to má můj naprostý obdiv. 
 
 
 
 
 
 
 
Nejlepší hrdina 
Zabiják démonů - Koyoharu Gotouge
Za to, čím si Tanjiro Kamado prošel, a to jen na samotném začátku příběhu, a pro co se rozhodl, se ihned stal mým oblíbencem. Dále mě pak bavilo sledovat jeho trénink, který vůbec nebyl jednoduchý. 
 
 
 
 
 
 
Nejlepší obálka
Legie plamenů - Anthony Ryan
Co si budeme, tahle série má všechny obálky naprosto boží a k tomu i příběh. Co jsem tak koukala, tak se vlastně jedná i o jedinou obálku, která se mi za tento měsíc hodně líbí.
 
 





Poslední rozečtená kniha 
Jakožto mám teď jednu knihu rozečtenou, ale jelikož se jedná o ještě nevydanou, tak ji sem psát nebudu. Jinak poslední rozečtenou knihu vůbec nemám. Plánuji se pustit do Říše popela, ale teď má přednost hned několik věcí, a to četba dvou neznámých knih a korektura. A mezitím ještě dohánění Tokijského ghúla:re do aktuálně vydaného dílu.

14 komentářů:

  1. Žádnou knihu neznám. Ale taky jsi toho přečetla docela dost :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Upřímně jsem tolik knih za květen nečekala. :)

      Vymazat
  2. Tak opět neznám žádnou knihu, ale zapisuji si a určitě se podívám po knihkupectvích abych si některé z nich mohla přečíst a sama zhodnotit. Hezky napsaný a přehledný článek. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud se k nim dostaneš, přeji, aby se ti líbily. :)

      Vymazat
  3. Mangy nejsou nic pro mě, takže žádnou tvou přečtenou knihu neznám. :) Co se týče mého měsíce...ten byl, jak víš, poměrně hektický. Snad už to teď bude lepší. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já po mangách dost často šahám, když nemám moc času na čtení obyčejné knihy. :) Přeji ti, aby už byl poklidnější. :)

      Vymazat
  4. na Zabijáka démonů jsem narazila, ale zatím jen pokukuji :D ale je super, že tě to mile překvapilo :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určite Zabijáka démonů zkus. :) Jestli máš ráda fantasy, kde hrdina se musí stát silnějším a má pro to hodně dlouhou cestu, tak se ti to bude líbit. :)

      Vymazat
  5. Ani jednu z tvojich prečítaných kníh nepoznám a ani som ich dokonca nezahliadla O.o Ale Legie plamenů vyzerá zaujímavo a ako tak zisťujem, tak ide o druhú časť - o tejto trilógií som nemala ani šajnu :D Takže ďakujem za rozšírenie obzoru...
    U mňa bol máj na čítanie biedny, ale to je každý jeden mesiac :D Podarilo sa mi prečítať len jednu knihu a to Číslo lásky od Whiteovej, ktorá si ma tak podmanila - krásny romantický príbeh♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to opravdu skvělá série, která je velmi podmanivá a má skvěle vymyšlený svět, jak s historií, tak i s různými přízvuky, pohádky a tradicemi jednotlivých národů. :)
      Nejdůležitější je, že se ti kniha velmi líbila. :)

      Vymazat
  6. Už se těším, až Rododendron přečtu.
    Jéé, v JH, to je naše okresní město :) byla jsem tam před týdnem v bazéně
    Leník

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš se opravdu na co těšit. :) Já teď pro změnu plánuji výlet do Českého Krumlova. :)

      Vymazat
  7. Také jsem tento měsíc četla. I když mangy moc ne. Spíše jsem doháněla resty z beletrie. Ale TG se mi líbil a pořád líbí.

    OdpovědětVymazat

© Enthusiasm For Books
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.