Top 10 říjnové knižní novinky

Zdravím čtenáři,
za chvíli tu máme Vánoce, a to se lehce odráží i v knihách, proto zde přidávám i jednu vánoční knížku. Jinak zde převládají romantické knihy a thrillery. Též se zde najde i nějaké to fantasy. Snažila jsem se, aby to bylo obšírné, a kdokoli si mohl vybrat.
Jaká kniha vás zaujala?
 
 
Cizí dluh - Kinga Litkowiec
Démoni z Los Angeles - 1. díl
 
Nakladatelství: Red
Počet stran: Nezjištěno
Datum vydání: 11. 10. 2021

Kdo se rozhodne podepsat smlouvu s ďáblem, musí být připravený na všechno.
Po otcově smrti Jessica Turnerová zjistí, že jí po něm zbyly dluhy. A ona je ta, která je musí zaplatit. Záchranu hledá u svého věřitele – Liama O´Direa, přezdívaného Ďábel z Los Angeles.
Lhostejný a bezcitný šéf místního podsvětí jí však nabídne vs
kutku ďábelskou smlouvu: život výměnou za to, že se její tělo stane jeho majetkem.





Fantom z Blackwoodu - Darcy Coates
Strašidelné domy - 6. díl
 
Nakladatelství: Fobos
Počet stran: Nezjištěno
Datum vydání: 18. 10. 2021

Mara je dcerou spiritualistů. Její dětství bylo plné seancí, podvodných zaříkávačů duchů a řečí o jejich přítomnosti.
Když odešla z domu svých rodičů, přísahala, že do svého života už nikdy nevpustí pověrčivost. Je připravena se svým snoubencem Neilem začít nový život ve světě, který je založený na racionalitě a faktec
h.
Její minulost se jí ale ještě nechce pustit.
Mara a Neil koupí dům u Blackwoodu, zchátralou budovu daleko za městem. Jsou varováni, že se v rozpadající se budově dějí podivné věci. Dveře se samy od sebe otevírají, hlasy uprostřed noci šeptají, na zdech se objevují zakrvácené otisky rukou a ve sklepě se vyskytují studená místa tam, kde byl zavražděn původní majitel domu.
Dům byl ale opravdu levný a Mara ho miluje, takže je rozhodnutá si varování nevšímat.
Protože duchové přece nejsou skuteční…
…nebo ano?
 
 
 
Končiny - A. S. Hatch
 
Nakladatelství: Motto
Počet stran: 264
Datum vydání: 7. 10. 2021

Jak dobře znáš svou přítelkyni? Jak dobře znáš svou milenku? Jak dobře znáš sám sebe?
Daniel a Victoria spolu už několik let žijí a snaží se o miminko. Ruby je ve vězení, odsouzená za napadení svého násilnického přítele. Když se Daniel připojí ke speciálnímu programu na podporu vězňů, začnou si s Ruby dopisovat. Nejprve si vy
měňují zdvořilé a neškodné zprávy, postupem času ale začnou odhalovat stále víc. Své nejhlubší strachy, nejtemnější touhy. Jednoho dne se Ruby objeví na prahu Danielova domu a on se musí rozhodnout, koho si vybrat - a komu věřit.
 
 
 
Krámek se starožitnostmi - Paula Brackston
Starožitnosti - 1. díl
 
Nakladatelství: Red
Počet stran: 408
Datum vydání:4. 10. 2021

Xanthe a její matka Flora opouštějí Londýn, aby začaly znovu a převzaly vedení obchodu se starožitnostmi v historickém městečku Marlborough. Xanthe s některými nalezenými starožitnostmi cítí zvláštní spojení: Když se jich dotýká, dokáže vycítit jejich minulost a jejich příběhy. Když ucítí silné pouto k nádhernému stříbrnému chatelainu, viktoriánskému přívěsku na opasek, musí se dozvědět víc.
Když si chatelaine prohlíží, přenese se zpět do sedmnáctého století, do doby, ze které šperk pochází. Dozví se, že v jeho minulosti došlo k nespravedlnosti. Zjeví se jí duch, který obývá její nový domov, a vyzve ji, aby zachránila život jeho dcery. Zároveň Xanthe vyhrožuje, že ublíží Floře, pokud neuspěje. Zatímco Xanthe bojuje, aby zachránila dívku v bouřlivých dnech roku 1605, setká se s architektem Samuelem Applebym. Možná to bude právě on, kdo jí pomůže děvče zachránit. A možná také bude důvodem, proč se nedokáže přimět vrátit do přítomnosti
 
 
 
Matčina panenka - Abby Davies
 
Nakladatelství: Domino
Počet stran: 344
Datum vydání: 28. 10. 2021 

Mirabelle žije v domě se zabedněnými okny a zamčenými dveřmi. Nikdy se nepodívala ven, protože jí to Matka nedovolí. A ta přece všechno dělá pro její dobro. Miluje Mirabelle jako svoji panenku. A tak ji obléká do hezkých šatiček, maluje jí tvář a češe vlasy. Ke třináctým narozeninám jí dokonce přinese speciální dárek – mladší sestřičku Clarabelle, kterou zachránila z vnějšího světa.
Mirabelle ale dojde, že Clarabelle ji má nahradit. Ona už je totiž velká, šaty jí nepadnou tak dobře jako kdysi a Matka není spokojená. Jenomže Clarabelle tvrdí, že se ve skutečnosti jmenuje Emma. Navíc se nezdá, že by měla radost, že ji Matka do domu přivedla. Chce svou skutečnou maminku.
Mirabelle postupně zjišťuje, že její soužití s Matkou není tak normální, jak si vždy myslela... a že život panenky nebývá nikdy dlouhý.
 
 
 
Na Vánoce o den více - Christina Lauren
 
Nakladatelství: Jota
Počet stran: 344
Datum vydání: 8. 10. 2021

Maelyn se zasekne v časové smyčce, a tak se neustále vrací do 21. prosince, kdy se svými rodiči a bratrem dojíždí na chatu, kde ještě s další rodinou a rodinnými přáteli slaví každým rokem Vánoce. Maelyn je zamilovaná do Andrewa, ale zdá se, že on ji stále vnímá jen jako kamarádku z dětství. Když zjistí, že se neustále vrací v čase, pojme to jako možnost, jak si získat Andrewovo srdce – co nezabralo minule, tomu se tentokrát vyhne a zkusí to jinak. Podaří se Maelyn navázat s Andrewem hlubší vztah? A vymaní se někdy z časové smyčky?
 
 
 
 
Nebe po bouři - Sabaa Tahir
Jiska v popelu - 4. díl
 
Nakladatelství: Host
Počet stran: 500
Datum vydání: 29. 10. 2021

Po staletí uvěznění džinové útočí a zanechávají po sobě krvavou spoušť ve městech i vesnicích. Pro Temnonoše je však pomsta na lidských nepřátelích pouhým začátkem.
Po džinově boku stojí velitelka Keris Veturie, která se prohlásila za císařovnu a požaduj
e hlavy všech, kdo se její vládě vzpouzejí. Na předních místech tohoto seznamu samozřejmě figuruje Krkavec — Helena Aquilla — a její zbývající příbuzní.
Laia ze Serry je odhodlaná zastavit blížící se apokalypsu, a veškerou energii proto napře ke zničení Temnonoše. Přitom však probudí starobylou sílu, která ji může dovést k vítězství, nebo také k nepředstavitelné zkáze.
Hluboko v Místě čekání se Strážce duší usilovně snaží zapomenout na život a na lásku, které opustil To by však znamenalo přehlížet hory mrtvých, které za sebou nechává Temnonoš a jeho džinové. Aby Strážce duší dodržel svou přísahu, musí vyhlédnout za hranice své říše a ujmout poslání, jež může zachránit — ale také zničit — všechno, co dosud poznal.
 
 
 
Někdo nový - Laura Kneidl
 

Nakladatelství: Red
Počet stran: 480
Datum vydání: 25. 10. 2021

Když mladá a bohatá Mickey potkává na schodech svého nového souseda, nemůže uvěřit svým očím. Je to Julian, číšník, který kvůli ní přišel o několik týdnů dříve o práci. Mickey se kvůli tomu stále cítí hrozně, zejména proto, že se k ní Julian chová velmi odmítavě a nedává jí šanci se omluvit a napravit to.
Mickey je tím zvláštním charismatickým mužem a jeho chováním doslova fascinovaná. Snaží se proniknout jeho tvrdou slupkou a lépe ho poznat. Přitom zjišťuje, že Julian si zcela záměrně udržuje odstup nejen od ní, ale i od všech ostatních lidí. Julian má totiž tajemství. Tajemství, které by mohlo navždy změnit způsob, jakým ho Mickey vidí...
 
 
Tři sestry - Heather Morris
 
Nakladatelství: CPress
Počet stran: 304
Datum vydání: 21. 10. 2021

Když byly Cibi, Magda a Livia malé, slíbily svému otci, že si zůstanou nablízku, ať se stane cokoliv. O několik let později Livii deportují do Osvětimi – a Cibi se k ní dobrovolně přidá. Jedině Magda se ještě nějakou dobu skrývá na rodném Slovensku, ale brzy také skončí ve vyhlazovacím táboře. Tváří v tvář smrti si sestry dají další slib: pokusí se přežít. A tak začíná jejich strastiplná pouť zničeným kontinentem, která povede až za novým životem v Izraeli.
 
 
 
 
Zkáza Ďáblova akru - Ransom Riggs
Sirotčinec slečny Peregrinové - 6. díl

Nakladatelství: Jota
Počet stran: 528
Datum vydání:6. 10. 2021

Poslední, co Jacob Portman viděl, než svět potemněl, byla děsivá a důvěrně známá tvář. Najednou se spolu s Noor ocitá na místě, kde všechno začalo – v domě svého dědečka. Jacob netuší, jak se jim podařilo vyváznout ze smyčky V a jak se dostali na Floridu. Ale jednu věc ví zcela jistě: Caul je zpět. Poté, co tak tak uniknou netvorovi žíznícímu po krvi, se Jacob a Noor znovu setkají se slečnou Peregrinovou a podivnými dětmi v Ďáblově akru. Akr sužují pustošící události – atmosférické fronty ženoucí popel, krev a kosti – hrozivá předzvěst příchodu Caulovy armády. Caul přežil zkázu Knihovny duší, je ještě mocnější než kdykoliv předtím a zdá se, že apokalypsa, kterou přináší, je neodvratná. Zbývá poslední naděje – zavést Noor tam, kde se schází sedm emancipátorů, jejichž příchod předpovědělo proroctví. Pokud se Jacobovi a jeho přátelům podaří najít toto tajné místo, budou stát tváří v tvář nebezpečným nepřátelům a utíkat jako o život těmi nejnebezpečnějšími smyčkami.

11 komentářů:

  1. Parádne tipy! Ďakujem :) Moja kamarátka miluje knihy, takže aspoň budem vedieť, čo jej kúpiť, alebo aspoň odporučiť 🌸

    𝓑𝓵𝓸𝓰 𝓭𝓮 𝓵𝓪 𝓛𝓲𝓬𝓸𝓻𝓷𝓮
    𝒴𝑜𝓊𝓉𝓊𝒷𝑒

    OdpovědětVymazat
  2. Někdo nový, Cizí dluh a Na Vánoce o den více. To jsou knihy, které mě hodně zaujaly. :D

    OdpovědětVymazat
  3. Cizí dluh mám v plánu si zapůjčit stejně tak jako novou Darcy :) na tyto dvě se opravdu těším :)

    OdpovědětVymazat
  4. Tři sestry vypadají hodně zajímavě. Díky za tip :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To ano. Stejně tak i další knihy od autorky stojí za to. :)

      Vymazat
    2. Ty jsem právě četla a moc se mi líbily :)

      Vymazat
  5. Krámek se starožitnostmi a Tři sestry :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Tři sestry mě zaujali a Sirotčinec mám v plánu přečíst hned, jak mi ho kámoška dá do ruky :D

    OdpovědětVymazat

© Enthusiasm For Books
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.