Hračkář


Originální název:
Looking Glass
Autor: Andrew Mayne
Rok vydání celosvětově: 2018
Nakladatelství: Kalibr
Série: Theo Cray, 2. díl
Žánr: Detektivní, Román, Thriller
Počet stran: 296 stran
Obsah:
Profesor Theo Cray se kvůli podezřením, která ho obklopila po smrti jeho někdejší studentky, a skandálním spekulacím poté, co byl zabit její vrah, nemůže vrátit ke svému univerzitnímu výzkumu. Pokouší se tedy začít nový život v jiné oblasti, ale téměř proti své vůli je vtažen do dalšího nevyřešeného případu. Zoufalý otec pohřešovaného dítěte, jehož úřady odmítají vyslechnout a odnikud se mu nedostává podpory, se obrátí o pomoc na Thea. Jediné stopy představují dětské kresby a městská legenda z chudinské čtvrti o bytosti přezdívané Hračkář. Aby Theo odhalil, co se za Hračkářem skrývá, musí odsunout stranou všechno, co mu říká věda, a vydat se do světa, v němž mají sny a noční můry stejnou váhu jako skutečnost. A čím hlouběji se do případu noří, tím zjevnější je, že za tím může být dalekosáhlé spiknutí – a nejspíš má i další oběti.

~~~

Do rukou se mi dostalo pokračování Thea Craye, a tak jsem nelenila, a co nejdříve se pustila do čtení. Bylo mi jasné, že se zde vůbec neseknu, a taky, že jsem to odhadla. Abych pravdu řekla, tak tato thrillerová série patří mezi mé oblíbené.

V příběhu uplynul čas a rovnou jsem se seznámila s Theovou novou prací, která je velmi zajímavá. Bylo vidět, že Theo se nijak nehrnul do dalšího případu. To mu však dlouho nevydrželo a začala pořádná jízda. A teda, že jsem zírala. Opět z takového minima dat a informací, tolik zjistit. 

Co musím vypíchnout, byly jednotlivé zmínky sériových vrahů. Některé z nich jsem znala z Černé knihy sériových vrahů. Takže už jen kvůli tomu jsem těmto zmínkám věřila, že se staly. A hlavně, jak se je snažil zakomponovat s vrahem, kterého Theo hledal.
Ve Spojených státech se v současnosti pohřešuje devadesát tisíc lidí - a to jsou pouze ti, jejichž zmizení někdo nahlásil.
Čtení mi rychle utíkalo, hlavně kvůli tomu, že autorův styl byl velmi čtiví. Dalším důvodem pro to, byly poměrně krátké kapitoly, jak to u této série bývá. Výhodou je, že knihu můžete kdykoliv odložit, ale nevýhodou je, že to vždy skončí tak zajímavě, že jsem musela číst dál, abych se dozvěděla, jak to bude pokračovat.

Konec je oproti předchozímu dílu mnohem otevřenější, takže přímo láká po šáhnutí třetího dílu a následnému pokračování ve čtení. Taktéž bych to udělala, jen ho mít u sebe. Takže já si budu muset počkat, než se k němu dostanu.

Knihu určitě doporučuji těm, kteří mají rádi detektivní thrillery. A hlavně těm, kteří si přečetli první díl, a to Šelmu. Věřím, že u Hračkář budete mít dosti podobné pocity jako u Šelmy.

 
Výběr obálek byl velice jednoduchý, jelikož převládala ta obálka, která je i u nás. Dokázala jsem najít dvě verze, přičemž se mi nejvíce líbila tato ruská obálka.

★★★★★


4 komentáře:

  1. kamarádka má tuto sérii také moc ráda :) jsem ráda, že se ti další díl líbil :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je naprosto boží. Teď mi chybí pořídit si další díly. :D

      Vymazat
  2. Pěkná recenze. :) Úplně živě si umím představit, jaké to je, když člověk nutně potřebuje pokračování, ale nemá ho po ruce. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsou ty nejhorší chvíle, proto mám raději dokončené série. :D

      Vymazat

© Enthusiasm For Books
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.