Top 10 červnové knižní novinky

Nastal další měsíc a já se vrhla na vytvoření Top 10. Řeknu vám, že opět bylo novinek ohromná spousta a vybrat si jen deset knih bylo vcelku těžké. Každá je svou anotací zajímavá a odlišná od té druhé.


Krása je stigma - Eka Kurniawan

Nakladatelství: Odeon
Počet stran: 568
Datum vydání: 27. 6. 2018

Vyprávění o indonésko-holandské prostitutce Dewi Ayu, jejích dcerách, jejich nápadnících i manželích, potomcích i protivnících začíná fantaskním obrazem zmrtvýchvstání: ústřední protagonistka po jednadvaceti letech vstává z mrtvých a poprvé pohlíží do tváře své čtvrté dcery, nehezké dívky pojmenované Kráska. Zvědavý čtenář, kterého zajímá, jak se rázovitá Dewi s novou situací popasuje, je rychle vtažen do děje – než se dozví odpovědi na všechny své otázky, vyposlechne si rozvětvené dějiny celého rodu i jeho domovského městečka.





Miluji tě, nenávidím tě - Christina Lauren

Nakladatelství: Jota
Počet stran: 336
Datum vydání: 27. 6. 2018

V lásce a v práci je dovoleno vše.
Carter a Evie se seznámí na trapném halloweenském večírku a okamžitě si padnou do oka. A ani fakt, že oba pracují na vysokých pozicích konkurenčních hollywoodských společností, nijak nezmenší jejich vzájemnou fyzickou přitažlivost. Když se ale jejich agentury sloučí a na dané pracovní pozici může zůstat jen jeden z nich, vše jde okamžitě stranou. To, co mohl být nádherný romantický vztah, se rychle promění ve válku bez pravidel.
Může se Carter přestat snažit zalíbit se všem a prohlédnout hru své šéfové? Může Evie zkrotit svou soutěživou povahu, aby mohla konečně zjistit, co od života doopravdy chce? Mohou tito zamilovaní nepřátelé skončit jako šťastný pár, nebo to celé skončí katastrofou a minimálně jedním zlomeným srdcem?


Oheň probuzení - Anthony Ryan

Nakladatelství: Host
Počet stran: 590
Datum vydání: 14. 6. 2018

V rozhlehlých zemích ovládaných syndikátem Železná loď není nic cennějšího než dračí krev. Získává se ze žil Červených, Zelených, Modrých a Černých draků žijících v zajetí nebo ulovených ve volné přírodě. Z dračí krve se dá destilovat elixír, jenž dává těm několika málo mužům a ženám, kteří draky dokážou zkrotit a jsou známí jako krvepožehnaní, hrůzostrašnou moc. Ale jen málo lidí zná pravdu: že řady draků slábnou. Pokud padnou, přijde velice brzy válka se sousední říší Corvantine. Poslední naděje syndikát vkládá do zvěstí o existenci jiného druhu draků, daleko mocnějších než ostatní, a do hrstky těch, jejichž úkolem je draky najít.


 Peklo z Araratu - Christopher Golden

Nakladatelství: Baronet
Počet stran: 352
Datum vydání: 20. 6. 2018

Puklina, vzniklá při zemětřesení, odhalí ve svahu turecké hory Ararat jeskyni a v ní cosi podivného – prastarou loď pohřbenou v masách zeminy. Mezi odborníky i laickou veřejností vypukne poprask: vážně se vynořila biblická Noemova archa? Tým badatelů, archeologů a dokumentaristů, vyslaný na místo, objeví v jejích útrobách záhadnou zdobenou truhlu… Silná sněhová bouře uvězní všechny vysoko v horách a dávno pohřbené zlo se dává do díla!




Placen za život - Karel Mazánek

Nakladatelství: /na vlastní náklad/
Počet stran: 97
Datum vydání: 29. 6. 2018

 Píše se první eón na planetě Regis 1 a hlavní hrdina tak tak přežívá o kousku červa do úst a bez střechy nad hlavou spolu se svým letitým kamarádem. Při jedné procházce městem narazí na reklamu: "Naroďte se na Zemi jako člověk, zaplatíme vám!" Samou sebou, že se toho náš hrdina chytl, jelikož kredity na Regis 1 nikdo nedával - jen se utrácely a přibývaly karmické dluhy. Cestovka, a její reklama, by tedy mohla být řešením, jak ze všeho ven a ještě něco na vrch získat. Nicméně zjišťuje, že to není tak jednoduché, jak se na první pohled zdá. A věta: "Narodil jsem se, protože jsem musel splatit svůj dluh," je víc než příznačná.


 Sestra lovce čarodějnic - Beth Underdown

Nakladatelství: Knižní klub
Počet stran: 344
Datum vydání: 15. 6. 2018

„Kolik žen můj bratr Matthew zavraždil? Pokud mohu soudit, bylo jich sto a jedna k tomu…“
Když Alicin manžel zemře při tragické nehodě, vrací se mladá žena do rodné vesnice, kde stále ještě žije její bratr Matthew. Zdánlivě poklidná obec je však plná napětí. Mezi obyvateli se šíří zvěsti o hrůzných činech, o čarodějnictví… a o knize plné ženských jmen, do níž Matthew zapisuje stále nová a nová.
Co se skrývá za jeho posedlostí? A jak se Alice vypořádá se zjištěním, že sama hraje v jeho plánech hlavní roli?


Tvůrci náhody - Joav Blum

Nakladatelství: Ikar
Počet stran: 288
Datum vydání: 13. 6. 2018

Že láska rozhodně není náhoda, rozkrývá hravý román pro inteligentní romantiky. Co kdyby nešťastně rozlitá káva na stolku v restauraci, vlak, co vám právě ujel, nebo nalezený výherní los nebyly dílem náhody, ale naopak velmi detailně promyšlenou akcí? A co když takové zdánlivě banální příhody způsobí, že váš život nabere nový směr? Na svědomí je mají Tvůrci náhody, k nimž patří i Guy, Emily a Eric. Tři napohled obyčejní mladí lidé pracují pro tajnou organizaci a vytvářejí drobné změny v běhu světa, které mají nedozírné důsledky. Když se dostane Guyovi do rukou nové pověření, tuší, že má před sebou nejtěžší a nejnebezpečnější náhodu, jakou kdy dostal na starost. Ale ani Tvůrce náhody nemůže tušit, kam ho osud zavede a jaká je skutečná povaha štěstěny, svobodné vůle a opravdové lásky.


Velká láska malých rozměrů - Colin Falconer

Nakladatelství: BB art
Počet stran: 312
Datum vydání: 27. 6. 2018

 Diego Vasquez byl obdařen úžasným talentem a jeho obrazy zdobí sevillské kostely, do vínku však dostal také groteskně malé tělo, které mu přináší mnoho trápení a posměchu. Když ho okouzlí překrásná Mencia, raději to nepřizná ani svému jedinému příteli (a snad ani sám sobě), a smutek a beznaděj skrývá za hradbou ironie a cynismu. Dáma má ale vlastní hlavu a vlastní plány – a k těm patří i to, že by se ráda učila malovat od skutečného mistra. Jejich setkáním začíná příběh lásky a nenávisti, přátelství a zrady, závisti, uražené pýchy a pomsty, který se odehrává na sklonku reconquisty a zavede nás do sevillských krčem a kostelů, do kobek inkvizice, ale i do emírova paláce v Granadě a jeho harému. Dostane nakonec tahle nesourodá dvojice vůbec šanci být spolu?


 Vetešnictví pana Nakana - Hiromi Kawakami

Nakladatelství: Argo
Počet stran: 270
Datum vydání: 30. 6. 2018

Hlavní postavou novely je mladá dívka Hitomi, která nastoupí jako pokladní a pomocná prodavačka na částečný úvazek v malém vetešnictví na tokijském předměstí. V knize sledujeme její citové zmatky a postupné zrání. Vedle vypravěčky Hitomi vystupují v příběhu ještě další tři výrazné postavy, které ve vetešnictví pracují – záletný podivínský majitel pan Nakano, jeho starší sestra Masajo, umělkyně všeho druhu, která pozorně sleduje milostné aféry svého bratra a sama touží po lásce, a mladý nesmělý řidič Takeo, který přiváží zboží vykoupené od zákazníků a pomáhá v obchodě. Každý z nich má svá skrytá tajemství a touhy. Jako katalyzátor děje v jednotlivých kapitolách, jež tvoří do jisté míry samostatné příběhy, slouží předměty, které do vetešnictví přinášejí různí zákazníci k prodeji. (zkráceno)


Zakázané ovoce - Jojo Moyes

Nakladatelství: Ikar
Počet stran: 448
Datum vydání: 15. 6. 2018

Poklidné přímořské městečko Merham se ještě vzpamatovává z následků druhé světové války, když poklidné místní vody rozčeří příchod bohémské skupinky s nejasnými vzájemnými vztahy, která se nastěhuje do moderního, na tu dobu architektonicky výstředního domu na pobřeží. Konzervativní obyvatelé Merhamu jsou pobouřeni, mladou Lottie a její přítelkyni Celii však dům i jeho osazenstvo neodolatelně přitahuje. A do pohybu se dává lavina událostí, jejíž tragické následky přetrvávají i po padesáti letech…

Žádné komentáře:

Okomentovat

© Enthusiasm For Books
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.