Top 10 říjnové knižní novinky

Zdravím čtenáři,
řeknu Vám, že jsem ohledně Top 10 měla menší strach, že říjnový článek nestihnu včas připravit a vydat na pevný datum. Naštěstí se to nestalo a já si mohu oddechnout. Přece jen teď od října začínám zjišťovat, že moc času nemám. Nebo spíše, že mi jaksi utíká a já si budu muset upravit svůj volný čas, abych vše stíhala.

Za říjen výběr knih byl docela jednoduchý. Nestresovala jsem se, že bych měla víc knih než deset, spíše jsem se obávala, že jich bude míň. To se ovšem nesplnilo a mně se povedlo přesně vybrat povinných deset knih. Zde tedy vidíte mé Top 10 novinky.

Dokonalá kořist - Helen Fieldsová
Inspektor  Luc Callanach - 2. díl

Nakladatelství: Plus
Počet stran: 416
Datum vydání: 15. 10. 2018

Edinburgh se stává evropskou metropolí hrůzy. Uprostřed hudebního festivalu rozetne ostrá čepel břicho charitativnímu pracovníkovi. V mnohatisícovém davu si vraha nikdo nevšimne. Nedlouho poté je na dně popelnice nalezena učitelka z mateřské školky, uškrcená vlastní šálou. Policie nezná motiv a nemá ani žádné stopy – dokud se po městě nezačnou objevovat podezřelá graffiti. Vrah jimi totiž oznamuje svou další kořist... a čím je nevinnější, tím lépe.





Dvůr mrazu a hvězd - Sarah J. Maasová
Dvůr trnů a růží - 3.1 díl

Nakladatelství: CooBoo
Počet stran: 224
Datum vydání: 22. 10. 2018

Feyre, Rhysand a jejich nejbližší přátelé pracují na obnově Nočního dvora i válkou zničené země. Ačkoli lidské královny i vílí vládci kují pikle, ve Velarisu alespoň na chvíli nastala sváteční atmosféra. Blíží se totiž oslavy zimního slunovratu. A právě v okamžicích klidu a míru se ukáže, že některé rány ještě nejsou úplně zahojené… Feyre čeká dlouhá cesta plná napětí, vášně, intrik a politikaření, než opravdu zavládne mír.




Kde se skrývá ďábel - Graig Russell

Nakladatelství: Jota
Počet stran: 488
Datum vydání: 17. 10. 2018

Šest uvězněných zrůd. Vrah na svobodě. Rok 1935. Zatímco Evropa se připravuje na katastrofální válku, v psychiatrické léčebně na odlehlém hradě v rustikálním prostředí Československa je uvězněno šest vražedných maniaků – takzvaná Ďáblova šestka. Každý pacient má svůj vlastní temný příběh a doktor Viktor Kosárek, mladý psychiatr využívající převratné metody, přebírá úkol odemknout jejich smrtonosná tajemství.
Ve stejné době řádí v Praze strašlivý, démonický vrah známý jako „Kožená zástěra“, který masakruje oběti po celém městě a úspěšně uniká dopadení. Zdá se, že jeho zvrácené zločiny páchá sám ďábel. A je to docela možné... Co ho spojuje s šílenými chovanci na Orlím hradě? To ví jen ďábel sám. A na Viktorovi je, aby to zjistil.


Kdy? - Victoria Laurieová

Nakladatelství: Fragment
Počet stran: 336
Datum vydání: 25. 10. 2018

Maddie Fynnová má podivnou schopnost – na čelech lidí vidí čísla. Teprve v den, kdy zemře její otec, si však uvědomí, co znamenají.
Znát datum něčí smrti je ale spíš prokletí, než dar. Definitivně se to potvrdí v okamžiku, kdy potká mladíka, jehož poslední den se nezadržitelně blíží. Po té, co chlapec v den své smrti zmizí, obrátí se na Maddie policie. Dívka se tak nechtěně zaplete do pátrání po dalších zmizelých lidech, které odhalí, že byli zavražděni...



Kvazi - Sergej Lukjaněnko

Nakladatelství: Argo
Počet stran: 352
Datum vydání: 31. 10. 2018

Zombie apokalypsa nakonec neznamenala konec světa. Nenávratně však pokřivila jeho tvář. Lidstvo přežilo, ale jeho životní prostor se zmenšil. Města se změnila v pevnosti, za jejichž betonovými hradbami číhá smrt. Rozsáhlé oblasti zůstávají zamořené „povstanci“, krvelačnými netvory, bažícími po mase živých. A stále větší úlohu hraje také nový druh živých mrtvých, kterým se říká kvazi. Nejedná se o žádné tupé, zabijácké stvůry – kvazi jsou silní, houževnatí, ale hlavně inteligentní, se všemi vzpomínkami ze svého předchozího života.
Kapitán Denis Simonov z moskevské policie, který během katastrofy přišel o ženu a syna, nemá kvazi vůbec rád. A povstance už vůbec ne. Při své práci dává před plastovými pouty přednost mačetě. Když s ním jeho nadřízeným dojde trpělivost, přidělí mu nového parťáka – starého (a mrtvého) policistu Michaila…


Muž, který se nechtěl vrátit domů - Roger Pihl

Nakladatelství: Plus
Počet stran: 280
Datum vydání: 29. 10. 2018

Úspěšného manažera Valdemara Vagena jednoho dne při obvyklé cestě do práce na kole srazí elektromobil. Dostane naordinován pobyt v nemocnici, aby se po nehodě zotavil. Starají se tam o něj s velkou péčí, tak proč se hrnout domů? Dostane najíst a má tu skvělou společnost, především laskavé sestřičky. Rozhodne se, že udělá všechno proto, aby nemusel domů!




Panda v nesnázích - Markéta Lukášková

Nakladatelství: Motto
Počet stran: 344
Datum vydání: 25. 10. 2018

Dvě mladé ženy, každá v jiných nesnázích, v jiné době, a přesto mají tolik společného. Tereza, přezdívaná Panda, se po rozchodu vrací domů. Kromě složitého vztahu s mámou, psychických potíží a mindráků má těžkou hlavu z diplomové práce. Píše o neznámé hrdince Marii, člence třetího odboje, která si v padesátých letech vedla deníky a skrývala u sebe Terezina pradědečka. Tereza tak zjišťuje, že jeho útěk přes hranice byl mnohem dramatičtější…



Růženky - Stephen King, Owen King

Nakladatelství: BETA Dobrovský
Počet stran: 710
Datum vydání: 31. 10. 2018

V budoucnosti, tak blízké a skutečné, že se může odehrávat v tomto okamžiku, se stane něco podivného. Když ženy usnou, obalí se jemnými sítěmi a znehybní, takže připomínají kokon. Pokud je někdo probudí, nebo se pokusí protrhnout síť zahalující jejich tělo, ženy se rozzuří a reagují nesmírně násilnicky. A když spí, odebírají se kamsi do neznáma... Muži v našem světě zůstali opuštění a musejí si nějak poradit sami. Avšak jedna žena, záhadná Evie, je vůči spavé nemoci imunní. Je ta nemoc požehnání nebo kletba? Je Evie medicínskou anomálií, kterou je třeba studovat, nebo je to démon, kterého je třeba zabít?


Stahují se mračna - Masashi Kishimoto
Naruto - 39. díl

Nakladatelství: Crew
Počet stran: 196
Datum vydání: 9. 10. 2018

Akacuki dopadli dalšího hostitele, Naruto ovládl novou techniku a Sasuke se vymanil z vlivu Oročimarua. Po přeskupení sil a doplnění týmů se nyní vydávají završit své plány. Naruto doufá v Sasukeho návrat, Deidara se chce pomstít Narutovi a Sasuke netouží po ničem jiném než zabít svého dlouho nenáviděného bratra. Mračna se stahují a svět nindžů čeká další velký střet.




Už teď jsi mrtvá -  Sharon J. Bolton

Nakladatelství: Domino
Počet stran: 500
Datum vydání: 30. 10. 2018 

Krátce před rozbřeskem se pasažéři vyhlídkového letu balónem stanou svědky brutální vraždy. Necelou hodinu poté se balón zřítí. Katastrofu přežije jediná členka osádky.
Spatřila vrahovu tvář – ale také on spatřil ji. A je odhodlán udělat vše pro to, aby jedinou očitou svědkyni svého činu zlikvidoval.
Žena prchá neosídlenou krajinou, osamělá a vyděšená, a snaží se co nejdříve dostat na místo, kde se bude znovu cítit v bezpečí. Netuší, že právě tam bude muset čelit největší hrozbě...

4 komentáře:

  1. Skvělý článek :) To jsou samé zajímavé novinky :) Těším se na Kdy a Dvůr mrazu a hvězd :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To ano, pokaždé, když to vytvářím objevuji hromadu zajímavých knih. :) Popravdě já se hodně těším na Naruta. :D

      Vymazat
  2. ja se tesila na Magnuse Chase a toho uz mam doma... uz jen dve knihy, ktere potrebuji a v rijnu koncim :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To máš dobrý počet. :) Já Magnuse Chase plánuju přečíst, Rick Riordan umí dobře psát a jeho knihy mě docela baví.

      Vymazat

© Enthusiasm For Books
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.