Top 10 únorové knižní novinky

Zdravím čtenáři,
ten čas tak moc rychle utíká a já už dělám další knižní čas. Přijde mi, že teprve včera začal leden a on už je dávno únor, který mi též rychle uteče hlavně kvůli tomu, jak je krátký. S tím časem je to tak hrozné.

Řeknu vám, že za únor vychází mnoho a mnoho skvělých knih, které stojí za přečtení a je pro mne těžké vybrat jen deset knih. Tak či tak jsem se snažila mít zde různé žánry, ačkoli se mi zdá, že tento měsíc zde převládá pořádná romantika a vsadím se, že některé knihy obsahují peprné scény. Tak snad vás některá z těchto zaujme.

Dům - Simon Lelic

Nakladatelství: Jota
Počet stran: 296
Datum vydání: 27. 2. 2019

Jack a Sydney se do svého domu nastěhovali před rokem. Vypadal jako jejich vysněný domov: spousta místa, úžasná poloha, a navíc sympatický majitel, který jim prostřednictvím makléře sdělil, že oni jsou ti nejlepší zájemci, a proto jim dá přednost před řadou jiných, mnohem zámožnějších…
Jenomže pak na půdě najdou mrtvou kočku a krabici plnou holčičích pokladů, přestože původní majitel žil v domě celý život a nikdy kočku ani dítě neměl. V noci slyší, jak někdo přechází po domě a Sydney ve spánku cítí něčí ledovou ruku… Jack si začne říkat, jestli je paranoidní, nebo jestli se skutečně „něco“ děje. Mezitím se Sydney spřátelí s Elsie, komplikovanou mladou dívkou ze sousedství, která má stejně jako ona pohnutou rodinnou minulost a očividně skrývá před světem řadu tajemství. Někdo si s Jackem a Syd očividně pohrává. A je to hodně zlá hra. Jack a Syd se ale rozhodnou, že si toho raději nebudou všímat. Jenže to je velká chyba. Protože Elsin otec byl právě zavražděn. U jejich zadních dveří. A policie je teď sleduje…






Kontrakt - Melanie Moreland

Nakladatelství: Baronet
Počet stran: 416
Datum vydání: 13. 2. 2019

Může láska někoho doopravdy změnit? Katharine pracuje pro šéfa Richarda, bezohledného tyrana, který se nikdy neohlíží na nikoho a na nic. Potřebuje práci, a tak musí strpět jeho nekonečné požadavky a ponižování. Jednou však od něj dostane úkol, s nímž rozhodně nepočítala. Její pracovní smlouva teď zní – milenka a snoubenka. Když lásku musí předstírat dva lidé, kteří se nesnášejí, co se asi stane? Drsné napětí a erotické jiskření přerůstá do něčeho nečekaného. Katharine náhle bez svého nenáviděného nepřítele nedokáže žít. Je to vůbec ještě ten starý Richard, nebo se z něj stal někdo jiný? Přežije jejich vztah tento neobvyklý a zrádný kontrakt?




Kulti - Mariana Zapata

Nakladatelství: Fragment
Počet stran: 512
Datum vydání: 20. 2. 2019

Když Sal v dětství viděla v televizi Reinera Kultiho, jak dává gól, inspiroval ji, aby taky začala hrát fotbal a tvrdě na sobě dřela. Z okouzlené holčičky se stala silná žena a skvělá fotbalistka. Teď, o pár let později, přichází její idol jako asistent trenéra. Jenže fotbalista, do nějž byla kdysi platonicky zamilovaná, a muž, který se stal jejím trenérem, jako by byli dva různí lidé. Je zachmuřený, samotářský a neurvalý. Vytáhne ho Sal z jeho ulity?






Milion světů s tebou
Ohnivák - 3. díl

Nakladatelství: CooBoo
Počet stran: 320
Datum vydání: 27. 2. 2019

Osud multivesmíru je v rukou Marguerite Caineové. Až nyní se dozvídá, jaké jsou skutečné plány prohnané Triad Corporation. Ona jediná může zničení multivesmíru zabránit. V sázce jsou miliardy lidských životů. A Triad navíc vynesl nejvyšší trumf: zlomyslnou Marguerite z jiné dimenze, která je vždycky o krok napřed. Ve velkém finále trilogie Ohnivák nastane souboj mezi několika Margueritami. Zvítězit však může jen jedna.







Náhradník - Nicole Lundrigan

Nakladatelství: Kniha Zlín
Počet stran: 376
Datum vydání: 25. 2. 2019

Warren Botts je rozčarovaný doktor přírodních věd, který si udělá roční přestávku ve výzkumné práci na univerzitě a odchází vyučovat fyziku na druhý stupeň základní školy. Tento mírný a nenápadný samotář se spřátelí se svou studentkou, třináctiletou Amandou, která se cítí opuštěná a hledá spřízněnou duši. Jednoho nedělního rána si jde Warren zaběhat a po návratu najde Amandu mrtvou, oběšenou na stromě na svém zadním dvorku. Následuje policejní vyšetřování, Warren však nedokáže – nebo nechce – zodpovědět otázky, které se na něj valí ze všech stran. Podezření narůstá a Warrenovi mírumilovní sousedé se brzy začnou chovat nepřátelsky. Mezitím anonymní vypravěč, který je obdařen nebezpečnou kombinací vysoké inteligence a emocionální odtažitosti, popisuje minulé i současné události.




Olivie se snaží - Emily Phillips

Nakladatelství: Jota
Počet stran: 376
Datum vydání: 27. 2. 2019

Olivie s Felixem se snaží o dítě. Dokonce se kvůli tomu, že chtějí založit rodinu, přestěhovali na předměstí. Přestože však ke svému sexuálnímu životu přistupují s vojenskou precizností, po prckovi není stále ani stopy, a přitom potomci nejbližších přátel jako by přicházeli na svět každý týden. Olivie se ale nesnaží jen o dítě, snaží se i o povýšení v zaměstnání, a když do firmy nastoupí nový (a také velice pohledný) šéf, vydá se po nebezpečné cestě, na které může ztratit všechno, na čem jí v životě záleží.






Sběratel hříchů - Daria Desombre
Detektiv Marie Karavajová - 1. díl

Nakladatelství: XYZ
Počet stran: 352
Datum vydání: 19. 2. 2019

V průběhu několika měsíců je v centru Moskvy nalezeno několik těl. Vyšetřovatelé se domnívají, že spolu vraždy nesouvisí. Pak se ale zapojí stážistka Marie Karavajová, pro niž se poté, co jí v dětství zabili otce, stává hledání souvislostí mezi násilnými trestnými činy až posedlostí. Je to právě ona, mladá začínající vyšetřovatelka, kdo objeví na první pohled nepravděpodobné propojení vražd. Skrytá čísla. A pátrání po sériovém vrahovi může začít.






Stojednaletý stařík, který se vrátil, aby zachránil svět - Jonas Jonasson
Stoletý stařík - 2. díl

Nakladatelství: Panteon
Počet stran: 416
Datum vydání: 28. 2. 2019

Přesně před rokem utekl stoletý Alan Karlsson z domova důchodců v Malmköpingu. Teď si se svým přítelem Juliem užívá života na Bali. Tedy až do chvíle, než se Julius rozhodne připravit Alanovi oslavu narozenin. Horkovzdušný balon, kterým si chtějí vyrazit, totiž odletí bez pilota a Alan s Juliem se ocitnou na širém moři. A když je zachrání severokorejská loď, pašující uran, je jasné, že několik významných politiků bude mít znovu plné ruce práce.





Tři temné koruny - Kendare Blake
Tři temné koruny - 1. díl

Nakladatelství: CooBoo
Počet stran: 424
Datum vydání: 14. 2. 2019 

Na ostrově Fennbrinu se v každé generaci rodí trojčata – tři královny, rovnocenné dědičky trůnu. Mirabella ovládá živly. Lusknutím prstů dokáže přivolat plameny nebo prudkou bouři. Katharina může pozřít nejprudší jedy, aniž by ji zabolelo břicho. Arsinoe zase umí vykouzlit nejrudější růži i krotit šelmy. Každá z nich je jedinečná, ale jen ta nejlepší může získat korunu. V den jejich šestnáctin proto začíná souboj. A hrát se bude na život a na smrt.







Za sklem - Sayaka Murata

Nakladatelství: Kniha Zlín
Počet stran: 120
Datum vydání: 18. 2. 2019 

Keiko se odmalička vymyká běžným společenským normám. Navzdory univerzitnímu studiu nachází své místo v životě jako brigádnice v minimarketu. Jeho dokonalá organizace se pro ni stává oázou řádu a bezpečí v nepředvídatelném a chaotickém světě. Poutavá sonda do života současné japonské společnosti ukazuje, s jakými problémy se potýkají svobodné ženy, které se nechtějí přizpůsobovat společenským konvencím a hledají své vlastní místo ve společnosti. 

15 komentářů:

  1. Ty knížky vypadají zatraceně dobře <3 Ani nevím, po které bych sáhla jako první :3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To se ti vůbec nedivím. Nejlépe šáhnout po všech najednou. :)

      Vymazat
  2. Hodně se těším na "Kult" a "Milion světů s tebou"! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nedivím se, tyto knihy zní moc zajímavě. :)

      Vymazat
  3. Vyzerá to zaujímavo, ďakujem za tipy :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není za co. Jsem ráda, že tě zaujaly. :)

      Vymazat
  4. Najviac ma zaujalo Za sklom a Zberateľ hriechov, najmenej Kontrakt... Už som podobnú sériu skúšala čítať a nedopadlo to dobre :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám to podobně. Z nich mám jasný Za sklem, že to musím přečíst. :D

      Vymazat
  5. Skvělý výběr :) To je zase úrodný měsíc :) Už vyhlížím Tři temné koruny, Kontrakt a zaujal mě i Dům :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To ano, zatím to vypadá na krásné úrodné měsíce. :) Jakožto vypadají všechny moc dobře. :)

      Vymazat
  6. Já jsem moc zvědavá na Staříka! Ten první se mi moc líbil a určitě si pořídím i tohle pokračování. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doufám, že se ti pokračování bude i stejně líbit. :)

      Vymazat
  7. Rozhodně si hodlám přečíst Tři temné koruny. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Též bych si je ráda přečetla, zní moc dobře. :)

      Vymazat
  8. Docitala som 101 rocneho starceka a musim povedat, jednotka bola jednoznacne lepsia a originalnejsia. V dvojke boli veci ktore mi doslova nesadli a myslim ai ze autor uz všetko povedal. Ale na druhej strane boli state kde som sa aj pousmiala. No uvidime cim nas este prekvapi a ci vyjde aj 102 rocny starcek.

    OdpovědětVymazat

© Enthusiasm For Books
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.