Městečko Kytice

Autor: Martin Šinkovský
Nakladatelství: Egmont
Žánr: Dětské, Horor
Počet stran: 88 stran
Obsah:
Městečko Kytice na první pohled vypadá jako typické místo v moravských Sudetech. Nikoho nezajímá a většina lidí o něm ani neví. Vše skončí ve chvíli, kdy se stane svědkem děsivé události, která zahýbe celou zemí. Novináři, kteří přijeli sepsat reportáž, však netuší, že jde jen o vrcholek ledovce. Hluboko ukryté zlo se probouzí a věci se dávají do pohybu směrem, jaký si nikdo nepřeje. Tajemství vyplouvají na povrch a důsledky na sebe nenechají dlouho čekat.

~~~

Původně jsem si myslela, že nic z knih, co jsem četla od Martina Šinkovského nezrecenzuji. I když zprvu jsem přemýšlela nad Trikolorou, nedokázala jsem vymyslet, co bych o knize mohla napsat a když už tak by se jednalo o krátkou recenzi, a to se mi opravdu nechtělo.

A jelikož já jsem velký milovník Erbenovy Kytice, tak jsem si tuto knihu ihned oblíbila. Pro mne se jednalo o menší osvěžení balad, které jsou pojaty v trochu jiné podobě, ale i tak jsem naprosto jasně pochopila, o které jde. A že to bylo velmi zajímavě vymyšlené.

Hned na začátku knihy jsem odhadla, o jakou baladu se jedná. Vlastně se jedná o ústřední děsivou událost, která se v Kytici stane. Postupně se odkryje, co konkrétního se stalo. Navíc k tomu jsem se dozvěděla i příjmení dané postavy a pobavilo mě to. Na to jsem si hned řekla, že jsem to mohla uhodnout, jelikož se jedná o dosti logickou věc. Po ní se pak začnou objevovat další tajemství.
Tady jste v Kytici, tady je možný všecko."
Příběh krásně doplňují ilustrace, které ještě více umocňují pochmurnější náladu vesnice. Abych pravdu řekla, tak bez nich by to nebylo takové a ta pochmurná nálada by se v knize neprojevila. Autor se při psaní upíná spíše na jednotlivá konání postav.

Jediné, co mě mrzelo, byl konec. Autor zde přeskakoval z jedné postavy na druhou, pokaždé jim věnoval pár řádek a hup na další. Hodně mi dalo zabrat, abych se zorientovala v tom, co kdo řeší. Též mi dělaly problémy Jaromírovy sny spolu s Karlovým konáním. Často se mi to slilo do jednoho a já pak tápala s tím, co se to ve skutečnosti děje.

Když to shrnu, kniha se mi velice líbila a já si její čtení dost užila. Určitě doporučuji všem, kteří mají rádi Kytici a rádi si přečtou její verzi v jiném kabátě. Ovšem nesmíte od toho příliš očekávat a jinak věřím, že by se Městečko Kytice líbilo.

★★★★★

5 komentářů:

  1. to by se mohlo líbit kamarádce, ona totiž Kytici miluje :) děkuji za tip :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě pro milovníka Kytice je to perfektní. :)

      Vymazat
  2. Trikoloru jsem četla do školy (měla jsem předmět o studiu komiksů), nic jiného od autora jsem ale dosud neznala. Tato kniha zní rozhodně zajímavě :)

    L.V.
    lucyvillain.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To se ti musela pěkně hodit. :) Jo, byl to moc pěkný komiks. :) Pro ty, kteří mají rádi Kytici, je to perfektní. :)

      Vymazat
  3. Já klasickou Kytici miluju a nové zpracování zní hodně zajímavě. :)

    OdpovědětVymazat

© Enthusiasm For Books
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.