Top 10 srpnové knižní novinky

 Zdravím čtenáři,
přináším vám tentokrát včas nový článek, a to na Top 10. Co jsem tak koukala, tak převážně vycházejí thrillery, a to se též odrazilo i v mém Top 10. Ale i přesto lze zde naleznout nějakou tu romantickou knihu, či rovnou fantasy young adult.
Jaká kniha vás nejvíce zaujala?



Budoucnost jiné časové linie - Annalee Newitz

Nakladatelství: Host
Počet stran: 348
Datum vydání: 31. 8. 2021

Může se jeden člověk postavit neosobním dějinným procesům a vhodným zásahem změnit jejich běh?
1992: Sedmnáctiletá Beth má zálibu v geologii a feministickém punku, problémy s podivínskými rodiči a jedno velké tajemství: nedávno s kamarádkami zabránily brutálnímu znásilnění a útočníkovu mrtvolu pak v tichosti odklidily. Tuhle zkušenost by si raději už nikdy nezopakovala, jenže zjištění, že je možné vzít spravedlnost do vlastních rukou a s nepotrestanými násilníky a sexuálními predátory se vypořádat po svém, se ukáže jako příliš opojné…
2022: Tess zasvětila život cestování časem a snaze vytvořit bezpečnější budoucnost. Navštěvuje klíčové historické okamžiky a bojuje za změnu, jenže to jsou jen jednotlivosti — přepsat celou časovou linii není vůbec jednoduché. A když konečně zjistí, jak by snad mohla všechno zvrátit, zkříží jí cestu skupina znepřátelených cestovatelů, ochotných jít i přes mrtvoly.
Osudy obou hrdinek se prolínají a napříč časovou linií zuří střet, jehož výsledkem nemusí být nic menšího než zánik Strojů, bez kterých cestování časem nepřichází v úvahu.
 
 
 
Domeček pro panenky - Phoebe Morgan
 
Nakladatelství: Vendeta
Počet stran: 392
Datum vydání: 23. 8. 2021

Nikdy nevíte, kdo se dívá… Zvenku možná vypadá Corinnin život jako dokonalá idylka, ale ve skutečnosti má po třech nevydařených pokusech o umělé oplodnění poslední šanci přivést na svět vlastní dítě. Když tedy jednoho dne najde před dveřmi svého bytu malý kousek domečku pro panenky, považuje to za znamení. Potom se však začnou objevovat další kousky a Corinne si začíná uvědomovat, že jí připadají až příliš povědomé. Někdo ví o jejím miniaturním houpacích koníkovi i o panence v červených sametových šatech. Někdo byl v jejím domě… Odkud znají cizí lidé tolik detailů z jejího života? Jak dlouho už ji sledují? A na co čekají…? Ponořte se do děje strhujícího psychologického thrilleru, který vás překvapí nečekaným rozuzlením.
 
 
 
Hlasy v bouři - Darcy Coates
Černá zima - 1. díl
 
Nakladatelství: Fobos
Počet stran: 304
Datum vydání: 30. 8. 2021
 
 Clare si vybavila zimu. A opuštěná auta u krajnice, hračky poházené na silnici. Vybavila si nekonečnou vánici a hrůzu, kterou nedokázala vysvětlit. A pak už nic…
Když se probudila, ležela celá rozbolavělá a vyděšená v prastarém, ponurém domě, připomínajícím spíše starodávné šlechtické sídlo. U postele seděl neznámý mladý muž a tvrdil, že měla ve vánici autonehodu. Našel ji a přinesl do svého domu. Clare by ze všeho nejraději utekla, ale je až příliš slabá a vánice za okny stále nepolevuje. Uvěznila je v domě a Clare nezbývá než čekat.
Mladík se k ní chová mile, ale Clare si není jistá, nakolik mu může důvěřovat? On tvrdí, že jsou v domě sami, ale ona má pocit, že vidí a slyší věci, které naznačují, že kolem někdo slídí a čeká na příležitost. Napětí stále stoupá a s ním i pocit, že se z nich stala lovná zvěř.
Clare dochází k závěru, že její nehoda nebyla náhodná. Venku za dveřmi na ni něco číhá, něco čeká, až opustí bezpečí kamenných zdí… něco strašného, nelidského a krutého.
 
 
 
Letní srst - Jaap Robben
 
Nakladatelství: Vyšehrad
Počet stran: 264
Datum vydání: 23. 8. 2021

Třináctiletý Brian, hlavní protagonista románu, žije se svým otcem v malé kolonii obytných přívěsů kdesi na periferii. Jeho fyzicky i mentálně těžce postižený bratr Lucien je již léta zavřený v ústavu, který ovšem brzy čeká rekonstrukce. Lucien musí tedy na několik týdnů domů. Starý karavan na dezolátním staveništi sotva představuje vhodné prostředí pro těžce postiženého syna, o kterého nyní musí pečovat Brian. Ten se snaží, seč může, zůstává ale stále třináctiletým klukem, který má také o letních prázdninách vlastní plány…
 
 
 
 
Město dívek - Elizabeth Gilbert
 
Nakladatelství: Jota
Počet stran: 424
Datum vydání: 25. 8. 2021 


Léto roku 1940. Devatenáctiletá Vivian Morrisová přijíždí do New Yorku s kufrem a šicím strojem, vyhnaná svými zoufalými rodiči. I když její krejčovský talent a umění perfektně natočit vlasy jí nezajistili postup do druhého ročníku na slavné Vassar College, brzy začíná vydělávat jako krejčová v kabaretním divadle na Manhattanu, které se honosí rozkošně špatnou pověstí. Zde se děvče rychle stává miláčkem varietních tanečnic a mění brak a pozlátko na kreace pro bohyně. Exil v New Yorku vlastně není vůbec žádným exilem: zde, v tomto zvláštním městě dívek v době války, se Vivian a její přítelkyně rozhodnou žít svobodně a tropit lumpárny. Když do divadla přichází legendární anglická herečka, aby se stala hvězdou nejambicióznější show všech dob, je jí Vivian naprosto uchvácená. Ale brzy dostane tvrdou lekci a udělá politováníhodné chyby.
A tak Vivian vypráví svůj příběh a příběhy žen z jejího okolí – žen, které si žily podle svého, avšak ve špatném stoletím, které s nimi nedokázalo držet krok.



Rozmazlená princezna - L. J. Shen
Hříšníci, nová generace - 1. díl

Nakladatelství: Baronet
Počet stran: 384
Datum vydání: 25. 8. 2021

Penn
Říká se, že pomsta chutná nejlépe za studena.
Před čtyřmi lety mě Daria Followhillová zničila.
Připravil jsem ji o její první polibek.
Ona mě připravila o jedinou věc, kterou jsem kdy miloval.
Já byl chudej.
Ona bohatá.
Jenže věci se můžou změnit. A to zatraceně rychle.
Teď jsem její spolubydlící.
A ona musí zaplatit za to, že zničila jedinou dobrou věc v mém životě.
Daria Followhillová si vždycky myslela, že je královna. Pro mě ale není ničím jiným než rozmazlenou princezničkou.

Daria
Chovala jsem se jako mrcha. To přiznávám. Trousila jsem jedovaté komentáře, opovržlivě ohrnovala nos a nastavovala nohy svým protivníkům.
Zašlapávala jsem jehlovými podpatky do země každého, kdo by mi mohl ublížit.
Třeba Pennyho Scullyho. Probodla jsem mu srdce, nechala ho vykrvácet a pak ho vyhodila do odpaďáku.
Před čtyřmi lety mě požádal, ať si pro něj šetřím všechna svoje poprvé.
Teď bydlí na druhé straně chodby a já si nepřeju nic jiného než být tou poslední v jeho životě.
Před lety mi řekl, že nic na tomhle světě není zadarmo.
A teď je načase, abych zaplatila.
 
 
 
Opuštěný dům - Mirka Skočílková
 
Nakladatelství: Ikar
Počet stran: 360
Datum vydání: 23. 8. 2021

Anna chce začít znovu. O mnohé ze své minulosti by se s ostatními dělila jen nerada a s vlastní rodinou nemá zrovna dvakrát dobré vztahy. Díky svému koníčku, jímž je focení, narazí jednoho dne na starou, opuštěnou vilu, která jí učaruje. Když se o dům začne zajímat, zjišťuje, že ten je opředený záhadnými historkami – a že má neméně záhadného, ale také velmi charismatického majitele, kterému Anna učaruje. Aniž by to tušila, svou přítomností mu velmi pomáhá v boji s jeho těžkými psychickými problémy… 
 
 
 
 
Tak to bylo tehdy a tam - Bohuslav Andrš
 
Nakladatelství: CPress
Počet stran: 304
Datum vydání: 30. 8. 2021
 
Vzpomínky Bohuslava Andrše, rodáka z vesnice Česká Alexandrovka u Oděsy, jsou mimořádným dokladem temných událostí 20. století: sovětské kolektivizace, Velkého teroru, a především bojů na východní frontě druhé světové války, jichž se zúčastnil coby příslušník 1. čs. armádního sboru. Jeho svědectví o cestě ze severní Bukoviny do Prahy a citované paměti spolubojovníků a rodinných příslušníků jsou výjimečným vyprávěním – podávají totiž válku i návraty po ní pohledem obyčejných mužů, otevřeně a bez heroizace.
 
 
 
Vrány - Kass Morgan, Danielle Paige
Vrány - 1. díl
 
Nakladatelství: CooBoo
Počet stran: 392
Datum vydání: 23. 8. 2021

Vivi odchází na vysokou a chce začít nanovo. Právě proto hodlá vstoupit do sesterstva Kappa Rho Nu, nejproslulejšího dívčího spolku školy. Za závojem prestiže se však skrývá překvapivá skutečnost: všechny členky jsou čarodějnice. Scarlett je dokonalou kandidátkou na jejich předsedkyni, jenže má tajemství... o tvaru a velikosti lidské kostry. Obě dívky při zasvěcení skončí v jedné dvojici – a ocitnou se ve světě temnějším, než si kdy dovedly představit.
 
 
 
 
 
Žena v našem domě - Andreš Hart
 

Nakladatelství: Vendeta
Počet stran: 360
Datum vydání:  30. 8. 2021

Co se stane, když svůj domov otevřete absolutnímu cizinci?
Anna Kleinová je po narození dětí připravená vrátit se do práce jako literární agentka. Společně se svým manželem Joshem se i přes určité obavy rozhodne zaměstnat chůvu, která s nimi bude žít v domě. Všechny jejich pochybnosti zmizí, jakmile se setkají s Oaklynn Durstovou. Má skvělá doporučení, klidnou povahu a k dětem se chová přirozeně. Nemluvě o tom, že děti ji zbožňují.
Ovšem nedlouho po Oaklynnině příjezdu začínají děti trpět záhadnými nemocemi a nevysvětlitelnými zraněními. Zatímco mateřská Oaklynn všechny utěšuje, Anna si nemůže pomoct a cítí se poněkud zastíněná. A podezřívavá. Manžel a přátelé ji ujišťují, že její obavy jsou neopodstatněné – Oaklynn je dokonalá. Ale Anna si tím není tak jistá.
Když se ponoří do Oaklynniny minulosti, příliš pozdě zjistí, že žena, která bydlí v jejím domě, není tou, za kterou se vydává. Ovšem Oaklynn není jediná, kdo lže. A když temná tajemství vyplavou na světlo, následky mohou být smrtící.

16 komentářů:

  1. na novou Darcy se těším :)

    OdpovědětVymazat
  2. Opuštěný dům má nádhernou obálku :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To souhlasím. :) A téma zní moc dobře. :)

      Vymazat
  3. Zaujala mě Budoucnost jiné časové linie, dost se mi líbí i ta obálka, taková skoro nevšední kombinace barev, aspoň pro mě :O

    kulturnicek.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, ta kombinace barev je strašně zajímavá a hodně upoutá od pohledu. :D

      Vymazat
  4. Zaujal mě na první pohled Opuštěný dům - asi i krásnou obálkou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Opuštěný dům je hodně zajímavý. Tak jsem zvědavá, jaký nakonec bude. :)

      Vymazat
  5. Ta první mně hodně zaujala :)

    OdpovědětVymazat
  6. Domeček pro panenky a Opuštěný dům...na tyto dvě se určitě mrknu. Ostatní knihy mě tolik nezaujaly.
    goodmoda.blog.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem zvědavá, co na ně budeš říkat. :)

      Vymazat
  7. Tentokrát mě nic vyloženě nezaujala, ale obálka Vran je hodně zajímavá. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to na jednu stranu je dobře, ušetříš. :)

      Vymazat
  8. Hlasy v bouři, na to se těším nejvíc 😁

    OdpovědětVymazat

© Enthusiasm For Books
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.