Top 10 únorové knižní novinky

 Zdravím čtenáři,
nastal čas, abych vám opět ukázala novinky, které mě nejvíce zaujaly. Jako obvykle jsem se snažila, aby se zde objevilo větší množství různých žánrů, tak doufám, že se mi to podařilo. 
Osobně mě hodně láká Přísně tajné a Výtah.  Co láká vás?

 
Děti pravdy a pomsty
Odkaz Oriši - 2. díl
 
Nakladatelství: Host
Počet stran: 415
Datum vydání: 11. 2. 2021
 
Zélii a Amari se podařilo zvítězit v téměř beznadějném boji a navrátit do Orďši magii. Jenže rituál byl silnější, než tušily, a znovu zažehl magické schopnosti nejen mažiů, ale i šlechticů s magickými předky.
Teď se Zélie musí pokusit sjednotit mažie v zemi, kde je nepřítel skoro stejně silný jako oni. A poté co se šlechta spojí s vojskem, aby si udržela vládu nad Orďšou, Zélie se pouští do boje za Amariino právo na trůn. Jedině to totiž ochrání mažie před hněvem monarchie.
Občanská válka se zdá nevyhnutelná a před Zélií stojí doposud nejtěžší úkol: musí najít způsob, jak zemi sjednotit — jinak se jí Orďša rozpadne před očima.
 
 
 
Lockdown - Smith Alexander Gordon
Útěk z výhně - 1. díl
 
Nakladatelství: Fobos
Počet stran: 296
Datum vydání: 15. 2. 2021

POD NEBEM JE PEKLO. POD PEKLEM JE VÝHEŇ. 
Třináctiletý Alex je křivě obviněn z vraždy a jeho život se navždy změní. Ocitne se ve Výhni – vězení pro mladé delikventy, nejtvrdším na světě. Jde o rozlehlé prostory hluboko pod zemí, kam vede jen jedna cesta – a ven žádná. Alex se setkává s opravdovými darebáky a sadistickými strážemi, ale to zdaleka není vše, co ho trápí. Občas v noci stráže odtáhnou z cely jednoho z vězňů, který se zanedlouho vrací, tělo poseté ranami a již není člověkem. Alex zoufale touží po svobodě a úporně se snaží uniknout z doživotního žaláře. Odhaluje totiž děsivou pravdu: Výhni vládne čisté zlo a každý den probíhají kruté experimenty, při nichž jsou uvěznění chlapci pokusnými králíky, netvoři vyrábějí další netvory a strach ze smrti je ta nejmenší starost…
 
 
 
Místa, kde jsem plakala - Hollby Bourne
 
Nakladatelství: #booklab
Počet stran: 344
Datum vydání: 15. 2. 2021

Amelie se do Reese zamilovala až po uši. A myslela si, že on ji taky miluje. Ale teď jí začíná docházet, že opravdová láska by takhle bolet neměla. A tak jde po stopách jejich příběhu, navštěvuje všechna místa, kde kvůli němu plakala. Protože když přijde na kloub tomu, co bylo v jejich vztahu špatně, možná konečně zjistí, jak se z něj vzpamatovat? Další z pronikavých románů britské populární spisovatelky Holly Bourne, která nejen rozumí lidské duši, ale zdá se, že ji umí svými příběhy i léčit
 
 
 
 
Náš dům - Louise Candlish
 
Nakladatelství: Vendeta
Počet stran: 412
Datum vydání: 22. 2. 2021

Do domu Fi Lawsonové se ze záhadného důvodu stěhují cizí lidé. Co se děje a jak k tomu došlo? Příběh se postupně skládá – částečně i z vyprávění samotné Fi pro investigativní podcast Oběť, částečně z dopisu na rozloučenou jejího bývalého manžela Brama. Za tajemným prodejem domu se skrývá víc, než je vidět na první pohled. Ve zdánlivě bezpečném a harmonickém prostředí středostavovského předměstí na jihu Londýna se rozjela hra, ve které zdaleka nejde jenom o majetek. 
 
 
 
 
Pan romantik - Leisa Rayven
 
Nakladatelství: Red
Počet stran: 392
Datum vydání: 15. 2. 2021
 
Max Riley je, stejně jako jeho alter ego Pan Romantik, trošku jiný společník. Žádný sex, jen dokonalé schůzky, kvůli kterým stojí za to i zemřít… Chcete miliardáře, zlobivého kluka se zlatým srdcem nebo sexy motorkáře? Max to umí zařídit. Přitom si ale velmi pečlivě střeží své soukromí.
Na scénu ale přichází investigativní novinářka Eden Tateová. Když se k ní donesou zvěsti o Panu Romantikovi, je rozhodnuta odhalit jeho skutečnou identitu, proslýchá se totiž, že dokáže i obírat osamělé paničky o jejich jmění.
Max se zoufale snaží zůstat v anonymitě, a tak Eden vyzve, aby s ním šla třikrát na rande. S podmínkou, že pokud se do něj nezamiluje, může s jeho svolením celý příběh zveřejnit. Pokud jeho kouzlu podlehne, ze sólokapra nebude nic.
Cynická Eden nepochybuje, že jeho rolím odolá, ale když se Max přizná, že se do ní zamiloval, Eden se musí rozhodnout, jestli jí tenhle profesionální lhář říká pravdu, nebo se jí jen dalším hereckým výkonem snaží zabránit ve zveřejnění celého příběhu.
 
 
 
Přísně tajné - Sarina Bowen, Elle Kennedy
 
Nakladatelství: Baronet
Počet stran: 352
Datum vydání: 10. 2. 2021

HumříKraťasy, 21 let
Sportovec. Potají magor do přírodních věd. Zatraceně sexy.
HumříKraťasy: Tak. Je to tady. K narozeninám by moje přítelkyně ráda trojku.
Hříšník3: Tak to jsi na tý správný seznamce.
HumříKraťasy: Už jsi nad tím někdy přemýšlel? Že by sis užil s jiným klukem?
Hříšník3: Pořád. Jsem za rovný příležitosti. Co ty?
HumříKraťasy: Ehm…

Hříšník3, 21 let
Student oboru finance. Potají striptér. Zatraceně sexy.
Hříšník3: Já bych to bral, jestli i ty. Můj život je teď tak trochu jeden velkej chaos. Škola, práce, stres s rodinou. Jo, a taky bydlím s tím nejotravnějším klukem na světě. Potřebuju rozptýlení. Určitě to tak chceš?
HumříKraťasy: Možná to chci o něco víc, než by se mi chtělo přiznat.
Hříšník3: Hele, posouvat hranice je fajn, na tom není nic špatnýho…
HumříKraťasy:To říkej mýmu fotrovi, co potřebuje mít všechny pod palcem. A navíc co když bude ta trojka trapas?
Hříšník3: Tak to bude trapas. Se přece pak už nikdy nemusíme vidět, ne? Hlavně mi slib, že se do mě nezamiluješ.
HumříKraťasy: To by byla docela změna… 
 
 
 
QualityLand - Marc-Uwe Kling
 
Nakladatelství: XYZ
Počet stran: 384
Datum vydání: 25. 2. 2021 

Vítejte v QualityLandu, v zemi blízké budoucnosti! Vše tu funguje hladce: Automatizovaná služba vám dohodí dokonalého partnera a spolehlivé algoritmy společnosti TheShop vědí, co přesně chcete, ještě předtím, než si to vyberete. Ale i v QualityLandu se najdou vadné kousky – dron se strachem z létání nebo bojový robot trpící posttraumatickou stresovou poruchou. A ty všechny má šrotovník Peter Jobless nechat zničit. Co když se ale vzepře systému?
 
 
 
 
Strašák - Frank Goldammer
Max Heller - 1. díl
 
Nakladatelství: Vendeta
Počet stran: Nezjištěno
Datum vydání: 15. 2. 2021

V listopadu 1944 je život ve válečných Drážďanech téměř k nevydržení. A když se k nesnesitelným životním podmínkám ještě přidá strach z neznámého zabijáka, musí zasáhnout kriminální inspektor Max Heller. Ve městě je postupně nalezeno několik mrtvých mladých žen. Všechny byly před smrtí krutě mučeny a jejich těla jsou nelidsky zohavená. Mezi lidmi se šíří pověsti o hrozivém vrahovi – Strašákovi – plížícím se během nočních leteckých poplachů zatemněným městem. V chaotických posledních dnech druhé světové války pátrá Max Heller nejen po pachateli bestiálních vražd, ale bojuje i se svým nadřízeným, fanatickým nacistou, který evidentně něco tají. Naděje, že byl Strašák zabit při velkém bombardování města v únoru 1945, se ukáže jako lichá. Maxovo vyšetřování tudíž pokračuje i po obsazení Drážďan Rudou armádou.
 
 
 
Ticho mezi námi - Abbie Greaves
 
Nakladatelství: Grada
Počet stran: 288
Datum vydání: 4. 2. 2021 

Maggie a Frank jsou manželé již čtyřicet let. Milovali se od prvního okamžiku, kdy se setkali. Jejich společný život byl plný radosti, slov a smíchu. Zažili i těžké časy, ale jejich vztah byl vždy pevný a nerozbitný. Pouto mezi nimi bylo výjimečné. Ale to platilo jen do chvíle, než nastoupilo ticho.
Teď spolu Maggie s Frankem nemluví. Vaří si jídlo, sdílí společné lože, ale žijí beze slov. Frank před šesti měsíci přestal mluvit a Maggii ani nikomu jinému se ho nepodařilo opět rozmluvit. Tíha jeho tajemství je rozdělila – vytvořila mezi nimi nepřeklenutelnou propast. A Maggie se dostala na samé dno.
Když ji Frank najde v bezvědomí a vedle prázdný obal od léků, jeho křehký svět se rozpadá. Sanitka Maggii převáží do nemocnice, kde je uvedena do umělého spánku, ze kterého se už nikdy nemusí probudit. Frank se neodvažuje ji opustit. Zůstává jí po boku – a tehdy teprve znovu promlouvá.
Začíná vyprávět svůj příběh. Slova, která tak dlouho zadržoval, jsou konečně uvolněna a odhalují, že i ke špatným věcem mohou vést šlechetné pohnutky.
Může však ještě napravit, co se pokazilo?
 
 
 
Výtah - Linwood Barclay
 
Nakladatelství: XYZ
Počet stran: 416
Datum vydání: 25. 2. 2021

Začne to v pondělí, když do výtahu na Manhattanu nastoupí čtyři lidé. Kabina s nimi vyjede do nejvyššího patra, kde zastaví… a pak se zřítí na dno výtahové šachty. Vypadá to na hroznou, ale náhodnou tragédii. Úterý i středa však přinesou další havárie. New York – město plné mrakodrapů – pohltí chaos. Kdo za událostmi stojí? A jak souvisejí s mrtvolou nalezenou v parku? Detektivové Bourque a Delgadová musejí najít pravdu dřív, než přijde další masakr.

20 komentářů:

  1. Přísně tajné, to je asi největší favorit :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Z těch romantických je též mým favoritem. :)

      Vymazat
  2. děkuji za tipy, zaujal mě třeba Náš dům :) Teď jsem dočetla Za zavřenými dveřmi a to bylo celkem psycho, ale v dobrém slova smyslu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Za zavřenými dveřmi mě hodně lákalo, ale jaksi jsem se k tomu nedostala. :)

      Vymazat
  3. mně se líbí to Ticho mezi námi, zní to vážně dobře :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přijde mi, že cokoli z edice 7lásky stojí za to. :)

      Vymazat
  4. Já se neskutečně těším na Strašáka 😊

    OdpovědětVymazat
  5. Mě hodně zaujalo Půl války, ale ještě nemám doma ani jeden díl série :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na tu sérii se též chystám. :D Ale též doma nemám ani jeden díl. :D

      Vymazat
  6. Zas jsem díky tvému článku objevila knihy, o kterých jsem neměla ponětí. Děkuji za tipy. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda, že jsi objevila nové a neznámé knihy. :)

      Vymazat
  7. Děkuji za tipy, většinu z tvého výběru nemám v hledáčku 🙂

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není za co. :) Ráda ukazuji ty nejzajímavější knihy. :)

      Vymazat
  8. Já se chystám na Ticho mezi námi. :)

    OdpovědětVymazat
  9. Qualityland som čítala v slovenčine a bola to dobrá a zároveň zábavná sci-fi kniha, odporúčam :-) :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To slyším ráda. :) Já se na něj chystám. :)

      Vymazat
  10. Odkaz Oriši mě šíleně moc láká. Zrovna včera jsem si první díl chtěla vzít domů z práce, ale někdo mě předběhl :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak snad brzy jej vrátí a ty se k němu dostaneš. :D

      Vymazat

© Enthusiasm For Books
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.