Top 10 srpnové knižní novinky

Zdravím vás milí čtenáři a čtenářky u dalších knižních novinek. Tentokrát mi dalo zabrat vybrat jen deset knih. Podle mého názoru tento měsíc vychází příliš mnoho zajímavých knih a opravdu bylo těžké vybrat mnou dané maximum deseti knih. Popravdě, nejradši bych sem přidala všechny, ale to by byl článek příliš dlouhý.

Nakonec jsem to ale nějak zvládla a knihy, které mi přišly méně zajímavé jsem s těžkým srdcem vyřadila, aby mi pak mohl vzniknout tato Top 10. Řekla bych, že je to víceméně taková všehochuť, ačkoli se tu více projevuje romantický žánr.

Exit West - Mohsin Hamid
Nakladatelství: Odeon
Počet stran: 176
Datum vydání: 20. 8. 2018

Jmenoval se Saíd a ona Nadja. Jednoho dne se seznámili a zamilovali se do sebe. Mohla to být pěkná love story, jenomže. Jenže to všechno začalo v nejmenované muslimské zemi, kde právě propukl ozbrojený konflikt mezi vládou a militantními skupinami. Když se potvrdí, že existují záhadné dveře, díky nimž se ocitnete na jiném místě planety, není proč s útěkem otálet.






Hodný holky líbaj líp - Elie Grimes
Nakladatelství: XYZ
Počet stran: 424
Datum vydání: 30. 8. 2018

Třicátnice Zoey je vycházející hvězdou newyorského kulinářství a také hodná holka z lepší rodiny. Pokračuje v kuchařské tradici své slavné babičky Nany a neustále čelí kritice náročné matky Fran. O co úspěšnější je u plotny, o to zoufaleji bojuje v oblasti emocí a vztahů. Její sebedůvěra coby ženy je zhruba tolik vyvinutá jako schopnost obklopovat se vhodnými partnery. Během krátké doby se jí podaří odehnat od sebe nejen muže svých snů, ale také dva nejlepší přátele i svého bratra. Něco se musí stát...



Holanďanka - Ellen Keith
Nakladatelství: BETA Dobrovský
Počet stran: 352
Datum vydání: 15. 8. 2018

 Uprostřed druhé světové války, v roce 1943, zatýkají nacisté v Amsterdamu příslušníky odboje. Marijke de Graaf a její manžel jsou deportováni každý do jiného koncentračního tábora v Německu. Tam Marijke dostane na vybranou: buď zemře hlady a vysílením při těžké práci, nebo se dobrovolně přihlásí do nevěstince a možná se jí naskytne šance přežít a najít manžela. Její život se navždycky změní, když potká důstojníka SS Karla Müllera, který se do ní zamiluje. Zároveň s příběhem těchto dvou lidí sleduje čtenář tragický osud Karlova syna, kterého roku 1977 zachytí soukolí tzv. špinavé války v Argentině.


Chlapec na mostě - M. R. Carey
Všemi dary obdarovaná - 2. díl

Nakladatelství: Host
Počet stran: 360
Datum vydání: 15. 8. 2018

Svět napadla epidemie, jež proměnila většinu populace v nemrtvé hladovce, kteří požírají všechno, co jim přijde do cesty, a dál šíří nákazu.
Z posledního lidského sídla v jižní Anglii vyráží na cestu do Skotska napůl vědecká a napůl vojenská výprava. Jejím cílem je nasbírat vzorky plísňových kultur, které po sobě v terénu zanechala předchozí expedice, a získat tak o patogenu informace, jež by později mohly vést k objevení léku.
Jedinou nadějí na přežití lidstva jsou doktorka Samrina Khanová a výjimečně inteligentní chlapec s poruchou autistického spektra Stephen Greaves, kterého Khanová zachránila před hladovci. A nepřítel venku má hlad.


Jen 27 dnů - Alison Gervais
Nakladatelství: Fragment
Počet stran: 320
Datum vydání: 30. 8. 2018

Toho kluka znala Hadley jen od vidění. Když jedno ráno školu oblétne zpráva, že je mrtvý, nechápe. Co ho vedlo k tomu, aby si sáhl na život? Když nad tím během Archerova pohřbu přemýšlí, přistoupí k ní neznámý cizinec v černém. Nabídne jí, že ji vrátí o dvacet sedm dnů nazpět, aby mohla přijít na to, co se stalo, a pokusila se jeho smrti zabránit...





Loď mrtvých - Rick Riordan
Magnus Chase a bohové Ásgardu - 3. díl

Nakladatelství: Fragment
Počet stran: 408
Datum vydání: 28. 8. 2018

Společně s přáteli porazil Magnus Chase vlka Fenrira a získal Thorovo kladivo. Úkol, který na něj čeká, je však ze všech nejtěžší! Magnus umí sice uzdravovat, ale v boji není žádné eso. Jenže teď musí čelit samotnému bohu vší špatnosti Lokimu, který se chystá vyplout na Lodi mrtvých a zahájit ragnarök, den zkázy devíti světů. Naštěstí se na tuhle beznadějnou výpravu nevydává sám. Má s sebou bandu elitních bojovníků...




Milionkrát June - Emily Henry
Nakladatelství: CooBoo
Počet stran: 392
Datum vydání: 27. 8. 2018

Dokáže láska překonat kletbu, která provází jejich rodiny už celé generace?
Celý život jí rodiče vtloukali do hlavy jediné pravidlo: drž se dál od rodiny Angertových. Ale když se June náhodou doslova srazí se Saulem Angertem, zajiskří to a její svět se propadne do chaosu. Kdo přesně je tenhle kluk, který se po pěti letech zničehonic vrátil do jejich rodného města? A proč June, v hloubi duše věrná tradicím své rodiny, nikdy nepřemýšlela o tom, jak moc její otec Angertovy nenáviděl? Obě rodiny o příčinách dlouholetého sporu svorně mlčí. Dokážou společně se Saulem odhalit pravdu?


Snílek neznámý - Laini Taylor
Nakladatelství: CooBoo
Počet stran: 296
Datum vydání: 20. 8. 2018

Sen si vybírá snílka, nikdy ne obráceně. Lazlo Neznámý, sirotek a knihovník, se vždy obával, že jeho si vybere nějaký obyčejný sen. Ale i přesto byl již od svých pěti let posedlý mytickým ztraceným městem Pláč. Avšak na to, aby se ho vydal hledat přes půlku světa, by musel být mnohem odvážnější. A tak ho hledá v knihách. Každou zmínku o městě, které záhadně a nenávratně zmizelo. Až do chvíle, než se mu jako zázrakem naskytne příležitost, aby vyrazil se skupinou legendárních válečníků a splnil si svůj sen... nebo ho ztratil navždy.
Co se stalo v Pláči před dvěma sty lety? Proč byl najednou odtržen od zbytku světa? Kdo je velitel známých válečníků a jakou tajemnou záhadu se snaží vyřešit? A proč mu může pomoci zrovna Lazlo?


Svatba naoko - Jo Watson
Nakladatelství: XYZ
Počet stran: 304
Datum vydání: 9. 8. 2018

Život není fér. Někdy vyhraješ, jindy prohraješ. A někdy přijdeš domů a nachytáš svého přítele v posteli s jinou.
Důležité je se nezhroutit a třeba se jako Annie vydat na dovolenou a užívat si, co to jde. Ale ani to jí nevyjde, protože ve stejném hotelu narazí na svého ex a jeho novou partnerku. A to chce pořádný plán! Jakou roli v něm sehraje sympatický scenárista Chris? A podaří se Annie vybruslit ze situace se ctí?




Temný karneval - Ray Bradbury
Nakladatelství: Plus
Počet stran: 344
Datum vydání: 20. 8. 2018

Ačkoli byl Ray Bradbury především mistrem žánru science fiction, ve své tvorbě se neomezoval pouze na něj. Temný karneval z roku 1947 je jeho vůbec první publikovanou sbírkou povídek a Bradbury se v ní čtenářům představuje jako autor hororových a strašidelných příběhů, v nichž nechybí krev, mystika, humor, hrůzostrašné bytosti a tvorové, ale také Bradburyho nezaměnitelná poetika a melancholie. Souborně vycházejí povídky v češtině poprvé.

Žádné komentáře:

Okomentovat

© Enthusiasm For Books
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.