Top 10 červencové knižní novinky

Zdravím čtenáři,
tentokrát Top 10 přidávám o něco později, než je u mě obvyklé. Důvod byl jednoduchý, neměla jsem na to čas a minulý týden jsem hlavně trávila mimo internet a sociální sítě. Udělala jsem si  tedy menší "dovolenou" a teď jsem zpět v plné síle.
Co jsem tak koukala, tak tentokrát zde převládají romantické knihy, ale sem tam se objeví i knihy jiného žánru. Tak které vás nejvíce zaujaly?

Aiden - Melanie Moreland
Vested Interest - 2. díl

Nakladatelství: Baronet
Počet stran: 312
Datum vydání: 29. 7. 2020

Tři mladí muži se seznámí na univerzitě, kde také začne jejich celoživotní přátelství.
Minulost diktuje to, jací ti muži jsou, současnost však formuje jejich budoucnost.
Co se stane, když se každý z těchto mužů setká s tou jedinou osobu, která je mu předurčena? Dokážou se svými city bojovat a odejít? Nebo jeden po druhém podlehnou a poznají sladkou bolest lásky?

Aiden, jehož pronásledují vzpomínky na minulost, hraje roli bezstarostného kamaráda. Díky tomu, že nemá nikdy daleko k rozpustilému úsměvu nebo vtipu, dokáže dobře skrývat vlastní bolest. Impozantní postavu používá jako štít a svou minulost skrývá pod robustním zevnějškem. Až na to, že jedna žena tuto fasádu prohlédne.
I když jej svádí tělem, svýma zelenýma očima toho vidí až příliš. I když po ní jeho srdce touží.
Cami je rozhodnuta mu ukázat, že je hoden toho, aby byl milován. Aiden ji od sebe sice na každém kroku odhání, přesto však zjistí, že si ji od těla udržet nedokáže. Kdo tuto bitvu lásky vyhraje?




Inferno - Dmitrij Rus
Hraju, abych žil - 4. díl

Nakladatelství: Fragment
Počet stran: 264
Datum vydání: 21. 7. 2020

Látka, z níž je utkána realita, praská ve švech. Vesmír se mění v souladu se spontánními touhami a přáními hráčů, a v Jiném světě se rodí Inferno. Dimenze obývaná arcidémony a pány pekel, jejichž úkolem bude ztrestat ty největší zločiny a zvěrstva.
Na Glebových bedrech leží nejedno břímě. Dokáže si poradit i v situaci, kdy se pláně Inferna otřásají pod nohama pochodujících šiků?





Kluk odvedle - Kasie West

Nakladatelství: CooBoo
Počet stran: 256
Datum vydání: 20. 7. 2020

Šestnáctiletou Charlie Reynoldsovou vychovával jen táta a tři starší bráchové, takže teď dokáže ve sportu porazit každého kluka – včetně svého čestného čtvrtého bratra, souseda Bradena. Jenže když Charlie začne pracovat v módním butiku, zjistí, že v holčičích věcech je úplně mimo. A do toho zkouší před Bradenem utajit, že se do něj zakoukává. Zprvu se v tom snaží kličkovat, ale její taktika se může kdykoli provalit… Dá se tahle hra vůbec vyhrát?





Komunita - Ragnar Jónasson

Nakladatelství: XYZ
Počet stran: 272
Datum vydání: 23. 7. 2020

Rok 1985, na okraji civilizace.
Třicetiletá Una pracuje jako učitelka v Reykjavíku, než se rozhodne přestěhovat do malé vesnice Skálar, kde má učit dvě dívky. Otec Uny spáchal kdysi sebevraždu. Una dost pije a bojí se, aby neskončila jako on.
Krátce poté, co se Una nastěhuje ve Skálaru do horního patra starého domu, slyší v době podivné zvuky, připomínající dívčí zpěv. Zjistí, že před půl stoletím žila v domě dívka, která zemřela za nejasných okolností. A ví, že bude muset odhalit pravdu. I když hranice mezi realitou a fantazií jsou nejasné – možná i kvůli jejímu pití.
Una začíná zjišťovat, že tady není vítána a že lidé zde mají spoustu podivných tajemství…



Nepolíbená nevěsta - Barbara Cartland

Nakladatelství: Baronet
Počet stran: 144
Datum vydání: 29. 7. 2020

Mladičká Venetia, dcera vévody z Lynbrooku, studuje v klášterní škole ve Francii. Je zcela ponořená do učení a příliš se nezajímá o svět za branami kláštera – a ještě méně o muže. Jaké je proto její překvapení, když pro ni nechá poslat její otec a po návratu do Londýna jí sdělí, že se má provdat za vévodu z Rockinstonu. A sňatek se má konat už za čtrnáct dní!
Venetia se pokusí svému otci vysvětlit, že se sňatku nebrání, ale chtěla by se vdávat z lásky – a pokud by to nebylo možné, tak by alespoň ráda svého nastávajícího předem viděla. Její otec je však k jejím námitkám zcela hluchý. Vnímavá Venetia pochopí, že jí něco tají.
Provdá se nakonec Venetia za muže, jehož jí vybral otec? A co vlastně vedlo vévodu z Rockinstonu k tomu, aby si ze všech dívek v Anglii vybral právě Venetii? A pokud k sňatku opravdu dojde, budou spolu šťastní?



Neutečeš - Dominika Hájková

Nakladatelství: Pointa
Počet stran: 128
Datum vydání:  27. 7. 2020

Alice má těsně před svatbou. Všechno se zdá být růžové. Jenže nevinné hádky se snoubencem se začnou měnit v něco mnohem horšího a Alice se ocitá v začarovaném kruhu. Po několika ošklivých incidentech utíká do vesnice, ve které jako dítě trávila prázdniny. Může ale člověk utéct před vlastním osudem? Jak Alici změní život místo, které je jejímu srdci tak blízké? Co najde ve starém domě, který voní po dřevě, povidlech a muškátech?




Poustevník - Michael Finkel

Nakladatelství: XYZ
Počet stran: 232
Datum vydání: 30. 7. 2020

V roce 1986 odjel dvacetiletý Christopher King do lesů Maine a skoro na třicet let zmizel z dosahu civilizace. Do kontaktu s jiným člověkem se nedostal ani jednou, dokud ho nezatkli za krádež jídla. Jak přežíval brutální zimy? Co jedl a pil? A jak se mu podařilo skrývat se tak dlouho před zraky ostatních? Na základě rozhovorů se samotným Knightem vznikl neskutečně živý a hluboce jímavý portrét samotáře, který se rozhodl žít po svém a zcela bez lidí.




Tohle léto říkám ano - Lindsey Roth Culli

Nakladatelství: CooBoo
Počet stran: 264
Datum vydání: 27. 7. 2020

Rachel Brooksová měla vždycky jasné cíle: mít samé jedničky a dostat se na vysněnou univerzitu. A vyplatilo se to – po letech pilného studia odmaturovala na výbornou a je připravená to oslavit… nicnedělenáním. Protože doteď říkala na všechno ne. Ne tancování, ne večírkům, a hlavně ne klukům. A teď to konečně přišlo – nic jí nebrání bavit se… kromě jí samotné. Co kdyby to ale přeci jen zkusila? Svěží letní příběh o tom, co se stane, když hlavní hrdinka začne říkat ano novým zážitkům i vztahům.




Vypůjčený život - Ashley Farley

Nakladatelství: Metafora
Počet stran: 304
Datum vydání: 24. 7. 2020

Dvě kamarádky z dob studií Lena a Olivia se po třiceti letech náhodně setkávají na nečekané křižovatce: v letištním salonku v Atlantě.
Lena je na útěku z domova před manželem, který jí psychicky zneužívá, i před svou nevděčnou dospělou dcerou. Olivia má kariéru, která ji neuspokojuje, a navíc je po bolestném rozvodu. Obě mají pocit, že jejich život se dostal do slepé uličky a jsou odhodlané začít znovu a jinak.
Nečekané setkání vede ke spontánnímu rozhodnutí – dohodnou se, že si na měsíc znovuobjevování vymění bydlení. Lena bude bydlet v Oliviině moderním bytě v Charlestonu a Olivia zase v Lenině chatě u řeky ve Virginii.
S novými perspektivami a obnovením starého přátelství nejen nacházejí své vášně, ale poznávají sebe samé a získávají zpět, co jim tolik chybí. A když se na obzoru objevuje nečekaná romance a možnost vydat se v kariéře úplně novým směrem, nastává čas sebrat odvahu a riskovat.
Aby splnily svůj slib a opravdu dostaly druhou šanci, obě budou muset učinit zásadní rozhodnutí. Získají nakonec životy, o jakých vždy snily?



Zapomenuté dívky z Paříže - Pam Jenoff

Nakladatelství: BETA Dobrovský
Počet stran: 368
Datum vydání: 23. 7. 2020

Úchvatný, emotivní příběh o odvaze, přátelství, zradě a především velké síle žen přežít i za těch nejtěžších okolností – inspirovaný skutečnými událostmi - od autorky mezinárodních bestsellerů Pam Jenoff
Smyšlený příběh inspirovaný osudem Very Atkinsové a žen, které pod jejím vedením za druhé světové války sloužily jako agentky britského Oddělení pro zvláštní operace (SOE), se odehrává v průběhu tří různých období, v pěti různých zemích.
Grace je Američanka žijící v New Yorku a během války přišla o manžela. Jednoho rána uvidí na nádraží pod lavicí opuštěný kufr. Ze zvědavosti ho otevře a najde uvnitř dvanáct fotografií různých žen. Impulsivně si je zastrčí do kapsy, a tím začíná velkolepé pátrání po osudech Eleanor a Marie, které za války pracovaly ve Francii pro SOE.

20 komentářů:

  1. Zajimavé kousky, ale nic pro mě :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Odpovědi
    1. To naprosto souhlasím, taky mě velice zaujala. :)

      Vymazat
  3. Odpovědi
    1. Je mi to jasné. :) Hodně sis je oblíbila, že? :)

      Vymazat
  4. Mě tedy nejvíc zaujala Komunita, už z anotace mě lehce mrazilo!

    OdpovědětVymazat
  5. Poustevník vypadá dobře, jestli to ještě stihnu, ráda bych si ho v létě přečetla. Jinak se s blogspot snažím sžívat a uvidíme, co bude :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To ti držím palce. :) Jinak věřím, že se s blogspotem sžiješ. :)

      Vymazat
  6. Z těchto jsem postřehla jenom novinky od CooBoo, ale nevím, jestli se do nich pustím. Od Kasie West jsem četla jenom jednu knížku a ta mě docela zklamala :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já od Kasie West ještě nic nečetla, ale jelikož je ohledně dní poslední dobou velké halo, tak přemýšlím, že bych si ji mohla zkusit. :D

      Vymazat
  7. Inferno miluju! :))

    https://lifebynikys.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám na tuto sérii hodně vleký zálusk, jen se k ní dostat. :)

      Vymazat
  8. Komunita a Poustevník jsou moje nejžhavější novinky, do nichž bych se ráda pustila!

    OdpovědětVymazat
  9. Neutečeš vyzerá super!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naprosto souhlasím, vypadá to na moc zajímavý příběh. :)

      Vymazat
  10. Nečetla jsem ani jednu, ale kdybych si měla jednu vybrat, kterou si přečtu, tak rozhodně Komunita od Ragnar Jónasso.

    OdpovědětVymazat

© Enthusiasm For Books
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.