Top 10 červnové knižní novinky

Zdravím čtenáři,
za tento měsíc mě zaujalo několik novinek, ale žádná z nich nepatří mezi ty, které bych nutně chtěla. Když už, tak leda Rozetmění, který je posledním dílem Nikdynoci. Takže jsem docela ráda, že má peněženka tento měsíc bude ušetřena.
Co vy? Zaujalo vás něco?


Agnetino dědictví - Corina Bomann
Paní ze severu - 1. díl

Nakladatelství: Ikar
Počet stran: 488
Datum vydání: 24. 6. 2020

První část švédské ságy, která líčí osudy několika generací šlechtického rodu v průběhu 20. století. Rod Lejongardů vlastní nádherné staré panství na jihu Švédska. Statek, který rodina už mnoho let spravuje, je v zemi proslulý úspěšným chovem koní. Panství a šlechtický titul Lejongardové obdrželi jako projev díků švédského krále za podporu a věrnost během třicetileté války za podmínky, že budou za všech okolností stát při královské rodině. A jsou to především odvážné a sebevědomé ženy tohoto rodu, jež se dokážou postarat o prosperitu panství a nadcházejících generací.




Až léto skončí - Penelope Ward

Nakladatelství: Baronet
Počet stran: 320
Datum vydání: 24. 6. 2020

Co uděláte, když si letní dům vaší rodiny pronajme sexy starší muž? No, očividně se ztrapníte – a opakovaně. S Noahem Cavallarim jsme nevykročili správnou nohou. Naše první setkání skončilo jako jeden velký trapas.
Když moje máma onemocněla, bylo na mně, aby bylo o naše hosty dobře postaráno. Měla bych být na vysoké. Místo toho prožívám to nejlepší období svého života… jako pokojská.
Pohledný a tajuplný Noah je pro mě zapovězený. Vím, že tu nezůstane natrvalo. Vím, že je pro mě nejspíš moc starý. A přesto mě přitahuje.
Navíc se mě pokusil zachránit, když se mylně domníval, že se topím. Dala jsem mu najevo, že ho chci. A on mě před sebou varoval. Začali jsme si po nocích povídat na břehu jezera. Naše přátelství se však brzy změnilo v něco, z čeho se možná nikdy nevzpamatuju.
Protože až léto skončí, odjede. A já netuším, co na konci srpna budu dělat.



Bezhvězdné moře

Nakladatelství: Argo
Počet stran: 552
Datum vydání:  30. 6. 2020

Zachary Ezra Rawlins je naprosto obyčejný mladík, který vede poklidný studentský život ve vermontském univerzitním kampusu. Vše ale změní jediná návštěva knihovny, při které Zachary na zaprášené polici objeví zvláštní knihu. Bez dechu obrací stránku za stránkou, uchvácený osudy nešťastných milenců, sběratelů klíčů a bezejmenných akolytů, když vtom narazí na něco nečekaného – na příběh z vlastního dětství. Prapodivná kniha mu nedá spát, a tak se rozhodne odhalit její tajemství a sledovat tajuplné stopy v podobě včely, klíče a meče. Cesta plná dobrodružných zvratů ho postupně přivede na maškarní večírek v New Yorku, do tajného klubu a podzemní knihovny, ukryté hluboko pod povrchem země.
To, co Zachary objeví, ovšem není jen podzemním útočištěm knih a jejich strážců – je to domov ztracených měst a moří, milenců, kteří si pode dveřmi a napříč časem posílají láskyplné vzkazy, a dávno zapomenutých příběhů vyprávěných uctivým šepotem. Setká se s těmi, kdo tajnému archivu obětovali zrak i jazyk, ale i s těmi, kdo jej naopak chtějí zničit. Spolu s Mirabel, nebojácnou ochránkyní tohoto světa, a Dorianem, pohledným mužem, jehož věrností si nemůže být nikdo jistý, navštíví klikaté tunely, temná schodiště, přeplněné taneční sály i sladká pobřeží kouzelné říše a odhalí pravou podstatu svého údělu.




Katka - Michael Třeštík, Tomáš Třeštík

Nakladatelství: Motto
Počet stran: 176
Datum vydání: 11. 6. 2020


Sestupná spirála narkotik, krádeží, prostituce a celkového chátrání. A jenom občasné záblesky odhodlání s drogami skoncovat. Tak vypadala každodenní realita Kateřiny B v unikátním časosběrném dokumenty Heleny Třeštíkové z roku 2009. Co tehdy Katka prožívala a co se s ní dělo poté? Její ucelený příběh ve formě autentických výpovědí zpracoval Michael Třeštíka fotkami jej doprovodil Tomáš Třeštík.




Meta - Pavel Bareš

Nakladatelství: Host
Počet stran: 320
Datum vydání: 23. 6. 2020


Superlidé existují. Ale žádný z nich není superhrdina.
Nikdo na začátku jednadvacátého století nepotřebuje nadšence ve spandexu a pláštěnkách, kteří by se po nocích honili za zločinem. Zato po supershowbyznysu se lidé můžou utlouct.
Ve světě, kde jsou superschopnostmi obdařené Mety světovými celebritami — nebo preventivně stíhanými nepřáteli státu —, nechce být Lenka Křížová ničím z toho. Je to zkrátka holka, která si chce odchodit vysokou, utratit alimenty a občas pomoct kamarádce u zkoušky svými mimickými schopnostmi. O slávu ani o davy fanoušků se nikdy neprosila.
A přesto se zdá, že jednoho má.




Proč je mámě všechno u ***! - Gill Sims
Deník rozčilené matky - 3. díl

Nakladatelství: Motto
Počet stran: 352
Datum vydání: 11. 6. 2020

Mámina sladká děťátka dospěla do klátících se teenagerů a místo dohadů, kdo by vyhrál v souboji mezi dračím jezevcem a ninja koněm, tráví noci na Snapchatu a dorozumívají se výhradně posunky a vrčením. Kolik „období“ ještě přijde, než se z nich stanou funkční členové společnosti? Nejdřív to byly celonoční symfonie řevu, pak zvykání na nočník a teď neschopnost vstát před polednem bez kopance do zadku. Jak to má ale máma přežít? A kdy už to skončí? KDY?




Říše popela - Anthony Ryan
Draconis Memoria - 3. díl

Nakladatelství: Host
Počet stran: 580
Datum vydání: 15. 6. 2020


Kovolodní obchodní syndikát stovky let poháněla krev draggů — a chránili ho Krvožehnaní, hrstka lidí, kteří dokázali krev pít, a v důsledku toho disponovali děsivými schopnostmi. Nyní však hrozí, že právě to, co korporátní svět vyživovalo, způsobí jeho zkázu.
Povstal dragg nepředstavitelné síly a teď stojí v čele armády zvířat a lidí. Claydon Torcreek, Lizanne Lethridgová a Corrick Hilemore operují v různých končinách světa, avšak nyní se spojili v touze porazit Bílého dragga a Zkažené, které vede.
Samo lidstvo čelí smrtelnému ohrožení, protože ve válce s Bílým draggem se za svobodu platí krví a ohněm. Ale s pomocí starobylého vědění, revolučních technologií a neočekávaných spojenců má dosud jakousi naději. Záchrana světa si ale bude žádat oběti.




Snílci - Karen Thompson Walker

Nakladatelství: Fobos
Počet stran: 320
Datum vydání: 22. 6. 2020


V izolovaném univerzitním městečku Jižní Kalifornie Santa Lora doklopýtá studentka prvního ročníku do svého pokoje, usne – a už se nevzbudí. Spí od rána do večera, a dokonce ani její spolubydlící Mei ji nemůže vzbudit. Nedokážou ji probudit ani zdravotníci, kteří ji odnášejí, ani zmatení lékaři v nemocnici. Poté usne další dívka a pak další. Na univerzitě se rozšíří panika, která nakonec ochromí celé město. Jak se zvyšuje počet nakažených, ruší se vyučování a v obchodech začínají docházet zásoby. Ve městě je nařízená karanténa. Mei, outsider v hierarchii kolejního života, je spolu s excentrickým, idealistickým spolužákem vržena do víru událostí. Dva hostující profesoři se snaží chránit své novorozené dítě, zatímco kdysi poklidné ulice se noří do chaosu. Otec podlehne nemoci a nechává své dvě malé dcery, aby se o sebe postaraly samy. A v nemocnici, zatímco spí, klíčí ve studentce nový život, aniž by o tom věděla. Infikovaní vykazují neobvyklou úroveň mozkové aktivity, větší než kdy bylo zaznamenáno. Zdají se jim intenzivní sny – ale o čem?



Skin - B. B. Easton
44 kapitol - 2. díl

Nakladatelství: Baronet
Počet stran: 392
Datum vydání: 10. 6. 2020

Druhý díl knižní předlohy chystaného seriálu Netflixu, nazvaného SEX/LIFE, přichází na trh! Autorka o příběhu, založeném na skutečných událostech jejího života, říká tohle.
Roku 1997 byl Ronald „Knight“ McKnight největší a nejnepochopenější ničema na střední škole Peach State High School… a možná na celé planetě. Knight nenáviděl všechny až na mě, BB – vyjukanou, divnou punkerku, co měla skříňku hned vedle té jeho.
Já měla naopak ráda každého… až na Knighta. Abych řekla pravdu, byla jsem z něj podělaná strachy. Jediné, po čem jsem toužila, bylo provdat se za Lance Hightowera, který vypadal jako princ z pohádky a byl králem punkové scény školy Peach State High, a mít s ním kupu dětí.
Naneštěstí pro mě uměl Knight dosahovat svého ještě líp než já, a jakmile se mi dostal pod kůži, můj život se navždy změnil.




Znamení čarodějnice - Den Patrick

Nakladatelství: Omega
Počet stran: Neznámý
Datum vydání: 30. 6. 2020

Od konce dračí nadvlády ohně a magie uplynulo pětasedmdesát let. Z jejího popela povstalo Solmindre Empire. Krutovládce Synod od té doby neúnavně pracuje na vymýcení všech důkazů dávné magické minulosti. Dosud se však rodí děti poskvrněné známkou magie, známé jako znamení čarodějnice. Napříč vinterkveldským kontinentem jsou vysláni ochránci spravedlnosti, jejichž úkolem je najít a zajmout všechny poznamenané.Nikdo netuší, kam ochránci Synody zavítají příště, aby prosadili zákony říše. Teď jsou však na cestě. A těm, kdo nesou znamení čaroděje, pomáhej bůh.
Obálka pouze anglická, na česku jsem nenarazila. Tak schválně zda to vyjde.

26 komentářů:

  1. Tak to já se chystám hned na několik knih😃. Ne všechny si teda pořídím, ale některé bych chtěla přečíst. Určitě to bude Meta, Bezhvezdne moře nebo Říše popela. Koukám i po Snilcich, ale ještě si jimi nejsem jistá. 😅

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jakožto Metu bych taky ráda zkusila, ať od autora něco poznám. :) Stejně tak chci zkusit od něj i Projekt Kronos. :D

      Vymazat
  2. Moja romantická duša práve zaplesala - Paní ze severu, tak túto knihu musím mať! Joj, ja tak milujem tento žáner, a tá obálka je čarovná♥♥♥ Dávam na wishlist!
    Snílci - tak to znie veľmi zaujímavo a lákavo, aj tá bude na zozname :)
    Ostatné knihy ma až tak nezaujali, iba mi je známe Bezhvězdné moře, má vyjsť aj u nás a už teraz je okolo toho veľké "haló", tak som teda zvedavá :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsme dvě. Paní ze severu mě taktéž velice zaujala. :) Jinak jsem ráda, že tě z těchto tipů něco zaujalo. :)

      Vymazat
  3. Paní ze Severu a Bezhvězdné moře vypadají hodně dobře. Děkuji za tip. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není za co. :) Já jsem pokaždé ráda, když nějaká kniha dokáže zaujmout. :)

      Vymazat
  4. Moc se těším na Katku! Dokument jsme viděla několikrát, je výborný, tak jsem zvědavá i na knihu. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že jsem jej též kdysi viděla, a to na základce. Ale asi se na něj podívm znovu. :)

      Vymazat
  5. Mě osobně zaujala kniha Snílci a Říše popela, po tom se mrknu! :)

    lifebynikys.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem moc ráda, že tě něco zaujalo. :) Určitě mrkni. :)

      Vymazat
  6. Určite musím mať Pani zo severu ��

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je mi jasné. :D Tvůj oblíbený žánr. :D

      Vymazat
  7. Katku jsem viděla jako dokument a byl to zážitek, skvělá odstrašující ukázka. Paní ze severu se mi líbí, ale docela se začínám bát číst cokoliv na díly, abych to mezi jednotlivým vydáním nezapomněla.

    nikidelfin.blog.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vůbec se ti nedivím. Já též přestávám číst na díly u knih, které aktuálně vycházejí. Radši si dám nějakou stand alone či sérii, která už je komplet vydaná. :)

      Vymazat
  8. tyjo, mně vždycky unikne tolik novinek! boží tipy, díky!
    Sarushef blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není za co. Ráda ukazuji ty nejzajímavější novinky. :)

      Vymazat
  9. Ach jo, můj čtecí seznam je zase o kus delší :D Děkuji za pěkné tipy :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není vůbec za co, ráda jsem pomohla s prodloužením seznamu. :D

      Vymazat
  10. Super knižné tipy, teším sa na Bezhviezdne more, lebo od autorky som čítala Nočný cirkus a bol naozaj super :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to věřím, že Bezvhězdné moře bude taky suoer. :)

      Vymazat
  11. Super tipy na knížku Snílci pokukuji protože na mě vykoukla na knihy Dobrovsky. A další co bych si ráda přečetla je od Třeštíka Katka. Děkuji za tip :-) Klára

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně osobně Snílci trošku připomínají Kingovy Růženky. :D Tak už jen proto mne zaujaly. :D

      Vymazat
  12. To vypadá na zajímavé kousky :) Určitě musím mít Bezhvězdné moře a Říši popela, ale u té mám dojem, že vyjde až v zimě :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo? Tak to se asi změnilo. Co jsem různě dohledávala data, tak mi to vycházelo na červen. :D

      Vymazat
  13. Ach, jak se těším až budu mít po státnicích a budu se moci vrhnout na knižní novinky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To se ti nedivím. Držím palce se státnicemi. :)

      Vymazat

© Enthusiasm For Books
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.