Víš, že mi chybíš?


Originální název: Did I Mention I Miss You?
Autor: Estelle Maskame
Rok vydání celosvětově: 2016
Nakladatelství: Fragment
Série: DIMILY, 3. díl
Žánr: Young Adult
Počet stran: 312 stran
Obsah:Už je to rok, co Eden mluvila s Tylerem naposledy. Rok od chvíle, kdy vyšli s pravdou ven a odhalili svůj vztah rodině. Jenže pak ji Tyler zcela nepochopitelně opustil. Studium v Chicagu, nový život a noví přátelé jí pomohli zapomenout a jít dál. Teď se stejně jako Tyler vrací domů. Eden už nechce otevírat staré rány, ale má tolik nezodpovězených otázek. Dozví se konečně, proč ji Tyler opustil? A mají po tom všem šanci na normální vztah?

~~~

Tak jsem se po druhém díle hned pustila do třetího, ať tuhle celou sérii mám konečně za sebou, a aby mě už nestrašila ve čtečce, kde by na mě čekala. A řeknu vám, že jsem ráda, že jsem to tak udělala. Věděla jsem, co mě bude v knize čekat a jelikož jsem ji měla na cesty, tak jsem ji rychle přečetla.

Myslím, že moje recenze se bude poměrně podobat té na druhý díl. Čemu se ani nedivím, protože Víš, že mi chybíš? se mi moc nelíbilo a prostě dalo se čekat, jak to skončí. Popravdě už ke konci druhého dílu muselo být jasné, jak to dopadne. A vůbec se zde neobjevovaly nějaké zvraty, které by byly zajímavé. Prostě všechno směřovalo k jednomu jasnému konci.

Co musím uznat, že zprvu se to četlo dobře. Edenino chování bylo fajn, vůči předchozí zkušenosti tomu skvěle odpovídalo a přiznám se, že mě to bavilo, prostě průměrné. Nakonec se ale pak objeví Tyler a od té chvíle kniha šla z kopce. Neříkám, že hned, ale poté, co jej Eden začne chápat a začne odpadávat její nenávist, tak se to zhorší. Jako dobře, neřekla bych, že kdyby opadávala postupně, po několika týdnech či měsících, ale za pár dní? To fakt ne... Přišlo mi to naprosto šílené. Ačkoli věřím, že někteří můžou být takoví, tak ještě nikoho obdobného jsem nezažila.

„ Je to tvoje máma, Tylere. Pochopí to. Vždycky to pochopí."

A pak ještě mnoho dalších stran a chování, o kterých vám zde psát nebudu, jelikož jsem se zařekla, že nebudu u recenzí vytvářet spoilery. Prostě do Eden jsem se nedokázala vcítit, protože ta holka má naprosto jiné hodnoty a chování jak já, a to dohromady nejde. Určitě bych neudělala stejná rozhodnutí jako ona. A sem tam je i nechápu, jako jasné, chce být spokojená a tak, ale prostě nešlo mi to do hlavy.

Žádnou z postav jsem si neoblíbila. Ono asi nelze čekat opak, protože celý děj se točí jen kolem Eden a Tylera. Sem tam na okraj dostanete i jiné postavy jako je Rachael či Emily, ale nic víc nemůžete očekávat. Oproti tomu jsou předchozí díly o něco lepší, protože se nesoustředí na ústřední dvojici a vy si můžete od Eden a Tylera na chvíli odpočinout. Zde tato možnost bohužel není.

Když to tak vezmu, kniha se dá číst přes nějakou tu stovku stránek, které jsou takové oddechové. Zbylá dvoustovka už taková nebyla a často jsem převracela očima. Pokud byste tuto sérii chtěli zkusit, tak se jí vyhněte a najděte si něco lepšího. Ovšem, pokud jste cvoci jako já, tak vám přeji při čtení pevné nervy, protože je budete moc potřebovat.


Vybrat obálku mi dalo zabrat. Většina z nich se mi nelíbila, a když už, tak mi přišla velmi podobná k těm předchozím dílům. No, nevadí, nakonec jsem vybrala tu, která mi přišla poněkud od ostatních odlišnější. Jedná se o malajsiskou obálku.

☆☆☆☆☆

12 komentářů:

  1. S dalšími a dalšími recenzemi jsem tak nějak ráda, že jsem se nedostala ani přes první díl, natož až ke konci :D
    Jinak ta obálka vypadá celkem slušně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Buď ráda, protože od dílu k dílu se to zhoršovalo a musela jsem se nutit. :D

      Vymazat
  2. Toto nie je vôbec moja šálka kávy...ale každopádne sa mi Tvoja recenzia veľmi páči, je strčná a informatívna :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem moc ráda, že se ti má recenze líbila. :)

      Vymazat
  3. Moc pěkná recenze. Knihy mě hodně lákají... vypadají vážně dobře. Určitě se po nich podívám. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. :) Tak doufám, že se ti budou líbit mnohem více než mě. :)

      Vymazat
  4. Pěkná recenze :) Do této série jsem se zatím nepustila, ale mám to v plánu už jen ze zvědavosti :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. :) Doufám, že se ti bude líbit mnohem více než mě. :)

      Vymazat
  5. Já jistě vím, že do této série nepůjdu. Těch ohlasů jsem na to slyšela až až 😁

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To věřím, že tě to neláká. :D Já teď v poslední době pro změnu narážím na pozitivní ohlasy.

      Vymazat
  6. Dřív bych se u knihy i trápila, dneska bych si radši odložila :D
    Díky za varování :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Též některé odkládám, když mě nebaví. Ale u této série mi to jaksi nedalo nedočíst. :D

      Vymazat

© Enthusiasm For Books
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.