Renegáti



Originální název: Renegades
Autor: Marissa Meyer
Rok vydání celosvětově: 2017
Nakladatelství: Egmont
Série: Renegáti, 1. díl
Žánr: Dobrodružné, Fantasy, Young Adult
Počet stran: 512 stran
Obsah:
Renegáti jsou syndikát lidí s neobyčejnými schopnostmi. Vynořili se z trosek zničené společnosti a zavedli znovu řád tam, kde dosud vládl chaos. Jako obhájci práva a spravedlnosti jsou pro všechny symbolem odvahy a naděje. Výjimkou jsou zločinci, které kdysi svrhli. Nova má důvod Renegáty nenávidět a touží po pomstě. Jenže na cestě za svým cílem potká Adriana, který je Renegát. Dosáhne Nova nakonec své pomsty? 

~~~

Jsem ráda, že jsem tuto knihu konečně přečetla. Co jsem četla Měsíční kroniky, tak od té doby mi ležela ve čtečce a až teprve teď jsem se k ní dostala. A musím říci, že to stálo za přečtení. Hrozně rychle jsem ji přečetla, trvalo mi to sotva tři dny. Ale teda, tak dlouho jsem se nepobavila.

Je vidět, že Marissa Meyer opravdu umí výborně psát. Opět mě dokázala naprosto pohltit do příběhu, aniž bych jej chtěla odložit. A taky, že jsem u knihy strávila co nejvíce času. Její styl psaní mi ihned sednul a řeknu vám, že mi na knize vůbec nic nevadilo. Dá se říci, že jsem si ji přímo užívala. Což sem tam se mi stalo, že mě určitá scéna moc nebavila, jelikož jsem se dozvěděla, že pak bude něco zajímavější a nejradši už bych u toho byla.

Všechny postavy, co se zde vyskytly, jsem si ihned oblíbila. Je vidět, že každý má svůj charakter a jsou od sebe různí. Jsem opravdu ráda, že se v Renegátech můžeme pořádně setkat jak s Anarchisty, tak i Renegáty. A ještě lepší je poznat jejich důvody za tím chováním. Takže já jsem teď mezi těmi stranami rozpolcená a fandím oběma.



„Podle mě se jí líbilo, že nemusí vůbec spát."

Snad nejvíce jsem si oblíbila Novu, což dává vcelku smysl, když se jedná o hlavní hrdinku. Nebyla vůbec panovačná a ani taková, že pořád potřebuje zachránit. Bylo vidět, že má své chyby a díky tomu jsem si ji dokázala tak oblíbit. I její chování bylo fajn, takové přátelské a milé. Jsem zvědavá ještě, jak se to s ní vyvine.

Co knihu dělá opravdu zajímavou, jsou různé nadpřirozené schopnosti, které byste ani nečekali, že se můžou vyskytnout (pominu-li Marvel). A též i to, že nejste na jednom místě, ale střídáte je. Dá se říci, že se objevíte na různých místech města a tak vám to připadá, že jsou tam stále zajímavé věci na zjišťování.

Pokud plánujete se pustit do Renegátů, tak být vámi bych možná počkala, dokud nebude druhý díl. Přece jen ten konec jsem fakt nečekala a zanechal ve mně wow efekt, kdy bych se ráda dozvěděla, jak to bude dál. A jestli jste jako já, tak radši vyčkejte se čtením, abyste se pak mohli hned pustit do dalšího dílu.


Očekávala jsem, že výběr bude složitější, ale zjistila jsem, že se ponechala převážně originální obálka. Ale tak či tak jsem našla dvě jiné obálky, z nichž vám sem přináším anglickou verzi.

★★★★★


20 komentářů:

  1. Vidím to podobne, v knihe bolo pár nudnejších miest (hlavne sa mi zdalo, že sa pomaly rozbiehala), ale inak to bolo super a tie schopnosti ma veľmi bavili.:) Určite sériu dočítam, ale asi až keď vyjde aj trojka. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně to asi nedá a pustím se brzy do dvojky. Hlavně chci vědět, jak to dopadne. Ale to čekání pak. :D

      Vymazat
  2. Pěkná recenze. :) Musím se přiznat, že jsem ještě nedočetla ani Měsíční kroniky, ale opravdu ráda bych... :) Renegáti mě v současné době tolik nelákají.
    Za mě je určitě hezčí naše obálka. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Držím ti palce, aby ses k nim brzy dostala. :)
      Jinak souhlasím, ta obálka je opravdu nádherná. :)

      Vymazat
  3. Kdysi jsem zkoušela začít Měsíční kroniky a odložila je, moc mě to nezaujalo (já vím, všichni to zbožňují, jsem divná :D), takže mě nelákali ani Renegáti, ale jak zase všude vidím tu chválu, začínám být nalomená! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když tak je zkus a uvidíš, zda tě zaujmou. :) Oproti Měsíčním kronikám jsou zde různé nadpřirozené schopnosti, které na tom jsou hodně zajímavé. :D

      Vymazat
  4. Naštěstí druhý díl už je na světě 😄

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vidíš, máš pravdu. Jsem na něj zapomněla. :D

      Vymazat
  5. Tohle asi nebude úplně můj styl, i když vidím, že to čte opravdu hodně lidí 😀

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chápu, mně se to přímo hodilo, protože tohle já opravdu můžu. :D

      Vymazat
  6. Já mám Renegáty ráda, četla jsem je tak před rokem, a ačkoli jsem od nich čekala trochu víc, bylo to milé překvapení. Jsem zvědavá na dvojku! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To já jsem také zvědavá, jak to vlastně všechno bude pokračovat. :) Snad se ke dvojce dostaneme brzy. :D

      Vymazat
  7. Moc pěkná recenze :) Musím se přiznaz, že na Renegáty se chystám už od jejich vydání a ještě pořád jsem se k nim nedostala. Měla bych to rozhodně napravit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale na druhou stranu, když ses k nim ještě nedostala, tak nebudeš muset čekat na to, až budou vydány díly. :)

      Vymazat
  8. nebylo to uplne peckovni, ale libilo se mi to... druhy dil mam doma, ale pockam si na treti a budu to cist zaroven

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je dobrý nápad. Což já asi se vrhnu na druhý díl. :)

      Vymazat
  9. Ja som Renegátov nedočítala....Skrátka som sa sekla na strane cca 80 a nie a nie sa k nim dopracovať. A pritom Mesačné kroniky fakt milujem, ale pri tom to som fakt umierala nudou a radšej som to odložila. :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je škoda, ale jestli jsi umírala nudou, tak je jen dobře, že jsi to odložila. Ne pokaždé se to trefí do tvého vkusu. :)

      Vymazat
  10. Já věděla, že jsem zase nějakou knížku zapomněla objednat. Sakra, to je jak naschvál :( :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je fakt jak naschvál. Tak snad příště na nic nezapomeneš. :D

      Vymazat

© Enthusiasm For Books
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.