Top 10 zářijové knižní novinky

Zdravím čtenáři,
mohu říci, že jsem zprvu měla velké obavy, že za září nebudu mít dostatek knih do Top 10. Popravdě, pak jsem jen koukala, kde se berou veškeré ty novinky, které vychází. Trochu mě mrzí, že se sem již nedostala Eliza, která byla na 11. místě.
Celkově mohu říci, že v září vyjdou různé žánry od YA až po thrillery. Takže výběr je dost bohatý. Já si tedy hlavně chci pořídit Město duší, na které se i dost těším. Tak jsem zvědavá, jak se mi pak bude líbit.


Boží hrob - Jay Kristoff
Nikdynoc - 2. díl

Nakladatelství: CooBoo
Počet stran: 528
Datum vydání: 26. 9. 2019

Mia se stala Čepelí Rudé církve, avšak kvůli vyřizování krvavých záležitostí má k zabití konzula Scaevy a kardinála Duoma pořád daleko. Když zjistí, že se oba osobně zúčastní velkých her v Božím hrobě, neváhá a stane se členkou gladiátorských kolegií, aby mohla využít příležitosti a skoncovat s nimi. Mezi zdmi kolegia se rodí spiknutí a počet mrtvých narůstá. Mia navíc odhaluje tajemství, které by mohlo změnit celý její svět.






Kdopak se baví - Liou Čen-jün

Nakladatelství: Odeon
Počet stran: 304
Datum vydání: 20. 9. 2019

Čtyři hlavní postavy: mladou vesnickou ženu, díky níž nahlédneme do světa prostituce, vysokého komunistického funkcionáře, který to dotáhne až na guvernéra provincie, okresního ředitele Pozemních staveb, státního úřadu výstavby silnic a mostů, a postavu nepříliš uvědomělého zástupce ředitele Úřadu ochrany životního prostředí. Postavy se vzájemně neznají, nejsou ze stejného kraje ani ze stejné společenské vrstvy, příběh každého je ale od začátku do konce jeden absurdnější než druhý. Trestná činnost, ať prostituce různých forem, vydírání nebo korupce různých druhů, vyplouvá na povrch v podobě šokujícího skandálu, který je třeba zamést pod koberec. Nikdo se nerozpakuje sáhnout k nelegálnímu řešení situace, a když něco vyjde na povrch, jde jen o to vyklouznout co nejlaciněji, přičemž nikdo nikdy neví, do čeho dalšího se zrovna zaplétá…



Loutkové divadlo - M. W. Craven
Washington Poe - 1. díl 

Nakladatelství: Vendeta
Počet stran: 344
Datum vydání: 16. 9. 2019

Sériový vrah upaluje své oběti v prehistorických kamenných kruzích Lake District. Nenechává za sebou žádnou stopu a policie je bezradná.
Když policisté naleznou jeho jméno vyryté do ohořelých pozůstatků třetí oběti, zneuznaný detektiv Washington Poe je znovu povolán do služby, aby se zúčastnil vyšetřování, o které ale nemá zájem. Zdráhavě utvoří tým s geniální, ale značně nespolečenskou civilní analytičkou Tilly Bradshawovou – nesourodý pár odhalí stopu, kterou měl vidět jenom Poe.
Nepolapitelný vrah má zjevně plán a z nějakého důvodu chce, aby byl policista jeho součástí. Jak počet obětí přibývá, Poe zjišťuje, že je s případem mnohem spjatější, než by si kdy dokázal představit. V šokujícím finále, které roztříští jeho povědomí o sobě samém, nadaný detektiv zjistí, že jsou mnohem horší věci než být upálen zaživa.



Město duší - Martina Čekalová

Nakladatelství: Fragment
Počet stran: 328
Datum vydání: 26. 9. 2019

Dovedete si představit, že ve světě, kde vládne přetvářka a faleš, existuje společnost, ve které je zakázáno skrývat své emoce? Kde nemůžete zatajit své pravé já?
Přísně střežený vládní experiment, jehož cílem bylo lépe pochopit lidský imunitní systém, se zvrtnul. Proto bylo postaveno město, které není na žádné mapě, řídí se jinými zákony než venkovní svět a opustit jeho pomyslné hranice je pro jeho obyvatele mnohem těžší, než se na první pohled zdá. Mé jméno je Raven a v tom městě žiju. Jsem součástí komunity, která měla zůstat celému světu utajena. Ale tenhle plán nevyšel…



Našeptávač - Alex North

Nakladatelství: Motto
Počet stran: 400
Datum vydání: 19. 9. 2019

Nový začátek, nový dům, nové město. Tom doufá, že si ve Featherbanku se synem Jakem vybuduje po smrti své ženy nový život. Jenže město má temnou minulost. Před dvaceti lety tu sériový vrah unesl a zavraždil pět malých chlapců. Než byl Frank Carter odsouzen, přezdívalo se mu Našeptávač, protože v noci lákal své oběti tím, že šeptal pod jejich okny. Ačkoli si stále odpykává trest, ve městě opět zmizí malý chlapec. Jake se začne chovat podivně. A slyší šepot pod oknem…




Nevlastní sestra - Jennifer Donnelly

Nakladatelství: CooBoo
Počet stran: 376
Datum vydání: 16. 9. 2019

Isabelle by měla být navždy šťastná – princovu lásku má na dosah ruky. Až na to, že ona není ta krasavice, která na plese ztratila střevíček. Je tuctovou nevlastní sestrou, která si usekla prsty na noze, aby se do botky vešla. Když princ odhalí její podvod, s hanbou ji vyžene. Isabelle se ale nevzdá a neskloní hlavu před světem vážícím si pouze krásy. Naopak. Rozhodne se všem ukázat, že je v ní mnohem víc, než si všichni myslí!





Nyxia nespoutaná
Nyxia - 2. díl

Nakladatelství: King Cool
Počet stran: 408
Datum vydání: 30. 9. 2019

Zpočátku si Emmett Atwater říkal, že to bude snadná výhra. Posbírat body. Shrábnout prachy. Vrátit se domů. Ale netrvalo dlouho a zjistil, že Babylon nehraje čistě. Jejich plané sliby vystřídaly temné vyhlídky. Teď si spolu s dalšími členy posádky Genesis musí poradit v neznámém a nebezpečném světě. I tato mise měla být jasně daná: těžit nyxii, nejcennější surovinu vesmíru, a dobře vycházet s původními obyvateli Adamity. Ale Emmett a ostatní si záhy uvědomí, že se ocitli uprostřed bitvy mezi silami Babylonu a Adamitů, jejichž zájmy jsou podstatně odlišné. Podaří se Genesis uniknout z planety včas, nebo už je pozdě?



Povznesení - Stephen King

Nakladatelství: BETA Dobrovský
Počet stran: 144
Datum vydání: 12. 9. 2019

Scott Carey vypadá stále stejně, přesto ale neustále ztrácí na váze. Je tu také pár dalších podivností. Váží stejně v oblečení i bez něj. Se svým problémem se svěřuje doktoru Ellisovi. Kromě toho se Scott ve městečku Castle Rock, kde se odehrává celá řada Kingových příběhů, potýká s problémy s lesbickým párem, jejichž pes pravidelně vykonává svou potřebu na Scottově trávníku. Jedna z majitelek je přátelská, druhá studená jako led. Snaží se otevřít v Castle Rocku restauraci, místní komunita je však vůči homosexuálnímu páru zaujatá. Když Scott pochopí předsudečné myšlení včetně vlastního, snaží se pomoci. Nepravděpodobné spojenectví, každoroční běžecký závod a tajemství Scottova trápení nakonec probouzí v lidech, kteří sobě i ostatním „dopřávali“ tolik zlého to nejlepší.



Spoluviníci - Jana Vagner

Nakladatelství: Fénix
Počet stran: 552
Datum vydání: 19. 9. 2019

Spoluviníci vypráví o devíti dlouholetých přátelích, kteří odjedou na zimní dovolenou do hotelu na vrcholku zasněžené hory. Znají se celou věčnost, jsou úspěšní, na první pohled šťastní a těší se, jak si pobyt pořádně užijí. Ale po proflámované noci zjistí, že jsou vinou ledovky odříznuti od okolního světa, lanovka nejede, elektřina nefunguje a venku řádí sněhová vánice, a hora je tudíž zcela nedostupná. To by mohlo být skvělé dobrodružství, kdyby ovšem venku kousek od hotelu neležela jedna ze zúčastněných osob probodnutá lyžařskou hůlkou. Ostatním tedy nezbývá nic jiného než zapálit svíčky, nalít si whisky a podívat se jeden druhému do očí. (zkráceno) 



Vděk - Delphine de Vigan

Nakladatelství: Odeon
Počet stran: 160
Datum vydání: 20. 9. 2019

Vděk navazuje na předchozí knihu Pouta v jakési zamýšlené volné trilogii věnované různým aspektům mezilidských vztahů. Hrdinkou jímavé, ale i humorné knihy je rezidentka domova pro seniory Michele Seldová zvaná Miška. Svérázná stařenka s duší mladého děvčete paradoxně k tomu, že pracovala jako korektorka v novinách, trpí postupující afázií, poruchou řečových schopností. Ztráta slov, která Miška nahrazuje jinými, je sice zdrojem komických efektů, ale zároveň prozrazuje leccos z její dramatické minulosti: její židovští rodiče byli deportováni a v dětství ji vychovávala cizí náhradní rodina. Miška vnímá svůj celoživotní dluh – vyjádřit těm statečným lidem svůj vděk – a cílí k tomu veškerou svou zbývající energii. 


13 komentářů:

  1. Zaujala mě Nevlastní sestra a samozřejmě King :)
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  2. jojo, v zari se nejak nakladatele rozjeli... bude toho hodne... :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Já jsem se dostala teprve k prvnímu dílu Nikdynock a on už vychází druhý :D
    Jinak mne zaujal ještě Našeptávač :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neboj, já se též dostala teprve k prvnímu dílu Nikdynoci. :D Ale zase na druhou stranu nemusíme dlouho čekat. :D

      Vymazat
  4. Já určitě půjdu po Božím Hrobu a Nyxii 😀. Co se týče Loutkového divadla, to mám teď doma, tak se pokusím ti dát před ofiko vydáním vědět, jestli za to stojí 😀

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To se ti nedivím. :D Dobře, tak to jsem na to zvědavá. :D

      Vymazat
    2. No, moc jsem to nestihla, ale je to super! 😀

      Vymazat
  5. Podle obálky i anotace mě hned zaujala Nevlastní sestra. :)) Obvyklé téma, ale neobvykle zpracované. Zajímavé. :)) Díky za tip. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To ano, už jen kvůli té neobvyklosti jsem to sem musela dát. :)

      Vymazat
  6. Nevlastní sestra vypadá skvěle, té rozhodně šanci dám. Těším se i na Boží hrob, jen tedy doufám, že autor trochu omezí svoje poznámky pod čarou :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ani nevím, zda se těším na Boží hrob. Jaksi mi Nikdynoc přišla jako průměr, ale doufám s tebou, že těch poznámek ubyde. :D

      Vymazat

© Enthusiasm For Books
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.