Top 10 únorové knižní novinky

Zdravím čtenáři,
únor je dost bohatý na novinky. A řeknu vám, že se v knižních novinkách dá dost dobře vybrat. Různé druhy žánrů, takže věřím, že každému udělají radost. Já osobně jsem se snažila, aby tu byl nějaký ten výběr napříč žánry. Zaujala vás nějaká novinka?


Horečka - Megan Abbott

Nakladatelství: Jota
Počet stran: 304
Datum vydání: 19. 2. 2020

Horečka je věrná svému názvu: temná, znepokojivá, podivně krásná a zcela nezapomenutelná.
V tomto strhujícím románu, který je literárním ztělesněním panického záchvatu, se jedna maloměstská střední škola stane živnou půdou pro záhadnou chorobu.
Deenie Nashová je pilná studentka s pevně semknutou rodinou: bratrem Elim, který je hvězdou školního hokejového týmu, a otcem, oblíbeným učitelem. Když ale Deeniina nejlepší kamarádka dostane ve třídě děsivý a nevyjasněný záchvat, zdánlivá stabilita Nashových se změní v chaos. Zatímco se školou šíří zvěsti o nebezpečné epidemii a obyvateli zmítá davové šílenství, vyplouvají na světlo dlouho skrývaná tajemství, která hrozí zničit přátelství, rodiny i křehký pocit bezpečí, v němž město dosud žilo.




Komu hlava sejde - Jari Järvelä 

Nakladatelství: Cosmopolis
Počet stran: 264
Datum vydání: 10. 2. 2020

V korsických horách se setkává skupina deseti Finů. Z tisíců zájemců byli vybráni právě oni ne proto, že by byli výjimeční, zkušení a nejlepší. Naopak jsou to všichni lúzři, kterým se v životě moc nedaří. Chybí jim silná vůle, schopnosti, pracovitost i pokora. Tohle je jejich šance. Stačí, aby během třinácti dnů překonali nejtěžší evropský trek GR 20, jen se základním vybavením. Cena pro vítěze? Milion eur, rozdělený mezi všechny, kteří závod dokončí v limitu. Živí. Pět mužů a pět žen se odhodlaně vydávají na cestu. Z jednotlivců se stává jednolitá skupina, lúzři se mění v bojovníky a ze soutěže je najednou zoufalý zápas o přežití. Účastníci začnou za podivných okolností umírat a ostatním začíná docházet, že čím míň lidí dojde, tím větší podíl připadne na zbývající. Všichni si musí sáhnout na dno svých sil, aby se vůbec vrátili. Kdo nakonec přežije a stane se vítězem?



Městečko Pines 3 
Městečko Wayward Pines - 3. díl

Nakladatelství: Laser
Počet stran: 280
Datum vydání:13. 2. 2020

Agent tajné služby Ethan Burke dorazil do Wayward Pines v Idahu před třemi týdny. V tomto městě se lidem říká, koho si mají vzít, kde mají žít, kde mají pracovat. Jejich děti se učí, že David Pilcher, tvůrce města, je bůh. Nikdo nesmí odejít; a i kladení otázek vás může zabít. Ethan však objevil podivuhodné tajemství toho, co leží za elektrifikovaným plotem, který obklopuje Wayward Pines a chrání ho před děsivým světem za ním. Tajemství, že celé obyvatelstvo má zcela pod kontrolou šílenec a jeho armáda nohsledů. Tajemství, že venkovní svět se chystá vtrhnout skrz plot, aby vyhladil tento poslední, křehký pozůstatek lidstva.



Na okraji propasti - Bernard Minier

Nakladatelství: XYZ
Počet stran: 552
Datum vydání: 18. 2. 2020

Mladá Francouzka Moira pracuje v oblasti nových technologií. Když se kvůli vývoji nového softwaru ocitne v hongkongském digitálním gigantu Ming, má pocit, že ji někdo stále sleduje. Mezi zaměstnanci firmy rychle narůstá počet násilných úmrtí a Moira zjišťuje, že svoboda pod taktovkou algoritmů je pouze krutá iluze. Znepokojující thriller o zneužívání moderních technologií ukazuje nejtemnější stránky digitálního světa. Není to dystopie – už se to děje.




Není úniku - Cara Hunter
Inspektor Fawley - 3. díl

Nakladatelství: Host
Počet stran: 408
Datum vydání: 27. 2. 2020

Jeden z nejznepokojivějších případů, na kterém inspektor Fawley kdy pracoval.
Jsou Vánoce a z hořícího domu v severním Oxfordu byly právě vyneseny dvě děti. Tříletý Zachary je mrtvý a jeho starší bratr Mattie bojuje o život. Byli doma sami? Jejich otec je na konferenci v Londýně a nezvedá telefon, po matce není nikde ani stopy...
Hasiči mají podezření na žhářství, brzy se však objeví nové důkazy a inspektor Adam Fawley se probudí do své nejhorší noční můry.



Ozvěna věcí budoucích - James Islington
Licanius - 2. díl

Nakladatelství: Host
Počet stran: 727
Datum vydání: 28. 2. 2020

Po ničivém útoku byla pro všechny Augury vyhlášena amnestie, takže směli vyjít z úkrytů a otevřeně se postavit temným silám, které hrozí Andaře. Davian a jeho noví spojenci spěchají na sever směrem ke stále slabší hranici, avšak nové hrůzy, s nimiž se cestou setkají, naznačují, že jejich povolání možná přišlo příliš pozdě.
Davianův spojenec v hlavním městě, nový Strážce severu, bojuje s vrahy a odhaluje nebezpečné politické tajemství. Mezitím Asha začíná potají vyšetřovat, proč zmizely Stíny. A Caeden závodí s časem, aby splnil svou zrádnou smlouvu s Lythy. Když se mu ale vracejí vzpomínky, začíná si uvědomovat, že rozdíly mezi dvěma stranami v této pradávné válce nemusí být tak zjevné, jak se zpočátku zdálo…



Paprsek slunce - Barbara Cartland

Nakladatelství: Baronet
Počet stran: 152
Datum vydání: 12. 2. 2020

Vikomt Frome se zamiloval a chce si svou lásku, Claribel Stamfordovou, okamžitě vzít za ženu. Jediný problém ovšem je, že musí získat svolení svého strýce, vévody z Alverstode. Vévoda, zkušený člověk znalý dívčích úkladů, nakonec navrhne, aby Claribel navštívili v domě jejího otce, sira Jarvise.
V jejich nádherném paláci se oba mají jako v bavlnce, vévoda se přesto nemůže zbavit pocitu, že něco není v pořádku. Skutečnost však předčí jeho očekávání.
Jednoho večera se setká s tajemnou mladou dívkou, která o sobě tvrdí, že je neteří sira Jarvise. Když mu vypoví svůj příběh, vévoda se rozhodne jí pomoci. To ovšem netuší, že sir Jarvis je pevně rozhodnutý zachovat své tajemství skryté za každou cenu, i za cenu nejvyšší. (zkráceno)



Pravda krve - J. R. Ward
Odkaz černé dýky - 4. díl

Nakladatelství: Baronet
Počet stran: 408
Datum vydání: 26. 2. 2020

Jako cvičenec programu Bratrstva černé dýky se Boone osvědčil jako skvělý voják a nyní bojuje po boku Bratrů. Po otcově nečekané smrti je přes veškeré svoje námitky suspendován ze služby – a dostane za úkol spolupracovat s Butchem O’Nealem, bývalým policajtem z mordparty, při stíhání sériového vraha: někdo se zaměřil na upíří ženy v klubu, specializovaném na tzv. „rolové hry“. Když je Bratrstvo přivoláno na pomoc, Boone naléhá, aby se směl zúčastnit – a to poslední, co čeká, je setkání s poutavou, záhadnou ženou… která navždy změní jeho život.
Od chvíle, kdy její sestra zahynula v klubu, je Helania odhodlaná najít jejího vraha bez ohledu na nebezpečí, které jí hrozí. Když jí Boone zkříží cestu, neví, zda mu má důvěřovat, nebo ne – a pak už nemá na vybranou. Jelikož se sama stane svědkem další vraždy a někdo blízký Bratrstvu je identifikován jako hlavní podezřelý, musí ti dva spolupracovat při řešení záhady… dřív, než bude pozdě. Vstoupí mezi milence šílenec, nebo nad smrtící zlobou zvítězí pravá láska a dobrota?



Sbohem, přízraky - Nadia Terranova

Nakladatelství: Odeon
Počet stran: 216
Datum vydání: 12. 2. 2020

Ida se živí psaním fiktivních příběhů do rádia. Před lety se přestěhovala ze Sicílie do Říma, kde žije se svým manželem Pietrem – ten jí poskytuje oporu a něhu, ale z jejich vztahu již veškerá vášeň vyprchala.
Teď se vrací do rodného domu, z něhož matka udělala skanzen, aby jí pomohla s prodejem. Stačí překročit práh a znovu se ponoří do traumatické minulosti: když jí bylo třináct, její otec beze stopy zmizel. V 6:16 ráno jednou vstal a odešel navždy. Otec, který není ani živý, ani mrtvý, se pravidelně objevuje v jejích nočních můrách a dokonce se jí začne zjevovat jako přízrak za bílého dne. V dusné atmosféře kulminuje i napětí mezi Idou a její matkou.
S vědomím, že každý je přeživším svých vlastních bitev, si přiznává, že přesun do Říma byla pouhá snaha utéct před přízraky, obsesemi a vnitřními démony. S maximálním úsilím je nakonec přemůže – a cestou nazpět symbolicky pohřbí svého zmizelého otce. Její hodinky konečně ukazují 6:17.



Všechno je lež - Michelle Sacks

Nakladatelství: Cosmopolis
Počet stran: 264
Datum vydání: 12. 2. 2020

Už je to dlouho, co sedmiletá Dolly strávila nějaký čas se svým tátou. Když jí oznámí, že se spolu vydají na velké dobrodružství, je proto úplně nadšená. Konečně budou zase spolu! První den na cestě je neuvěřitelně vzrušující. Každá zastávka je pro Dolly nový zážitek – mléčné koktejly, nákupy, zábavní park a spousta nezdravého jídla, které jinak nesmí jíst. Navíc má poprvé tátu jen sama pro sebe… Jenomže jak cestují dál a dál na jih, otec začne být náladový, paranoidní, a občas i trochu děsivý. Zábava se vytratila, domov je daleko a Dolly si už není jistá, jestli se vůbec vrátí zpátky…

14 komentářů:

  1. Zaujala mě horečka a Komu hlava sejde. Samozřejmě i J. R. Ward, ale tam jsem hodně pozadu.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já J. R. Ward chci začít číst, ale dosud se k ní nemohu dostat. :)

      Vymazat
  2. Já se chystám pouze do Ozvěny věcí budoucích, ale nevím, jestli to stihnu v únoru. :/ Hodně věcí do školy a teď se mi sešlo i spousta recenzáků.

    OdpovědětVymazat
  3. Z tvého výběru očekávám Komu hlava sejde a Všechno je lež :)) Moc se těším :)

    OdpovědětVymazat
  4. Na Ozvěnu věcí budoucích se dost těším, první díl byl bezva :)

    OdpovědětVymazat
  5. No tak mě se zalíbily tentokráte opravdu všechny, ach jo, to asi není ani život tak dlouhý, aby člověk zvládl přečíst všechno, co by chtěl... Sbohem přízraky jsou ale na prvním místě ;)

    nikidelfin.blog.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To máš pravdu, člověk nestihne všechno přečíst. Ale je fajn, že máš svého favorita. :)

      Vymazat
  6. Osobne ma najviac zaujala kniha Ozvěna věcí budoucích, ale aj ostatné novinky vyzerajú zaujímavo :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Zaujal mě Paprsek slunce, jako takové romatické odpočinková kniha. :)

    OdpovědětVymazat

© Enthusiasm For Books
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.