Top 10 květnové knižní novinky

Zdravím čtenáři,
tento měsíc vychází tolik novinek. A popravdě já zrovna v nich mám několik knížek, které bych si ráda přečetla. Samozřejmostí je pro mne Shari Lapena. A pak hlavně poslední díly sérií, a to jich tu mám hned několik. Takže budu mít dost výživný květen.
Co vy? Zaujala vás některá ze zmínených knih? 


Jeden z nás - Shari Lapena


Nakladatelství: Kalibr
Počet stran: 280
Datum vydání: 29. 5. 2020

Udržet tajemství mezi sousedy, kde každý každého zná, může být těžké. Vražedně těžké...
Ovzduší na poklidném newyorském předměstí, kde jsou k sobě všichni milí a vstřícní, rozvíří anonymní dopis zanechaný v jednom z domů. „Omlouvám se. Můj syn se k vám nedávno vloupal. A nejen k vám.“ Čí je to syn? A co mohl odhalit? Dohady a podezření na sebe nenechají dlouho čekat. Pak je však jedna z místních žen nalezena mrtvá – a tento objev strhne lavinu napětí. Kdo ji zabil? Kdo ví víc, než říká? A mohl to být opravdu jeden z nás?




Město zrady - Martina Čekalová 
Město duší - 2. díl

Nakladatelství: Fragment
Počet stran: 240
Datum vydání: 14. 5. 2020

Vždy ukaž svou duši. Drž se pravidel. Neopouštěj bezpečí Soulcity. Do dneška by mě nenapadlo o těchto zásadách pochybovat, natož je porušit. Město už ale není tak bezpečné jako kdysi. Po nedávném útoku se zpřísnila bezpečnostní opatření a obyvatelé začínají být neklidní. Proslýchá se, že skupina uprchlíků plánuje na město zaútočit, a tím dost možná vyzradit naši existenci. Vždy
jsem si myslela, že za hranicemi čeká jen svoboda, ale možná se pletu. Přišel čas zjistit, jak to je. Jmenuji se Raven a chystám se utéct z utajeného města.




Než pravda vyjde najevo - Tošikazu Kawaguči
Než vystydne káva - 2. díl

Nakladatelství: Kniha Zlín
Počet stran: 168
Datum vydání: 18. 5. 2020

Japonská kavárna Funiculi funicula už umožnila cestovat v čase mnoha lidem. Tentokrát se pro návrat do minulosti rozhodnou čtyři muži, kteří by udělali cokoli, aby se ještě jednou setkali se svými blízkými. Teď, když pochopili, že život může vychladnout stejně rychle jako káva, musí svým milovaným naposled něco sdělit. Jen tak najdou sílu změnit svůj pohled na život a pokusí se v něm znovu najít štěstí.





Obchůdek na rohu - Nicola May

Nakladatelství: Motto
Počet stran: 336
Datum vydání: 28. 5. 2020

Rosa Larkinová jednoho dne s překvapením zjistí, že jí někdo odkázal malý obchod na venkově. V Londýně ji nic nedrží, tak se vydává do neznáma. Vloží všechno, co má, do nového podnikání a před očima maloměsta se snaží uspět. Máme tu pohledného ragbistu, sexy instalatéra, šťouravého novináře a další svérázné figurky. A Rosa řeší i několik záhad: Kdo ujel od dopravní nehody, kam se ztratil vzácný náhrdelník a kdo se skrývá za jejím tajemným dědictvím.




Poslední člověk - Lee Bacon

Nakladatelství: Jota
Počet stran: 296
Datum vydání: 29. 5. 2020

Zemi ovládají roboti. Jsou inteligentní, mírumilovní, praktičtí, zodpovědní, předvídatelní – modrá planeta se nemohla dostat do lepších rukou. A to jen díky tomu, že roboti v pravý čas odstranili lidi. Ano, ony tvory, kterým sice nelze upřít pár dobrých vlastností (vyvinuli přece roboty), ale jinak se starali jen o válčení, znečišťování životního prostředí a zkrášlování svých nehtů. Bez lidí je světu prostě mnohem lépe.
To mají ve svých elektronických mozcích zakódováno i XR_935, Ceeron_909 a SkD_988, dokud jednoho dne náhodou nenarazí na člověka. Lidské mládě s označením Emma, které je podle všeho poslední svého druhu. Přesto se odhodlaně vydává na cestu za tajemným cílem, a XR & spol. podniknou po boku lidské dívky nejnepředvídatelnější dobrodružství svého robotického života.



Přeju si... tebe! - Tracy Brogan
Bell Harbor - 2. díl

Nakladatelství: Motto
Počet stran: 360
Datum vydání: 21. 5. 2020

Plastické chirurgyni Evelyn Rhoadesové se nepodařilo utajit narozeniny. Je jí 35 a celé městečko Bell Harbor se domnívá, že nutně potřebuje manžela. A aby toho nebylo málo, má jít za družičku na svatbu svých rozvedených rodičů, kteří se opět dali dohromady. Na internetových stránkách pro nezadané toho pravého rozhodně nenajde. Mohl by jím být opilý výtržník Tyler Connelly, který se jí v den narozenin nabourá do života? Na to je podle Evelyn příliš mladý, nezodpovědný a neperspektivní…





Supernova - Marissa Meyer
Renegáti - 3. díl

Nakladatelství: Egmont
Počet stran: 504
Datum vydání: 18. 5. 2020

Nova a Adrian se ze všech sil snaží zabránit odhalení svých skrytých identit. Zatímco zuří bitva mezi jejich alter egy a odlišnými světy, v nichž se pohybují, nad Gatlon City se vznáší daleko nebezpečnější hrozba. Na světlo vyplouvají tajemství, lži i zrady… a dělení na padouchy a hrdiny už dávno není tak snadné. Nova s Adrianem musí sjednotit zdánlivě nesmiřitelné strany konfliktu – pokud se jim to nepovede, mohou přijít o všechno. I o sebe navzájem.




Svědectví - Margaert Atwood
Příběh služebnice - 2. díl

Nakladatelství: Argo
Počet stran: 396
Datum vydání: 31. 5. 2020

Margaret Atwoodová pokračuje v příběhu Gileádu více než patnáct poté, co June zmizela neznámo kde, a rozvíjí ho ve zdrcujících výpovědích tří ženských hrdinek, které mají s tímto režimem co do činění, byť každá v jiné roli. Ne náhodou získala věhlasná autorka za své čím dál aktuálnější dílo prestižní Bookerovu cenu.






Travič - S. J. Bolton
Rakvář - 2. díl


Nakladatelství: Motto
Počet stran: 448
Datum vydání: 28. 5. 2020

Usvědčený vrah Larry Glassbrook má poslední přání – aby se policistka Florence Loveladyová vrátila do Sabdenu. U bývalého sirotčince byly totiž nalezeny čtyři dětské kostry a on je přesvědčen, že tam neleží dlouho. Po Larryho smrti se do rodného města vrací i jeho dcera Cassie. Má k tomu svůj vlastní a velmi pádný důvod. V Sabdenu však není bezpečno. Na povrch vyplouvají pečlivě skrývaná tajemství a obě ženy se znovu ocitají v ohrožení života.




Treblinka: Povstání v továrně na smrt - Micha

Nakladatelství: CPress
Počet stran: 320
Datum vydání: 25. 5. 2020

Treblinku nebylo možné přežít. Tato nejefektivnější továrna na smrt zabíjela tolik lidí, že chybělo místo na ukládání jejich ostatků. Přesto se zde stalo něco zcela nečekaného: Na smrt vyčerpaní jedinci se odvážili vzdorovat. V srpnu 1943 se ve vyhlazovacím táboře rozhořelo povstání. Oceňovaná kniha je poutavou rekonstrukcí mimořádného hrdinství a dokladem toho, že i v největším pekle se může stát zázrak.




16 komentářů:

  1. na Město zrady se moc těším :)

    OdpovědětVymazat
  2. V květnu pro mě nevycházejí žádné očekávané knihy. Snad vyjde v červnu třetí Drakonis Memoria, pak budu spoko. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Snad ano. Tak ať ti to čekání na ni uteče. :)

      Vymazat
  3. Jednoznačně obě z Motto edice Srdcovky vypadají skvěle. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To naprosto souhlasím. :) Ráda bych je zkusila. :)

      Vymazat
  4. Svedectvo som čítala v pôvodnom jazyku a bol to pre mňa rovnako silný príbeh ako Príbeh služobnice. Osobne tento typ kníh nevyhľadávam, ale tu som nemohla odolať. A bolo to teda vážne niečo. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je dobré vědět. :) Nad Příběhem služebnice jsem přemýšlela, ale dosud jsem se neodvážila. :)

      Vymazat
  5. Chci si přečíst Antwoodovou.. ale ještě jsem nečetla první díl, mám ho na seznamu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Též nemám přečtený první díl. :) Tak snad se k němu brzy dostaneme. :)

      Vymazat
  6. Já se asi nejvíc těším na Supernovu :D Ale Poslední člověk také nevypadá zle :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsme dvě. Já jsem na ni hodně zvědavá. :)

      Vymazat
  7. Supernovu už mám objednanou a Shari Lapena mě láká už dlouho.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Shari Lapenu doporučuji. Pro mne se jednalo o oddechové čtení, které jsem si velice užila. :)

      Vymazat
  8. Jé, Supernova♥ Marissa Meyerová je jedna z mých oblíbených autorek, dřív jsem od ní četla úžasné Měsíční kroniky. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Měsíční kroniky jsem taky četla a byly fakt super. :) Je vidět, že autorka umí výborně psát. :)

      Vymazat

© Enthusiasm For Books
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.