Temná krása



Originální název: The Beauty of Darkness
Autor: Mary E. Pearson
Rok vydání celosvětově: 2016
Nakladatelství: CooBoo
Série: Kroniky pozůstalých, 3. díl
Žánr: Dobrodružné, Romantické, Young Adult
Počet stran: 512 stran
Obsah: Lia sice přežila zajetí ve Vendě, ale teď se musí vypořádat s ještě větším problémem. Hrozí totiž, že dojde ke zničení jejího království. A pouze ona to může zastavit. Lia se tak musí stát tou, kterou nikdy nechtěla být – První dcerou Morrighanu. Musí se vypořádat se zrádci, překonat nepředstavitelné překážky a konečně přijmout to, kým je. Protože osud všech království závisí jen a jen na ní.

~~~

Po druhém dílu jsem se ne moc nadšeně pouštěla do třetího dílu. Myslela jsem si, že to bude velice podobné Zrádnému srdci a nebude mě to vůbec bavit. Ale nakonec jsem se dočkala velkého překvapení. Nejen, že mě tento díl bavil víc, jak dvojka, ale rovnou mi přišel lepší i jak jednička. Takže s Temnou krásou jsem velice spokojená, ačkoli nemá plné hodnocení, stálo to za přečtení.

V příběhu začínáme tam, kde nás dvojka ponechala. Lie a ještě pár lidem hrozí nebezpečí a musí se urychleně vrátit do svých království a zabránit blížící se hrozbě. Už jen díky tomuto začátku je příběh velice zajímavý a dokonce i napínavý a vy přemýšlíte, jak to skončí. Hlavně, zda to dopadne dobře a už jen to vás u toho příběhu dokáže udržet.

Co se mi opravdu hodně líbilo, bylo vypořádání se se zrádci. Měla to pěkně promyšlené, ale zároveň stačila jen malá chybka, aby se všechno zvrtlo a skončilo špatně. Popravdě od této části jsem se též nedokázala odtrhnout. Nemohu tvrdit, že zrovna toto bylo akční, spíše takové velmi napínavé.

A jako hned další věcí, co opravdu bylo velmi dobře podáno, byl konec. Též věřím, že se od konce nebudete moci přestat číst stejně jako já. Tam jsem nutně potřebovala vědět jak to skončí. Ale musím říci, že na jednu stranu jsem byla trochu zklamaná s tím, jak to vypadalo, že jeden vztah skončí. Přála jsem si to trošku jinak, ale i tak mě to dokázalo nakonec uspokojit. Přece jen, to vypadá velmi nadějně.

Tentokrát nemohu vyloženě říci, že jsem nikoho z postav neměla ráda. Všechny hlavní postavy jsem si oblíbila a bavilo mě si o nich číst. Snad nejvíce jsem měla nejradši Liu. Což na jednu stranu není divu, přece jen je to ta nejdůležitější postava. Musím říci, že za tu celou dobu mi přišlo, že Lia pořádně dospěla a nešla mi vůbec na nervy, jako v předchozím dílu.

Rozhodování je mocná zbraň a vede k velkým věcem, pokud se ho nezmocní jen hrstka vyvolených."

Další věcí, co musím zmínit je, že již se zde nevyskytuje milostný trojúhelník, a díky tomu se to čte ještě mnohem lépe, než když byl. Tak či tak se tam vyskytnou nápadníci, ale již žádný trojúhelník a pro mě je to velké plus, že autorka se v něm nesnažila pokračovat.

Pro ty z vás, kteří mají rádi krátké kapitoly, budete naprosto spokojeni. Během čtení se totiž ani nenadějete a zjistíte, že již několik kapitol máte za sebou. Ovšem i zde se objevují kapitoly, které jsou z pohledů jiné osoby. Takže se můžete těšit na Liu, Pauline, Rafe a Kaden. Jen počítejte s tím, že kapitoly, které nevypráví Lia, jsou ještě mnohem kratší, než je obvyklé a navíc se zde až tak moc nevyskytují. A když už, tak je to příjemná obměna příběhu.

Jak můžete vidět, tento díl mě dost nadchnul a nakonec jsem dost spokojená s tím, že jsem po této sérii šáhla. Ačkoli to bylo hlavně díky Humbooku, nelituji toho, že jsem to nakonec přečetla. Za mě je to rozhodně příjemná oddechovka na lenivý den.


Když jsem se koukala na obálky, v jeden moment jsem si myslela, že vám sem vůbec žádnou nepřidám, jelikož naše je převzata ze zahraničí. A jakožto jsem za to ráda, je krásná. Jinak jako zahraniční obálku vám představuji německou verzi.

★★★★☆

12 komentářů:

  1. K záveru tejto trilógie som sa ešte nedostala, jednotka bola fajn aj dvojka, nebola som z nich úplne nadšená, ale čítanie ma bavilo 😉😀

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To ano, četly se docela dobře. :) Prostě dobrá oddechovka. :)

      Vymazat
  2. Moc pěkná recenze. :) Je dobře, že se závěr série povedl a vylepšil tak pohled na celou sérii. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. :) Vůbec jsem to nečekala, že po závěru se mi bude líbit o něco více. :)

      Vymazat
  3. Nádherná obálka... Tenhle žánr teď příliš nevyhledávám, ale dřív jsem jej hodně četla a Cooboo má fakt skvělé knihy ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se k němu vracím jednou za čas, ale musí být na to nálada. :) Zrovna teď se mu snažím vyhýbat. :D

      Vymazat
  4. Začala som to celé čítať a je to vážne bomba. :) Na tretí diel sa musím ešte dopracovať, ale teším sa. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To se máš na co těšit. :) Třetí díl se fakt vyvedl. :)

      Vymazat
  5. Netušila jsem, že tento díl je tak tlustý! O sérii jsem kdysi přemýšlela, ale nevyšlo to. Možná bych se k ní mohla vrátit!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Umí to pěkně překvapit. :D Třeba se jednou vrátíš. :)

      Vymazat
  6. O téhle sérii jsem slyšela vesměs kladné recenze a je fajn, že se ti třetí díl líbil. Sice se do ní nepustím, protože už by se mi asi nelíbila, ale pro cílovku to bude asi fajn čtení. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě, pro cílovku je to naprosto skvělé čtení. :)

      Vymazat

© Enthusiasm For Books
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.