Na hraně temnoty


Autor: Nathaniel Wonderfull, Theodora Stonewall
Nakladatelství: Vydáno na vlastní náklady
Série: Ztracen v čase, 1. díl
Žánr: Fantasy, Thriller
Počet stran: 160 stran
Obsah:
Drahý čtenáři,
zůstavuji Tě s událostmi, které se odehrály v jiném světě, jiné době, a především v životě jiného muže jménem Zakhar. Čaroděje, jenž nalezl svobodu a vykoupení na místě z nejbeznadějnějších. Na dně starého kalamáře a na hrotu ostrého pera.
Jsem povinen tě však předem varovat, neboť tento příběh je vskutku ohavný. Krev prosakuje jeho zápletkou a kane po listech knihy, již právě držíš ve svých rukou. Cítíš to horko, které z ní sálá? Slyšíš ten tichý tlukot srdce? Ještě není pozdě ji odložit… Neboť do morku kostí zkažené jsou postavy v ní. Postavy, jež skutečně žily a stále žijí v tom cizím a nepřátelském světě. A námět, můj drahý čtenáři, ten samotný je na výsost odporný a věř, že pro mnohé taktéž i děsivý.
Nerad bych ovšem, aby zde došlo ke zmýlení, neboť bez seznámení se s neřestí, nelze doceniti krásu ctnosti. Obojí skloubí se totiž v každém z nás a jen když nalezneme odvahu, prozkoumat pečlivě obě strany téže mince, můžeme teprve s jistotou říci co přesně se v dotyčném člověku skrývá a jaký skutečně je.
Pakliže jsi dočetl až sem, vyzývám tě – Obrať list, smrtelníku… 

~~~

Dostalo se mi té pocty,  že jsem dělala betačtenářku Na hraně temnoty. Za tuto možnost a spolupráci vděčím autorskému duu, Nathanielovi Wonderfull a Theodoře Stonewall. Byla jsem upozorněna, že se jedná o něco mnohem temnějšího.

Pokud očekáváte, že to bude obdobně veselé a milé jako byly Nevyzpytatelné jsou cesty osudu. Tak očekávejte úplně něco jiného. Jedná se o temnější fantasy. Samozřejmě v knize se vyskytují cynické hlášky a sarkasmus, takže při čtení jsem se chvílemi pobavila.


Hlavní hrdina, Zakhar mi dost sednul. A tak mě bavilo pozorovat jeho příhody a číst jeho myšlenky. Bavilo mě se dozvídat o minulosti Zakhara. Popravdě nečekala jsem, že zrovna takové věci mohl prožít, ale dává mi naprostý smysl, že se z něj stal takový člověk, jakým je. Ovšem později v knize jsem našla ještě někoho jiného, koho jsem si oblíbila ihned. Nebudu říkat koho, přece jen se objeví na konci a nechtěla bych vám tak zkazit případné překvapení.

Příběh je zasazen do stejného světa jako Nevyzpytatelné jsou cesty osudu, jen se to odehrává na jiném místě. Já jsem ráda, že jsem tak měla možnost objevovat další taje tohoto světa a dozvědět se tak o něm ještě více. Upřímně, tento svět mají opravdu pěkně vymyšlený a věřím, že v něm bude ještě velké množství věcí, které stojí za to objevit. 

Co jsi zač a co chceš?!" uvítal mě hřmotný hlas.

Co musím vyzdvihnout je styl psaní. Je velice čtivý a ani se jsem se nenadála a byla jsem naprosto pohlcena do příběhu. Zajímalo mě, jak se to bude vyvíjet dál, co všechno se stane. Samozřejmě jsem hlavnímu hrdinovy držela palce. A jsem teda dost zvědavá, jak to s ním dopadne v budoucnu.

Knihu doporučuji všem, kteří si oblíbili tvorbu Nathaniela Wonderfull a Theodoru Stonewall. Pokud je ještě neznáte, tak můžete zkusit tuto knihu. Navíc máte-li rádi temnější fantasy nebo jen fantasy, věřím, že tato kniha vám naprosto sedne.

Jestli jsem vás touto recenzí zaujala, určitě mrkněte na jejich blog, kde Na hraně temnoty můžete získat. A jestli netušíte, zda do toho opravdu jít, tak si u nich můžete přečíst první kapitolu a podle ní se tak rozhodnout, zda se vám kniha bude líbit.

★★★★☆


18 komentářů:

  1. Páči sa mi tá nezvyčajná anotácia, to je super nápad, pozrela som zbežne aj ukážku z knihy, napísaná výborne, no ja žiaľ nie som cieľovka - temné fantasy, uf, čoby na to povedala moja romantická duša? :D Ale výborná recenzia, autorom prajem veľa úspechov!♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To ano, anotace umí hned na první pohled velmi zaujmout. :)

      Vymazat
  2. Knihu ani autory neznám, ale vypadá to hrozně dobře! Líbí se mi, jak je napsán ten obsah... temné fantasy jsem už dlouho nečetla a to ho sama vlastně i píšu (aspoň z části). Budu muset mrknout :)

    www.lucyvillain.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Popravdě, já se díky tomuto dostala po delší době k temnému fantasy. :) Určitě na to mrkni. :)

      Vymazat
  3. Vypadá to zajímavě :) ráda občas zkouším méně známé knížky, které vyšly třeba samonákladem :) Tak se po ní podívám :) Skvělá recenze :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. :) Určitě se na to podívěj, autoři umí skvěle psát. :)

      Vymazat
  4. Moc pěkná recenze. Kniha mě na první pohled zaujala. :)

    OdpovědětVymazat
  5. taky se na ni brzy chystám :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Júú super, konečne niečo, čo je klasicky temné bez tradičných ya a ľúbostných pletiek :D Pridávam si na zoznam :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Poslední dobou jsou tyto knihy vzácnější. :D Jelikož skoro všude jsou milostné pletky či YA.

      Vymazat
  7. Knížka vypadá dobře, že bych ji zkusila? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě ji zkus. :) Mně se velmi líbila. :)

      Vymazat
  8. To musí být čest být betačtenářkou. Kniha vypadá, že má co nabídnout!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to pro mě hodně velká čest. :) Je fakt dost povedená. :)

      Vymazat
  9. Jsem rádi, že četba bavila a těšíme se na další spolupráci. :) Btw. Aktuálně pořádáme soutěž o sté výtisky našich knih a nože z naší výroby. :)

    OdpovědětVymazat

© Enthusiasm For Books
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.