Deníček moderního páru aneb ženy jsou z Venuše a muži jsou debil


Autor: Dominik Landsman, Zuzana Hubeňáková
Nakladatelství: Ikar
Žánr: Biografie, Humorné
Počet stran: 224 stran
Obsah:
Kdo by neznal eskapády „moderního fotra“, které Dominik Landsman zachytil ve svých úspěšných Deníčcích? Nová kniha, kterou napsal společně s blogerkou a spisovatelkou Zuzanou Hubeňákovou, se pouští na stejnou půdu, ale zpátky do doby, kdy ještě nebyl otcem. Jindřich a Nataša s ironií a černým humorem sobě vlastním popisují své seznámení, sestěhování a nakonec i početí dítěte a mezitím neodolatelně glosují rozdíly mezi muži a ženami, vztahové stereotypy, různé fáze zamilovanosti nebo nástrahy společného bydlení. Deníček moderního páru zachovává styl předchozích dílů, ale díky spoluautorství je bohatší o dva rozdílné, ale srovnatelně humorné styly. Pojďte zjistit, co se dělo předtím, než na svět přišel Čeněk!

~~~ 

Znám Deníček moderního fotra a dosud jsem ani neměla potřebu si tu knihu přečíst. Ale, co je na databázi čtenářská výzva, kde kniha musí obsahovat slovíčko aneb, tak jsem nad ní přemýšlela. Poté, co jsem zjistila, že Deníček moderního páru se odehrává ještě před otcovstvím, tak jsem přehodnotila názor a pustila se do vztahů.

Hned od začátku jsem se velice obávala, že mi kniha nesedne a budu se často místy nudit. Bohužel s humornými knihami jsem ještě nedokázala navázat pořádný vztah a většinou se u nich nebavím. To se zde naštěstí nestalo a já si dokonce užívala čtení a ani nemohu říci, že by mě kniha nebavila. Stránky mi poměrně rychle utíkaly a ani jsem se nenadála a už byl konec.

Můžete očekávat, že v knize jsou dva pohledy na každou věc. Jeden z pohledu ženy a druhý z pohledu muže. Zprvu si můžete říci, že to budou dost podobný pohledy, ale ono to tak není. A nakonec si to čtení užijete ještě víc. Nemohu říci, který by se mi líbil víc. Vlastně to je dost na stejno, hodně mě bavilo, jak to každý vidí úplně jinak.

Byl to hezký večer a já tušil, že nebyl poslední.

V knize si projdete úplně vším, co ke vztahu patří. Takže se můžete těšit na seznamování, randění, sestěhování a též jedním překvapením. Ale na to, abyste se o tom dozvěděli více, budete muset zabrousit na další knihu, a to Deníček moderního fotra. Řeknu vám, že já si to určitě přečtu, jelikož tento humor mi nesmírně sednul a jsem zvědavá, jak se to bude vyvíjet.

Kniha se dělí na několik velkých částí, v nichž se vyskytují kapitoly. Vždy máte dvě kapitole po sobě z pohledu muže a další dvě z pohledu ženy. Navíc nejsou nijak dlouhé, takže si je můžete vždy dočíst ke konci kapitole. Jen doporučuji, abyste měli přečtené oba pohledy na jednu věc. Přijde mi to tak mnohem lepší.

Samozřejmě sem tam se objeví nějaká ta ilustrace, která reaguje na to, co se zrovna v dané kapitole děje. Ovšem musím zmínit, že pokud čekáte popis okolí, tak jej nečekejte, jelikož se zde vyskytuje pouze minimálně. A když už tak jen k řešení určité záležitosti.

★★★★☆

20 komentářů:

  1. tak tohle zní hodně dobře! líbí se mi jak je kniha zpracovaná a věřím, že bych ji přečetla během pár dnů! :)

    Melissa Hartford | lifestyle & fashion blogger
    Instagram

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To věřím, čte se to opravdu krásně. :)

      Vymazat
  2. Nejsem si úplně jistá, jestli by mě kniha bavila, ale třeba mi někdy přijde pod ruku :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Z té série mi tato přišla nejlepší a nejvíce se mi líbila. :)

      Vymazat
  3. Mám to stejně jako jsi to měla ty, o knize vím, ale nemám potřebu si ho přečíst. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nebýt výzvy, tak fakt po ní nešáhnu. :D

      Vymazat
  4. Tuhle knihu jsem dočetla zrovna nedávno :-D Měla jsem ji ve čtenářské výzvě 2020. Musím říct, že chvílemi mě kniha nebavila...prostě jsem četla něco, co se děje skoro u všech. Ale říkala jsem si, že když už ji mám rozečtenou, že ji dočtu. Bylo tam pár vtipných pasáží a je to takové na odlehčení, pro zasmání :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem ji měla pro výzvu. :D Já pak zkusila ještě další deníčky, ale ty už nebyly ony. Max ten první ještě, ale to druhé bylo opakování. :D

      Vymazat
  5. Od autora jsem ještě nic nečetla, a ani to nemám do budoucna v plánu. Knížky podobného typu nevyhledávám, ale je super, že tobě se knížka líbila :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Též tyto podobné knihy nevyhledávám. Málokdy se mi stane, že mě chytne humorná knížka. :D

      Vymazat
  6. Tak teď mám velice intenzivní pocit, že si knihu musím přečíst :D Děkuju za tip :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem moc ráda, že jsem tě na knihu nalákala. :)

      Vymazat
  7. Mám veľmi rada tento štýl kníh, humorné ma vždy lákajú, ten autorov sarkazmus a pohľad na svet, pri ktorom sa zasmejem, ale aj zamyslím :) Takže ďakujem za skvelý tip♥
    Maj sa krásne!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem moc ráda, že jsem tě olik zaujala. :) Až se k ní dostaneš, doufám, že se ti bude líbit. :)
      Též se měj krásně. :)

      Vymazat
  8. Deníčku moderního fotra se neustále obloukem vyhýbám, možná právě proto, že to všichni doporučují :D Ale na tuhle knihu jsi mě docela nalákala :D Tak uvidíme, jestli ji někde zahlédnu, tak po ní možná sáhnu :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jakožto osobně bych od tohoto autora vybrala k přečtení Deníček moderního páru. :D Četla jsem i Deníček moderního fotra, ale to mě vůbec nebavila. :D

      Vymazat
  9. Hodně originální název, už to by mě přimělo knihu otevřít :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To souhlasím, název je dost originální. :D

      Vymazat
  10. To zní fakt super, Deníček moderního fotra znám a je to sranda :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jup, první díl byl dobrý, ale druhý už mě nechytil. :D

      Vymazat

© Enthusiasm For Books
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.