Top 10 červnové knižní novinky

Zdravím čtenáři,
přináším opět další článek deseti nejzajímavějších knížek. Všimla jsem si, jak je léto, tak se rozjely knihy se žánrem thriller a romantika. A též je to dost poznat i na tomto článku. Avšak sem tam se najdou výjimky v podobě hororu nebo fantasy. Doufám, že jsem vás alespoň nějakou knihou zaujala. 
Mně osobně nejvíce láká kniha Když jsme se skrývali.


Co oči nevidí -  Betsy Reavley

Nakladatelství: Vendeta
Počet stran: 296
Datum vydání: 21. 6. 2021

Je vůbec možné někoho doopravdy poznat?
Když neoblíbená sedmnáctiletá Deborah potká šarmantního a pohledného Larryho, mladík ji naprosto okouzlí. Problém je v tom, že Larry má tajemství. Následně dojde k sérii ohavných vražd, které na vše vrhnou stín.
Jak se její svět pomalu rozpadá, začíná Deborah milovaného muže podezírat ze strašlivé zrady. A k záchraně jejich manželství jsou potřeba oběti.
Poutavý psychologický thriller ukazuje, k čemu dochází za zavřenými dveřmi, a připomíná nám, že k nehorším zločinům často dochází mnohem blíže k domovu, než bychom se byli nadáli.
 
 
 
Chci tvůj život - Amber Garza
 
Nakladatelství: Ikar
Počet stran: 312
Datum vydání: 16. 6. 2021 

Syn Kelly Medinové odešel už před rokem na univerzitu a ona se cítí úplně sama. Navíc zjistí, že se do města přistěhovala žena, jež se shodou okolností jmenuje také Kelly Medinová. Tahle její mladší verze Kelly připomíná minulý život, který je nenávratně pryč. Kelly nedokáže svou jmenovkyni vyhnat z hlavy. Pořád myslí na ni a na jejího malého chlapečka. Nemůže si pomoct a sleduje ji: v samoobsluze, v tělocvičně i na sociálních sítích. Když na sebe narazí před pediatrickou ordinací, není to náhoda, ale je to začátek nového přátelství. Jenže není vše tak, jak se zdá, a když jedna Kelly zmizí, ta druhá o tom možná něco tuší…
 
 
 
Když jsme se skrývali - Sarina Bowen
The Ivy Years - 2. díl
 
Nakladatelství: Baronet
Počet stran: 296
Datum vydání: 30. 6. 2021 

Ona skrývá něco velkého. On skrývá někoho malého.
Bridger Macaulley býval hráčem na ledě i mimo něj. Teď, když se jeho spoluhráči ženou za dalším hokejovým vítězstvím, dělá Bridgerovi největší starosti, že děkan zjistí, že ve svém pokoji na koleji skrývá svou osmiletou sestru. Vzhledem k plnému rozvrhu a obrovskému tajemství je jen otázkou času, kdy se všechno provalí.
Scarlet Crowleyová je jediná prvačka na Harknesské univerzitě, která se musela proplížit kolem televizních štábů stanujících na předzahrádce jejího domu, jenom aby mohla odjet z města. Její jméno je stejně nové jako ten naleštěný studentský průkaz, na němž je vyraženo. Studium na vysoké škole zvládne, jen pokud zatají svou pravou totožnost, přestože kvůli tomu musí lhát zelenookému klukovi, do kterého se zamilovala.
Bridgera a Scarlet pojí přátelství založené na tom, že oba vědí, jak důležité je občas něco zatajit. Když se však na obzoru objeví nebezpečná hrozba, sami ji nepokoří. A pokud si nebudou věřit, jejich rodiny, které je tolik zklamaly, jim vezmou vše, co si chtěli udržet… 
 
 
 
Knihkupectví u jezera - Jenny Colgan
Skotské knihkupectví - 2. díl
 
Nakladatelství: Argo
Počet stran: 424
Datum vydání: 17. 6. 2021

Uprostřed skotské Vysočiny, na farmě u vesničky Kirrinfi ef, žije Nina. Vlastní pojízdné knihkupectví, ale teď nutně potřebuje někoho, kdo by za ni práci na čas převzal.
Na kopci nad vesnicí, přímo na břehu jezera Loch Ness, stojí velké panské sídlo, v němž žije osamělý muž se třemi dětmi, od kterých právě v slzách utekla už šestá chůva. Daleko na jihu se svobodná matka Zoe zuby nehty snaží uživit sebe a svého čtyřletého němého syna. Pak ovšem přijde dopis oznamující zvýšení nájmu a Zoe nezbývá než sbalit sebe i syna a odjet do Skotska, kde přijme místo Nininy pomocnice a au pair ve strašidelném domě.
Je ale vůbec možné zapadnout do tak úzce semknuté komunity, nahradit milovanou knihkupkyni, a navíc zvládnout tři nezvladatelné děti, které o její péči ani v nejmenší nestojí? A kam se vlastně poděla jejich matka?
 


Nelíbánky - Christina Lauren
 
Nakladatelství: Jota
Počet stran: 400
Datum vydání: 23. 6. 2021 

Nesměla bych se jmenovat Olive Torresová, aby se tohle nestalo přesně mně. V šesti letech jsem uvízla v automatu na hračky a museli mě vysvobodit hasiči. Uhodil do mě blesk, uštknul mě chřestýš. Před pár týdny jsem přišla o práci a nemůžu najít jinou. A za to, že teď letím na Havaj, může katastrofální nevolnost z jídla, která zničila svatbu mé sestry a které jsem jako jediná unikla díky své potravinové alergii. Přesněji řečeno, unikli jsme dva. V tomhle letadle vedle mě sedí ženichův bratr Ethan. Proklatě přitažlivý chlap, ale jinak ten nejprotivnější protiva, jakého zrodil svět. To teda budou Nelíbánky!
Christina Laurenová vás zve na kouzelný havajský ostrov Maui, kde se nepříliš dobrovolně ocitne dvojice ústředních hrdinů. Olive a Ethan o sobě nemají žádné iluze. Pobyt, který měl být romantickou svatební cestou jejich čerstvě sezdaných sourozenců, se nevyhnutelně změní v boj o sprchu, poukázky na masáž, klíče od auta… a taky o postel… Válka mezi švagrem a švagrovou začíná – dobře se bavte! 
 
 
 
Neočekávaný románek - Anna Jansson
Salon d'Amour - 4. díl
 
Nakladatelství: Omega
Počet stran: 152
Datum vydání: 28. 6. 2021

Prababička Angeliky Lagermarkové vždy říkávala, že nejlepší způsob, jak se vypořádat se vztekem, je využít ho k něčemu lepšímu. Kadeřnice ze salonu d’Amour si tato moudrá slova uchovávala v paměti po celý život. Ale zatímco svým zákazníkům stále pomáhá najít lásku, její vlastní vztah s taxikářem Magnusem začíná skřípat. Měla by zůstat, nebo odejít? Angelika pomáhá sestře vyklidit dům na prodej, přičemž spolu mnohokrát přejíždějí mezi domem a sběrným dvorem. Tam mezi běžnými zákazníky potkávají mnoho takových, kteří právě procházejí zásadními životními změnami: smrt blízkého, rozvod, sestěhování nebo rozchod. Dokonalé místo pro vztahovou poradkyni. Život právě nabral ty nejvyšší otáčky a mezi tím vším si Angelika najde bulku v prsu. Neočekávaný románek je o ztrátě pevné půdy pod nohama a o hledání rovnováhy ve světě naruby. Je to čtvrtý díl vlídné a dojemné série o Angelice, bohyni víry.
 
 
 
Rybář - John Langan
 
Nakladatelství: Fobos
Počet stran: 264
Datum vydání: 28. 6. 2021 

Na severu státu New York vytéká z přehradní nádrže Ashokan potok, o kterém se mnoho neví – vlastně ani to, jak dlouho už tudy teče. Dutchman’s Creek je prudký a zrádný, má strmé břehy, a za příslib hojného úlovku v něm už údajně nejeden sportovní rybář zaplatil cenu nejvyšší. A pak kolují mezi místními ještě jiné příběhy – tak fantastické, že snad ani nemohou být pravdivé.
Abe a Dan, kolegové stižení krutými ranami osudu, kteří v rybaření hledají lék na své ztráty, je nejdříve považují jen za další historky, jakými se to kolem vody odjakživa hemží. Brzy jsou však i oni vtaženi do příběhu staršího než samotná přehrada, do příběhu o tajných úmluvách, dlouho skrývaných tajemstvích a záhadné postavě známé jako Der Fischer, Rybář. Každý z nich se musí znovu vyrovnat s tím, co už jednou ztratil, a s cenou, jež se platí za šanci získat to zpět. 
 
 
 
Tajnosti a lži - Brenda Novak
 
Nakladatelství: HarperCollins
Počet stran: 296
Datum vydání: 21. 6. 2021

Je rozhodnutá odhalit temné rodinné tajemství… i kdyby ji to mělo stát život! Pětiletá Sloane tu noc nemohla usnout. Rodiče se hádali a jejich zlostná slova se nesla podzimním chladným vzduchem až k jejím uším. Slyšela podivné zvuky, sténání, sípání a pak… pak bylo najednou ticho. A ráno byla matka pryč. Podle oficiální verze vyšetřování odešla Clara McBrideová z domova a už se nikdy nevrátila. Jenže Sloane tomu nevěřila – ani tehdy, ani v osmnácti, kdy se odstěhovala a začala nový život jako úspěšná modelka v New Yorku. A nevěří tomu ani teď. Zvuky té noci se jí vracejí jako noční můra a nedaří se jí zbavit se pocitu, že otec je nejen despotický, ale také zákeřný. Po deseti letech se Sloane vrací domů, do malého texaského městečka plného lží a tajemství. Je rozhodnutá zjistit pravdu o matčině zmizení, přestože jí otec i bratr hází klacky pod nohy a nejraději by ji umlčeli. Jak ale začíná poodhalovat roušku minulosti, zdá se, že není až tak důležité, co se tenkrát v noci stalo… ale to, co zbude z její rodiny, až pravda vyjde najevo.
 
 
 
Všechny skryté dary - Caroline O'Donoghue
Všechny skryté dary - 1. díl

Nakladatelství: YOLI
Počet stran: 376
Datum vydání: 23. 6. 2021 

Maeve najde ve škole balíček podivných tarotových karet a s nadšením se pustí do studia vykládání budoucnosti. Když začne číst z karet svým spolužákům, bere to zpočátku jako zábavnou hru. Spolužáci jsou jejím uměním nadšení a ve škole se o ničem jiném nemluví. Pak si ale Maevina bývalá kamarádka Lily vytáhne znepokojivou kartu s názvem Hospodářka, která by v balíčku být neměla. Maeve odmítne Lily prozradit, co karta znamená, a děvčata se kvůli tomu pohádají. Jejich vášnivý spor skončí Maeviným nepromyšleným prohlášením, že by byla nejraději, kdyby Lily zmizela. V pondělí však Lily skutečně nepřijde do školy, a když se na ni Maeve zeptá, dozví se, že se po ní slehla zem...
 
 
 
Žhavý trůn - Julie Johnson
Zapovězená královna - 2. díl

Nakladatelství: Baronet
Počet stran: 264
Datum vydání: 30. 6. 2021

Ještě nedávno byla Emilia Lancasterová obyčejnou dívkou žijící běžným životem. Nyní se následkem kruté rány osudu ocitla s korunkou na hlavě v královském paláci jako jediná dědička germaniánského trůnu.
Emiliiny dny jsou najednou plné charitativních plesů, tiskovek a dalších královských povinností, ovšem s přílivem nových nápadníků a vlivem blízkosti Cartera Thornea – jediného muže, kterého nemůže mít – nejsou ani její noci klidné.
Jedno je jisté: Emiliino srdce je v nebezpečí a kvůli nepřátelům kroužícím kolem může být v ohrožení i její život.

14 komentářů:

  1. Zajímavý výčet. Mne zaujala kniha Chci tvůj život - po té se podívám. Děkuji za tip :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda, že tě nějaká kniha zaujala. :)

      Vymazat
  2. já se chystám na Nelíbánky, ale jenom protože ty autorky čtu :) ale musím přiznat, že ta obálka se mi vůbec nelíbí :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Popravdě, mě se obálka líbí hlavně pro to, že mě dostala na první pohled a je zároveň fascinující. :D

      Vymazat
  3. Nejvíc mě zaujala kniha Chci tvůj život. :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Mě zaujal Rybář, má dobré téma

    OdpovědětVymazat
  5. Popravdě, ani jedna kniha mě neláká.

    OdpovědětVymazat
  6. Tak tentokrát žádnou knihu vyloženě nepotřebuji. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to se peněženka bude mít. :D U mě momentálně plače. :D

      Vymazat
  7. První co mě zaujalo, je další díl Salonu d'Amourm ze kteér jsem četla dva díly a oba se mi líbily. Co mě ale překvapilo je tak malý počet stran.. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejsi jediná, také mě překvapil počet stránek, jelikož jsem zvyklá, že knihy mají kolem těch 300 stran. :D

      Vymazat

© Enthusiasm For Books
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.