Top 10 červnové knižní novinky

 Zdravím čtenáři,
opět přináším novinky, které mě nejvíce zaujaly. Najdete tu něco ze žánru romantiky, fantastiky, ale též i hororu. Mně osobně nejvíce láká Chvění kouře a zlata. Co vás zaujalo?
 

A noc byla jako samet - Silvia Moreno-Garcia

Nakladatelství: Host
Počet stran: 320
Datum vydání: 16. 06. 2022

Nepravděpodobnou hrdinkou příběhu se proti své vůli stává sekretářka Maite, která ze svého fádního života utíká k vysněným dobrodružstvím a romantickým komiksům. Jednoho dne ji její sousedka, půvabná studentka umění Leonora, požádá o výpomoc. Dívka však vzápětí beze stopy zmizí a Maite se ji vydává hledat. Přitom proniká do prostředí studentského hnutí a disentu.
Není však jediná, kdo se snaží Leonoru vypátrat. Elvis, mladý muž z oddílu Jestřábů, má za úkol brutálně rozprášit protesty vůči vládě. Se svou láskou k rokenrolu a svébytným etickým kodexem také nezapadá, na pokyn tajemného šéfa se však pustí do pátrání po zmizelé dívce. Brzy se mu do cesty připlete Maite. Spojuje je nejen láska k hudbě, ale také hluboká osamělost, která oba neustále provází.
 
 
 
Dcera sparty - Claire M. Andrews
Dcera sparty - 1. díl
 
Nakladatelství: Booklab
Počet stran: 416
Datum vydání: 27. 06. 2022

Sedmnáctiletá Dafné zasvětila celý svůj dosavadní život tomu, aby se stala bojovnicí tělem i duší a získala si tak uznání nesmlouvavých obyvatel starověké Sparty. Ale nečekané setkání s bohyní Artemidou - která drží v rukou osud Dafnina bratra - převrátí život, který tak pracně budovala, vzhůru nohama. Z hory Olympu bylo ukradeno devět záhadných předmětů, a pokud se Dafné nepodaří je všechny včas najít, bohové přijdou o svou už tak slábnoucí moc, ve světě smrtelníků zavládne chaos a její bratr propadne hrdlem.
S pomocí Artemidina dvojčete - krásného a až příliš sebejistého boha Apollóna - procestuje Dafné Řecko od Mínótaurova labyrintu po hádanky spřádající Sfingu z Théb, naváže spojenectví s mýtickým hrdinou Théseem a Amazonkou Hippolytou, a postaví se samotným bohům.
 
 
 
Dvakrát za uherský rok - Christina Lauren
 
Nakladatelství: Jota
Počet stran: 336
Datum vydání: 30. 06. 2022 
 
Seznámili se během jejího čtrnáctidenního pobytu v Londýně, kam vyrazila s babičkou na oslavu ukončení střední školy, a takřka okamžitě se do sebe zamilovali. Společně se dělí
o své naděje a sny a také nejintimnější tajemství. Tate se Samovi – jako vůbec prvnímu a jedinému člověku na světě – svěří, že je pečlivě utajovanou dcerou jednoho z neslavnějších herců, a když ji její láska zradí, má pocit jako by se jí jednou provždy zhroutil svět.
O čtrnáct let později je z ní ale úspěšná herečka, filmová hvězda stopovaná bulvárem, pro kterou je zklamání z prvního vztahu jen vzdálenou, byť stále bolestnou vzpomínkou. Připravuje se na hlavní roli ve filmu, kde se má poprvé setkat při práci se svým otcem, a ani ve snu netuší, koho při natáčení potká. Samozřejmě Sama, z kterého je scenárista připravovaného filmu a především nesmírně atraktivní sebevědomý muž, ještě přitažlivější, než jak si ho pamatuje z mládí. Setkání s člověkem, který ji zradil, ji staví před těžká rozhodnutí: Je špatnost a zrada ospravedlnitelná dobrými úmysly? Může se to, co člověk většinou zažije jen jednou za život, stát dvakrát?
 
 
 
Chvění kouře a zlata - Ava Reed
Popel a duše - 1. díl
 
Nakladatelství: CooBoo
Počet stran: 320
Datum vydání: 13. 06. 2022
 
Praze se říká zlaté město, ale Mila v ní vidí nekonečné množství šedi. Má totiž zvláštní schopnost: dokáže předvídat smrt. Lidé, kteří mají zemřít, ztrácejí v jejích očích veškerou barvu. V zoufalé snaze zbavit se tohoto prokletí se zaplete do boje mezi světlem a temnotou. Brzy zjistí, že nebe a peklo jsou úplně jiné, než si představovala. Kterou stranu si vybere?
Již 12 let ohrožuje svět nerovnováha, která narušuje harmonii dobra a zla, světla a stínu, lidí a Věčných. Úkolem Věčných je tuto vyrovnanost zachovávat. Asher je Věčný a je doma v říši temnoty. Drží se stranou všech intrik, dokud jeho starý nepřítel Tariel náhle neprojeví zájem o lidskou dívku: Milu. Asher zjistí, že Mila má zvláštní schopnosti. Schopnosti, které by člověk vůbec neměl mít. A brzy stojí před těžkým rozhodnutím: bude chránit dívku, kterou miluje, i když to může uvrhnout celý svět do chaosu?
 
 
 
Koruna věčného soumraku - James Rollins
Pád měsíce - 1. díl
 
Nakladatelství: BB art
Počet stran: 496
Datum vydání: 15. 06. 2022
 
Skupina outsiderů se vydá na nebezpečnou pouť, aby odhalila tajemství z pradávné minulosti, která jsou klíčem záchraně jejich světa.
Nadaná studentka předpoví apokalypsu, ale „odměnou“ je jí rozsudek smrti. Na útěku do neznáma se spojí s bývalým rytířem, který znovu pozvedne zbraně, jež má zakázáno nosit, a vrátí se domů. S
princem, který holduje pitkám, ale vystoupí z bratrova stínu a najde vlastní smysl života. A s uvězněným zlodějem, který unikne z důlní temnoty a objeví zářivý artefakt, jenž rozpoutá celosvětový zápas o moc.
Na útěku před starými i novými nepřáteli se musí všichni čtyři naučit důvěřovat jeden druhému – jinak nemohou ve zvláštním, krásném, ale zároveň vražedném světě přežít. Každým okamžikem se však blíží záhuba
...
 
 
 
Kód růže - Kate Quinn
 
Nakladatelství: MOBA
Počet stran: 664
Datum vydání: 08. 06. 2022
 
Rok 1940. Zuří druhá světová válka a Británie se připravuje k boji s nacistickým Německem. V zámečku Bletchley Park je založeno speciální kryptografické pracoviště, kde se ty nejbystřejší hlavy učí dešifrovat tajné informace nepřátelských vojsk. Energická Osla, dívka z dobré rodiny, je krásná a bohatá a zdánlivě jí nic nechybí. V hloubi duše však touží prokázat své schopnosti a inteligenci. Naopak neústupná Mab pochází z chudé londýnské čtvrti a touží si především najít výhodné manželství. Domácnosti blízko Bletchley Parku, které mají volné pokoje, u sebe musejí z nařízení vlády ubytovat zaměstnance kryptologického štábu, a tak se tyto dvě zdánlivě odlišné dívky ocitnou v jednom pokoji. Při práci se spřátelily, ale stačila malá roztržka a přátelství vzalo za své.
Uplyne několik let, je rok 1947 a v Británii se chystá svatba královny Alžběty s princem Filipem. Beth žije uvězněná v psychiatrické léčebně, protože se údajně „zhroutila“. Ve skutečnosti byla nespravedlivě obviněna a zná temné tajemství – že v Bletchley Parku působil zrádce. A právě ten se postaral, aby byla „uklizena“ do ústavu. Na světě existují jen dva lidé, jimž Beth důvěřuje natolik, aby se na ně obrátila s prosbou o pomoc. A tak se nakonec dávné přítelkyně opět setkávají, tentokrát aby společně pachatele dopadly.
 
 
 
 
Malvína - Anna Szafrańská 
Pink Tattoo - 2. díl

Nakladatelství: Red
Počet stran: 352
Datum vydání: 08. 06. 2022

Někdy se ten pocit vsákne pod kůži jako inkoust a vytvoří na ní jedinečný vzor.
Malvína ovládla hru vzhledů. Každý den nosí masku, kterou si sundává pouze v noci. Tehdy se jí vrací vzpomínky a noční můry. Pouze v noci je nahá a zranitelná.
Arek má na zádech vzory, ale nejedná se o tetování. Jsou to vzpomínky, které mu kdosi v
ryl do kůže. Míval ve svém životě ženu, která mu nabídla to, po čem nejvíc toužil – zapomnění. Tato žena už s ním není.
Malvína a Arek mají jedno společné – nehledají lásku a raději se do žádných vztahů nepletou, protože v hloubi duše vědí, že je na konci čeká jen bolest. Ne vždy se nám však stane to, co si přejeme.
 
 
 
Soumrak mužů - Christina Sweeney-Baird
 
Nakladatelství: Fobos
Počet stran: 416
Datum vydání: 15. 06. 2022
 
Píše se rok 2025 a ve Skotsku se objevil záhadný vir – smrtelná nemoc, která je zřejmě fatální pouze pro muže. Když doktorka Amanda MacLeanová tento nový fenomén nahlásí, je vnímána jako hysterka. Když lidé její varování konečně začnou brát vážně, už je příliš pozdě. Vir způsobil globální pandemii – a také politickou. Všechny oběti jsou muži. Svět se stává něčím neznámým – světem žen.
Následují příběhy lidí, kteří zůstali naživu a musejí se s následky viru vyrovnat. Jsou vyprávěny v první osobě a zahrnují příběh Amandy MacLeanové, Catherine – sociální historičky, která je rozhodnuta zdokumentovat osudy žen po „mužském moru“, analytičky tajných služeb Dawn, která má za úkol pomoci vládě vytvořit novou společnost a Elizabeth – jedné z mnoha vědců, kteří se zoufale snaží vynalézt vakcínu. Skrze tyto ženy a příběhy dalších lidí poznáváme nesčetné způsoby, jakými absence mužů změnila společnost, ať se jedná o osobní ztrátu – manželů a synů – či politickou – změny v pracovní síle, plodnosti a významu rodiny.
 
 
 
Studie stínů - Maria V. Snyder
Hledači duší - 1. díl
 
Nakladatelství: CooBoo
Počet stran: 560
Datum vydání: 30. 06. 2022
 
 Když Jelena bývala pouhou ochutnavačkou, byl její život jednodušší. Přežila a stala se klíčovou součástí rovnováhy sil mezi soupeřícími zeměmi Ixií a Sitií.
Teď svou magii využívá k tomu, aby udržela mír a ochránila svůj vztah s Valekem. N
ajednou se však v obou zemích začíná ozývat odboj a Valekova práce i jeho život jsou v nebezpečí.
Jelena se snaží odhalit své nepřátele a zároveň čelí nové výzvě: její magii cosi blokuje. A ona musí najít způsob, jak udržet naživu nejen sebe, ale i všechny a všechno, co je jí drahé.
 
 
 
Únikovka - Marc Meller
 
Nakladatelství: Vendeta
Počet stran: 312
Datum vydání: 08. 06. 2022
 
Sedm navzájem si neznámých lidí se nechává odvézt na neznámé místo, aby se zúčastnili psychologického experimentu známého univerzitního profesora Andrease Zargerta. Ve stejný okamžik, kdy se účastníci experimentu ocitnou v první únikové místnosti, zjišťuje policie spolu s profesorem, že tito lidé nedorazili na určené místo experimentu, ale místo toho zmizeli beze stopy. Spolu s nimi zmizela také studentka psychologie Hana Preussová. Ta se ocitá na neznámém místě se ztrátou paměti.
Těchto osm lidí nakonec musí společně doslova bojovat o přežití cestou z jedné únikové místnosti do druhé, přičemž každá je nebezpečnější než ta předchozí. Místo experimentu se tito lidé stávají figurkami ve hře.
Otázka však je, v čí hře? Kdo tady tahá za nitky? Jakou roli hraje profesor Zargert? A proč je tam jeho bývalá studentka Hana? Vzpomene si Hana včas, aby si zachránila život svůj a možná i někoho dalšího?

10 komentářů:

  1. Nejvíce mě zaujala ta Únikovka. Ještě jsem nic takového nečetla, ale na několika únikovkách jsem byla :-) Mohlo by to být zajímavé čtení :-D

    OdpovědětVymazat
  2. Á, to zase peněženka zapláče 🙈

    OdpovědětVymazat
  3. mne nic nezaujalo :) ale věřím, že až budu dělat shrnutí na konci měsíce, tak určitě něco nového v knihovně bude :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To tak bývá, že nějakým záhadným způsobem na konci měsíce se objeví novinky. :D

      Vymazat
  4. Musím říct, že tentokrát mě nic vyloženě nezaujalo.... což se moc často nestává. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale na jednu stranu peněženka nebude plakat. :)

      Vymazat
  5. Zaujala mě Studie stínů :)
    Já se momentálně těším na podzim na knihy, které mají vyjít.

    OdpovědětVymazat

© Enthusiasm For Books
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.