Knižní čas - červen 2022

 Zdravím čtenáři,
v červnu jsem přečetla poměrně velké množství knih a mang. Ono je asi znát, že jsem v tento měsíc nechodila do práce a skončila jsem na několik týdnů na neschopence. Sice teď na neschopence nejsem a doma budu dlouho, ale přijdu si unaveně. Nový člen rodiny je znát.
Četli jste některou z knih?
 




Nejlepší kniha
Námi to končí - Colleen Hoover
Od této autorky jsem již pár knížek četla, ale ty mi přišly takové průměrné, a s tím jsem také přistupovala k Námi to končí. Jaké to ale bylo překvapení, že kniha byla velice čtivá a zároveň i těžká na čtení.






Nejméně oblíbená kniha
Medovník s pepřem - Alena Adrianet Heinrichová
Podle anotace jsem očekávala, že se kniha bude více zaměřená dějově, ale ono to nakonec byly spíše situace, ve kterých se hlavní dvě postavy vyskytovaly a sem tam okrajově a zároveň i v průběhu knihy jsem se dozvídala něco o hlavní postavě. Což mi přišlo trochu blbé se v polovině knihy dozvědět, že hlavní hrdinka studuje. Já ji měla za to, že pracuje. Když to vezmu kniha byla čtivá, ale svým příběhem mě nezaujala.




Největší překvapení
Letní noci - Nofreeusername
Je znát, že se jedná o již třetí autorčinu knihu, jelikož mě Letní noci poměrně chytily a tentokrát mě ani hlavní hrdinka nerozčilovala jako u předchozích knih. Velice mě překvapilo, že mě děj chytil a já se tak ke knize ráda vracela.






Nejlepší manga
Tokyo Revengers 1 - Ken Wakui
Sice zde mám ještě další dva adepty, ale nakonec mi přišla manga Tokyo Revengers o chlup ještě lepší. Líbí se mi, že se kniha týká gangů a zároveň obsahuje velice vtipné, a hlavně moc hezky vykreslené momenty, u kterých jsem se velmi bavila. Je vidět, že si zde vyhrávají, jak s okolím, tak i s propracovaností obličeje, když je potřeba zdůraznit emoci.





Nejméně oblíbená manga
Tokijský ghúl: re 14 - Sui Ishida
Přijde mi, že jak se to blíží ke konci, tak tuto mangu čtu už jen kvůli tomu, abych se dozvěděla, jak to nakonec dopadne. Přece jen do konce série toho moc nechybí. Sice tenhle díl byl plný akce a napětí, ale už k tomu nepociťuji to, co jsem zažívala u první série.





Nejlepší obálka
Dívka ze země Venku 1 - Nagabe
Vybrat jen jednu obálku mi dalo zabrat. Přece jen se mi obálek líbilo hned víc a chvíli jsem strávila nad rozhodováním, kterou vybrat. Nakonec jsem vybrala Dívku ze země Venku, která mi svou obálkou přijde pohádkově kouzelná.
 
 
 
 
 
 
Poslední rozečtená kniha
Norma - Sofi Oksanen
Tak k téhle knize ani nevím, co pořádně říci. Přijde mi velice divná a chvíli mi trvalo, než jsem pochopila, co vlastně myslí s těmi vlasy. Jakožto je to něco jiného, než jsem čekala od této autorky, ale určitě v tom budu pokračovat, jen z toho nebudu tak odvařená.

10 komentářů:

  1. to je ale přečtených pokladů :) přeji, ať nový člen dělá jen a jen radost :)

    OdpovědětVymazat
  2. Námi to končí mě taky dostalo, nečekala jsem to, ale je to opravdu silné čtení. :) Co se týče ostatních knih, nečetla jsem ani jednu, ale Letní noci mě lákají.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Letní noci klidně i doporučím. Opravdu od Oly je to nejlépe napsaná kniha a docela jsem si ji užila. :)

      Vymazat
  3. Znám jenom Hoover a tu miluji. Mám všechny její knihy a je to moje nejmilejší spisovatelka ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já od ní četla Bez šance, ale to mě tehdy tolik nechytilo a pak jsem se začala jejím knihám vyhýbat, až teď jsem zkusila Námi to končí. A je znát, že píše teď úplně jinak. :)

      Vymazat
  4. Nečetla jsem žádnou, stihla jsi toho hodně :)

    SmileThess

    OdpovědětVymazat
  5. Dost knih jsi přečetla. Smekám!
    Já nečetla žádnou, ale chystám se na Němý hlas až mi ho kamarádka půjčí :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to se máš na co těšit. Přeji, ať se líbí. :)

      Vymazat

© Enthusiasm For Books
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.