Skvrna


Originální název: The Grownup
Autor: Gillian Flynn
Rok vydání celosvětově: 2014
Nakladatelství: 2017, Knižní klub
Žánr: Horor, Thriller, Povídky
Počet stran: 72 stran
Obsah: 
Mistrovská hororová povídka od světové bestselleristky Gillian Flynnové je poctou klasickým duchařským historkám a dalším důkazem autorčina všestranného spisovatelského talentu (získala za ni prestižní Edgar Award). Důkazem, který si nelze nechat ujít. Neškodné podvůdky, snaha přežívat, drobné lži, a taky jeden věštecký salon se speciálními službami v zadní části. To je svět mladé ženy, na kterou se jednoho upršeného jarního dne obrátí Susan Burkeová, které straší v domě. Jenže ten starý viktoriánský dům skrývá víc tajemství než jednu krvavou šmouhu na stěně a pochybné duchy, které vyžene trocha šalvěje a mořské soli. Dost možná tady půjde někomu i o život…

~~~

Velice kratičká knížečka, kterou lze přečíst za pár minut. Zaručuji vám, že do hodiny ji dokážete přečíst a pomalu se budete divit, že už tak brzy končí.

Ze začátku knihy jsem si říkala, že co to proboha čtu. Tohle má být horor? Vždyť to je nějak neslušné a zavání to naprosto jinou tématikou. Opravdu byla jsem z toho překvapená, jak jsem to nečekala. Ale pokud zvládnete tyto první stránky a dostanete se dále do knihy, tak už je to zajímavější.

Hlavně nejlepší moment byl, kdy se rozhodovala komu má věřit. Milesovi nebo Susan? Kdo z nich je ten špatný? Tahle chvíle mi opravdu přišla ze všeho nejlepší. Též scény v domě byly povedené. Nic z toho bych vskutku nechtěla zažít.
"... A celou dobu jste se děsila něčeho jinýho. Zradily vás vaše smysly."
 Jediné, co mi na tom dost mrzí je ten otevřený konec. Zrovna zde bych upřednostňovala konec, který by byl uzavíral celou knihu. No, takto si musíme domyslet jak to bylo dále. Pro mne je to velké mínus u této knihy.


U obálek jsem tentokrát neměla moc na výběr, nebo spíše se mi žádná z nich tolik nelíbí. Naše obálka mi ze všech snad přijde nejhezčí.
Ale nakonec jsem vybrala tureckou, která vypadá zajímavě. 





★★★★☆

Žádné komentáře:

Okomentovat

© Enthusiasm For Books
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.