Death Note 1-12


Originální název:  デスノート
Autor:  Takeshi Obata, Tsugumi Ohba
Rok vydání celosvětově: 2004-2006
Nakladatelství: Crew
Díly: 12
Žánr: Detektivní, Manga, Thriller
Počet stran: 200 stran
Obsah:
 Light Yagami je výborný student s dokonalým prospěchem. Jednoho dne najde Zápisník smrti, který svému držiteli umožňuje zabít jakéhokoliv člověka. Light se rozhodne vytvořit dokonalý svět bez zločinu a začne s jeho pomocí, jako Kira, zabíjet zločince. Brzy se však po jeho stopě vydává proslulý detektiv L.

~~~

Tuto sérii jsem viděla prvně v anime verzi, ale je to už několik let zpátky. Takže jsem si řekla, že by nebylo špatné oprášit si svou paměť a rovnou si to i přečíst. A jako stálo to za to.

A hlavně na tom nejzajímavější je souboj inteligence mezi L a Kirou. Jak se oba snaží toho druhého načapat a dostat jej. Musím se autorům poklonit, že to promysleli. Jen co malá drobnost hned neudělá.

Jen jediná postava, co mě nehorázně otravovala, byla Misa Misa. Opravdu jsem ji neměla ráda, vždyť co tam všechno prováděla? A jak se chovala? To by asi málokomu nelezlo na nervy. Ale na druhou stranu byla velice důležitá a věrná. Má tedy své plusy i mínusy, když nad tím tak přemýšlím.

Ryuk: So, you're both trying to find someone you know nothing about... Not their name, face or anything else. And whoever is found first, is out. Dead...
Jak krásně lze shrnout pár větami, celý děj. Abych pravdu řekla, bylo by lepší, kdyby děj skončil asi v polovině, po určité věci, která se tam udála. Přišlo mi, že se to pak autoři snažili natáhnout, aby z toho něco získali.

Pokud to přečtete, či máte přečtený, určitě pochopíte, co tím myslím. Kdyby to tak bylo, věřím, že by se mi to líbilo ještě více než teď.

Ze všech dílů jsem si udělala průměr, abych mohla dát konečný výsledek mého hodnocení. Přece jen moje hodnocení kolísalo od 3* do 5*. A nebylo by dobré, kdybych to měla trefit od oka. Perfekcionismus někdy dělá divy.

A jelikož většinou obálky jsou stejné, tak tento článek zakončím posledním dílem.

★★★★☆

Žádné komentáře:

Okomentovat

© Enthusiasm For Books
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.