Top 10 květnové knižní novinky

Jak název napovídá, zde se dozvíte moje tipy na knižní novinky. Ovšem musíte počítat, že se zde nevyskytují všechny knihy. Také je možné, že se vám netrefím do noty, přece jen můžete mít rádi jiný styl než já.
Anotace jsou buď vzány z databazeknih nebo ČBDB.


Běžkyně - Peter May
Nakladatelství: Host
Počet stran: 420
Datum vydání: 15. 5. 2018

Vrcholový čínský plavec spáchá v předvečer olympiády sebevraždu — a Čína tak ztrácí naději na vítězství proti Americe. Olympijský vzpěrač si vezme život v náruči své pekingské milenky — a nejvyšší kruhy se pokoušejí tento skandál ututlat. Jenže ze sebevražd se vyklubou vraždy a ukáže se, že jsou spojeny s dalšími „náhodnými úmrtími“ nejlepších čínských atletů.
Případu se ujímá čínský detektiv Li Jen a americká soudní lékařka Margaret Campbellová. Jejich jedinou nadějí je olympijská běžkyně. Ta ale záhadně zmizía Liho kariéra i budoucnost mezinárodní atletiky se ocitají ve vážném ohrožení.



 Devadesátkrát jinak  - Eric Walters
Nakladatelství: CooBoo
Počet stran: 288
Datum vydání: 17. 5. 2018


 Poslední den na střední škole se dostane Sophie od svého přítele košem. Prý je moc předvídatelná, moc zodpovědná… prostě nudná. Její nejlepší kamaráda Ella jí místo toho, aby ji utěšila, řekne totéž. A to bolí dvojnásob. Ella však nelení a připraví plán na celé léto. Během devadesáti dnů prázdnin mezi střední a vysokou školou vymyslí pro Sophii devadesát různých úžasných, zábavných, nových a občas trochu děsivých aktivit. Sophie nesmí říct ne a svá dobrodružství navíc musí sdílet na všech sociálních sítích. Může ji devadesát dní změnit?


Hladová smečka - Martin Sládek
Nakladatelství: Mystery Press
Počet stran: 288
Datum vydání: 8. 5. 2018
 

DVĚ SMEČKY ZNEPŘÁTELENÝCH VIKINGŮ A JEDEN PROKLETÝ DRAKKAR PLNÝ ZLATA…
Hra dvou králů dává do pohybu události, před kterými neunikne nikdo z nich. Kráčet po stezkách cti a slávy znamená neznat slitování. Úvraty se plní potravou pro červy, víno teče proudem a v měsíčním světle se zatraceně špatně rozeznává od krve.
Jak každý krkavec ví, trpělivost přináší čerstvé maso. A u bran Valhally se srotil takový dav, že v ní bohové budou muset změnit zasedací pořádek. (zkráceno)



 Dokonalé stopy - Helen Fieldsová
Nakladatelství: Plus
Série: Inspektor Luc Callanach (1. díl)
Počet stran: 352
Datum vydání: 10. 5. 2018
 

V odlehlém koutě Skotské vysočiny shořelo tělo Elaine Buxtonové. Jediné, podle čeho může policie pohřešovanou právničku identifikovat, je zub a cár zkrvaveného šátku. V tajné místnosti kdesi v Edinburghu mezitím skutečná Elaine Buxtonová vyděšeně křičí do tmy. Inspektor Luc Callanach opustil slibnou kariéru u Interpolu a začíná od nuly. Obstojí před novými kolegy i ve střetu s vrahem, který za sebou pečlivě zahlazuje všechny stopy? Rafinovaná zápletka, která vás chytí od první stránky, sympatická dvojice vyšetřovatelů, kterou vedle „krasavce Luca“ tvoří svéhlavá a přívětivá Ava Turnerová, a opravdu odporný zločinec.


Lidožrout - Lauren Tarshisová
Nakladatelství: Computer Press
Počet stran: 112
Datum vydání: 17. 5. 2018
 

Ve vodě číhá nebezpečí... Desetiletý Chet má tři skvělé kamarády, se kterými si užívá letní pohodu a koupání v osvěžující zátoce. Jednoho dne strhnou pozornost celého města šokující zprávy. Plavce v oblasti blízkého pobřeží napadá velký bílý žralok. Když pak Chet při dovádění s přáteli ve vodě uvidí cosi divného, zpočátku nevěří, že je to skutečné… dokud se neocitnou tváří v tvář krvežíznivému predátorovi


 Lov stínu - AdriAnne Stricklandová
Nakladatelství: CooBoo
Počet stran: 368
Datum vydání: 14. 5. 2018
 

Nev nastoupil jako řadový člen na palubu vesmírné lodi, které velí Qole, nejmladší kapitánka všech dob. Její posádku tvoří sebranka sirotků, uprchlíků a ani Nev není úplně obyčejný člen personálu. Ve skutečnosti pochází z královské rodiny a na lodi se skrývá. Věří totiž, že Qole má klíč k měnící se galaktické civilizaci. Proto se ji rozhodne unést na svou domovskou planetu. Netuší však, že se zapletl s něčím mnohem horším, než je jedna mladá kapitánka.


Musím to vědět - Karen Clevelandová
Nakladatelství: Motto
Počet stran: 272
Datum vydání: 8. 5. 2018
 

Vivian pracuje jako analytička CIA. Dlouhá léta se snaží s týmem kolegů odhalit členy ruské spící buňky na území Spojených států. Poté co se jí podaří proniknout do počítače jednoho ruského špiona, narazí na složku tajných agentů. Na první pohled pět obyčejných lidí. Jenže stačí pár kliknutí a vše, na čem Vivian záleží, je náhle v ohrožení – práce, manžel i její čtyři děti. Vivian slíbila, že bude chránit vlast před nepřáteli. Ale komu teď může věřit?


Poslední dívka - Nádija Murádová
Nakladatelství: Ikar
Počet stran: 352
Datum vydání: 9. 5. 2018
 

Svědectví ženy, která přežila genocidu jezídů, přibližuje její životní pouť, otřesné podmínky v zajetí i celkové pozadí situace v Iráku, který zažívá celkový rozpad politických, občanských i rodinných vazeb. Autorce je dvacet tři, přesto už musela snášet nepředstavitelné utrpení a byla svědkem zločinů, nad nimiž zůstává rozum stát. S nelítostnou upřímností vykresluje znepokojivý obraz kdysi vzkvétajícího koutu světa, který nehumánní ideologie proměnila v měsíční krajinu.


 Samotář - Teddy Wayne
Nakladatelství:  Odeon
Počet stran: 256
Datum vydání: 7. 5. 2018
 

David se nikdy necítil dostatečně oceněný. Na střední dost trpěl, takže když se jako jediný z ročníku dostane na Harvard, doufá, že tam bude mezi svými – jenže je to ještě horší, všichni mu dávají najevo jeho sociální původ, neberou ho jako sobě rovného. A pak se objeví studentka Veronika… Než mu dojde, proč tahle krásná a chytrá žena touží zrovna po něm, je už skoro pozdě. Tragický milostný příběh o závislosti, vypočítavosti, kličkování, nejistotě, nespokojenosti. 


Slepí - Alex F. Bradyová
Nakladatelství: Host
Počet stran: 400

Datum vydání: 7. 5. 2018

Sam Jamesová si po léta budovala pověst nejlepší psycholožky v psychiatrické
léčebně Typhlos na Manhattanu, kde se léčí ty nejtěžší případy. Doufá, že když už nedokáže zachránit sama sebe, zachrání alespoň jiné. Psycholožč
in spasitelský komplex pomáhá pacientům bojovat s jejich démony, ale jí se při terapii zároveň otvírá pohled do hlubin vlastního chaotického nitra.
Jednoho dne se v Typhlosu objeví záhadný pacient Richard, kterého ostatní terapeuti odmítají léčit. Sam si usmyslí, že odhalí jeho tajemství i duši. Jak je možné, že se Richard v nemocnici plné šílenství chová tak normálně?
Sam postupně rozkrývá Richardovu spletitou minulost, a to ji přiměje analyzovat svůj vlastní život. Psychologická hra začíná. Ale kdo koho tady vlastně zachraňuje?

Žádné komentáře:

Okomentovat

© Enthusiasm For Books
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.