Holčička, která měla ráda Toma Gordona


Originální název: The Girl Who Loved Tom Gordon
Autor: Stephen King
Rok vydání celosvětově: 1999
Nakladatelství: BETA Dobrovský
Žánr: Horor
Počet stran: 222 stran
Obsah:
Svět měl zuby a mohl vás jimi kdykoli pokousat. Trista McFarlandová to zjistila, když jí bylo devět let.
V deset hodin dopoledne začátkem června seděla vzadu v autě své matky, na sobě měla modrý nadhazovačský dres Red Sox (s číslem 36 Gordon na zádech) a hrála si s panenkou Monou. V půl jedenácté zabloudila v lese. V jedenáct se snažila nepodléhat panice, snažila se neříkat si "Tohle je vážné, tohle je moc vážné". Snažila se nemyslet na to, že když se lidé ztratí v lese, někdy se jim může něco stát.

~~~

Po delší době jsem se opět pustila do další Kingovky. Tedy zatím je to pro mne druhá kniha od Stephena Kinga a zatím musím říci, že jsem vedle rozhodně nešáhla. I když jsem sem tam narazila na to, že tato kniha je slabá. Možná to asi dělá i to, že jsem asi ještě od něj nečetla pořádně hororové knihy. Avšak tato kniha mne nehodlala pustit, dokud jsem ji nepřečetla.

Zpočátku jsem si říkala, že mne příběh o takové malé holce asi tolik nebude líbit. A když k tomu má být i hlavní hrdinka. No, ale to se přece jen nestalo a já si tu holčinu, tak moc oblíbila, až jsem jí ke konci fandila. Pomalu bych si okousala nehty, jen proto, abych se dozvěděla, jak to s ní dopadne. Proto jsem tu knihu vůbec nemohla odložit.

Je to něco zvláštního Trisho - netvor, který čeká na všechny ztracence.

Řeknu vám, že bych tohle rozhodně nechtěla zažít. I když pro mne je to obrovská šance s mým minimálním smyslem pro orientaci. I když sem tam jsem si říkala, že ta malá je dost hloupá, když tohle provedla. No, nakonec jsem přeci jen s jejím chováním byla spokojená.

Ke konci knihy jsem byla velmi překvapená, protože jsem zrovna onu věc nečekala. Nebo spíše jsem si to jaksi představovala jinak, než to bylo popsané. Nicméně mi to vůbec nepokazilo moje představy a já tak byla spokojena s knihou, kterou jsem si úspěšně vybrala.


Výběr obálky mi trochu trval, jelikož jsem se nedokázala rozhodnout mezi dvěma obálkami. Obě tedy byl anglické verze. Nakonec jsem zvolila tuto, protože mi přijde, že ke knize se lépe hodí.

★★★★☆


Žádné komentáře:

Okomentovat

© Enthusiasm For Books
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.