Mráz nebo noc


Originální název: Frost like Night
Autor: Sara Raasch
Rok vydání celosvětově: 2016
Nakladatelství: CooBoo
Série: Sníh nebo popel, 3. díl
Žánr: Fantasy, Román, Young Adult
Počet stran: 328 stran

Obsah:
Meira by pro záchranu světa udělala cokoli. Nejdřív se ale musí naučit ovládat svou magii. Rozklad však může porazit jen jediným způsobem – sestoupit do labyrintu pod Střídavými královstvími a vzdát se magie. Mather se rozhodl ochránit královnu, ale s plánovaným útokem na Angrova království se jeho cíl vzdaluje. A Ceridwen, které Angra zabil bratra a ukradl zemi, se snaží zachránit svůj lid i lásku. Společně musí spojit království, jinak vše ztratí.

~~~

Po takovém konci, který mě čekal u druhého dílu, jsem ihned šáhla po třetím, protože jsem chtěla vědět, jak to nakonec skončí. Co hrdiny všechno bude čekat za cílem poražení Angry a řeknu vám, že je toho vskutku čekalo mnoho. Jak dobrého, tak i špatného. Přece jen život není pokaždé jen to dobré.

Zprvu mi přišlo, že se kniha rozjížděla velmi pomalu. Stránky ani moc neubíhaly, jen se volně vlekly dál a dál. To se nakonec postupem času změnilo a příběh zapadl do svých typických kolejí, které já osobně mám ráda. Asi tak od padesáté stránky mě příběh chytil a já jej dokázala za pár dní přečíst. Popravdě? Stálo to za to.

Nevím proč, ale od Meiřina cvičení jsem očekávala trošku něco více. Přišlo mi trochu uspěchané, ačkoli v textu se vyskytly časové údaje. I tak mi to nedokázalo změnit názor. Vezmu-li to tak nevidím v knize nic dalšího, co by mi na ní vadilo. I když mi sem tam na nervy šlo ukončení kapitoly v napínavém okamžiku a následné přeskočení na jinou postavu. U toho jsem trochu trpěla, ale zvládla jsem to.

Její výkřik zazněl nad ostatními hlasy a povzbudil další hlasité výkřiky.

Posledních několik stran jsem knihu neustále odkládala a pak jsem ji ihned zase brala do ruky a četla dál. Měla jsem rozporuplné pocity. Hlavně v určitých chvílích jsem to chtěla mít hned za sebou, ale ono ne. Místo toho se řešily pocity našich hrdinů. Naštěstí jak přišel boj, vše pak jen odsýpalo a city postav se již tolik nevyskytovaly.

Jsem velmi ráda, že jsem si zrovna tuto sérii přečetla. Vůbec jsem z ní nebyla zklamaná a dokonce jsem byla mile překvapená. Po dlouhé době Young Adult, které se mi pořádně líbilo a žádný díl série mě nezklamal. Všechny díly se krásně udržely na čtyřech hvězdičkách.

Opět jsem dokázal najít drobný rozdíl mezi stejnými obálkami. Rozdíl je jenom v barvě. Převážně jsem nacházela jen modrou a pak jsem narazila i na fialovou obálku, která patří portugalské verzi. Která z nich vám přijde hezčí? Modrá nebo fialová?

★★★★☆

Žádné komentáře:

Okomentovat

© Enthusiasm For Books
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.