Top 10 knižní lednové novinky

Zdravím čtenáři,
doufám, že jsem tentokrát Top 10 vybrala dobře. Konkrétně mám na mysli dvě knihy, mezi kterými jsem se rozhodovala, kterou sem přidám, a kterou ne. A nemohla jsem přidat obě, protože to bych pak porušila článek a bylo by tu hned 11 knih. Kdybych měla vybírat podle obálky, tak bych zvolila Les, ale rozhodovala jsem se dle anotace a tak tu máte Prokletou krev. A ještě jen tak mezi řečí, obě knihy jsou od CooBoo.

Již dost o mém dilema, vhrněme se na všech deset knih. Co jsem tak zběžně koukala, převážně se knihy týkají fantasy, thrilleru či detektivního žánru. Ovšem naleznete zde i román, takže bych řekla, že se mi je povedlo pěkně namixovat, aby od každého něco bylo.



Klan - Adrienne Young

Nakladatelství: Fragment
Počet stran: 320
Datum vydání: 31. 1. 2019

 Eelyn celý svůj život bojuje proti odvěkému nepříteli – klanu Riki. Když na bitevním poli zahlédne svého bratra, kterého viděla před pěti lety umírat, nevěří vlastním očím. Teď stojí proti ní na straně nepřítele. Jeho zrada však není to jediné, čemu musí Eelyn čelit. Po neúspěšném boji se z ní stane otrokyně a čeká ji krutá zima v zajetí. Všechno ale změní útok krvelačného klanu, v jehož skutečnou existenci nikdo nevěřil.






Kouzelnice - Sebastien de Castell
Divotvůrce - 3. díl

Nakladatelství: Egmont
Počet stran: 432
Datum vydání: 21. 1. 2019

Kellen, Reichis a Ferius cestují do Gitabrie, země proslulé úžasnými vynálezy. Když se k nim zvláštními argosanskými cestami dostane zpráva o mechanickém ptáčkovi oživeném magií, uvědomí si, co všechno je v sázce. Co když Gitabriánci dokážou oživit i něco mnohem nebezpečnějšího? Mezitím jim cestu zkříží neznámý rudý mág a také nečekaný jan’tepský spojenec. Čas nemilosrdně ubíhá a karty ve Feriusině balíčku varují před blížící se válkou.




Krvavé svatební šaty - Pierre Lemaitre

Nakladatelství: Kniha Zlín
Počet stran: 264
Datum vydání: 28. 1. 2019

eobyčejně drsný thriller o duševním i fyzickém zneužívání a pomstě.
Sophii stále častěji trápí roztržitost a únava. Děsí ji události, na které si nemůže vzpomenout, i minulost, na níž naopak zapomenout nedokáže. Je snad šílená? Jednoho rána vše vyvrcholí. Chlapec, jehož měla hlídat, je brutálně zavražděný. Ať už je pravda jakákoli, její vysvětlení nemůže obstát před tíhou důkazů. Utíká a nový život nachází po boku muže, jehož pozná díky seznamce. Sophie však zjišťuje, že není sama, kdo skrývá tajemství…




Linda - Zuzana Ryšavá

Nakladatelství: Egmont
Počet stran: 280
Datum vydání: 28. 1. 2019

Slavná a bohatá. Taková by chtěla být každá holka. Až na Lindu, které obojí spadlo do klína, aniž by o to stála. Musí si dávat pozor na to, co řekne nebo udělá, ze strachu, kdo by ji mohl vyfotit a co by se o sobě dočetla na internetu. Jako by žila v zlaté kleci. Klíč od ní by mohl mít fotograf David, jenž se do Lindina života probojuje navzdory nenávisti, která mezi jejich rodinami panuje. Čím více se však otevírá světu, tím snazším úlovkem je pro objektivy novinářů. Odolá láska výmyslům a spekulacím?




Náš manžel - Jo Jakeman

Nakladatelství: Motto
Počet stran: 304
Datum vydání: 17. 1. 2019

Tři různé ženy spojuje jediné: stejný muž. Imogen opustil Phillip kvůli mladší a hezčí ženě. Během nepříjemného rozvodového řízení se u ní najednou objeví a vyhrožuje, že ji připraví o syna, jestli do konce měsíce nezmizí z jejich domu. Vyděšená Imogen provede něco šíleného. A pak jí nezbývá než bojovat o život. Nečekané spojence najde v bývalé a budoucí ženě svého manžela. Všechny se chtějí pomstít…





Otec musí zemřít - Sandrone Dazieri

Nakladatelství: Plus
Počet stran: 560
Datum vydání: 28. 1. 2019

Dante Torre je jeden z nejlepších italských analytiků. Dětství strávil zavřený v silu, kde ho věznil muž přezdívaný Otec. Z hrůzného zážitku si odnesl klaustrofobii, ale i vynikající pozorovatelské schopnosti. Když je s policistkou Colombou Caselliovou přizván k vyšetřování vraždy, při níž zmizel syn oběti, pochopí - Otec je zpět a nemůže se dočkat shledání se svým dávným vězněm. Dokáže se Dante postavit strachu a zachránit chlapce před děsivým osudem?





Prokletá krev - Ange

Nakladatelství: CooBoo
Počet stran: 440
Datum vydání: 28. 1. 2019

Představte si svět, ve kterém Velká francouzská revoluce nikdy neproběhla a kde se právě chystá korunovace Ludvíka XXIV.
Sedmnáctiletou Angie pronásledují jednoho dne v metru dva ozbrojení muži a pokusí se jí zabít. Unikne jim jen o vlásek. Toho dne večer ji nečekaně navštíví její matka vévodkyně de Noaillesová, kterou již léta neviděla, a pozve ji na ples do Versailles, aby byla náležitě představena u dvora. Angie se tam nechce, ale takový večer by jí mohl pomoci odhalit, kdo jí usiluje o život a proč.




Sběratel - Fiona Cummins
Etta Fitzroyová - 2. díl

Nakladatelství: Baronet
Počet stran: 384
Datum vydání: 30. 1. 2019

Jakey přežil a přestěhoval se do nového města. Zachránil se téměř zázrakem, jeho rodiče však vědí, že Sběratel kostí tam venku stále někde je, že ho pozoruje a čeká…
Clara - holčička, kterou si nechal – v sobě dál živí naději, že někdo přijde a zachrání ji. Naopak její matce se rozpadl život a začíná svou naději ztrácet.
Sběratel kostí našel nového učedníka, jenž má převzít jeho rodinné dědictví. Nemůže však zapomenout na toho chlapce, který mu proklouzl, ani na policejní vyšetřovatelku, která rozbila jeho sny na prach.
Když Sběratel unikl, seržantce Ettě Fitzroyové se všechno zhroutilo. Clara je stále nezvěstná, navíc se rozjíždí nová vlna podobně záhadných vražd. Dokáže toho muže z temnot najít znovu?
Sběratel se vrátil. A tentokrát nemá co ztratit.




Sklenice srdíček - Jennifer Hillier

Nakladatelství: Baronet
Počet stran: 360
Datum vydání: 23. 1. 2019

Když beze stopy zmizí šestnáctiletá Angela Wongová, jedna z nejoblíbenějších dívek ve škole, nikdo si nedokáže představit, že by s tím měla cokoli společného její nejlepší kamarádka Georgina (Geo) Shawová. A určitě to nenapadne ani kamaráda obou dívek Kaisera Brodyho.
O čtrnáct let později jsou Angeliny ostatky nalezeny nedaleko místa, kde Geo vyrůstala. Z Kaisera se mezitím stal detektiv, jenž konečně zjistí pravdu: Angela byla obětí Calvina Jamese, který poté zavraždil nejméně tři další ženy.
Pro úřady je Calvin sériovým vrahem, avšak pro Geo je kýmsi úplně jiným. Na střední škole byl její první láskou a ona s ním prožívala vášnivý vztah až do noci, kdy byla zabita Angela. Čtrnáct let věděla, co se s Angelou stalo, aniž by o tom komukoli řekla. Pak byla zatčena a poslána na pět let do vězení. Calvin je tou dobou odsouzen na doživotí, ale nedlouho po uvěznění se mu podaří uprchnout. Krátce před Geiným propuštěním jsou nedaleko místa původního zločinu nalezena další mrtvá těla. Kaiser věří, že vrahem je opět Calvin, a obává se, že také Gein život může být v ohrožení.




Zlatá klec - Vic James
Temné nadání - 1. díl

Nakladatelství: Fragment
Počet stran: 328
Datum vydání: 24. 1. 2019

Svět je v rukou Mocných. Díky magické Síle ovládají politiku, obchod, finance i životy obyčejných lidí. Ti, kteří mezi ně nepatří, musí nastoupit na desetileté nucené práce. V naději, že zůstanou pohromadě, nastupují Hadleyovi do služby společně se svými dětmi. V den odjezdu je však šestnáctiletý Luke poslán do nejhoršího pracovního tábora v zemi. Zbytek rodiny odjíždí do přepychového sídla nejmocnější rodiny v Anglii. Budou ještě někdy spolu?

8 komentářů:

  1. Ani jedna kniha není přímo můj žánr. Nejvíc mě ale zaujala Prokletá krev, Francii a její historii miluju a tohle vypadá opravdu zajímavě. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to mě mrzí, že jsem se pořádně netrefila. Tak snad příště. :) Ale jsem ráda, že tě jedna pořádně zaujala. :)

      Vymazat
  2. První dvě mě taky zaujaly, tak uvidím, jestli bude čas :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Klan nebo Zlatá klec můžou být opravdu dobré :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To ano. Fragment vydává moc pěkné knihy a zatím nemohu říct, že by mě od nich něco nebavilo. :)

      Vymazat
  4. Klan musím mít. :D A Prokletá krev se Zlatou klecí vypadají také zajímavě. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To ano, já jsem hlavně zvědavá na tu Zlatou klec. :D

      Vymazat

© Enthusiasm For Books
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.