Top 10 červnové knižní novinky

Zdravím čtenáři,
dnes přidávám článek s Top 10 až k večeru, jelikož ráno jsem dodělávala pár poznámek ke zkoušce a pak jsem si dala menší maraton se seriálem One Punch Man. Tak či tak jsem na tento článek nezapomněla a dokonce jej vydávám v pravidelný den. Což jsem spokojená, jelikož se mi daří udržovat pravidelné rubriky.

Jinak, co jsem koukala, tak se zde vyskytují různé žánry. Takže doufám, že vás alespoň nějaká kniha zaujme. Já si tedy osobně dělám zálusk na Oheň a krev. Přece jen Píseň ohně a ledu je mou oblíbenou sérií, takže si ráda rozšířím obzory.


Ďábel ve Skotsku - Suzanne Enoch
Neobyčejní hrdinové - 3. díl

Nakladatelství: Baronet
Počet stran: 344
Datum vydání: 19. 6. 2019

1806, Skotsko: Divoký, nezdárný Callum MacCreath nijak nespěchá stát se něčím manželem. Když ale jeho zodpovědný, usedlý starší bratr Ian oznámí zasnoubení s Rebeccou, jejich láskou z dětství, učiní Callum překvapivé zjištění: chce tu krásnou mladou dívku pro sebe. Už je ale pozdě a když ho Ian za jeho podlost zapudí, s největší radostí opouští Skotsko navždy…
1816: Manželství s Ianem bylo pro Beccu něčím praktickým a logickým. Jakmile však Callum odplul do Ameriky, stýskalo se jí po jeho rošťáckém šarmu a chuti do života. Teď, po deseti letech, je Becca vdovou a do skotské vlasti se vrací velice proměněný Callum. Vzpomene si na jejich energický, ohnivý vztah, nebo jí zazlívá bratrovu nečekanou smrt? Tentokrát ani jeden z nich nemůže popírat žhavou přitažlivost, ale neshoří jejich srdce v plamenném žáru skandálu?




Láska po řecku - Kat French

Nakladatelství: Motto
Počet stran: 344
Datum vydání: 13. 6. 2019

Tři nejlepší kamarádky se rozhodnou koupit nádhernou vilu na odlehlém řeckém ostrově a provozovat v ní penzion, aby unikly od svých životních problémů. Stará vila vypadá jako dokonalý splněný sen, skrývá však nejedno překvapení – štědré zásoby ginu ve sklepě, pohledného, ale zadumaného souseda nebo nečekaný příjezd slavné rockové kapely a jejích přitažlivých členů. Dokážou se kamarádky díky novým zážitkům odpoutat od minulosti a začít znovu?




Neandrtálka našla člověka - Penny Reid
Kamarádky z pletacího klubu - 2. díl 

Nakladatelství: Baronet
Počet stran: 400
Datum vydání:19. 6. 2019

O Quinnu Sullivanovi byste měli vědět tři věci:
1) Je k zbláznění zamilovaný do Janie Morrisové.
2) Klidně bude hrát pod pás, jenom aby získal, co (nebo koho) chce.
3) Neumí plést.
Po pěti měsících vztahu chce Quinn požádat Janii o ruku. Kdyby to bylo na něm, požádal by ji o ruku, vzal si ji a ještě jí udělal dítě, to vše v tentýž den, jenom aby se vyhnul utrpení a dramatu, které doprovázejí čtyři stadia předsvatebních příprav – zasnoubení, seznámení s rodiči, rozlučku se svobodou a zbytečné svatební tradice.
Janie mu však jeho plán překazí. Chce po něm, aby svou oddanost dokázal tím, že projde všemi výše zmíněnými kroky bez ohledu na to, jak všední a zbytečné mu připadají. Vydrží Quinn až do svatby? Nebo si postaví hlavu?



Neviditelný život Eurídice Gusmaové - Martha Batalha

Nakladatelství: XYZ
Počet stran: 216
Datum vydání:  20. 6. 2019

Eurídice by se v životě ráda prosadila, ale všechny jejich snahy jsou už předem odsouzeny k neúspěchu. Její tradičně smýšlející manžel není na nezávislou ženu zvědavý. Hlavně ať jsou pantofle podélně srovnané u paty postele a rádio není nahlas ani potichu! Když se však u dveří objeví její zmizelá sestra Guida, životy všech se obrátí naruby.






Oheň a krev - George R. R. Martin
Historie targaryenských králů v Západozemí - 1. díl

Nakladatelství: Argo
Počet stran: 664
Datum vydání: 13. 6. 2019

Příběh Ohně a krve začíná u legendárního Aegona Dobyvatele, stvořitele Železného trůnu, a pokračuje přes generace Targaryenů bojujících o tento neblaze proslulý symbol, až po občanskou válku, která jejich dynastii téměř zničila.
Co se doopravdy dělo během Tance draků? Proč bylo tak smrtelně nebezpečné vypravit se do Valyrie po Zkáze? Odkud pocházejí dračí vejce, která dostala Daenerys? To je jen několik z mnoha otázek, na něž najdete odpověď v kronice psané učeným mistrem Citadely a doprovázené desítkami ilustrací Douga Wheatleyho. Do tohoto příběhu jsme mohli letmo nahlédnout už v knihách, jako byl Svět ledu a ohně, ale teprve nyní se před námi spletitá historie Targaryenů odhaluje do posledního detailu.



Poslední velký den - Tammy Robinson

Nakladatelství: Cosmpolis
Počet stran: 328
Datum vydání: 17. 6. 2018

Ava Greenová má před sebou posledních pár měsíců života, ačkoliv jí ještě nebylo třicet. V den svých 28. narozenin se dozví zprávu, kterou nechce slyšet nikdo z nás – že smrt je blízko. Rakovina, o níž si myslela, že ji před třemi roky překonala, je zpět. Tentokrát ale v konečné, nevyléčitelné podobě. Po počátečním šoku se Ava rozhodne nemarnit ani minutu z těch, co jí zbývají. O jedné věci sní už od doby, kdy byla malou holčičkou – vdát se. Její přátelé a rodina napnou síly a rozhodnou se, že jí uspořádají svatbu snů. Její poslední velký den, oslavu života. Velkolepé přípravy začínají. Jejím příběhem, příběhem ženy, která umírá a chce si splnit jednoduchý sen, začíná žít celá země a všichni se spojí, aby její poslední velký den byl nezapomenutelný. Během reportáží pro ženský časopis, který celou cestu ke svatbě dokumentuje, se seznámí s fotografem Jamesem. A najednou oba objeví bolestnou pravdu – totiž, že nikdy není pozdě potkat životní lásku.



Poslední vlak do Helsingøru - Heidi Amsinck

Nakladatelství: BETA Dobrovský
Počet stran: 232
Datum vydání: 25. 6. 2019

Devatenáct noirových povídek oceňované dánské autorky.
Příběhy se odehrávají v současné Kodani a Heidi Amsincková v nich svým čtenářům servíruje skvělou kombinaci duchařiny a černého humoru. Navíc se v každé povídce, jejichž hlavními postavami jsou buď bezohlední nebo osamělí lidé, kteří mají co skrývat, skrývá hlubší poselství, které vede čtenáře k zamyšlení.





Pravidla touhy - Rachel Van Dyken
Dohazovači s.r.o. - 2. díl

Nakladatelství: Baronet
Počet stran: 336
Datum vydání: 14. 6. 2019

Pravidlo dohazovačů č. 2: Nikdy mu nedávej najevo, jak moc ho chceš.
Lex nenávidí Gabi. Gabi nenávidí Lexe. A teď spolu musejí přežít několik týdnů. Lex má Gabi naučit, jak se stát novou dohazovačkou, a pak už od ní bude mít pokoj. Jenže teď když spolu musí pracovat, hádají se pořád častěji… a ještě víc to mezi nimi jiskří. Lex sám netuší, jestli by ji radši uškrtil, nebo si to s ní rozdal na nejbližším stole.
Gabi má ovšem tajemství, které skrývá nejenom před svým nejlepším kamarádem Ianem, ale i před svým úhlavním nepřítelem Lexem. Brzy však pochopí, že Lex není takový zmetek, za jakého ho vždycky považovala… a začíná pro ni znamenat mnohem víc.



Spánek - C. L. Taylor

Nakladatelství: Domino
Počet stran: 350
Datum vydání: 17. 6. 2019

Anna nechce nic než spát. Ale noční děsy vyvolané pocitem viny a vzpomínkami na jednu příšernou událost jí usnout nedovolí.Před svou minulostí utekla na skotský ostrov Rum, kde si našla práci v odlehlém hotýlku. Doufala, že jí tento únik před realitou pomůže začít nový život.Její záměr zhatí příjezd sedmi hostů, kteří Annin sen promění ve smrtící noční můru. Každý z těch sedmi má tajemství; jeden vyloženě lže. Zastírá svou identitu i důvod zdejšího pobytu. V hotelu Bay View se ubytoval vrah.A jeho pozornost směřuje k Anně...





Tři okamžiky exploze - China Miéville

Nakladatelství: Laser-books
Počet stran: 504
Datum vydání: 26. 6. 2019

Jednoho rána se Londýn probudí a nebe je plné vznášejících se ledovců. Student anatomie zjišťuje, že v kostech každého z nás je od narození vyřezaný tajemný vzor. Na souš se dostávají ropné plošiny poháněné podivuhodným, zběsilým účelem…

16 komentářů:

  1. Fíha, zaujímavý výber, musím sa priznať, že okrem tej GoT som ešte o knihách nepočula. :D Ale teda tá prvá má zaujala pri slove Škótsko. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mě ta první zaujala ohledně Skotska a pak hned podle anotace. Zní fakt dobře. :D

      Vymazat
  2. Nu, to je zajímavé, neslyšela jsem ani o jedné. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Popravdě, já věděla asi tak o dvou, než jsem se pustila do toho článku. :D

      Vymazat
  3. Jejda, to se zase máme na co těšit :) Už teď lituji moji peněženku :) Musím mít Oheň a krev, to je nutnost :) Lásku po řecku a Poslední velký den :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak, tak. Oheň a krev taky musím mít. Ale když tedy plánuji i brožovanou vazbu, tak si spíše na tu počkám, aby mi to hezky sedělo. :)

      Vymazat
  4. Já hlavně čekám na nového Lorda Johna :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasný, tak to aby brzy byl, abys nemusela dlouho čekat. :)

      Vymazat
  5. Některé knihy vypadají hodně dobře. Vzhledem k tomu, že se v létě chystám do Řecka - neměla bych si koupit Láska po Řecku? :)))
    Na co se hodně těším, je další díl lorda Johna. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To bys měla pěkně udělané. :) Věřím, že Láska po řecku bude romantika, jelikož patří do edice Srdcovek.

      Vymazat
  6. Bohužel, já se s poohlížením po knihách musím krotit. Jasně, že mám zálusk na nějaké kousky, ale nemám místo! 😀

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je pak hodně blbé, když není místo. :D Ale třeba se po čase nějaké objeví. :D

      Vymazat
  7. To vypadá úžasně, a ty obálky... <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mi povídej, hlavně ta Láska po řecku. :3 Celkově všechny knihy z edice Srdcovek se mi líbí hned díky obálkám. :3

      Vymazat
  8. Neandrtálka hledá člověka mě hodně bavila, takže se určitě chystám i na druhý díl! :) ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo? To se k němu brzy dostaň a doufám, že z něj budeš i nadšená. :)

      Vymazat

© Enthusiasm For Books
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.