Top 10 listopadové knižní novinky

Zdravím čtenáři,
asi už budu znít ohraně, ale jako vždy jsem se zprvu bála, že nesplním počet a pak mi to najednou skočilo na rovných šestnáct knih a z toho jsem měla vybrat jen deset. Řeknu vám, že mi to teda dalo pěkně zabrat, protože všechny zněly hodně zajímavě.
Jinak jsem se víceméně snažila, i když to tak vzniklo převážně samo, o různé druhy žánrů. Tak doufám, že vás alespoň něčím dokážu zaujmout. Mně osobně nejvíce zajímají Ženy gangsterů, a co vás zaujalo?


Cilčina cesta - Heather Morris
Tatér z Osvětimi - 2. díl

Nakladatelství: CPress
Počet stran: 336
Datum vydání: 19. 11. 2019

Cilce je pouhých šestnáct let, když ji v roce 1942 odvezou do koncentračního tábora Osvětim-Březinka. Její krása přitahuje nechtěnou pozornost stráží. Cilka ale udělá dojem na místní lékařku, naučí se nové dovednosti a začne se starat o nemocné v táboře. Každý den čelí smrti a hrůze… ale když Cilka ošetřuje muže jménem Ivan, zjistí, že navzdory všemu, co se jí stalo, má v srdci stále místo pro lásku.







Kulový blesk - Liou Cch'-sin

Nakladatelství: Host
Počet stran: 450
Datum vydání: 13. 11. 2019

V den oslavy svých čtrnáctých narozenin se Čchen namísto šťastného sfouknutí svíček na dortu stane svědkem smrti obou rodičů. Přímo před jeho očima je zabije kulový blesk, přírodní jev, jímž se dodnes zabývá mnoho vědců. Čchen se zatvrdí a rozhodne se zasvětit zkoumání kulového blesku celý svůj život.
Čím víc toho Čchen ví, tím silněji si uvědomuje, že kulový blesk je jen špičkou ledovce úplně nových obzorů fyziky. Samotářský a odhodlaný vědec se díky svému úkolu setkává se spoustou lidí, kteří jsou stejně jako on hnáni kupředu nějakou posedlostí. Jako červená nit se Čchenovým příběhem linou poslední slova jeho otce: „Klíčem ke krásnému životu je okouzlení.“



Miluj mě kdekoli - Jennifer Probst
Stavitelé snů - 2. díl

Nakladatelství: Ikar
Počet stran: 376
Datum vydání: 11. 11. 2019


Když byla Raven na střední škole, její otec zemřel při tragické automobilové nehodě. V autě nebyl sám. Na sedadle spolujezdce přišla o život Diana Pierceová, matka tří bratrů Pierceových a manželka bohatého podnikatele Christiana Pierce. V kufru auta čekala dvě sbalená zavazadla a letenky do Paříže.
Dalton Pierce opustil svůj život v Kalifornii a vrátil se domů, aby se se svými bratry postaral o rodinnou společnost Pierce Brothers. Doposud ho práce ve firmě naplňovala takovou radostí a vášní, že mu nezbyl čas na nic jiného. Dokud jednoho večera nezabloudil do místního baru a nenarazil na drzou sexy barmanku, která v něm rozproudila úplně jiný druh vášně. Bohužel pro Daltona, Raven je vůči jeho pokusům naprosto imunní a Dalton se setkává jen se sérií prostořekých odmítnutí. Pierceovým bratrům však nelze odolávat dlouho, a když se Dallton nabídne, že zrekonstruuje Ravenin bar do jeho původní podoby, začne mezi nimi napětí nabírat na intenzitě. Každým dnem, kdy směřují za společným cílem, k sobě mají o něco blíž. Dalton však netuší nic o rodinném tajemství, které hrozí, že je od sebe odežene jednou provždy…



Paměť kostí - Diana Gabaldon
Cizinka - 7. díl

Nakladatelství: Omega
Počet stran: 1 184
Datum vydání: 12. 11. 2019

Jamie Fraser, bývalý Jakobita a rebel, ví, že americké povstání přináší tři jistoty: Američané vyhrají, boj na straně vítězů není zárukou přežití a raději zemře, než aby se postavil se zbraní v ruce svému nemanželskému synovi – mladému poručíkovi britské armády. Claire také ví, že Američané vyhrají, ale už ne to, za jakou cenu.
Mezitím, v relativním klidu dvacátého století, se jejich dcera Brianna s manželem Rogerem MacKenziem usadili ve starém skotském domě, kde se před dvěma staletími odehrávalo drama jejích rodičů. Nalézají zde Claiřiny dopisy. Křehké stránky odhalují její lásku k Jamiemu. Budoucnost rodiny MacKenzie na vysočině je záhadně, neodvratitelná a těsně spjatá s válkou v amerických koloniích.



Polibek v Londýně - Catherine Rider
Polibek - 3. díl

Nakladatelství: CooBoo
Počet stran: 248
Datum vydání: 11. 11. 2019

Londýn, týden před Vánoci. Jason je ve městě svých snů poprvé – a proti vůli rodičů chce zanechat studia práv a stát se hercem. Cassie Winterová má plné zuby filmů, divadel i herců – a má k tomu opravdu dobrý důvod. A tihle dva se setkají na představení Bídníků. A jelikož se Cassie ze všech sil snaží vyhnout rozhovoru se svou mámou a Jason touží oddálit rozhovor s rodinou, rozhodnou se vyrazit na tour po Londýně a jeho divadelních scénách. A třeba se ukáže, že pár společně strávených dní změní jejich osud.




Posedlost - J. R. Ward
Firefighters - 1. díl

Nakladatelství: Baronet
Počet stran: 416
Datum vydání: 26. 11. 2019

Umíněná a neohrožená Anne zbožňovala vzrušení ze zápasu s ohněm, kdy ve snaze vydat ze sebe to nejlepší často pokoušela osud i své vlastní možnosti. Zbrklé rozhodnutí při požáru skladiště však změní celý její život a Anne je nucená hledat nejen novou práci, ale i sama sebe.
Otřesená a duševně zlomená Anne bez nadšení přijme místo vyšetřovatelky požárů, které je jen slabou náhradou její někdejší, adrenalinem nabité profese. Nevěří, že v sobě znovu dokáže probudit onu všestravující vášeň pro své povolání – dokud nenarazí na sérii podezřelých požárů, jež pustoší její milované městečko.
Danny Maguire je prvotřídní hasič, dokonce nejlepší v celém okrese, avšak psychicky zdevastovaný svou osobní životní krizí. Ignoruje příkazy nadřízených a riskuje víc než doposud, jako by toužil po smrti. Svůj postoj však přehodnotí poté, co se znovu setkává s Anne a společně s ní se vydává po stopě žháře. Danny je víc než vítaným rozptýlením a Anne se díky němu pouští do vyšetřování s někdejší vervou a nadšením. Možná i proto bere na lehkou váhu varovné signály i fakt, že podezřelý neváhá odstranit každého, kdo mu stojí v cestě…



Sherwood - Meagan Spooner

Nakladatelství: CooBoo
Počet stran: 352
Datum vydání: 11. 11. 2019

Když lady Mariana zjistí, že Robin padl, neví, co bude dál. Když byla zaslíbená právě jemu, byla svobodná, mohla si žít po svém a vzepřít se pravidlům společnosti. Teď je sama a neznamená nic. Když si na sebe oblékala Robinovu zelenou kazajku a do ruky vzala jeho meč a luk, nikdy si nemyslela, že by si ji někdo s Robinem mohl splést. Nečekala, že se maskovaná postava, kterou vytvořila, stane majákem naděje a spravedlnosti. Ale Nottingham touží po spasiteli, a tak Mariana musí vzít osud do vlastních rukou!




Stín - Ursula Poznanski
Beatrice Kasparyová - 4. díl

Nakladatelství: Kalibr
Počet stran: 328
Datum vydání: 15. 11. 2019

Únos. Tři vraždy. A jeden dávný pachatel… Muž, kterého našli hrozivě znetvořeného v jeho bytě. Porodní asistentka, kterou někdo utopil – dva případy, které musí vyřešit Beatrice Kasparyová, vyšetřovatelka oddělení vražd salcburské policie. Beatrice záhy pochopí, že obě vraždy spolu souvisí – a že zcela jistě mají co do činění s ní samotnou. Protože oba mrtvé znala. Nesnášela je. A také ví, že když nebude jednat rychle, objeví se další oběť...





Země, které zmizely - Bjørn Berge

Nakladatelství: Kniha Zlín
Počet stran: 240
Datum vydání: 25. 11. 2019

Bjorn Berge vezme čtenáře na dobrodružnou objevitelskou cestu do celého světa. Vypráví zapomenuté příběhy zemí, které mezi lety 1840 až 1975 existovaly třeba jen pouhý měsíc, rok nebo pár desetiletí, měly strhující osud – a pak zmizely. Díky mapám a známkám je zeměpis konkrétní a historie živá. Texty jsou plné anekdot a očitých svědectví z dob, kdy Knut Hamsun cestoval po Batumi a Antoine de Saint-Exupéry sloužil u letecké pošty na mysu Juby.



Ženy gangsterů - Susan McNicoll

Nakladatelství: CPress
Počet stran: 160
Datum vydání: 14. 11. 2019

Svět gangsterů a mafiánů Ameriky 30. let nepatřil jen mužům. Jeho nedílnou součást tvořily i ženy – krásné, odvážné a často bezmezně zamilované a schopné pro své muže obětovat vše. Byla by však chyba považovat je za pouhé ozdoby. Často se nezákonné činnosti samy účastnily a nejednou se ocitly v přestřelce či na zběsilém útěku, jak dokládá i ikonicky známá romance Bonnie a Clydea. Poznejte osudy nejznámějších gangsterských a mafiánských žen, jež láska a touha po dobrodružství svedly do víru života na hraně. 

14 komentářů:

  1. Juuu, nová J. R. Ward? Tak to je paráda. Určitě se těším na Sherwood a chci pořídit sérii Polibek.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Též mě J. R. Ward překvapila. A dá se říci, že i potěšila. :D

      Vymazat
  2. Velmi zajímavé novinky, nejvíce lákavý je Polibek v Londýně

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To určitě, hlavně se teď hodí, když se pomalu blíží Vánoce. :)

      Vymazat
  3. Za mě jednoznačně další díl Cizinky, Paměť kostí, kterou si prostě nemůžuu nechat ujít. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To věřím, tak ať se ti další díl líbí. :)

      Vymazat
  4. Moc pěkný přehled :) Už se moc těším na Sherwood a Stín :)

    OdpovědětVymazat
  5. Momentálne som dočítala všetky série, ktoré som mala rozčítané a tak som rada, že mám opäť zoznam noviniek, z ktorých môžem vyberať. :)

    OdpovědětVymazat
  6. Pozeram že noviniek viac ako dosť. A celkom zaujimavy vyber z kazdeho rozku trosku. Osobne mam momentalne menej času na čítanie som rada ze par stran sfuknem. Nova kniha zo serie Cudzinky znie slubne aj ked som ju necitala iba videla serial. Uz si musim pozriet novu seriu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Snažila jsem se, aby od každého bylo něco. :) Já též Cizinku nečetla, ale mám na ni zálusk, tak uvidím. :)

      Vymazat
  7. Zaujala mě Cilčina cesta a docela by mě zajímalo, jaká je Ursula. Četla jsem od dvě knihy. Jedna byla naprostá pecka a druhá velký zklamání. Tak že bych konečně šla do nějaké třetí ? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Od Ursuly jsem četla tedy jednu knihu, ale nadchla mne. Určitě zkus další knihu. :)

      Vymazat

© Enthusiasm For Books
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.