Deníček moderního fotra


Autor: Dominik Landsman
Rok vydání celosvětově: 2014
Nakladatelství: Ikar
Série: Deníček moderního fotra, 1. díl
Žánr: Biografie, Humorné
Počet stran: 200 stran
Obsah: 
Věren názvu popisuje zážitky, situace a strasti obyčejného „chlápka“ odvedle, kterému se narodil první syn. Zprvu nezúčastněný fotr, který miminko zažívá trochu zdálky, se brzy stává „otcem na mateřské dovolené“ a s tím také začíná boj o přežití obou a zachování rodinného blaha. Nutno říct, že synek Čeněk je dítě velmi aktivní a také destruktivní. Každý Čeňkův pokrok většinou odnese vyčerpaný tatínek jizvami na duši i na těle, ale hlavní je, že dítě prospívá, ať už to stojí, co to stojí. V sympaticky drsňácké a humorné výpovědi moderního fotra se autor nebojí svěřit se s lecjakými trabli a přináší výjimečný pohled současného muže na situace, které obvykle zažívají spíše ženy.

~~~

Po přečtení, dá se říci nultého dílu, Deníčku moderního páru jsem se rozhodla, že v této sérii budu pokračovat. Už jen proto, že se mi moderní pár dost líbil a teda jsem upřímně ráda, že jsem si jej přečetla jako první, protože by mi jinak přišlo, že kniha příliš tlačí na pilu, co se humoru týče.

Ale teď se vraťme k Deníčku moderního fotra. Autora znám z jeho blogu, který jsem kdysi navštívila párkrát, takže jsem naprosto věděla, do čeho jdu. Humor je zde poměrně lehký, nikde se netlačí na pilu. Jako čtenář jsem si knihu velice užívala. Četla se poměrně rychle a nenastala zde vůbec žádná situace, která by mě nebavila. V knize se k tomu objeví pár ilustrací, které ještě více znázorní danou situaci.

Jestliže vám dítě nějakým nedopatřením usne, okamžitě jděte spát.

Počítejte s tím, že se zde vyskytuje velké množství nadsázky. Ale i přesto dokážete tomu docela uvěřit. Navíc věřím, že kdyby se nejednalo o nadsázku, kniha bude mít mnohem větší úspěch. Takhle jsem si knihu pokaždé vzala, abych se jí pobavila a přitom si u ní i odpočinula. Vše naprosto skvěle splňovala a já si užívala čtení. Rozhodně touto knihou nekončím a přečtu si i další pokračování.

Kniha je psána z pohledu první osoby. A v tento moment nastává ta nejdůležitější věc. Buď vám sedne humor autora a kniha se vám bude líbit, nebo vám humor nesedne a vy byste se případně při celém průběhu čtení trápili. V tomto případě je nejlepší knihu odložit a nechat být. Jakmile to nesedne, tak to není radno pokoušet. Též se zde vyskytne i pohled Čeňkův, který zajišťuje sám otec, ohledně toho, co by si malý klučík mohl myslet.

Deníček moderního fotra určitě doporučuji těm, kteří si chtějí po náročnějším dnu odpočinout a vypnout.  A jestli se chcete pobavit nad tím, co všechno může zažít otec na mateřské dovolené, tak tato kniha je určitě pro vás.

★★★★☆

14 komentářů:

  1. jeho knihy jsem nečetla, ale věřím, že se člověk pobaví :D já mám ráda knihy od Cabicara, Dítě školkou povinné :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dítě školkou povinné znám pouze z doslechu, ale hodně mě zaujala. :)

      Vymazat
  2. Mě osobně tohle příliš neláká... Ale i tak děkuji za možnost přečíst si pěknou recenzi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To naprosto chápu. Ale teda bohatě stačí deníček moderního páru a pak tento. :) Pokračování mi přišlo na stejné brďo, jen je Čeněk o něco starší. :/

      Vymazat
  3. O blogu i knize jsem už slyšela, ale vůbec se mi nevrylo do paměti, že bych se tam někdy mrkla... Možná kdybych čekala mimčo, tak si přečtu ať vím, do čeho jdu :D :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se kdysi na to mrkla, a to jen ze začátku, pak jsem to nechala být. :D

      Vymazat
  4. Ako oddychové čítanie to vyzerá dobre :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To souhlasím, jako oddechovka je to super. :)

      Vymazat
  5. Tuto knížku jsem ještě nečetla, ale samozřejmě jsem o ní slyšela. Také jsem kdysi navštívila autorův blog, ale jeho styl psaní mi upřímně moc nesedl. Myslím, že to není knížka úplně pro mě :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To chápu. Ono hodně u těch humorných knih je důležitý autorův styl psaní a humoru. Ne každému to sedne. :)

      Vymazat
  6. Toto znie strašne super :D Škoda, že to nie je úplne môj žáner :( Ale verím, že pobaviť by ma to pobavilo :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Popravdě já na komedie též moc nejsem, a teda musí to už být, abych po tom šáhla. :D

      Vymazat
  7. Tahle knížka mě nikdy moc nelákala a asi se jí budu i nadále vyhýbat :) ale pěkná recenze :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně pak bohatě stačil ještě druhý díl, který ale byl hodně podobný jedničce.

      Vymazat

© Enthusiasm For Books
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.