Top 10 listopadové knižní novinky

 Zdravím čtenáři,
tentokrát jsem měla těžké vybrat pouze deset knih, jelikož v listopadu vychází samé pěkné a zajímavé novinky. Co jsem tak koukala, tak se převážně se žánrem fantasy roztrhl pytel. Řekla bych, že i přesto tu více převládá ta romantika. Avšak je zde i pár thrillerů, fantasy a nemohla jsem si nechat odpustit jednu vánoční knihu, když se ty Vánoce pomalu blíží.
Jaká kniha vás zaujala?


Nespadni, neutop se, neumírej - Lise Villadsen

Nakladatelství: Fragment
Počet stran: 192
Datum vydání: 11. 11. 2021

Astrid má pocit, že první rok na střední strávila na školních záchodcích se svou sestrou Cecílií. Mezi nádechy a výdechy se ji snažila povzbudit v boji s paralyzující úzkostí, která ji opakovaně srážela na samé dno. Astrid Cecílii vždycky bezmezně podporovala. Teď však má pocit, že její život neexistuje a vše se řídí jen potřebami nemocné sestry.
Pak se objeví kluk, díky němuž po dlouhé době zažije pocity štěstí. Než se zase všechno začne bortit…
 
 
 
 
Nevňátka - Michael Crummey
 

Nakladatelství: Argo
Počet stran: 252
Datum vydání: 19. 11. 2021
 
Osiřelí sourozenci v nehostinné krajině na pobřeží Nového Foundlandu 18. století musí prokázat nejvyšší odolnost, soudržnost i vynalézavost, aby je tvrdé přírodní podmínky nezahubily. V odříznuté zátoce na pobřeží Nového Foundlandu zůstanou po smrti rodičů a novorozeného sourozence osiřelí bratr a sestra. Jejich domovem je skalnaté pobřeží nemilosrdně ovládané oceánem, krátká období hojnosti se střídají s až smrtící bídou. Děti mají jen velmi mlhavé představy o světě za hranicemi jejich zátoky a k přežití jim slouží jen jejich loďka a kusé vzdělání, které jim rodiče stihli před smrtí poskytnout. Jejich životy drsně řídí cyklus ročních období, bojují s chabými úlovky, ničivými bouřemi i kruté choroby, děti však přežívají díky své odolnosti, vynalézavosti a soudržnosti. Na některé záhady života však tato neviňátka připravena nejsou. 
 
 
 
Pan Pracháč - Vi Keeland, Penelope Ward
 
Nakladatelství: Baronet
Počet stran: 320
Datum vydání: 24. 11. 2021

S Biancou jsem se potkal ve výtahu. Když jsme uvízli, jela se mnou pořídit rozhovor.
Kvůli mému oblečení mě krásná novinářka s havraními vlasy považovala za poslíčka. Neměla ani ponětí, že ve skutečnosti jsem Dex Truitt, bohatý, úspěšný obchodník, jehož pojmenovala “Pan Pracháč”― jehož jela odpoledne navštívit.
Bianca mi řekla, jak moc nemá ráda lidi Dexova typu―snobské, přechytralé, nažehlené muže, kteří nedokáží ocenit t
y nejjednodušší věci v životě.
Takže když se výtah konečně rozjel, zrušil jsem rozhovor a zanechal ji v domnění, že jsem někdo úplně jiný ― cyklistický kurýr jménem Jay. Líbilo se mi, jak se dívala na toho chlapíka, a nechtěl jsem, aby to skončilo.
Začal jsem s ní chodit jako “Jay”― a její rozhovor s mým skutečným já jsem s ní vyřídil po e-mailu.
Nečekal jsem, že naše vzájemné jiskření bude stejně silné i přes internet.
Nečekal jsem, že z toho vzejde takový blázinec.
Nečekal jsem, že Jay a Dex se do ní zamilují.
A že ona se zamiluje do těch dvou.
Až na to, že oba dva jsem byl já. A když to zjistila, oběma nám hrozilo, že ji ztratíme.
Na ten den mě nemohlo nic připravit. A já jsem nebyl ani zdaleka připraven na to, co přišlo potom.
Všechno krásné musí jednou skončit, že? Až na to, že blížící se konec mezi námi jsem nezaznamenal.
 
 
 
Rodinný hotel: Nový začátek - Michaela Grünig
Palác Heiligendamm - 1. díl
 
Nakladatelství: Ikar
Počet stran: 424
Datum vydání: 18. 11. 2021
 
Heiligendamm, rok 1912. Rodina berlínského hoteliéra Kuhlmanna má veliké plány: vytvořit konkurenci slavnému Grand Hotelu. Bohužel High Society i nadále raději navštěvuje podnik již známého, etablovaného podniku. V těchto těžkých časech projevuje zvláště hoteliérova dcera Elisabeth obchodní nadání, na rozdíl od syna Paula, jehož hlavní vášní je hudba. Když se situace nebezpečně vyhrotí, cítí Elisabetin otec nutnost požádat o pomoc zbohatlíka Julia Falkenhayna. Jeho velice nekonvenční názory ovšem zpočátku velice popuzují ctižádostivou Elisabeth…
 
 
 
Říkej tomu, jak chceš - Brigid Kemmerer
 
Nakladatelství: CooBoo
Počet stran: 384
Datum vydání: 22. 11. 2021
 
Můžou dobré úmysly omluvit špatný čin?
Rob býval populárním hráčem lakrosu, ale pak jeho otce chytili při zpronevěře a teď je z něj vyvrhel. Po tátově nepovedeném pokusu o sebevraždu se o něj navíc musí Rob s mámou starat. O Maegan si všichni myslí, že je snaživka, ale i ona má řadu tajemství a problémů. Když spolu Rob a Maegan během matematického projektu skončí ve dvojici, nejsou právě nadšení – vždyť toho o sobě navzájem dost slyšeli. Brzy ale zjistí, že mají víc společného, než kdy tušili.
 
 
 
 
Skleněný hotel - Emily St. John Mandel

Nakladatelství: Argo
Počet stran: 228
Datum vydání: 30. 11. 2021

Vincent pracuje jako barmanka v hotelu Caiette, pětihvězdičkovém úkrytu ze skla a dřeva na ostrově Vancouver, kam se dá dostat jedině na člunu. Ve chvíli, kdy jí majitel hotelu dá spolu se spropitným i svou vizitku, se její život otočí o sto osmdesát stupňů. Nebude to poprvé ani naposledy. A také nebude jediná. Ten den zasáhne do života i jejímu nevlastnímu bratrovi Paulovi (závislému často na drogách, ale vždycky na hudbě) nebo vysoce postavenému manažerovi lodní logistiky Leonovi. O třináct let později na jedné lodi jejich příběhy vyvrcholí. Ale možná je to jen další začátek. Protože časy, místa a děje tvoří síť, v níž se postavy setkávají. Ať jsou živé, nebo mrtvé.
 
 
 
Sleduj mě - Kathleen Barber
 
Nakladatelství: Vendeta
Počet stran: 320
Datum vydání: 15. 11. 2021

Každý touží po nových sledujících… dokud ho nesledují až do ložnice.
Audrey Miller má záviděníhodnou novou práci ve věhlasném muzeu, úžasnou postavu díky pilates a stovky tisíc sledujících na Instagramu, kteří tomu všemu nadšeně přihlížejí. Právě se přestěhovala do Washingtonu a má plné ruce práce. Musí udělat dojem na svou novou šéfovou, udržovat kontakty s fanouškovskou základnou a odhánět slizkého souseda, který bydlí o patro výš. Pomáhají jí přitom jediní dva lidé, které ve velkoměstě zná: bývalý přítel, od kterého se nedokáže držet dál, a ambiciózní kamarádka z dob studií s prestižním zaměstnáním a záhadnou minulostí.
Rozbitý zámek na dveřích nového bytu ovšem představuje jen začátek všeho, s čím by si Audrey měla dělat starosti. Aniž by to tušila, díky změně bydliště se ocitla na dosah někomu, kdo ji oddaně sleduje celé roky – od prvního blogu na WordPressu až po poslední instastory. Jenže sledování zpovzdálí už není dostatečně naplňující, a tak se vrhne do hlubin darkwebu pro rady, jak Audrey získat jen a jen pro sebe. V cestě za dobytím jejího srdce neexistují překážky, kterých by se zalekl – nic není nemožné, nic nezůstane skryté.
 
 
 
Špinavá tajemství - Helen Cooper
 
Nakladatelství: Ikar
Počet stran: 368
Datum vydání: 15. 11. 2021 

Emma ze svého přízemního bytu na předměstí Londýna často slýchá každodenní život zdánlivě dokonalé rodiny nahoře. Až jednoho dne uslyší něco znepokojivého: dívka Freya zmizela a policie vyslýchá její rodiče Steph a Paula. Mají nějaké nepřátele? Chtěl by jim někdo ublížit nebo vyhrožovat? Zmizení Freyi se rozkřikne a ovlivňuje nejen její rodiče, ale i všechny obyvatele domu, včetně Emmy a instruktora v autoškole Chrise, který jako poslední dívku viděl, než zmizela. Situace se vyhrocuje a na povrch vyplouvají různá nepěkná tajemství a další zločiny, které jasně ukazují, že minulost nás vždycky dožene a že některé domovy mohou být postaveny na lžích.
 
 
 Vánoční seznam - Beth Garrod
 
Nakladatelství: CooBoo
Počet stran: 304
Datum vydání: 8. 11. 2021
 
Američanka Elle je influencerka, sociální sítě jsou její život. Ale někdy pozornost online prostě nestačí a věci nejsou tak růžové, jak na sítích vypadají - její rodina se neustále stěhuje a takzvaní kamarádi na ni tlačí, aby zapracovala na počtu sledujících. Elle se rozhodne, že si na Vánoce vymění místo s dívkou, která ji už dlouho sleduje, a lajky nažene vánoční výzvou.
Holly žije v malé anglické vesničce a Vánoce miluje nadevše. A nic jí nemůže překazit velkolepý plán: tohle budou ty nejlepší svátky ze všech. Ale když jí mamka oznámí, že jejich dům prodává, a její přítel Woody se rozhodne, že by si měli dát „pauzu“, plány na dokonalé Vánoce se začnou rozsypávat jako perníčky, co v troubě strávily příliš dlouhou dobu.
Bude pro Holly výměna s Elle dokonalou příležitostí uniknout od každodenních starostí? A podaří se jim oběma daleko od domova splnit si svá vánoční přání? 
 
 
 
Záznamy nekonečna - S. M. Wilson
 
Nakladatelství: Fragment
Počet stran: 336
Datum vydání: 18. 11. 2021 
 
Ash se touží stát pilotkou, aby se mohla účastnit boje v meziplanetární válce a pomstít svoji rodinu. Místo toho jí nabídnou práci strážkyně Knihovny na konci vesmíru. Dostane za úkol sbírat a chránit artefakty, informace a důležité záznamy o všech planetách tak, aby chod vesmíru zůstal v harmonii.
Po vlně prvotního nadšení však následuje tvrdý náraz. V Ash totiž začne narůstat podezření, že Knihovna není až tak bezchybná a všemocná, jak působí… 

16 komentářů:

  1. já za listopad měla vyhlédnutou jen jednu knihu :D ale nakonec jsem si jich koupila víc, ale žádná ze seznamu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je dobrý, bylo to menší překvapení. :D

      Vymazat
  2. Zaujalo mě hlavně Sleduj mě a Záznamy nekonečna. Možná k tomu přihodím i Vánoční seznam :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, Sleduj mě zní moc dobře. Tu bych chtěla zkusit. :)

      Vymazat
  3. Rodinný hotel a Vánoční seznam nevypadají špatně. Ale nic mě vyloženě neuchvátilo. :) Taky jednou... doma mám tolik knih, že nevím co dřív. :DD

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám to podobně, též mám doma hodně knih a nějak se mi zvětšila kupička knih, které si chci přečíst, na nočním stolku. :D

      Vymazat
  4. Po Sleduj mě jsem pokukovala už dřív, ale nakonec při poslední objednávce knih vyhrál Jozef Karika, tak možná někdy příště. Když já se musím krotit, za poslední dva měsíce jsem pořídila strašně moc knih a pořád mi to tu leží na hromádce nepřečtených :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To já se snažím krotit, bohatě mi stačí se podívat na tu kupičku na nočním stolku. :D

      Vymazat
  5. Asi mě nic moc tentokrát nezaujalo :-/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na jednu stranu se můžeš soustředit na nepřečtené knihy. :)

      Vymazat
  6. Neviňátka, Rodinný hotel, Skleněný hotel, Špinavá tajemství - tieto ma skutočne zaujali! Mesiac plný skvelých kníh :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je toho hodně, viď? A nejhorší je, že je to každý měsíc něco zajímavého. :D

      Vymazat
  7. děkuji za tip :) zajímavé knihy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To ano. :) Jen doufám, že si člověk vybere. :D

      Vymazat
  8. Vánoční seznam by teď byl přesně něco pro mě. Potřebuji něco oddechovějšího a něco, co mě naladí na Vánoce. Ale Hotel vypadá také zajímavě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Též se chystám na nějakou tu vánoční knihu. :)

      Vymazat

© Enthusiasm For Books
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.