Top 10 prosincové knižní novinky

 Zdravím čtenáři,
tento měsíc jsem měla trochu problém vybrat knihy, které by mě zaujaly. Chápu, že je prosinec, a tak jich moc nevychází. Ale i tak jsem jich našla tak akorát do tohoto článku. Přijde mi, že tu převážně převládá romantika a historie. Ale sem tam lze narazit na thriller nebo fantastiku.
Jaká kniha vás nejvíce zaujala?
 
Když jsme to tajili - Sarina Bowen
The Ivy Years - 3. díl
 
Nakladatelství: Baronet
Počet stran: 312
Datum vydání: 8. 12. 2021

Před pěti lety Michael Graham zradil jediného člověka, který ho doopravdy znal. Od té doby svoji sexualitu tají před všemi, i před sebou.
Nemůže uvěřit vlastním očím, když do šatny hokejového týmu Harknesské univerzity vstoupí duch jeho minulosti, s taškou s hokejovou výstr
ojí na rameni a s tím samým úsměvem, kterému Graham kdysi nedokázal odolat. V tu chvíli je jedinou reakcí, na kterou se Graham zmůže, čirá panika. Jediné omylem pronesené slovo a nový člen týmu by mohl Grahamovi zničit celý život.
John Rikker je zase nováčkem. Tentokrát je to horší než obvykle, protože se mu na paty lepí novináři, kteří se nemůžou dočkat, až napíšou další článek o jediném hráči v první divizi, který o sobě otevřeně prozradil, že je gay. Jeho spoluhráči nejsou z přítomnosti tolika novinářů nadšení, a zvlášť jeden hráč zbledne pokaždé, kdy Rikker vejde do místnosti.
Rikker rozhodně nečekal, že by ho Graham přivítal s otevřenou náručí, ale to, že se mu ani nepodívá do očí, ho také překvapilo. Jak to tak vypadá, jeho bývalému… nejlepšímu kamarádovi, nebo příteli, nebo co to vlastně byli, se moc nedaří. Příliš pije a během tréninku se nedokáže soustředit.

 
 
Kočičí kavárna - Charlie Jonas
 
Nakladatelství: Ikar
Počet stran: 256
Datum vydání: 21. 12. 2021

Leonie není příliš nadšená, když ji sousedka požádá, aby se na čtrnáct dní postarala o její kočku Mimi. Paní Siebenschönová se chystá na svou poslední dovolenou na Ischii, a tak nemá mladá učitelka to srdce stařenku odmítnout.
Soužití s kočkou je však naprostá katastrofa. Mimi se ne a ne s novým domovem smířit a její dočasná opatrovnice s ní rychle ztrácí trpělivost. Pak přijde spásný nápad svěřit divoké zvíře kamarádce Maxie, jež si právě otevřela malou kavárnu. Maxie je nadšená a ještě větší radost mají její hosté.
Zdá se, že veseleji už být nemůže, jenže pak se Mimi znenadání narodí koťata a kavárnu brzy začnou široko daleko nazývat Kočičí. A paní Siebenschönová, Leonie i Maxie postupně zjišťují, že stejně tak znenadání může přijít i láska…
 
 
 
Lokaj a já - Valerie Bowman
Klub lokajů - 1. díl

Nakladatelství: Ikar
Počet stran: 256
Datum vydání: 9. 12. 2021
 
Frances Whartonová pochází z urozené rodiny, ale nemá žádné věno, neboť její otec rodinné jmění prohrál. Frances se nezajímá o věci, jež zajímají většinu vdavekchtivých debutantek. Přitahuje ji politika. Nicméně její matka ji nutí, aby se provdala za starého, ale bohatého sira Reginalda, jehož však považuje Frances za nudného a arogantního. Jejich zasnoubení má být oznámeno na domácí sešlosti, jíž se také zúčastní tři urození džentlmeni, kteří rozehrají nebezpečnou hru, aby našli svému příteli nevěstu. Založí klub lokajů a přestrojí se za služebnictvo. Hrabě z Kendallu se jako lokaj zamiluje do Frances a situace se zdá neřešitelná. Zasnoubí se Frances s arogantním rytířem, nebo vypukne skandál? Dostane se falešný lokaj z nelehké situace?
 
 
 
Nečistá hra - Victor Methos
 
Nakladatelství: Kalibr
Počet stran: 328
Datum vydání: 17. 12. 2021 

Advokátka Dani Rollinsová je v soudní síni neústupná – při obhajobě nevinných lidí tlačí soudce a státní zástupce až do krajnosti. Když se setká s Teddym Thornem, mentálně postiženým teenagerem obviněným z distribuce drog, je přesvědčená, že to celé bude snadná záležitost – párkrát se dostaví k soudu a případ bude vyřízený. Jenže žalobci se snaží soudit Teddyho jako dospělého, a to by ho čekal přísný trest. V Dani postupně sílí podezření, že Teddy je využíván jako pěšák v jakési zlověstné hře…
Victor Methos ve svém dalším právnickém thrilleru opět ukazuje, že má až grishamovský vhled do složitého soukolí kolem viny a trestu.
 
 
 
Rudý vrabčák - František Kotleta
Legie - 4. díl
 
Nakladatelství: Epocha
Počet stran: 312
Datum vydání: 13. 12. 2021

Vesmír je kruté místo. To poznala posádka lodi Kraksna v den, kdy Zemi obsadili mimozemšťané. I když se jí povedlo agresivní rase enlilů dostat ze spárů a uhájit si svobodu, aby si ji udržela, musela začít pracovat pro vesmírnou mafii. Teď ale kapitán Moravec, poručík Vojcechovsky, technik Vodička, profesorka Krasiński, kuchař Giuseppe i tajemná Amanda dostávají příležitost se s enlily znovu utkat. Planeta tisíců světel je novým terčem jejich invaze a mafie posádku posílá právě tam. Ideální práce pro kapitána Bouchače a lorda Mrdáka. Tedy pokud by na planetu nemířili nejlepší špioni ze všech soupeřících civilizací a mezi nimi i ta, které se říká Rudý vrabčák… Vítejte v sérii Legie – světě Františka Kotlety a Kristýny Sněgoňové, space opeře temné, akční i zábavné, jak jen to chladný vesmír dovolí. 
 
 
 
Slzy katovy schovanky - Sabine Martin
Katova schovanka - 2. díl
 
Nakladatelství: Brána
Počet stran: 392
Datum vydání: 14. 12. 2021

Rottweil 1332. Melisanda utekla z Esslingenu, v lese zakopala vše, co připomínalo její minulost esslingenského kata, němého Melchiora, a stala se ženou milovaného Wendela. Oba jsou šťastní – jejich obchod s vínem prospívá a velmi milují svou malou dcerku. Nad jejich štěstím se však stahují mračna. Melisandin tchán je ochoten udělat vše, aby překazil synovo manželství, a na hradě Adlerburg čeká stará nepřítelkyně na příležitost, aby pomstila smrt svého muže. Když Melisanda postupně objeví ve svém domě předměty ze své minulosti městského kata, prozradí se její temné tajemství, její muž se od ní odvrátí a její dcera je unesena. Kdo za vším stojí? Aby ochránila svoji rodinu, musí se Melisanda utkat s protivníkem, který se neštítí ničeho…
 
 
 
TAM - Naďa Pischová
 
Nakladatelství: Pointa
Počet stran: 144
Datum vydání: 16. 12. 2021

Anna a Tomáš přijíždějí do sudetské vesnice Kořenov, aby navštívili Anninu matku. Anna ví, že první setkání podivínského Tomáše s její svéráznou matkou nebude jednoduché. To však ještě netuší, že je čekají i další dobrodružství. V místní hospodě se totiž ve stejnou dobu objeví potomek německé rodiny vystěhované po válce, Heinz. Jeho přítomnost způsobí napětí a nečekané otevření jedné stále nezodpovězené otázky. Anna s Tomášem začnou rozplétat zapomenutý příběh rodiny z konce války a díky tomu se dostávají stále blíže k vlastním příběhům, které až dosud trochu cíleně opomíjeli. Hledají odpovědi, a přitom nalézají stále jen další otázky. Jak dopadne příběh odehrávající se nedaleko barokní památky Kuks, který v něm společně se sochami Matyáše Bernarda Brauna a jejich symbolikou hraje velkou roli? 
 
 
 
Válka - Dmitrij Rus
Hraju, abych žil - 6. díl
 
Nakladatelství: Fragment
Počet stran: 264
Datum vydání: 2. 12. 2021

Magické plameny běsní, ocelové čepele se taví, bohové se mezi sebou perou. Bitva o Velechrám jde do finále. Příšery z Jiného světa pronikají přes hranici mezi realitami a prolévají krev v ulicích měst na planetě Zemi.
Co má v téhle situaci dělat Gleb? Zatvrdit se a zmasakrovat všechny nepřátele? Zabrat si pro sebe opuštěné hrady a nikomu nepatřící lokace? Vrhnout se na pomoc ženě, která za něj položila život? Nebo se pokusit rozbít jackpot a najít cestu domů, na Zemi?
 
 
 
 
Vzduch, který nás obklopuje - Tom Malmquist
 
Nakladatelství: Bookmedia
Počet stran: 232
Datum vydání: 7. 12. 2021

Kam až může vést pátrání po dávném zločinu?
V krabici s nádobím, kterou měli na půdě schovanou jeho rodiče, najde Tom starý novinový článek z roku 1991 o nevyjasněné vraždě mladého muže jménem Mikael K. Najednou se mu vrátí vzpomínky na jeho dětství ve švédském Huddinge, kde se vražda odehrála, a on se rozhodne zjistit o ce
lé věci víc. Kdo byl Mikael K.? Proč byl zabit? Během pátrání je Tom nucen postavit se vlastní minulosti a jejím démonům.
 
 
 
 
Zdivočelá dědička - Laura Lee Guhrke
 
Nakladatelství: Baronet
Počet stran: 352
Datum vydání: 13. 12. 2021

Když Jonathan Deverill slíbil umírajícímu příteli, že se stane poručníkem jeho dcery, představoval si holčičku v zástěrce a s copánky, dítě, které by mohl odložit do nějaké internátní školy. Problém je, že jeho svěřenka je ve skutečnosti dospělá, vzdorovitá kráska, jejíž touha po romantice hrozí, že mu udělá z funkce poručníka peklo na zemi.
Newyorská dědička Marjorie McGannová chce prožít společenskou sezonu v Londýně a získat manžela se šlechtickým titulem, který jí pomůže utrácet zděděné americké miliony. Domnívá se, že její nový britský poručník je ideální k tomu, aby jí takového muže pomohl najít. Jenže Jonathan nemá v úmyslu dovolit, aby se přítelovo jmění promrhalo. Pod jeho bdělým ochranitelským okem se Marjorii těžko hledá romantika… až do jednoho osudového večera, kdy ji úchvatné polibky jejího poručníka přimějí k úvahám, jestli tu největší ze všech romancí nemá náhodou přímo před nosem.

6 komentářů:

  1. Moc ráda bych si z tvého seznamu přečetla Kočičí kavárnu, kočky a romantika, to je moje, a zajímavá kombinace :) A i ta Nečistá hra vypadá na dobrý thriller :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to by se ti mohla opravdu líbit. Upřímně, ještě jsem na nějakou podobnou knihu nenarazila. :D

      Vymazat
  2. zaujala mě kniha Lokaj a já :) tedy, není to pro mě ale maminku :) od autorky má už nějaké knihy doma, tak by se jí mohla líbit pod stromeček :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To by mohl být hezký dárek pod stromeček. :) Tak snad se bude líbit. :)

      Vymazat
  3. Tentokrát mě nic konkrétního nezaujalo. Některé knihy nevypadají špatně, ale obejdu se bez nich... :D (přeci jen, mám jich doma nepřečtených víc než dost)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To znám moc dobře, také mám hrozné množství nepřečtených knih. :)

      Vymazat

© Enthusiasm For Books
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.