Top 10 květnové knižní novinky

 Zdravím čtenáři,
 koukám, že v květnu vychází samé moc pěkné novinky, převážně teda ale young adult mi přijde. Ale i přesto si myslím, že jsem vybrala poměrně různorodé knižní novinky. Od hororů, přes detektivky až po romantiku. 
Zaujala vás některá?
 

Billy Summers - Stephen King
 
Nakladatelství: Beta Dobrovský
Počet stran: 450
Datum vydání: 17. 05. 2022
 
Billy Summers je nájemný vrah, nejlepší v oboru. Ale svou práci zvládne, jen když je terčem opravdu zlý člověk. A teď chce Billy skončit. Nejprve však vezme poslední práci.
Billy je jedním z nejlepších ostřelovačů na světě, vyznamenaný válečný veterán z Iráku, Houdini, pokud jde o mizení po dokončení práce. Co by se tedy mo
hlo pokazit?
Nová Kingova kniha je částečně detektivkou a válečným příběhem, ale také románem o lásce, štěstí, osudu a složitém hrdinovi, který stojí před poslední možností vykoupit se.
 
 
 
Černá smrt - Frank Thilliez
 
Nakladatelství: XYZ
Počet stran: 448
Datum vydání: 19. 05. 2022
 
V roce 2008 záhadně zmizí sedmnáctiletá Julie a případ otřese celým horským městečkem, odkud dívka pochází. Nejhorší ovšem je, že se do vyšetřování musí pustit její vlastní otec, náčelník četnictva Gabriel Moscato. V zoufalém pátrání nastane zvrat, když se zmatený Gabriel jedné noci probudí v místním hotelu a za okny padají mrtvá ptačí těla. Záhy se na recepci dozvídá, že se píše rok 2020 a jeho dcera je pohřešována už přes dvanáct let... 
 
 
 
 
 
Iluze - Camilla Läckberg, Henrik Fexeus 
Mentalista - 1. díl
 
Nakladatelství: Metafora
Počet stran: 576
Datum vydání: 11. 05. 2022
 
Před zábavním parkem ve Stockholmu objeví policie tělo ženy v bedně probodané meči. I když to na první pohled připomíná nepovedený kouzelnický trik, záhy je jasné, že se jedná o mimořádně brutální vraždu.
Totožnost oběti však zůstává záhadou a případ se nehýbe z
místa. Policistka Mina Dabiriová nakonec nevidí jinou možnost než požádat o pomoc Vincenta Waldera, mentalistu a odborníka na lidskou psychiku i magii.
Ačkoli Vincent zpočátku není spoluprací nijak nadšený, probudí se v něm hluboko zasunuté vzpomínky. Spolu s Minou, která rovněž bojuje se svými démony, si během vyšetřování uvědomí, že pronásledují nelítostného sériového vraha. A ten jako by se snažil Vincentovi něco říct. Podaří se jim ho zastavit, než bude obětí víc?
 
 
 
 
Láska a jiná slova - Christina Lauren
 
Nakladatelství: Jota
Počet stran: 400
Datum vydání: 04. 05. 2022
 
Macy Sorensenová vede klidný, byť citově trochu plochý život, který jí poskytuje pocit jistoty a bezpečí: profesně se jí daří jako ambiciózní rezidentce na pediatrickém oddělení místní nemocnice a stěžovat si nemůže ani na svého partnera, o něco staršího, finančně zajištěného známého umělce, s kterým plánují svatbu, takže se zdá, že jí v její pečlivě budované a strážené bublině vůbec nic nechybí. Ale jen do chvíle, než po letech znovu narazí na Elliota Petropoulose — svou první a jedinou skutečnou lásku z mládí, vytáhlého kluka a vášnivého čtenáře, který ji přijal do svého světa a pomohl jí překonat těžké období po ztrátě milované matky… a s kterým se večer, poté co jí vyznal lásku, bez vysvětlení rozešla. (zkráceno)
 
 
 
Odvážná a smrtící přísaha - Brigid Kemmerer
Temné a osamělé prokletí - 3. díl
 
Nakladatelství: CooBoo
Počet stran: 408
Datum vydání: 16. 05. 2022
 
Postav se svému strachu! Nikdy se nevzdávej!
Království se rychle rozpadá a hrozí válka mezi těmi, kdo věří, že Rhen je právoplatným princem, a těmi, kdo touží zahájit novou éru pod vedením Greye, pravého dědice. Grey souhlasil, že počká dva měsíce, než zaútočí, a za tu dobu se Rhen od všech odvrátil - dokonce i od Harper, kter
á se mu zoufale snaží pomoci najít cestu k míru. 
 
 
 
 
Pohřbené lži - Elle Marr
 
Nakladatelství: Dolmino
Počet stran: 304
Datum vydání:26. 05. 2022
 
Marissa prožila prvních sedm roků svého života ve sklepě. Pak se jí ale s matkou a dvěma sestrami podařilo utéct. I když ji trauma pronásleduje i po dvaceti letech, snaží se Marissa vést normální život. Pod novým jménem pracuje jako fotografka na volné noze a v Portlandu se dostane k práci pro místní noviny. Jejím úkolem je fotit místa činů děsivých vražd.
Marisse neujde podobnost s její minulostí. Vraždy se odehrávají v podzemních doupatech, nacházejí se tam cetky a hračky naprosto stejné jako ty, které měla ona jako malá. A pak jsou tady anonymní vzkazy určené jenom pro ni.
Aby odhalila vrahův další krok, musí Marissa vydolovat dlouho potlačované vzpomínky na svou minulost a čelit svým strachům. A nebude na to sama, protože někdo sleduje každý její krok a něco chystá…
 
 
 
 
Říše upíra - Jay Kristoff
Říše upíra - 1. díl
 
Nakladatelství: CooBoo
Počet stran: 800
Datum vydání: 26. 05. 2022
 
"Ze svatého poháru posvátné světlo povstane, Věrná ruka svět na správnou cestu dostane. A pod dohledem sedmera mučedníků očí pak pouhý člověk nekonečnou noc skončí."
Od posledního východu slunce uplynulo dvacet sedm let. Celou tu dobu vedli upíři válku proti lidstvu a nyní v moři temnoty přežívá jen pár jiskřiček sv
ětla. Gabriel de León je člen Stříbrného řádu, který měl bránit svět před stvořeními noci. Z bratrstva však zbyl už jen on a teď je nucen ve vězení vyprávět svůj příběh. Příběh o legendárních bitvách a zakázané lásce, o krvavých válkách a Věčném králi. A hlavně o poslední naději lidstva: grálu! 
 
 
 
Srdcem proti zdi - Mariana Zapata
 
Nakladatelství: Fragment
Počet stran: 496
Datum vydání: 26. 05. 2022
 
 Vanessa Mazur ví, že dělá správnou věc. Necítí se špatně proto, že dává výpověď. Svou pozici asistentky, hospodyně a podržtašky předního obránce národního fotbalového týmu vždycky považovala za dočasnou. Teď má svoje plány, a ty už nezahrnují praní extra velkých spodků. Když ji ale Aiden Graves nazývaný Hradba z Winnipegu osobně požádá, aby se vrátila, je v šoku. Dva roky si jí ani nevšiml. Co má teď odpovědět muži, který je zvyklý dostat všechno, co chce?
 
 
 
 
Stíny Osvětimi - Marion Pauw
 
Nakladatelství: CPress
Počet stran: 224
Datum vydání: 16. 05. 2022
 
Neviděly se 50 let. Teď nastal čas postavit se stínům minulosti
Padesát let neviděla Charlie svou nevlastní matku a nevkročila do rodného domu. Teď je však Alma vážně nemocná – a právě tento víkend se o ni nikdo jiný nemůže postarat. Jakmile Charlie překročí práh domu, vrací se jí vzpomínky na všechno to ponížení. Zdá se, že
nic nedokáže přehlušit její nenávist. Pak ale Alma začne vyprávět. O válce, o tom, kolik lidí se vejde do vagónu na uhlí a co je to skutečný hlad. A taky o experimentech, Bloku 10, o Osvětimi… Pomůže děsivé svědectví překlenout vzájemnou propast? 
 
 
 
Temná kněžka - Margaret Rogerson
Vespertina - 1. díl
 
Nakladatelství: Fragment
Počet stran: 344
Datum vydání: 26. 05. 2022
 
Artemisia se chce stát Šedou sestrou, členkou řádu, který se stará o klidný přechod duší zemřelých na onen svět. S mrtvými tráví čas raději než s živými, kteří si za jejími zády šuškají o jejích zjizvených rukou a pohnuté minulosti.
Když klášter přepadnou v
ojáci, rozhodne se Artemisia vyvolat na jeho ochranu prastarého ducha spjatého se svatou relikvií, která je zde uložena. Je to však přízrak, nevyzpytatelná bytost, která ji může posednout, jakmile přestane být ostražitá.
Na pokraji svých sil se brzy ocitá na prahu smrti. Pokud chce zůstat mezi živými, potřebuje pomoc vespertiny – kněžky znalé v umění ovládat relikvie. Kde ji však najít, netuší. Proto se obrátí s prosbou o pomoc na toho nejpovolanějšího – přízrak samotný.
Pouto mezi nimi roste a prastaré zlo začne vyplouvat na povrch. Dokáže mu Artemisia čelit? Zradí všechno, čemu dosud věřila, nebo to bude přízrak, kdo zradí ji?
 

8 komentářů:

  1. Odvážná a smrtící přísaha, titul, na který se moc těším :) konečně jsme se dočkali :D a Říše upíra je také na seznamu, ale myslím, že vydání bylo posunuto na začátek června :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já nad ním dost uvažuji, ale s autorem mám trochu komplikovaný vztah, jelikož některé pasáže se mi líbí a jiné zase ne. :D

      Vymazat
  2. Kromě Vespertiny, na kterou mám zálusk, mě nic nezajalo :)

    OdpovědětVymazat
  3. Tyjo, tady samý hororový žánr :-D Nejvíc mě zaujala kniha Srdcem proti zdi a rozhodně musím mít Stíny z Osvětimi! To je prostě moje téma, které čtu nejčastěji. Nečetla jsi ji už náhodou? :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ještě jsem ji nečetla. :) Zrovna teď si od tohoto tématu dávám pauzu, hlavně proto, že mám chuť na young adult. :)

      Vymazat
  4. Iluzi si v blízké době přečtu. A ráda bych se dostala i k Říši upíra. ;-)

    OdpovědětVymazat

© Enthusiasm For Books
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.