Top 10 srpnové knižní novinky

 Zdravím čtenáři,
tak nastal čas, abych přidala opět top 10 knižních novinek, které mě nejvíce zaujaly v srpnu. A abych pravdu řekla, tak se mi docela dost povedlo namixovat různé žánry, i když je tu častější romantika, tak se najdou i dobrodružné knihy a dokonce nějaký ten horor.
Jaká kniha vás nejvíce zaujala?


Dotkni se hvězd - Lucie Horáková Auzká
 
Nakladatelství: Fragment
Počet stran: 224
Datum vydání: 18. 08. 2022

Od přestěhování na zámek Šedý vrch si středoškolačka Alžběta slibovala trochu víc. Místo romantiky tu na ni a jejího otce – kastelána, čeká starý, studený byt a spousta práce. Alespoň po smrti maminky přijdou na jiné myšlenky.
Nové
prostředí však přináší i nové přátele. Jedním z nich se stane průvodce Martin. Jeví o Bětku zájem a jistě by stál za hřích, z její strany tam ale chybí pověstné „ono“. To najde až s příjezdem nového průvodce Patrika. Má ale cenu vstupovat do vztahu, který možná nepřežije prázdniny?
 
 
 
 
Dům - Bentley Little
 
Nakladatelství: Fobos
Počet stran: 400
Datum vydání: 10. 08. 2022
 
Do života pětice lidí z různých koutů Spojených států začnou znenadání vstupovat děsivé jevy. Dosud bezproblémovou existenci nabourá nepochopitelné chování jejich bližních, smrt, po níž následuje návrat z mrtvých či setkání s podivnou, hrůzu nahánějící holčičkou a zvláštní panenkou.
Všichni při konfrontaci s věcmi mezi nebem a zemí zjistí, že se v nich probouzejí vzpomínky na dětství, na trauma, které bylo tak silné, že je vytěsnili, aby mohli normálně žít. Teď vše ožívá a přede všemi začínají z mlh zapomnění vyvstávat i kontury záhadného, ponurého sídla. Ozvěny minulosti je ponoukají opustit svůj dosavadní život a vrátit se tam, odkud kdysi vzešli. Z temných chodeb a pokojů dávného dětství je volá hlas Domu. Aby zachránili sebe i své blízké, budou muset překonat obavy i neblahá tušení, zjistit, že nejsou sami, a postavit se svým nočním můrám, jinak je přízraky uvězní za dveřmi a mezi zdmi, zpoza nichž už definitivně není úniku.
 
 
 
Hrdá -  
 
Nakladatelství: Kontrast
Počet stran: 495
Datum vydání: 24. 08. 2022
 
Svatoslava byla vždycky hrdá. Spolu s bratrem Boleslavem od malička přihlížela panování svého otce, knížete Měška. Měla se stát cennou figurkou v jeho politické hře. Její ambice ale sahaly mnohem výš: chtěla se stát královnou.
Cesty osudu jsou však nepředvídatelné. Když šla ke dvoru svého nového manžela, potkala někoho, kdo ovl
ádl její srdce. Dokáže naplnit své ambice a zároveň milovat? Hraje se o hodně – přátelé se mění v nepřátele, láska v nenávist, svátost v prokletí. 
 
 
 
 
Jeho poslední slova - Laura Dave
 
Nakladatelství: Ikar
Počet stran: 296
Datum vydání: 15. 08. 2022
 
Než Owen Michaels zmizí, podaří se mu zanechat své ženě Hannah poslední zprávu: DEJ NA NI POZOR. Hannah přesně ví, koho má Owen na mysli – svou dospívající dceru Bailey, která v dětství tragicky přišla o matku. A která nechce mít se svou novou manželkou svého otce vůbec nic společného. Hanniny zoufalé telefonáty Owenovi zůstávají bez odezvy, a k tomu zatknou jeho šéfa za podvod. Když policie začne vyslýchat i ji, rychle pochopí, že její manžel není tím, za koho se vydával. A že Bailey je možná klíčem k odhalení Owenovy pravé identity. Hannah s Bailey se společně vydávají na cestu za pravdou. Když však začnou skládat střípky Owenovy minulosti, brzy si uvědomí, že jejich životy už nikdy nebudou jako dřív... 
 
 
 
Odkaz lidské mysli - Radek Sterakdary Starý
 
Nakladatelství: CooBoo
Počet stran: 384
Datum vydání: 29. 08. 2022
 
Na Zemi roku 2043 přistálo mimozemské plavidlo a vypustilo černý sliz rozežírající všechno okolo. Ke zděšení lidstva tato hmota dokázala přebrat kontrolu i nad nejmodernějšími technologiemi. Planetu měli spasit robotičtí ochránci, jenže nastal problém – jejich stvořitelka Molly Griffin veškeré obranné snahy sabotovala. O dvě stovky let později nastává čas, aby si lidé vzali svůj svět zpátky. Podaří se jim v událostech dávné minulosti najít klíč k přežití? 
 
 
 
 
 
Poslední song - Nicole Böhm
 
Nakladatelství: Fragment
Počet stran: 384
Datum vydání: 18. 08. 2022
 
On už slávu získal, ona po ní touží. Obstojí jejich láska v záři reflektorů?
Riley má sen – stát na prknech slavné Broadwaye. Navzdory tvrdé dřině a obcházení konkurzů ale pracuje jen jako servírka v bistru prestižní hudební školy. Tam se seznámí s Julianem, známou rockovou hvězdou. Ačkoliv se Riley chce soustředit jen na kari
éru a Julian se zapřisáhl, že se už nezaplete s holkou, která chce být slavná, láska k hudbě je svede dohromady. Jakmile se však o jejich vztahu dozví média, začnou se objevovat první trhliny… 
 
 
 
 
Pozlacený měsíc - Joy Jordan-Lake
 
Nakladatelství: Kontrast
Počet stran: 400
Datum vydání: 24. 08. 2022 
 
V Severní Karolíně se dokončuje stavba velkolepého sídla Biltmore House rodiny Vanderbiltů. Jde o ohromující příklad privilegovanosti ve Spojených státech konce devatenáctého století a symbolizuje touhy svého majitele i sny cílevědomé dívky Kerry žijící ve stínu panství.
Budoucnost Kerry MacGregorové se otřese v základech, když ji
po dvou letech studia v New Yorku zavolají rodinné povinnosti domů do Apalačských hor. Vrací se na rodnou farmu stojící na pozemku,který patří k posledním kouskům potřebným k dokončení panství Biltmore, a je odhodlaná o svou půdu bojovat do posledního dechu. Její osud však může zamotat něco mocnějšího než ambiciózní dědic Vanderbiltů, protože do měnící se krajiny se jeden po druhém sjíždějí další vetřelci – uprchlík ze Sicílie, reportér honící se za převratným příběhem, skandálem poznamenaná mladá žena a ochránce přírody, který je připraven jít přes mrtvoly, jen aby v místních obyvatelích rozdmýchal hněv a nevraživost.
Kerry se ocitá ve válce mezi bohatstvím a chudobou, nevinností a zkažeností, a aby přežila, musí zvítězit nejen nad vlastní hrdostí a zoufalstvím, ale i nad pokušením v podobě peněz a mužů, kteří je ovládají.
 
 
 
 
Říše zrady - Sam Hawke
Poison War - 2. díl
 
Nakladatelství: Host
Počet stran: 616
Datum vydání: 24. 08. 2022
 
Jed byl pouze začátek… Od povstání, které rozervalo Sjonu na kusy, uběhly dva roky, avšak tajemného nepřítele, který lid tehdy rozeštval, se nepodařilo nikdy vypátrat.
Rada i občané doufají, že hrozba definitivně pominula, ale sourozenci Jovan a Kalina Oromaniovi, strážci kancléře i celé země, vědí své. Nepřítel jen čeká na d
alší příležitost.
Zatímco Jovan hledá stopy v sérii úmrtí a zdánlivě nesouvisejících událostí, Kalina se pouští do zrádných vod politiky, protože mstivý protivník by se mohl ukrývat i mezi princi, vévody a šlechtičnami, kteří se tváří jako spojenci. Jejich vyšetřování však odhalí spiknutí, jež představuje hrozbu nejen pro Silastu, ale především pro rod Oromaniových.
Nepřítel má dlouhé prsty a je velmi trpělivý. Sourozenci tak stojí před nelehkým úkolem. Musejí rozplést nitky záhady sahající hluboko do minulosti, a to dřív, než město a všichni jejich blízcí zahynou v plamenech prastaré pomsty.
 
 
 
 
Sídlo hrůzy - Lee Mountford
 
Nakladatelství: Fobos
Počet stran: 320
Datum vydání: 31. 08. 2022
 
Sestry Sarah a Chloe společně zdědí dům, o jakém se jim v životě ani nesnilo. Zní to jako pohádka, má to však jeden háček...
Krátce poté, co se ženy do monumentálního sídla nastěhují, se v domě začnou dít zvláštní věci. Na různých místech po domě se objevuje odporný zápach, prudce klesá teplota, ozývají se nevysvětliteln
é zvuky a majitelky mají každou chvíli pocit, jako kdyby je někdo pozoroval.
K tomu všemu najdou v horním poschodí tajnou studovnu plnou bizarních okultních artefaktů a záhadnou knihu psanou v latině.
Podivné zážitky jsou čím dál častější a hrůzostrašnější. Postupně dospějí až k nervy drásajícímu vrcholu, kdy obyvatelé stanou tváří v tvář ďábelské moci ovládající dům Perronových. Podaří se jim toto setkání přežít a spasit vlastní duše?
 
 
 
 
Snoubenky smrti - Jean Christophe Grangé
 
Nakladatelství: XYZ
Počet stran: 616
Datum vydání: 25. 08. 2022
 
Snoubenky smrti, to jsou dámy "z rajchu", krásné a bezstarostné, které se každé odpoledne scházejí v berlínském hotelu Adlon, aby si popovídaly a popily šampaňské, zatímco Evropa je v předvečer druhé světové války na pokraji zhroucení. Jsou to ale také oběti tajemného vraha, který je postupně překvapuje na březích Sprévy či u berlínských jezer. Po jeho řádění z nich zbydou jen zohavené mrtvoly... V rozžhaveném Berlíně, který se chvěje doslova jako kráter sopky, se do vyšetřování pouštějí tři jedinečné bytosti. Simon Kraus, nadaný psychoanalytik, gigolo a tak trochu vyděrač. Franz Beewen, brutální a nemilosrdný gestapák, a Mina von Hassel, bohatá dědička a psychiatrička. Vydávají se po stopách netvora a postupně odhalují otřesnou pravdu. Zlo totiž není vždy tam, kde ho očekáváte... 

8 komentářů:

  1. Díky za zajímavé tipy. O několika knihách jsem neměla ani tušení. :) Už teď vím, že příští měscí bude náročný... :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, tenhle měsíc to vypadá na samé moc hezké kousky. :)

      Vymazat
  2. První a předposlední mě zaujala :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Sídlo hrůzy mě zaujalo, akorát se hodí do tohohle počasí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To ano, už se blíží čas na hororové knihy 😄

      Vymazat
  4. já čekala v srpnu na dvě knihu, jednu už mám doma a rovnou přečtenou :) a tu druhou mi posunuly, tak si ještě počkám no :D z tvého seznamu mne zaujalo Sídlo hrůzy, ale bojím se, že to bude opět zklamání :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přijde mi, že s těmi strašidelnými knihami je těžší se trefit do noty.

      Vymazat

© Enthusiasm For Books
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.