Sídlo hrůzy

 

Originální název: Haunted: Perron Manor
Autor: Lee Mountford
Rok vydání celosvětově: 2020
Nakladatelství: Fobos
Žánr: Horor
Počet stran: 320 stran
Obsah:
Sestry Sarah a Chloe společně zdědí dům, o jakém se jim v životě ani nesnilo. Zní to jako pohádka, má to však jeden háček...
Krátce poté, co se ženy do monumentálního sídla nastěhují, se v domě začnou dít zvláštní věci. Na různých místech po domě se objevuje odporný zápach, prudce klesá teplota, ozývají se nevysvětliteln
é zvuky a majitelky mají každou chvíli pocit, jako kdyby je někdo pozoroval.
K tomu všemu najdou v horním poschodí tajnou studovnu plnou bizarních okultních artefaktů a záhadnou knihu psanou v latině.
Podivné zážitky jsou čím dál častější a hrůzostrašnější. Postupně dospějí až k nervy drásajícímu vrcholu, kdy obyvatelé stanou tváří v tvář ďábelské moci ovládající dům Perronových. Podaří se jim toto setkání přežít a spasit vlastní duše?

~~~

Děkuji moc Knihy Dobrovský za zaslání recenzního výtisku Sídlo hrůzy. Velmi si toho vážím. Tato kniha mě velice zaujala svou anotací, u které jsem si řekla, že stojí opravdu za to. Navíc, je podzim a já se tak pomalu přesouvám ke strašidelnějším knihám. Od Sídla hrůzy jsem čekala cokoli, ale tohle zrovna ne.

Jako první mě překvapila velikost písma. Jsem zvyklá na malá písmena, takže to pro mě byla zprvu docela velká změna, ale brzy jsem si zvykla. Kapitoly jsou velmi krátké, takže kdykoliv lze knihu odložit, ale s tím, jak je děj napínavý, tak nejde odložit. Často se tak stalo, že kapitola končila v tom nejzajímavějším a já potřebovala nutně vědět, jak to dopadne, že jsem četla dál. Přišlo mi, že i kvůli velikosti písmen a krátkým kapitolám čtení utíkalo rychle.

Zprvu jsem si říkala, kdy už se tam začne dít něco strašidelného, jelikož jsem se dostala už ke sté stránce a nic se nedělo. Ale asi po pár stránek se začaly objevovat strašidelné záležitosti a s postupem času se to zhoršovalo čím dál víc. A to se mi na tom velmi líbilo, jak se to postupně vyvíjelo. 
Když pohlédla k protější stěně, klidně by mohla odpřisáhnout, že v té černočerné temnotě zahlédla obrys lidské postavy, jen o něco málo skutečnější než pouhý stín.
Prostředí a nadpřirozené bytosti byly moc dobře popsané a nedělalo mi problém si je představit. Avšak ty představy vypadaly dost strašidelně, až jsem z toho měla husí kůži. Nejvíc se divím, že i přes jeho proslulost, byli všichni ochotní se do něj přestěhovat.

Od poloviny knihy jsem byla do příběhu velmi zažraná a nedokázala jsem se od ní odtrhnout. To, co se tam dělo, bylo šílené a neříkala jsem věřit vlastním očím. Upřímně, samotný konec mě velice překvapil.

Pokud máte rádi horory, u kterých se začtete, abyste věděli, jak to skončí, tak je Sídlo hrůzy to pravé pro vás. Určitě doporučuji číst knihu po večerech, jelikož v tu dobu se též odehrávají strašidelné věci v příběhu.

Ještě jednou moc děkuji za zaslání Sídla hrůzy Knihy Dobrovský. Knihu si tak můžete pořídit na jejich stránkách.

★★★★★

 

9 komentářů:

  1. mám ráda horory, mám ráda příběhy strašidelných domů, ale poslední dobou mám pocit, že je to stále to stejné dokola... autor nedokáže nabídnout něco nového :) ale nejspíš si stejně knihu půjčím :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já moc načtených strašidelných domů nemám, takže se mi to zatím líbí. :D

      Vymazat
  2. Sem tam se stane, že po takové knize sáhnu, ale na to musím mít opravdu náladu.
    Kniha se mi zdá dost zajímavá a myslím, že bych po ní klidně sáhla :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To ano, na horor musí být ta správná nálada. :)

      Vymazat
  3. Tak ta obálka je teda něco. :D Asi bych se bála jen při pohledu na ní. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, už je podle ní jasné, čeho se to bude týkat. :D

      Vymazat

© Enthusiasm For Books
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.