Enthuiny divácké zážitky - říjen 2023

 Zdravím čtenáři,
říjen se mi spíše nesl do hororvého žánru a komedií. Také i pár seriálů, které jsem dokoukala. Teď bych se chtěla zaměřit do dokoukání Grišy, kde jsem se docela posunula, ale teda víc se věnuji novému Lokimu, ze kterého zas tak nadšená nejsem, jako jsem byla.
Viděli jste některý z filmů? 
 
 

 
Strašidelný dům
Tohle byl moc pěkný komediální horor, u kterého jsem se velmi mile bavila. Příběh byl velmi zajímavý a docela rychle utekl. Jednalo se spíše o rodinnou podívanou, jejž konec mě velmi mile překvapil, a dokonce i potěšil. Za mě se jedná o skvělou variantu, když děti chtějí vidět něco strašidelného.

★★★★☆

 
 
 
 
 

 
Sestra II
Na tohle jsem byla velmi zvědavá. Jednička se mi dost líbila, tak jsem se trochu obávala pokračování. A nakonec to má očekávání splnilo. Přišlo mi, že zde Sestra nabyla na mnohem větší síle, a tak Irene měla co dělat, aby s ní dokázala bojovat. Dost obstojné pokračování hororu.

★★★★☆

 
 




 
Lhář na plný úvazek
Tak tahle komedie se mi dost líbila. Co se asi stane, když veškeré lži se najednou stanou pravdou? Začátek mě trochu zarazil, ale pak se to rozjelo. Účel to splnilo, pobavila jsem se u toho, a co by to bylo za komedii, kdyby se tam neobjevila špetka romantiky? Za ten oddech u filmu to rozhodně stojí.

★★★☆☆

 




 
Vocasy na tripu
Mám ráda bláznivé komedie, které se ničeho nebojí a berou si klidně servítky ze všeho. A Vocasy na tripu to skvěle plní. Rozhodně se jedná o komedii pro dospělé, jelikož narážek na sex, smrt a hlavně to, co se rozhodne udělat Reg. Fakt dobrá blbost, u které jsem se dost pobavila.

★★★★★

 
 



 
Gran Turismo
Tenhle film vybíral muž jen kvůli tomu, že tam hraje David Harbour, ale po zjištění, že se jedná vlastně o příběh na základě skutečnosti, kdy se obyčejný hráč her stal díky soutěži skutečným závodním jezdcem. To byla pecka, u některých scén jsem ani nedýchala. Prostě bylo to skvělé, šílené a tak pohlcující, že jsem nedokázala odlepit oči od televize. Fakt, že se tohle opravdu stalo, zírám.

★★★★★

 
 


 
Papežův vymítač
Tenhle horor patří mezi těch pár, kterým jsem dala pět hvězdiček. Hlavního hrdinu jsem si okamžitě oblíbila díky jeho průpovídkám. Děj byl velmi zajímavý, postupné odhalování tajemství, a hlavně církevní minulosti, mě dost překvapilo. Horor je inspirován skutečností, konkrétně zápisky hlavního exorcisty, což mě navádí k tomu, že si asi nějakou tu knihu od něj i přečtu. Doporučuji, tohle se opravdu povedlo.

★★★★★

 

Seriály

 
 
 
 
Sexuální výchova
Jestli se nemýlím, tohle by měla být poslední série. Dost mě bavila, ale hodně to teda táhly vedlejší postavy, jelikož Otis mi převážnou dobu šel na nervy s tím, že on byl první, kdo vymyslel terapii. I když sérii hodnotím kladně, tak si myslím, že by neuškodilo, kdyby to skončilo třetí sérií.

★★★★☆

 




Já jsem Groot
Další pokračování kraťoučkého seriálu, který zkouknete do hodiny. Jednotlivé díly mají tak maximálně 5 minut. Převážně mi série přišla velmi roztomilá a také mě i pobavila. Nejvíce mě dostalo staré proroctví, u kterého jsem ani nedutala. Tohle je moc milá oddechovka.

★★★★☆

19 komentářů:

  1. Jo, Groot byl super. A hodně tomu prospívá, že to má pod pět minut.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To souhlasím. Být to delší, tak mě to tolik nebude bavit. :D

      Vymazat
  2. chystám se na další sérii Lokiho, ale koukám, že není kam spěchat :D jinak jsem neviděla nic z tvého seznamu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To opravdu není kam spěchat. Jediné, co mě bavilo, byly poslední dva díly. :D

      Vymazat
  3. Haunted Mansion mě bavilo moc a závěr Sex Education byl taky celkem fajn, ale můj největší hype v říjnu byla rozhodně druhá řada Our Flag Means Death. Aktuálně mám taky roukoukaného Lokiho a ještě Goosebumps.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem se teď podívala na Our Flag Means Death a vypadá to na to, že by mě to mohlo bavit. Seriálů není nikdy dost. :D

      Vymazat
  4. Strašidelný dům znám pouze ten starší film :-) A Sestru II jsem viděla, ale víc se mi líbil ten první díl. Papežův vymítač - jen a jen s tebou souhlasím! To se hodně povedlo a chválí si to i přítel, což je co říct! :-) Miluji horory :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dost neobvyklý horor, který pobaví. Kdyby bylo víc hororů jako byl Papežův vymítač, to by bylo. :D

      Vymazat
  5. Sestra II mě docela zklamala a skoro unudila. A u filmu Papežův vymítač jsem usnula :D Takže mé oblíbené filmové žánry mi daly ránu pod pás. Na Vocasy na tripu se chystám, tak doufám, že aspoň ty mě nezklamou X)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to byla pořádná rána pod pás, snad jiné horory tě neuspí. :D

      Vymazat
  6. Poslední série Se*uální výchovy byla za mě nejslabší :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To s tebou naprosto souhlasím. Pořádně to tam držely vedlejší postavy. :)

      Vymazat
  7. Mě Sestra II. dost zklamala, u jedničky jsem se fakt bála, tady vůbec, jakmile začal chlap "vrčet" bylo jasné, že je zle a celé mi to přišlo takové předvídatelné.

    Smile Thess

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono to tak často bývá, že je jednička lepší. :)

      Vymazat
  8. Děkuji za tip na toho vymítače. Horory už dlouhodobě vypouštím, protože většinou jsou to strašné blbiny založené jen na lekačkách, ale když už někdo k hodnocení hororu nepíše, že "děj je zajímavý", šanci tomu dát musím. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Papežův vymítač se fakt povedl. Už jen to, že jsem si v hororu po pár minutách oblíbila hlavní postavu. A to odhalení minulosti, to fakt za to stojí. Snad se bude líbit. :)

      Vymazat
  9. Ani já si Sexuální výchovu nemohla nechat ujít. Jinak se chystám na Vocasy na tripu i Gran Turismo. :)

    OdpovědětVymazat
  10. Strašidelný dům jsem rozkoukala už před nějakou dobou, ale nějak mě to ze začátku nechytlo, tak se teď nemůžu dokopat k dokoukání.
    Sestra je obstojný hororový snímek, ale za mě byla nejděsivější ve filmu V zajetí démonů 2. První film byl ještě ok, ale ve dvojce mi přišlo, že šla trochu do sebe, aby z ní byla větší kóča. :DD
    Papežův vymítač příjemně překvapil, je to trošku jiný pohled na dané téma :)

    OdpovědětVymazat

© Enthusiasm For Books
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.