Knižní čas - Duben 2019

Zdravím čtenáři,
možná se budete divit stejně jako já, kde jsem na takový počet knih vzala čas. Říkám si, že za to asi může ta dvouhodinová cesta z Prahy a do Prahy, kdy si převážně čtu. A hlavně dalším důvodem bude, že mě tyto knihy hodně bavily a proto se četly rychle. Navíc některé z nich nejsou moc dlouhé, tak se je dalo přečíst za den.

Celkově v dubnu jsem se vrhla na čtenářskou výzvu, která je na databázi. Takže převážný počet knih je pro ni určen. Co tak na to koukám, jedná se hned o šest knih, takže s plnění výzvy jsem dost spokojená.





Nejlepší kniha
Hana - Alena Mornštajnová
Tato kniha mě tak nadchla, že jsem se od ní nedokázala vůbec odlepit. Hlavně ten Hanin příběh byl naprosto dojemný. A celkově, všechny tři ženy měly pěkné příběhy.





Nejméně oblíbená kniha
Calendar Girl 1 - Audrey Carlan
Ačkoli jsem věděla, do čeho jdu, tak mě kniha i tak nějak zklamala. Očekávala jsem to poněkud lepší, ale nečekala jsem to, co jsem dostala. Až budu mít náladu tak se pustím do dalšího pokračování.




Největší překvapení
Člověk Gabriel - Kateřina Dubská
Myslela jsem si, že mě kniha vůbec nebude bavit. Naopak, pohltila mě a poetické opisy se mi velice líbily. Jsem moc ráda, že jsem se ke Člověku Gabrielovi dostala. Opravdu stojí za přečtení.





Nejlepší hrdinka
Slepá mapa - Alena Mornštajnová
Nejvíce obdivuji Annu, co by všechno pro svou lásku neudělala. Jedná se o opravdu odvážnou dívku, která se ničeho nezalekla. Velmi jsem si ji díky tomu oblíbila.





Nejlepší hrdina
Zhubni - Stephen King
Ačkoli se může stát, že někomu Billy nemusí sednout. Já si ho dost oblíbila a být na jeho místě, tak bych už dávno zešílela. Byl se svým jednáním velmi odvážný, i když mě ke konci trochu překvapil, ale vlastně nebylo se čemu divit.




Nejlepší pár
Člověk Gabriel - Kateřina Dubská
Gabriel s Apolenou mi přišli jako velmi důvěryhodný pár. Přišli mi k uvěření a hlavně i přes neshody, které mezi nimi proběhly, spolu zůstali a měli se rádi. Jen nad nimi přemýšlím, už se opět usmívám.




Nejlepší obálka
Věž vlaštovky - Andrzej Sapkowski
Pro mě jasná volba. Celkově série Zaklínač má přímo kouzelné obálky a pokaždé se těmito obálky kochám. Věž vlaštovky se mi líbila poněkud více než Paní jezera, tak proto jsem ji zvolila.





Poslední rozečtená kniha
Zaprodanec - Paul Beatty
Na knihu nemám zatím moc dobrý názor. Stále se do ní nedokážu začíst a to jsem už za stou stránkou. Uvidím, jak se to ještě vyvrbí, ale moc tomu nedávám naděje.

16 komentářů:

  1. Krásný počet a je super, že Tě většina bavila. Zhubni si chci určitě také přečíst, Kinga miluji.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. King je opravdu skvělý autor. :) A Zhubni bylo opravdu dechberoucí a šokující i.

      Vymazat
  2. Samé skvelé knihy! Na Slepú mapu sa tiež chystám a veľmi sa teším, keďže Hana si ma získala. A samozrejme, aj na Murakamiho, toho nutne potrebujem, pretože si ma získal :3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hlavně u Slepé mapy neměj moc vysoká očekávání, jelikož je o trošku slabší než Hana, ale i tak to byla vynikající kniha. :) Též se na Murakamiho chystám, opět zkusit nějakou z jeho knih. :3

      Vymazat
  3. To je hora 😀. Je fajn, že si to takhle zaznamenáváš, já si jen píšu do diáře názvy a hodnocení + recenze na blog a na insta, ale takhle to rozdělit podle nej vlastností, to je super 😊

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Též si to píšu do diáře. :D Ono tě tohle pak přiměje zapřemýšlet nad těmi knihami, zda se k tomu opravdu hodí. :)

      Vymazat
  4. Taky bych si chtěla udělat tolik času na čtení :) Minulý měsíc jsem přleouskala jen čtyři knihy. A tvůj seznam vypadá opravdu lákavě, třeba Hana mě láká :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je taky pěkný počet. :) Určitě Hanu zkus. Je to vskutku vynikající kniha. :)

      Vymazat
  5. Z tvého výčtu jsem četla pouze Spánek a Hanu. Ale prostě jsi vážně neskutečná, já bych tohle zvládla... kdybych díky kamarádce nedostala čtecí krizi! :D A to opravdu jenom možná. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Věřím, že bys to zvládla. Některé z nich jsou poměrně krátké. :D A těch pár posledních jsem přečetla jen kvůli tomu, že jsem byla nemocná. Takže určitě bys to zvládla. :D

      Vymazat
  6. Nechápu jak to všechno stíháš. A pěkně mě deptáš :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hodně to dělá právě to cestování a k tomu, že jsem byla nemocná. Takže to byl menší výkyv. :D V květnu a v červnu to vidím na mnohem menší počet, jelikož se budu opět učit. :D

      Vymazat
  7. Já si vždycky říkám, jak se zapojím do čtenářské výzvy, a nakonec stejně čtu převážně svůj oblíbený žánr, a nemám šanci splnit všechny podmínky :D
    Hanu mám ale taky v plánu, už jsem o ní slyšela u tolika lidí, že ji nemůžu přehlížet :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Někdy vůle vytrvat je těžká. :D Ale za ten pokus to vždy stojí. :)
      Určitě Hanu zkus, opravdu vynikající kniha. Doufám, že se ti bude líbit. :)

      Vymazat
  8. Krásný výběr, jen tak dál. Já teda z těchhle četla jen Lady F... ehm, radši no cement :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem tak moc ráda, že nejsem jediná, kdo ji četl. :D Udělala jsi mi opravdu velkou radost. :D

      Vymazat

© Enthusiasm For Books
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.