Top 10 květnové knižní novinky

Zdravím čtenáři,
už je zde opět ten den v měsíci, kdy přidávám tyto novinky. A teda mohu říci, že se jich hodně urodilo. Samá zajímavá pokračování sérií. Bohužel, ne všechna se sem dostala. Snažila jsem se to hlavně udržet u knih, která nemají pokračování. No, abych pravdu řekla, tak snaha se cení.

Co jsem tak už koukala, tak se pomalu objevuje letní čtení, což bych řekla, že to se sem moc nedostalo, ale vidím to tak, že v červnu to zde bude více převládat. Ale uvidí se, jaké knihy mě v červnu zaujmou. A které knihy za červen vás zaujaly?


A oceán byl naší oblohou - Patrick Ness

Nakladatelství: CooBoo
Počet stran: 160
Datum vydání: 20. 5. 2019

Nový, nádherně ilustrovaný román Patricka Nessa je variací na knihu Bílá velryba. Hlavní hrdinkou je velryba Batšeba, která spolu s ostatními velrybami narazí na minci s iniciálami T. W. Vedoucí hejna Alexandra se domnívá, že je tak nejobávanější lidský námořník Toby Wick vyzývá k souboji. Podle Batšeby to však nemůže být pravda. Toby Wick je přece mýtus, který si velryby vymyslely. Je možné, aby je nenávidění lidé přemohli v boji?






Hvězdný šéf - J. D. Hawkins

Nakladatelství: Baronet
Počet stran: 195
Datum vydání: 15. 5. 2019

Cole Chambers je majitel a také šéfkuchař exkluzivní restaurace Knife v Los Angeles.
Precizní, neoblomný, přísný jak k sobě, tak i ke svým kolegům.
Knife je často vyhledávána celebritami a v kulinářském světě je Cole Chambers považován za hvězdu, které se nevyplácí odporovat.
Co se přihodí, když do jeho restaurace nastoupí houževnatá kuchařka Willow, která sem přijela z Idaha hledat štěstí po nevydařeném pokusu vést vlastní podnik?
Promění se kuchyně v bitevní pole silných osobností, nebo do sebe ti dva zapadnou jako dílky skládačky?



Matka - Steinar Bragi

Nakladatelství: Kniha Zlín
Počet stran: 520
Datum vydání:  27. 5. 2019

Dospívající dívka se jednoho večera nevrátí z plesu a beze stopy zmizí. Její matka věří, že je naživu, ale pro své pátrání má jediné vodítko – podezřelé dopisy se záhadným podpisem. A dceřin domeček pro panenky. Jednoho dne však neznámý muž ohlásí policii nález těla v pustině za městem. Dívčina matka se ocitá na pokraji zoufalství, ale rozhodne se přestat nečinně přihlížet lhostejné práci vyšetřovatelů, a vezme celou záležitost do vlastních rukou.





Muž v černém - Sylvain Reynard

Nakladatelství: XYZ
Počet stran: 424
Datum vydání: 23. 5. 2019

Acacia si buduje kariéru jako osobní asistentka v prestižním hotelu Victoire, kde pečuje o vlivné hosty. Když se jejím klientem stane Nicholas, je jí jasné, že přesvědčit ho o svých schopnostech nebude jednoduché. Přestože jí zadává jeden nesplnitelný úkol za druhým, Acacia se nenechá odradit a brzy si získá jeho důvěru. A když jí kvůli nedorozumění hrozí výpověď, přijme Nicholasovu pracovní nabídku a vstoupí do světa umění i nebezpečných tajemství…




Outsider - Stephen King

Nakladatelství: BETA Dobrovský
Počet stran: 432
Datum vydání: 9. 5. 2019

Když je v městském parku zavražděn jedenáctiletý chlapec, spolehliví očití svědci bez váhání označí za viníka oblíbeného trenéra Terryho Maitlanda. Důkazy DNA a otisky prstů potvrzují, že zločin byl spáchán tímto rodinou milovaným mužem. Detektiv Ralph Anderson, jehož syna Maitland také kdysi trénoval, otřesen brutálním způsobem zabití, dává příkaz podezřelého veřejně zatknout. Ale Maitland má alibi. A další pátrání potvrzuje, že ten den byl skutečně jinde. Anderson a okresní prokurátor sledují stopy, vyšetřování se přesouvá z Ohia do Texasu a začínají se objevovat děsivé odpovědi. Stephen King opět předvádí své mistrovství a graduje příběh do téměř nesnesitelného napětí. Terry Maitland vypadá jako fajn chlapík a člověk přece nemůže být na dvou místech najednou. Nebo může?



Příběhy z devíti světů - Rick Riordan
Magnus Chase a bohové Ásgardu - 3,5. díl

Nakladatelství: Fragment
Počet stran: 144
Datum vydání: 20. 5. 2019

V devíti říších stále není klid. A protože Magnus Chase odjel navštívit sestřenici Annabeth, nezbývá, než aby svou kůži nesli na trh jeho staří známí – odvážná Samirah a její snoubenec Amir, trpaslík Blitzen a elf Hearthstone, drzá Mallory Keenová, lamželezo Nedorost Gunderson, bojovný Týdžej Jefferson a proměnlivá/ý Alex Fierro. Povede se jim pod ochrannou rukou boha Ódina vystopovat hromovládce Thora a znovu oddálit ragnarök, den zkázy?




Stalpi - Stefan Spjut

Nakladatelství: Host
Počet stran: 380
Datum vydání: 31. 5. 2019

Když věříte na trolly, jste prostě jenom zvláštní, ale když víte, že existují, je to jako prokletí.
U severní hranice Švédska odchytí lesníci neobvykle velkého vlka. Rozhodnou se ho převézt zpět do Finska, avšak do cíle nikdy nedorazí. Jednoho z nich tato událost natolik poznamená, že zapudí vlastní rodinu.
Susso a Diana si byly tak blízké, jako by byly jednou bytostí, ale pak se vzájemně odcizily. Diana se odstěhovala a stala se lékařkou, Susso zůstala ve vesnici a nestala se ničím — až na to, že je lovkyní trollů. Když Diana přijede do rodné vesnice navštívit Susso, netuší, že se vrhá do něčeho, co bude mít nedozírné důsledky.
Deset let se Sussina matka Gudrun obávala, že skončí zdánlivý klid, v němž poslední roky žila. A ten okamžik právě nastal. Z psychiatrické léčebny utekl Lennart Brösth a Gudrun nepochybuje o tom, že nezapomněl, kdo zavinil zánik jeho sekty.



Stopy města - Lars Saabye Christensen
Stopy města - 1. díl

Nakladatelství: Kniha Zlín
Počet stran: 376
Datum vydání: 13. 5. 2019

Děj se odehrává koncem čtyřicátých let 20. století v poválečných poměrech Osla. Napjatě čteme drobné příběhy nájemníků z činžáku ve vnitřním městě, jakož i o jejich válečných osudech. Procházíme i historií širších okruhů obyvatel, jež poznáváme prostřednictvím zápisů ze schůzí Červeného kříže. Zápisy hodně vypovídají o tehdejší době, ale i o tom, jak se s dějinami v „malém“ zachází.





Šťastní a mrtví - Markd Edwards

Nakladatelství: Baronet
Počet stran: 440
Datum vydání: 29. 5. 2019

Ta žena ležela na zádech, ruce u boků, nohy natažené, jako by už spočívala v rakvi. Nevidoucí oči upírala vzhůru, koutky mrtvých úst se zvedaly, jako by se smála. Vyšetřovatelé měli okamžitě jasno: znovu zaútočil sériový vrah, kterého bulvár překřtil na Shropshirskou zmiji. Všechny jeho oběti vypadaly, jako by opustily svět v nejšťastnější chvíli svého života.
Nedaleko odtamtud začal nový život Ben Hofland. V ospalé vesničce, kde se narodil a kam se teď po rozvodu vrátil s jedenáctiletým synem, konečně našel práci. Jako by se pro něj i pro Ollieho všechno začalo obracet k lepšímu. Poprvé za pár měsíců se Ben cítí doopravdy šťastný…



Zlomení - Martina Cole
Inspektorka Annie Carrová - 4. díl

Nakladatelství: Domino
Počet stran: 500
Datum vydání: 20. 5. 2019

Městečko Grantley opanuje strach. Všechno začalo vyhlášením pátrání po pohřešované čtrnáctileté školačce. Už jen tato zpráva poskytla obyvatelům města dostatečný důvod k obavám. Pak ale bylo nalezeno dívčino mrtvé tělo – a krátce nato se stejná situace opakovala. Několikrát. Teď už nikdo nemohl být na pochybách, že v Grantley znovu řádí sériový vrah.Inspektorka Annie Carrová požádá o pomoc Kate Burrowsovou, která před lety vedla pátrání po Grantleyském rozparovači. Kate ráda přijímá, protože účast na vyšetřování jí poskytuje pádnou výmluvu, aby nemusela být doma. Tam se totiž nedávno objevil syn jejího partnera, bývalého gangstera Patricka Kellyho, a s ním přišly problémy.Annie s Kate brzy zjistí, že vrah je jim mnohem blíž, než by si pomyslely. Začíná pro ně boj s časem, ale ony se vlastně pořád nemají čeho chytit. Policajstský instinkt jim oběma napovídá, že za těmi vraždami je něco víc, než na patrné na první pohled. Povede se Kate zabijáka dopadnout dřív, než zemře další dívka?

16 komentářů:

  1. Zaujala mě kniha Štastní a mrtví a nemůžu se dočkat Outsidera.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Též jsem na Outsidera hodně zvědavá. Věřím, že bude skvělý. :)

      Vymazat
  2. Nová kniha od Nessa je skvelá! And the ocean was our sky je moja druhá obľúbená kniha od neho. Prvá je samozrejme, Volání Netvora...to bude srdcovka dokonca života :3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Volání netvora mám naplánováno, že si jej brzy přečtu. Ale když je to tvoje srdcovka, tak se hned do něj pustím po Vyhoďme ho z kola ven. :D

      Vymazat
  3. Hodně mě zaujal King. Sice jsem mu ještě nějak nepřišla na chuť, ale doufám, že se to zlomí 😀

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doufám, že se to zlomí. :) Zprvu je dost zvláštnÍ. :D

      Vymazat
  4. To já prostě nemůžu číst! Nemám vůbec čas na nějaké knižní novinky a dost mě to štve. Ale maturita je přednější :p

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Počkej si po maturitě, to by pak mělo být hodně času na knižní novinky. :D

      Vymazat
  5. To zase bude nabitý měsíc :) Ach jo moje peněženka :) Chci Hvězdného šéfa, určitě i Magnuse a určitě se najde ještě něco :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To věřím a než se k tomu pak dostaneš, tak budou další knižní novinky a další zajímavé knihy. :D Je to těžké. :)

      Vymazat
  6. Ja rozhodne cekam na Magnuse :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Tak Hvězdný šéf vypadá na takovou tu pěknou romantickou jednohubku, ta se nikdy neodmítá! :D Achjo, můj seznam "Chystám se číst" už začíná být pěkně nepřehledný :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To ano. Navíc Baronet má takové jednohubky přímo skvělé. :D Též mám takový problém. :D

      Vymazat
  8. Tak tentokrát nutně nic ze seznamu nepotřebuju. :D Což je dobře, protože knih, které chci číst je opravdu hodně. ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To máš opravdu dobré. To věřím, že jich máš hodně, též to tak mám. :D

      Vymazat

© Enthusiasm For Books
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.