Knižní čas - Červen 2019

Zdravím čtenáři,
jak tak koukám, tak červen pro mne byl ve znamení mangy. Přečetla jsem pouze 3 knihy, jelikož jsem se u dvou pořádně zasekla. A to byl pro mne Žert a Kniha ztracených věcí, kterou ještě stále čtu. Jsem tedy zvědavá, kdy ji už konečně dočtu.
Ale víceméně jsem se čtením spokojená a už se těším, až se vrhnu do něčeho, co mě bude dost bavit. Zrovna teď louskám Illuminae a jde to přímo báječně. Opravdu skvělá kniha.





Nejlepší kniha
Spirála 1 - Junji Ito
Jakmile ji sotva rozečtete, tak už nebudete moct přestat, že rovnou na posezení přelouskáte celou sérii jako já. A to díky 1. svazku, který byl opravdu úžasný a jen jsem se divila, na co autor ještě nepřijde.





Nejméně oblíbená kniha
Žert - Milan Kundera
Tohle mě tak šíleně nebavilo, ale jelikož jsem si ji dala do čtenářské výzvy, tak jsem se k tomu tedy donutila. Snad jen jedna část ohledně kasáren mě trochu bavila. Ale celkově? Ani náhodou, takže pro teď se Kunderovi budu vyhýbat.





Největší překvapení
Ten, který zná pravdu - Masashi Kishimoto
Tentokrát se nebude jednat o pozitivní překvapení, ale spíše takové negativní. Veškeré díly mě hodně bavily, ale tenhle mě zklamal v tom, že mě moc nechytil. Ačkoli se jedná o důležitý díl, bohužel mě moc nenadchl a to bylo pro mne překvapením.





Nejlepší hrdinka
Spirála 2 - Junji Ito
Pokud si dobře vybavuji, tak ve 2. svazku jsem si hodně oblíbila Kirii Goši kvůli tomu, čeho se stala svědkem. Pro mne je to opravdu silná hrdinka. Ráda bych vám tady toho napsala více, ale nemohu, ještě bych vám to vyzradila. Prostě chcete-li komiksový horor, přečtěte si Spirálu, věřím, že Kirii si též oblíbíte.




Nejlepší hrdina
Řekla bych, že tady moc k výběru ani nemám. Přemýšlela jsem nad Ten, který zná pravdu, ale nejsem si moc jistá, zda ho sem dát či ne. Přece jen bych něco vyzradila a pak ty dva hlavní protagonisty v tomto díle fakt nemusím. Takže to vypadá, že tohle tento měsíc vynechám.



Nejlepší pár
Láska pod parou - J. Lynn
Tohle mi bylo jasné už jen od samého začátku. Přece jen se jedná o romantickou knihu, kde je to prostě jasné. A navíc Andrea a Tanner mi k sobě ladí a užívala jsem si jejich příběh. Na letní čtení je to vhodná kniha.





Nejlepší obálka
Křišťálové království - Amanda Hocking
Myslím, že tady je výběr velice jednoduchý. Celá série - Kroniky Kaninu - má naprosto kouzelné obálky a hodně ráda se jimi kochám. Takže za mě jasný vítěz.






Poslední rozečtená kniha
Kniha ztracených věcí - John Connoly
Už ani nevím, jak dlouho tuto knihu čtu, ale čte se mi hodně pomalu. Problémem je, že já u ní hrozně usínám. I když jsem vyspalá, tak mě tahle dokáže tak dokonale uspat. Hlavně, že se v ní dějí zajímavé a nezvyklé věci. A i tak u ní usnu.

14 komentářů:

  1. Joj, to poznám...aj ja som mala v rukách už párkrát tituly, pri ktorých som zaspávala :D Len v tých sa nič nedialo, tak asi preto...ale nečudujem sa, že sa ti ťažko číta, veď tie horúčavy sú masaker! O.o Prajem ti, aby si sa so "zakliatou" knihou - Kniha ztracených věcí - popasovala a nakoniec ju dočítala :) Maj sa krásne!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji ti. Jo, to vedro tomu taky nepřidá. :) Naštěstí je teď příjemně, tka by se mohla číst už mnohem lépe.

      Vymazat
  2. Amanda Hocking mě ještě čeká 😊

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U ní právě přemýšlím, zda půjdu do Světa Tryllů či ne. :)

      Vymazat
  3. Křišťálové království jsem četla a celá série se mi líbila. Každopádně musím říct, že první díl byl za mě nejlepší.:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to máš pěkný. :) Mně se naopak nejvíce snad líbil třetí díl, první mě moc nenadchl. :)

      Vymazat
  4. Z tvého výběru jsem četla jen první díl "Kronik Kaninu", ale ten mě moc nezaujal, takže jsem se do pokračování ani nepouštěla.. :D

    https://boook-planet.webnode.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Též mě moc nenadchl, ale ty další díly už mi přišly mnohem lepší a více mě bavily. :D

      Vymazat
  5. Knihy, pri ktorých zaspávam sú pre mňa prekliatím, pretože i tak ich chcem prečítať. :) Ale páči sa mi tvoj výber a aj zoradenie. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, málokdy se stane, že tu knihu fakt odložím a přestanu ji číst. To už fakt musí být hrozné. :)

      Vymazat
  6. Sem s romantikou! Díky za tip! 😊

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemáš za co, doufám, že se ti bude líbit. :)

      Vymazat
  7. Ach, ja také tie zasekávacie knihy zväčša odkladám, si dobrá, že si sa nimi prebojovala. Inak, Illuminae je úplne super, dúfam, že sa ti bude páčiť aj naďalej.:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně to prostě nedá je nedočíst, co kdyby náhodou by se zlepšily. :D Jinak Illuminae byla naprosto boží a brzy se vrhnu na Geminu. :)

      Vymazat

© Enthusiasm For Books
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.