Knižní čas - Červenec 2019

Zdravím čtenáři,
minulý měsíc jsem přečetla pět knih. Z toho dvě byly takové menší bichle, ale ty se četly naštěstí rychle. Ne tak pomalu jako Kniha ztracených věcí, která měla normální rozsah stránek a i přesto trvala příliš dlouho.
S výběrem knih, které jsem četla v červenci, jsem dost spokojená. Konečně se mi podařilo dostat se k sérii Akta Illuminae, kterou jsem měla vyhlédnutou od samého začátku a povím vám, že jsem z ní naprosto nadšená. Teď se jen dostat k Obsidiu a budu úplně spokojená.





Nejlepší kniha
Illuminae - Amie Kaufman, Jay Kristoff
Ačkoli jsem očekávala, že ta kniha bude určitě skvělá, tak po jejím přečtení jsem se jen v tom utvrdila. Šíleně mě bavila a měla jsem ji poměrně brzy přečtenou. Po dlouhé době též kniha, která je zajímavě graficky zpracovaná.







Nejméně oblíbená kniha
Zrádné srdce - Mary E. Pearson
Jakožto, když řeknu, že se jedná o druhý díl, tak se dá víceméně očekávat, že nebude tak skvělý jako první díl. A to je tak i zde. Nepřišlo mi, že kniha by měla pořádný děj a spíše to byl takový popis "typických" vendských dnů. Doufám, že Temná krása mě mnohem více zaujme.





Největší překvapení
Kniha ztracených věcí - John Connolly
Bylo pro mne ohromným překvapením, že příběh mi přišel trochu jiný, než anotace slibovala. Nakonec postupem času jsem knihu ani moc nemusela a převážně mě dokázala uspat. Četla jsem ji též hrozně dlouho a byla jsem ráda, že jsem ji konečně přečetla.





Nejlepší hrdinka
Gemina - Amie Kaufman, Jay Kristoff
Ačkoli Kady je též skvělá hrdinka a chvíli jsem přemýšlela, koho vyberu, tak jsem nakonec zvolila Hannu. I když mě zprvu trochu rozčilovala, dokázala jsem si ji oblíbit. Hlavně, když vezmu, že byla trošičku namyšlená a pak se změnila. Tak proto ona.






Nejlepší hrdina
Illuminae - Amie Kaufman, Jay Kristoff
Opět se držíme této série. Tentokrát jsem zvolila ale Ezru Masona, který byl hned můj oblíbenec od prvních stránek. Vezmu-li v potaz, jak se snažil přežít a dokonce se dostal i do boje. Skvělý to kluk.






Nejlepší pár
Illuminae - Amie Kaufman, Jay Kristoff
Tihle dva se spolu vždy tak skvěle doplňovali. Prostě oba se k sobě naprosto skvěle hodili a člověka bavilo si číst i jejich vzájemné konverzace. Myslím, že na tyhle dva asi jen tak nezapomenu.






Nejlepší obálka
Falešný polibek - Mary E. Pearson
Popravdě? Tato série mě nalákala už jen díky obálce, a to je dost říct. Obálka se vydařila a líbí se mi mnohem více než Zrádné srdce. A teda, že jsem se několikrát kochala.






Poslední rozečtená kniha
Harry Potter a Fénixův řád - J. K. Rowling
Tuto knihu už mám rozečtenou pěknou chvíli, jen jaksi jsem se k ní nedokázala dostat. Což teď jsem to již napravila a pustila jsem se do čtení. A povím vám, že už na začátku mě naštvala jedna osoba. Zatracený Popletal.

10 komentářů:

  1. Illuminae je fantastická kniha. A určite aj celá séria, lenže som sa k ostatným knihám ešte nedostala :D Dúfam, že tretia časť od Pearson sa ti bude páčiť, síce mne sa páčila aj dvojka, ale tá trojka, tam mi fakt šlo už o moje vlastné nervy :D A o konci ani nevravím :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teprve jsem na začátku a zatím je to v pohodě. Ještě mi nikdo nehrál na nervy, což je fajn. :D

      Vymazat
  2. Miluju Illuminae i Geminu! ♥
    Teď se akorát těžce prokousávám Obsidiem, protože já trouba jsem si to objednala v angličtině :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je blbé. Držím palce, ať se s tím dobře prokoušeš. :D Já se těším na Obsidio, až se k němu dostanu. :3

      Vymazat
  3. Jupííí, Illuminae. :) Tiež som bola inak prekvapená, že sa tieto knihy tak rýchlo čítali. :D Ako naj pár by som si asi vybrala Hannu a Nika, ale bolo by to tesné. :D Snáď sa čoskoro dostaneš aj k Obsidiu, som veľmi zvedavá na tvoj názor.

    Uf, musím si dačo prečítať od Pearsonovej, obálka je fakt pekná. :)

    Dávaš si re-read HP? :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jako u nich vybrat, kdo z nich byl nejlepší, bylo pro mě dost těžké. Přece jen všichni byli naprosto skvělí. :D To já též doufám, tak snad brzy. :)

      Jestli se na ni půjdeš vrhnout, tak se připrav na romantický trojúhelník. :D

      Přesně tak, dávám. Po velmi, ale velmi dlouhé době, ale stojí to za to! :D

      Vymazat
  4. Illuminae jsem teď rozečetla a zatím vůbec nevím, co si o tom mám myslet, uvidíme, co na to řeknu po dočtení. :D U Kronik pozůstalých to mám naopak, mě si Zrádné srdce získalo mnohem víc, než Falešný polibek, hrozně mě bavilo veškeré to dění ve Vendě a záporák Komizar. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem zvědavá, co na ni budeš říkat. Já z ní byla naprosto nadšená. :D
      Též se mi líbilo to jiné prostředí, ale na mě to bylo trošku takové pomalejší. :)

      Vymazat
  5. Tak to jsi měla celkem nabitý červenec. K Illuminae bych se taky ráda konečně dostala... :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doufám, že se ti Illuminae bude hodně líbit. :)

      Vymazat

© Enthusiasm For Books
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.