Top 10 srpnové knižní novinky

Zdravím čtenáři,
pravidelné články se mi teď trošičku posunuly, ale i tak jste se nakonec dočkaly knižních novinek. Vybírala jsem hlavně to, co mi přišlo zajímavé. Jako vždy jsem nemohla opomenout japonského autora. U mne už asi takové normální bych řekla. Takže věřím, že je vám jasné, že bych hodně ráda přečetla Hlubokou řeku. A hned jako další bych šáhla po Piraních.
Doufám, že jsem vás alespoň zaujala jednou knihou, po které byste šáhli. 
 

Cari Mora - Thomas Harris

Nakladatelství: Argo
Počet stran: 248
Datum vydání: 26. 8. 2019

Cari Mora uprchla před válkou v rodné zemi do USA a pod dohledem imigračního úřadu žije na dočasné povolení pobytu v Miami. Aby se uživila, jde ze zaměstnání do zaměstnání a teď se stará o luxusní sídlo přímo na slavné pláži Miami Beach. Nemá tušení, že pod domem je ukryto půl tuny ryzího zlata. To se však dozví jistý Hans-Peter Schneider, který po tomto zlatě slídí už roky, a zdaleka není sám. Krásná Cari stojí tomuto úchylnému zločinci v cestě a jejich střet, po němž zůstane celá řádka mrtvol, je nevyhnutelný…




Hluboká řeka - Šúsaku Endó

Nakladatelství: Vyšehrad
Počet stran: 284
Datum vydání: 28. 8. 2019

Poslední román japonského autora Šúsakua Endóa je vyvrcholením jeho celoživotního hledání smyslu života tváří v tvář utrpení. Skupina japonských turistů se vydává na cestu do Indie a s sebou si přiváží své bolesti, ztráty a touhy. Prolínání osobních příběhů se propojuje s prolínáním mezi náboženstvími a nabízí působivý a nezapomenutelný čtenářský zážitek.






Klikaté cesty - Elin Olofsson

Nakladatelství: Motto
Počet stran: 264
Datum vydání: 29. 8. 2019

V září roku 1949 se mladá Němka Uli Hartmannová vydá vlakem do švédského městečka Krokom. Na sobě má ukradený kabát a s sebou svazek dopisů, které napsala jistá Elsa Petterssonová. Uli je pevně odhodlaná Elsu najít, aby se dozvěděla, co se vlastně stalo Hansimu, jejímu milenci, který za války v Norsku dezertoval a zemřel. Mezitím Elsa obsluhuje zákazníky ve venkovském koloniálu a přemýšlí, jak naložit s tíživým tajemstvím, které ohrožuje celou její existenci. Jakých obětí je schopná, aby pomohla cizímu člověku? Setkání obou žen navždy změní jejich životy a postaví je před osudové rozhodnutí…



Letní děti - Dot Hutchison
Sběratel - 3. díl

Nakladatelství: XYZ
Počet stran: 360
Datum vydání: 30. 8. 2019

Agentka Mercedes Ramirezová najde na verandě svého domu malého chlapce. Jeví známky týrání, je pokrytý krví a v rukou svírá plyšového medvídka. Hoch jí vypráví děsivý příběh: tajemný anděl mu přímo před očima brutálně zavraždil rodiče a potom ho přivedl k Mercedes, aby ho ochránila. A tím to zdaleka nekončí. Chlapec totiž není poslední dětskou obětí týrání násilnických rodičů, která se objeví před agentčinými dveřmi.





Opak věčnosti - Justin A. Reynolds

Nakladatelství: CooBoo
Počet stran: 448
Datum vydání: 26. 8. 2019

Když se Jack a Kate potkají na party, je z toho láska na první pohled. A tak spolu žijí šťastně až navěky… ale jen skoro. Protože Kate zemře. Tím ale jejich příběh nekončí. Kateina smrt totiž přenese Jacka zpět do chvíle, kdy se poprvé setkali. Dívka jeho snů je zpět, živá a zdravá. Zato Jack o svém psychickém zdraví pochybuje. Jestli ale existuje šance, že by mohl Kateině smrti zabránit, rozhodně se jí nevzdá a uvěří i na cestování časem…





Piraně - Roberto Saviano

Nakladatelství: Paseka
Počet stran: 352
Datum vydání: 21. 8. 2019

Autor vypráví o vzestupu Nicolase Fiorilla, patnáctiletého, bystrého a ambiciózního chlapce, který si založí vlastní gang. Jeho členové pocházejí ze středostavovských rodin, mají domovy, rodiče, sourozence, chodí do školy. Nebyli odchováni mafiánskými poměry, ale počítačovými hrami, filmy a komiksy. Neumějí rozlišovat virtuální realitu od skutečného světa, a tak se stylizují do postav, které znají z monitorů a displejů. Nevidí rozdíl mezi umělou a skutečnou krví a smrtí, násilí je pro ně hra. Jediné, co je zajímá, jsou peníze. Chtějí zbohatnout, rozkazovat a vládnout. A k tomu je důležité mít zbraně a koule. Proto obdivují i vojáky ISIS a jejich videa. Nicolasův plán vyjde, z členů jeho gangu se skutečně stanou paranza - zabijácký potěr, malé piraně. Cena, kterou za takový život zaplatí, je ale vysoká. (zkráceno, upraveno)



Skryté poselství - Elizabeth Bear
Království lotosu - 1. díl

Nakladatelství: Fragment
Počet stran: 384
Datum vydání: 15. 8. 2019

Gage je mosazný stroj, který však přemýšlí jako člověk. Stvořil ho čaroděj, kterému až do jeho smrti sloužil. Teď se nechává najímat jako žoldák.
Jeho nejnovější zakázka vypadá banálně – královně Lotosového království má doručit zprávu od nejmocnější kouzelnice z Messaline. Společnost na cestě mu bude dělat Mrtvý muž. Člověk, který má chránit Gage i zprávu, kterou nese. Jejich poslání je totiž vede přímo do ohniska velké války.





Spolu i bez sebe - Julie Cohen

Nakladatelství: Motto
Počet stran: 352
Datum vydání: 22. 8. 2019

Robbie a Emily strávili bok po boku celá desetiletí. Měli šťastný a bohatý život s dětmi a vnoučaty. Jejich láska zůstala stejně silná jako v den, kdy se poprvé setkali a jejich životy se navždy změnily. Museli tehdy učinit těžká rozhodnutí a hodně obětovat, aby mohli být spolu. Nic jiného jim ale nezbývalo, celou tu dobu totiž skrývali hrozné tajemství. A byli odhodláni udělat cokoli, aby nikdy nevyšlo najevo.





Tajemství sídla Craven Manor - Darcy Coates

Nakladatelství: Fobos
Počet stran: 248
Datum vydání: 19. 8. 2019

Daniel zoufale shání práci. Když mu někdo pod dveře strčí vzkaz, který mu nabízí místo správce staré nemovitosti, má pocit, že to je příliš skvělé, než aby to mohla být pravda.
Když ale dorazí do Craven Manor, zmocní se ho podezření. Dveře do starobylého sídla jsou dokořán a hala je plná pavučin a suchého listí. Je zjevné, že tam už dlouhá léta nikdo nebydlí.
Za dveřmi však na něj čeká obálka. Jsou v ní peníze a příslib, že dostane další. Daniel je zoufalý. Navzdory svým pochybám se nastěhuje do správcova domku za rodinnou kryptou. Podivné události a úkazy, ke kterým v sídle dochází, je rozhodnutý nebrat na vědomí.
Když se ale s blikáním rozsvítí svíčka v okně opuštěné věže, Daniel pochopí, že Craven Manor v sobě skrývá příšerné tajemství... a že je v sázce jeho život.



Věřit znovu - Mona Kasten
Začít znovu - 2. díl

Nakladatelství: Omega
Počet stran: 460
Datum vydání: 26. 8. 2019

Ona se vzdala lásky. On se ale nikdy nevzdá jí.
Ve chvíli, kdy Dawn potká Spencera, ví, že je ztracená.
Spencer je sexy, vtipný a okouzlující – zkrátka její typ. Přesněji, byl by její typ, kdyby se Dawn nerozhodla držet se dál od všech kluků a pochybných vztahů.

17 komentářů:

  1. Hehe, na mňa je väčšina taká príliš... vážne pôsobiaca? :D Predsa len ostávam skôr vo vodách YA, ale Skryté poselství ma dosť zaujalo!:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasný, chápu. :D Já jsem radši, když ty žánry můžu různě promíchávat. :)

      Vymazat
  2. Vždy ma potešia články s predstavením kníh - viem, po čom sa mám v obchode poobzerať. :) Momentálne nemám rozčítanú žiadnu veľkú sériu ak nerátam detektívny od Jo Nesbo, takže som otvorená možnostiam. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Též mě takové články baví, vždy můžeš najít něco fakt dobrého. :) To si na tom dobře, já těch sérií mám nějak moc rozečtených. :D

      Vymazat
  3. Bude to zase bohatý výběr :) Za mě určitě Skryté poselství a romantika :)

    OdpovědětVymazat
  4. Tajemství sídla Craven Manor a Skryté poselství mě asi zaujaly nejvíce. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím, ty knihy vypadají moc dobře. :)

      Vymazat
  5. Skryté poselství vypadá, že by mohlo být můj šálek čaje. Asi připíšu na seznam a uvidím při nejbližším nákupu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To pak doufám, že se ti bude líbit a nezklame tě. :)

      Vymazat
  6. Zaujalo mne docela Skryté poselství, jinak si moc nemohu vybrat :p

    OdpovědětVymazat
  7. Popravdě... neslyšela jsem ani o jedné, ale to bude asi z větší části tím, že celý srpen tak nějak poletuji mimo knižní komunitu a vůbec nemám přehled. To se ale snad brzy změní. Protože až nastane škola, budu mít větší chuť na prokrastinaci i na jiných místech než teď. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasný, škola té prokrastinaci hodně dobře pomáhá. Pomalu až je to divné, jak to jde. :D

      Vymazat
  8. Jedine, co by me tak lakalo, tak Skryte poselstvi... jinak mam spise vyhlidnute jine ctivo :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jup, to Skryté poselství zní moc dobře. :)

      Vymazat

© Enthusiasm For Books
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.