Top 10 prosincové knižní novinky

Zdravím čtenáři,
už předem jsem tušila, že mi tyto knižní novinky dají pořádně zabrat. Pamatuji si, že i minulý rok v prosinci jsem se s nimi chvilku trápila. Přišlo mi docela těžké vybrat knihy, které by dokázaly zaujmout. Nakonec se mi to tedy nějak podařilo a doufám, že vás některá z nich upoutala.


An(n)a - Sára Báchorová

Nakladatelství: Pointa
Počet stran: 168
Datum vydání: 2. 12. 2019

Anna má skvělé rodiče, koníčky, spoustu přátel, první lásku. Jenže její idylku naruší Ana. Není to nová kamarádka, ale anorexie, která ji postupně proměňuje v hromádku neštěstí. Její život ovládne jídlo a počítání kalorií. Ana s sebou navíc přináší bulimii, deprese, lži a izolaci od okolí. Kniha čerpá ze skutečných událostí a nabízí autentický pohled na poruchy příjmu potravy.







Chůva - Gilly Macmillan

Nakladatelství: Kalibr
Počet stran: 368
Datum vydání: 2. 12. 2019

Malá Jo zbožňuje chůvu Hannah víc než svoji matku, a tak když jedné noci Hannah beze stopy zmizí, holčička je naprosto zničená. O třicet let později se Jo vrací do rodičovského domu a je nucena čelit svému složitému vztahu s matkou. Jenže když jsou v jezeře na jejich pozemku objeveny lidské ostatky, Jo začne pochybovat o všem, o čem byla až dosud skálopevně přesvědčená. Pak když na dveře jejich domu zaklepe nečekaný host, Jo zažije další šok. Zoufale se snaží doplnit mezery ve svých nejasných vzpomínkách. Nezbývá jí než přijít na to, co byla její chůva zač a proč zmizela. A především se musí rozhodnout, zda může věřit vlastní matce… Chůva od autorky bestsellerů Spálená obloha či Dokonalá Gilly Macmillanové je temným a nepředvídatelným příběhem plným tajemství a klamu. Je to ďábelsky chytrý thriller, který nám připomíná, že někdy je mnohem snazší přijmout lež namísto kruté, bolestné pravdy.



Kim Čijong - ročník 82 - Čo Namdžu

Nakladatelství: Host
Počet stran: 183
Datum vydání: 4. 12. 2019

Postava Kim Čijong, obyčejné třicátnice, je korejským čtenářům — a zejména čtenářkám — důvěrně známá. O věrohodnost jejího příběhu se autorka nemusí nijak zvlášť snažit, protože jednotlivé životní epizody tvoří součást obecné každodennosti a společně sdílené zkušenosti. Symbolický je už sám výběr jména; údajně se jedná o nejčastější jméno dávané korejským dívkám v roce 1982. Téměř každý tak ve svém okolí zná nějakou „Kim Čijong“, která od útlého dětství přes školní léta, později v manželství a v zaměstnání postupně zažívá drobné ústrky, obtěžování i zjevnou diskriminaci.
Jednoho dne však hlavní hrdinka začne mluvit jinými hlasy. Hlasem své kamarádky, své matky… Manžel jí domluví návštěvu psychiatra a ona mu vypráví svůj příběh, který je zároveň příběhem všech korejských žen.  




Nedotknutelný - Amanda Quick
Cutler, Sutter & Salinas - 3. díl

Nakladatelství: Baronet
Počet stran: 336
Datum vydání: 4. 12. 2019


Quinton Zane je zpět.
Jacka Lancastera, konzultanta FBI, vždycky zajímaly ty nejtajemnější odložené případy, které policie buď nedokáže vyřešit, nebo je prohlásí za nehody či sebevraždy. Jelikož v dětství přežil ošklivý požár, přitahují ho nejvíc ze všeho případy žhářství. Jeho téměř nadpřirozená schopnost nahlédnout do vrahovy mysli mu v jistých kruzích zajistila pověst – a komplikuje jeho osobní život. Čím víc případů Jack vyřeší, tím víc sklouzává do temnoty. Jedinou útěchu mu přináší terapeutka Winter Meadowsová. Po obzvlášť příšerných případech je to jedině Winter, která Jacka dokáže upokojit.
Dokud je však Quinton Zane naživu, Jack se klidu nedočká. Poté co Zane upevnil své postavení v hedgeovém fondu, který založila jeho rodina, chce se zbavit nevlastních synů Ansona Salinase a začne právě s Jackem.




Pokušení osudu - Alissa Johnson
Providence - 2. díl


Nakladatelství: Baronet
Počet stran: 344
Datum vydání: 4. 12. 2019


Historická romance, plná dobrodružství, úkladů, lásky a pravého britského humoru. Jejich hádky pobuřují anglickou smetánku celá léta. Whittaker Cole, hrabě z Turstonu, a slečna Mirabelle Browningová se nesnášejí od dětství. Prostořeká mladá dáma si od nejžádanějšího mládence v Londýně nedá nic líbit. Když mu jednou dokonce přerazí nos, hrabě zjistí, že ji musí buď uškrtit, nebo… políbit. Zalíbí se jim polibky víc než slovní přestřelky, ostré jako rapír? Překonají rozpory a dokážou dát šanci osudu – a lásce? 



Smrtící touha - Keri Arthur
Strážkyně Riley Jenson - 7. díl 

Nakladatelství: Fantom Print
Počet stran: 288
Datum vydání: 3. 12. 2019


Strážkyně Riley Jensonová snad pokaždé musí čelit těm nejhorším zlosynům. Ani tentokrát tomu není jinak. Někdo tu oživuje mrtvé, aby za něj konali krvavé dílo. K něčemu takovému je zapotřebí opravdu temného čarodějnictví, a přesně to na Riley čeká na konci řady lidských těl, použitých k bizarnímu rituálu zla. K tomu se navíc objeví další série brutálních vražd, která otřese upířím světem jejího milence, Quinna. A tak poslední, co Riley potřebuje, je žár nadcházejícího úplňku, v němž její vlkodlačí hormony začínají bublat – a už vůbec nepotřebuje, aby se na scéně objevil toulavý vlk a sexy lovec odměn Kye Murphy a začal jí fušovat do řemesla. 



Sparsholtova aféra - Alan Hollinghurst

Nakladatelství: Odeon
Počet stran: 544
Datum vydání: 5. 12. 2019


První kapitola a východisko děje se odehrává na Oxfordu v době letecké bitvy o Británii. Děj se točí kolem příchodu nového sedmnáctiletého studenta Davida Sparsholta, oslnivého krasavce. Jeho spolužák Evert Dax, nesmělý syn slavného spisovatele, se do něj beznadějně zamiluje. Po čase slaví úspěch, i když, jak se nakonec ukáže, z Davidovy strany šlo o protislužbu za finanční půjčku, která ho má vytáhnout z jeho problémů. Román dále sleduje Davidovy osudy i cesty jeho syna Jonathana, které se v prostředí britské kulturní a mediální smetánky neustále protínají s životní dráhou Everta Daxe. (zkráceno)



Stezka v troskách - Gemma Liviero


Nakladatelství: Kalibr
Počet stran: 368
Datum vydání: 2. 12. 2019


Srpen 1945. Ital Stefano se snaží dostat domů přes válkou zničené Německo. Cestou se ujme malého chlapce, jehož matka zemřela a Stefano ho nechce nechat napospas neznámému osudu. Společně najdou útočiště v odlehlé chatě. Ta patří Erichovi, bývalému německému vojákovi. Na místě se postupně sejdou i další lidé – nedaleko žijící Rosalind se svým traumatizovaným manželem Georgem. Všichni postupně zjišťují, že jejich setkání povede k něčemu fatálnímu. A když Stefano najde dopisy Monique, záhadné dívky z Rosalindiných fotografií, dojde mu, že válka možná skončila pro státy a generály, ne pro obyčejné lidi chycené v pasti daleko od jakékoliv pomoci…



Svobodomyslná - Kateřina Lieskovská

Nakladatelství: Pointa
Počet stran: 120
Datum vydání: 9. 12. 2019

Svatební závoj, srdce na dlani, myšlenky v oblacích. A potom: výhrůžky, nadávky, rány, zabavený mobil. Teror fyzický i psychický. Šikana, rostoucí strach a čím dál nižší sebevědomí. „Malými, zdánlivě nevinnými krůčky mě dostával přesně tam, kam potřeboval. Na samém konci jsem byla přesvědčená o tom, že chyba je vlastně ve mně a že bych se měla jít léčit,“ říká autorka pravdivé zpovědi, ze které mrazí.





Válečník - Nick Webb
Stará flotila - 2. díl

Nakladatelství: Fantom Print
Počet stran: 320
Datum vydání: 6. 12. 2019

Roj byl prozatím odražen, ale oni se nezastaví. Nejsou to lidé. Nemají zábrany. Nemají svědomí.
A neznají slitování.
V žáru bitvy se však zrodil nečekaný hrdina. Kapitán Timothy Granger na můstku další časem prověřené válečné lodi přenese boj k nepříteli. Odhalí jeho tajemství. Najde jejich domovský svět. Zničí je, než oni zničí nás.
Všechny nás zachrání. Musí.
Jinak zemřeme.

17 komentářů:

  1. Svobodomyslná má nádhernú obálku, ale vidím, že to skrýva smutný a silný príbeh.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Měla jsem naprosto stejné pocity jako ty. :)

      Vymazat
  2. Pokušení osudu a Chůva jsou knihy, které mě z tvého výběru zaujaly nejvíc. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Přiznám se, že se žádnou knihu nechystám číst, ale Anna by zajímavá být mohla. Jen těch knih tu mám tolik, že teď ji pořizovat nebudu. :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mám podobně, taky hromada knih. :D Ale na ty nové se kouknout vždycky může. :)

      Vymazat
  4. Prosinec je na novinky trochu slabší, zatím mě láká jen Chůva :) Ale snad ještě něco zaujme, sice ne na první pohled, ale na druhý třeba ano :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To ano a na jednu stranu se moc tomu nedivím. Přece jen člověk se soustředí na jiné věci. :D

      Vymazat
  5. Chůvu mám v záložkách :) Od autorky jsem totiž ještě nic nečetla, teď pouze koupila do čtečky, ale chůvou bych ráda začala :)

    OdpovědětVymazat
  6. Dobrý výběr! Už jsem koukala na An(n)u a zaujala mě taky Svobodomyslná a Čo Namdžu!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. :) Jsem ráda, že tě zaujalo tolik knih. :)

      Vymazat
  7. zajimave kousky, az se libi :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Dobrý den

    Máte nějaké finanční potíže? nebo potřebujete půjčku za velmi nízkou úrokovou sazbu, abyste mohli splácet své účty a zahájit nový život, vaše pomoc je před vašimi dveřmi, jsme zde pro správu půjček cash flow, abychom vám pomohli ve vaší situaci, kontaktujte nás dnes s naše prostřednictvím e-mailu na adrese: challotloan@gmail.com

    E-mail: challotloan@gmail.com

    OdpovědětVymazat

© Enthusiasm For Books
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.