Boží hrob

 
Originální název: Godsgrave
Autor: Jay Kristoff
Rok vydání celosvětově: 2017
Nakladatelství: CooBoo
Série: Nikdynoc, 2. díl
Žánr: Dobrodružné, Fantasy, Young Adult
Počet stran: 528 stran
Obsah:
Mia se stala Čepelí Rudé církve, avšak kvůli vyřizování krvavých záležitostí má k zabití konzula Scaevy a kardinála Duoma pořád daleko. Když zjistí, že se oba osobně zúčastní velkých her v Božím hrobě, neváhá a stane se členkou gladiátorských kolegií, aby mohla využít příležitosti a skoncovat s nimi. Mezi zdmi kolegia se rodí spiknutí a počet mrtvých narůstá. Mia navíc odhaluje tajemství, které by mohlo změnit celý její svět.

~~~ 

Po přečtení Nikdynoci jsem chvíli přemýšlela nad tím, zda se pustím do dalšího dílu. Nakonec mi k tomu dopomohlo moje předsevzetí, kdy si chci dočítat rozečtené série. A tak se stalo, že jsem se nakonec do knihy pustila.

Přiznám se, že její čtení utíkalo poměrně rychle. Jen se vyskytly některé pasáže, které mě moc nebavily a já kontrolovala, kolik stránek mi chybí do konce kapitoly. Naštěstí se jich tolik neobjevovalo a více mě bavilo čtení. Nejvíce jsem si oblíbila ty scény s gladiatii. Ne přímo ty boje, ale jen jejich život. Nebylo tam nic krvavého, jen jejich prostý život. To na knize bylo "nejhezčí".

Musím vyzdvihnout, že autor se tentokrát omezil na poznámky pod čarou. Do příběhu moc nezasahují a objevují se pouze několikrát. Nemusíte se tedy obávat, že by to byla taková nálož jako u Nikdynoci. Líbilo se mi, že poznámky prohlubovali informace o Itreye a je vidět, že se jedná o propracovaný svět.

Opět se zde zprvu vyskytují dvě časové linky, přítomnost a minulost. V minulosti se jedná o to, jak se Mia stala členkou gladiatii a co jí k tomu přesně vedlo. Tentokrát mě tato minulost velice bavila. Vybavuji si, že v Nikdynoci byla mi na obtíž, ale zde byla mnohem zajímavější a hlavně i díky přítomnosti jsem byla zvědavá, co se tam všechno stalo.

Jizvy jsou jen dárky od našich nepřátel." zašeptala jí Ashlinn do úst.Připomínají nám, že se jim nepodařilo nás zabít."

Z postav jsem si víc než Miu oblíbila Mečopěvku, Bryn a Sidoniuse. Ti mi mnohem víc sedli a dalo se je snadno oblíbit. Přišli mi mnohem lidštější. Hlavní hrdinku jsem si jaksi nedokázala pořádně oblíbit a ani jsem se nedokázala vžít do její kůže. Spíše jsem byla na okraji a vytvořila jsem si k ní vlažný vztah. Uvidím, zda ji pak ve třetím díle budu mít radši či ne.

Připravte se, že je tu obrovské množství zvratů, kdy čekáte, že to bude jinak a ono to nakonec je ještě něco jiného. Já takto zažila hned tři zvraty, které jsem opravdu nečekala, a velice mě překvapily. Převážně všechny tři největší události se staly ke konci knihy. A řeknu vám, že mě docela navnadily na další díl, hlavně ten, který byl na poslední stránce. To byl opravdu šok.

Myslela jsem si, že druhý díl bude o něco slabší než první, ale zde se tak nestalo. Boží hrob byl o něco lepší jak Nikdynoc. Takže pokud máte obavy, v klidu se do knihy pusťte. Jen musíte počítat s erotickými scénami a mnohými vraždami, různých smrtí.


Výběr obálek byl velice jednoduchý. Jen dvě rozdílné, a když už, tak se s ostatními lišily pouze v detailech. Přidávám vám sem tedy anglickou obálku.

★★★☆☆

18 komentářů:

  1. Tohle je docela kontroverzní série. A já pořád nevím, jestli se do ní mám pouštět. :-D :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jestli jsi připravená na erotické scény a krvavé scény, tak ji můžeš zkusit. Zrovna Boží hrob je spíše zaměřen na krev. :)

      Vymazat
  2. První se mi líbil moc. Druhý díl mám nějakou dobu doma, ale nejsem schopná se k němu dostat. Chci počkat na třetí a pak zhltnout oba po sobě :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to chápu, že je chceš po sobě. :) Snad se k nim brzy dostaneš. :)

      Vymazat
  3. Tohle je série, nad kterou uvažuju už dlouho, ale zatím jsem se do ní nepustila... Jsem ráda, že druhý díl není vycpávkový, jak to většinou bývá. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Osobně si myslím, že druhý díl je z celé série nejlepší. :)

      Vymazat
  4. zajímavá knížka doposud jsem neznala

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Opravdu zajímavá byla. Snad nejlepší. :)

      Vymazat
  5. Ta obálka je hrozně boží! Myslím tedy tu českou, i když ta anglická taky není špatná. Pěkná recenze, jako vždy :)

    lucyvillain.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. :) Ta, která je u nás, se používá hodně často. :D

      Vymazat
  6. K obálkám - ta s vlkem se mi líbí mnohem víc. Knihu a sérii neznám, ale zdá se, že se jedná o trochu kontroverzní tématiku, ale i tohle je potřeba, jako koření :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To ano, u ní se mi líbí, že tam najdeš drobnosti. :D Jinak ano, zrovna tato série je velmi kontroverzní. :D

      Vymazat
  7. Zatím jsem nesebrala odvahu se do série pustit. Všude sice vidím většinou kladná hodnocení, ale bojím se příliš velkých očekávání. Ale Illuminae se mi líbilo :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na Akta Illuminae to fakt nemá. :D Závisí na tvém očekávání. :D

      Vymazat
  8. Je hezké, že tenhle spisovatel oslovil tolik čtenářů, ale mě už na začátku odradila recenze od kanálu na youtube Na potítku, jestli jsi viděla?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Recenzi jsem neviděla. Ale spíše jsem narazila na zápornější recenze. Já to zkusila ze zvědavosti. :D

      Vymazat
  9. Moc pěkná recenze :) S touhle sérií jsem pozadu, pořád po ní mlsně koukám, ale zatím jsem se k ní nedostala :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak snad se jednou k ní dostaneš a bude se ti líbit. :)

      Vymazat

© Enthusiasm For Books
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.